Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'HDMI'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • OSx86 Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Complete Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 131 results

  1. Hello! I installed OSX Highsierra( clean install ) but I can't make my VGA and HDMI ports to work. I am running it on an Asus X556U laptop with intel HD510. Here is attached All my specs made by DxDiag. And my debug_gen output ( has all debug needed files ) help! DxDiag.txt debug_8155.zip
  2. hi guys can anybody help me. i connect display dell 2418D ( 2560x1440@60) to intel hd530 via hdmi. after power off first time boot mac os boot in 2560x1440@40. after this i reboot mac os and boot in 2560x1440@60 also i shoot the video. https://youtu.be/Mi6O3-ghRs0 i tried: Lilu.kext , CoreDisplayFixup.kext,Pixel Clock Patch
  3. onlyJRevenge

    Abilitare porta HDMI Asus K550JX

    Buonasera ragazzi, grazie all'aiuto di questo forum, sono riuscito qualche mese fa a configurare il mio portatile e ne sono pienamente soddisfatto. Ora mi è sorto un dubbio, per poter utilizzare la porta HDMI esterna per collegare il portatile ad un monitor cosa dovrei fare? Ho letto che c'è la possibilità che questo non possa essere possibile, per via del fatto che ho disabilitato la GTX950M e di conseguenza essa portava il segnale "all'esterno". A voi cosa risulta? Riuscireste a darmi una mano? Grazie anticipatamente.
  4. Version 272.18

    2,844 downloads

    So here it is, the first AppleHDA for Dell Optiplex 780 (760) worldwide. I am also pleased about feedback. AppleHDA.kext ADI1984A for Dell Optiplex 780 (760) Version3 (final) Yosemite History: Version 1 without inputs Version 2 with inputs Version 3 with input control for inputs (final) I got feedback that it also works with the 760 Inputs: LineIn (back) ext.Mic (front) Outputs: LineOut (back) Headphone (front) Layout-ID: 1 Soundchip: ADI1984A - Ven 114A Dev 194A (8086:3A6E) (HPET, LPC, SBUS must be fine) for HDMI-AudioOut follow this Thread: http://www.insanelymac.com/forum/topic/302877-guide-mavericks-1010x-dell-optiplex-780-760/page-11 Have fun ...
  5. Hi people, can someone help to put my HDMI sound working? I already tried different methods and I can't figure a way to fix this problem. And another question, someone knows why the HDMI port just work if i use macbook pro 14,2 on smbios? Because my hardware is much more similar to 14,3. thanks guys My system dump CLOVER.zip DarwinDumper_3.0.4_01.02_12.24.51_MacBookPro14,2_AMI_X64_4392_High Sierra_17D47.zip
  6. El Capitan AppleHDA HDMI Audio Most audio codecs/most graphics systems Supports OS X: 10.11, 10.10, 10.9 and 10.8 DEPRECATED: See AppleHDA HDMI Audio - HDMI Audio - InsanelyMac Forum OS X HDMI audio support for Intel HD6000+/HD4600+/HD4000/HD3000, AMD R7 R9 3xx/AMD R7 R9 2xx /HD7xxx/HD6xxx/HD5xxx, Nvidia 9xx/7xx/6xx/5xx/4xx, Intel/AMD and Intel/Nvidia graphics configurations. This guide provides files and instructions for enabling native OS X AppleHDA HDMI audio. HDMI audio dsdt/ssdt solutions support El Capitan, Yosemite, Mavericks, and Mountain Lion installations. cloverHDMI detects and installs the correct ssdt(s) and patches the Intel framebuffer for the connected display(s) enabling OS X HDMI audio. Change Log v2: 8/17/16 - Initial 10.12/Sierra Support/cloverHDMI, see I. cloverHDMI v1.3: 4/8/16 - Skylake/HD5x0 HDMI audio support (cloverHDMI, ssdt or Bootloader/Clover) v1.2: 2/18/16 - cloverHDMI/X99, X79, X58 support v1.1: 2/8/16 - cloverHDMI/BRIX/NUC: HD6100, HD6000, HD5500, HD5200, HD5000, HD4000 v1.0: 1/21/16 - El Capitan support, cloverHDMI script Methods Install one method, uninstall before installing another method I. CloverHDMI-Beta (script) detects and installs appropriate ssdt(s) detects and installs appropriate Intel connector patches II. ssdt injection (user) install appropriate ssdt install appropriate Intel connector patches (as required) install appropriate AMD connector patches (as required) III. dsdt edits (user) edit dsdt (MaciASL) and install edited dsdt install appropriate Intel connector patches (as required) install appropriate AMD connector patches (as required) IV. Bootloader (user) no dsdt/ssdt/kext edits Repo downloads: select link, select View Raw I. cloverHDMI script detects and installs the correct ssdt(s) and Intel framebuffer patches for the connected HDMI display enabling OS X HDMI audio. cloverHDMI, download/View Raw: audio_cloverHDMI-120.command.zip Intel/AMD/Nvidia: HDMI audio ssdt > EFI/CLOVER/ACPI/patched/ Intel: DP2HDMI framebuffer edits > EFI/CLOVER/config.plist/KernelAndKextPatches/ Test Drive (saves HDMI audio ssdt and config.plist to Desktop) Set audio_cloverALC-HDMI-110.command/gDebug=1 Copy config.plist to Desktop Continue with 3. Installation/Step 3 Installation Mount EFI SIP enabled, OK Intel: HDMI displays only, disconnect DP displays Double click Answer y/n questions Password Restart Terminal (output) cloverHDMI-Intel cloverHDMI-Intel&AMD:Nvidia cloverHDMI-AMD:Nvidia Support OS X: see Requirements/1. OS X Intel/desktop series: see Requirements/2. Intel motherboards Graphics/HDMI audio: Intel HD Graphics (native GPU Power Management) Desktop: HD530, HD6200, HD4600+, HD4000, HD3000 X Series: X99, X79, X58 BRIX/NUC: HD540, HD6100, HD6000, HD5500, HD5200, HD5000, HD4000 AMD/default framebuffer (ATY,AMD,RadeonFramebuffer) see Requirements/3. Graphics/2. AMD Nvidia/Official/Web see Requirements/3. Graphics/3. Nvidia Notes Current HDMI audio; no need to run script, does not remove other methods Attempted HDMI audio and not working; remove all previous attempts This method does not work on all systems; HDMI audio dsdt edits may be necessary II - ssdt injection - Most systems; install ssdt and restart Download [Guide]-OSX-hdmi_audio-hdef_audio-ssdt.pdf.zip Note - BIOS/OS X updates do not effect ssdts edited ssdts, see dsdt/ssdt HDMI audio Guides below HD5x0: audio_hdmi_100series ssdt_hdmi-hd6000+ ssdt_hdmi-hd4600+ ssdt_hdmi-hd4000 ssdt_hdmi-hd3000 ssdt_hdmi-amd ssdt_hdmi-nvidia ssdt_hdef kext edits, if required, see dsdt/ssdt HDMI audio Guides below III - dsdt edits - All systems: extract dsdt, patch, install edited dsdt Download[Guide]-OSX-hdmi_audio-hdef_audio-dsdt.pdf.zip Notes BIOS update require same dsdt edits on new installed BIOS OS X updates do not effect dsdts. All Intel systems have a dsdt AMD/Nvidia HDMI audio is installed dsdt edits/MaciASL, see dsdt/ssdt HDMI audio Guides below kext edits, if required, see dsdt/ssdt HDMI audio Guides below II/III - dsdt/ssdt HDMI audio Guides(download appropriate guide from repo) HD6000+/Desktop/BRIX/NUC: audio_hdmi_9series HD4600+/Desktop/BRIX/NUC: audio_hdmi_8series HD4000/Desktop/BRIX/NUC: audio_hdmi_hd4000 HD3000/Desktop: audio_hdmi_hd3000 5 Series/X58/X79/X99/Desktop: audio_hdmi_5series (dsdt edits only) Discrete Graphics (if installed) [Guide]-OSX-AMD-hdmi_audio.pdf.zip [Guide]-OSX-Nvidia-hdmi_audio.pdf.zip IV - Bootloader HDMI audio All supported configurations Clover with dsdt/ssdt and kext patches, above HD5x0 (Clover only, credit: RehabMan) [Guide]_HD5x0-hdmi_audio_(clover_or_ssdt).pdf HD4000/HD3000 Clover/EFI/CLOVER/Config.plist Devices/Audio/Inject/3 Devices/UseIntelHDMI/YES Graphics/Inject/Intel/YES Chameleon: Extra/org.chameleon.Boot.plist HDAEnabler=Yes HDEFLayoutID=03000000 AMD/Nvidia (1st 2 ports only) Chameleon: Extra/org.chameleon.Boot.plist EnableHDMIAudio=Yes HDMI audio Details V. - Before You Start OS X does not provide HDMI audio controls (No volume, no mute, no balance, etc.) The connected HDMI device (TV, receiver, etc.) provides any and all audio control VI - Additional Information HDMI audio: audio_hdmi_guides HDEF audio: audio_ALC_guides VII - Requirements OS X 10.11+, see VIII - Notes/1. 10.10+, see VIII - Notes/2. 10.9+ 10.8+ Intel Desktop Motherboards 100 Series - Z170, H170, B150 ... 9 Series - Z97, H97, B95 8 Series - Z87, H87, B85, H81 ... 7 Series - Z77, H77, B75 ... 6 Series - Z68, P67, H67, H61 ... 5 Series - P55, H55 ... Graphics Intel HD Graphics (1st generation and prior, not supported) HD5x0 (HD530/SKY ramebuffer edit required) See VIII - Notes/3. HD530/HD540 (below HD6000+ (BDW framebuffer edits required) HD4600+ (Azul framebuffer edits required) HD4000 (Capri framebuffer edits may be required) HD3000 (SNB framebuffer edits may be required) BDW/Azul/Capri/SNB kext edits Chameleon: graphics_Intel_framebuffers Clover (select framebuffer-100.plist): audio_CloverHDMI AMD HD R7-R9 3xx/R7-R9 2xx/HD 7xxx/HD 6xxx/HD 5xxx (* default framebufer) AppleHDAController and AMD70000Controller/AMD60000Controller/AMD50000Controller edits may be required, see Editing custom personalities for ATI Radeon HD[45]xxx [HOW TO] Modification of AMD FB + Clover injection - ATi AMD TrueAudio supported 10.10.4 and newer AMD9000Controller.kext/GCN1.2/Tonga/TrueAudio HDMI/DP working AMD8000Controller.kext/GCN1.1/Hawaii/Bonaire/TrueAudio HDMI/DP not working Nvidia 9xx/7xx/6xx/5xx/4xx (750 and 9xx require Nvidia Web driver) GTS 450, GTX 550*/550ti*, GTX 560*/560ti* not supported natively * fix available VIII - Notes 10.11 and newer/Boot flags (install/edit kexts and rebuild cache) CLOVER/config.plist/ ACPI/DSDT/Fixes/NO (all or remove) BooterConfig/0x28 CsrActiveConfig/0x3 Chameleon - Extra/org.chameleon.Boot.plist CsrActiveConfig=3 10.10 and newer/Boot flags Clover/config.plist/ ACPI/DSDT/Fixes/NO (all or remove) Boot/Arguments/kext-dev-mode=1 Chimera/Chameleon/Extra/org.chameleon.Boot.plist Kernel Flags//kext-dev-mode=1 HD530/HD540 - not stable 10.11.4 and newer System Preferences/Sound/Output; HDMI shows as DP, DP shows as HDMI Supports 1x display, boot fails with 2x display; 2nd display hot plug works Avoid Clover Configurator (removes Arbitrary), use Xcode HD4600/HD4400/Mobile - no native support RehabMan/OS-X-Fake-PCI-ID RehabMan / OS-X-Fake-PCI-ID / Downloads — Bitbucket S/L/E/AppleHDA.kext Native S/L/E/AppleHDA.kext HD4600/Desktop HDMI audio codec Chameleon: audio_hdmi_hd4600-hda-110.command.zip Clover: config-hdmi_hd4600-100.plist.zip HD2000/HD2500 not supported IX - Tools IORegistryExplorer_v2.1.zip (View Raw) DPCIManager MaciASL Property List Editors Xcode on the Mac App Store Property List Editor, PlistEdit Pro, TextEdit, etc. TextEdit, TextWrangler (last resort) Clover Configurator Clover Wiki: Home X - Problem Reporting (post to this thread with requested information attached) Description of HDMI audio problem OS X version/motherboard model/BIOS version/processor/graphics Procedure/Guide used Installed S/L/E/AppleHDA.kext Copy of IOReg - IOReg_v2.1/File/Save a Copy As…, verify file (Tools 1.) Screenshots DPCIManager/Status (Tools 2.) System Information/Hardware/Graphics/Displays DPCIManager/Misc/Boot Log MaciASL/File/Export Tableset As... (Tools 3.) Terminal/Shell/File/Export Text As. . . /audio_cloverHDMI-110.command Chameleon Extra/org.chameleon.Boot.plist DPCIManager/Misc/Boot Log Extra/dsdt.aml (if installed) Extra/ssdt.aml Clover EFI/CLOVER/config.plist DPCIManager/Misc/Boot Log EFI/CLOVER/ACPI/Patched/dsdt.aml (if installed) EFI/CLOVER/ACPI/Patched/ssdt.aml Credit: TimeWalker75a Post #118, Intel HD Graphics 4600 (Haswell) working displayport PikeRAlpha Haswell HDAU solution | Pike's Universum bcc9 Post #11, http://www.insanelym....ort/?p=1934889 VCH888, Post 760 ALC889A, Gigabyte (Intel): now having a working front mic - Page 38 - Sound - InsanelyMac Forum
  7. bigben1

    hdmi audio

    hi there!!! my system specs are ga z170x ud5, i7 6700, cpu gtx 1060 6g, 16gb ram, sierra 10.12.6., everything working except can't enable hdmi for 4k lg monitor.i have sound through back panel and front panel using alc1150.kext and all 100/200 series kext. any help is much appreciated.
  8. Estimados desde ya muchas gracias por cualquier aporte que puedan hacerme para intentar solucionar en este caso el AUDIO HDMI y si fuera posible las frontales de micrófono y auriculares. Tengo corriendo Mac OS Sierra 10.12 en una ZOTAC NANO ID61 y va muy bien en el desempeño general y los gráficos aunque el video algo ralentizado. La instalación inicialmente arrancó (siempre en SAFE MODE y hasta ahora mismo, de otra forma queda en la manzana eterna) sin red (el bluetooth funciona perfecto) y sin audio. Em el caso de la red pude hacer funcionar la ethernet con la kext RealtekRTL8111.kext pero no directamente sino a través del paquete HoRNDIS-rel8.pkg. Para el caso del wifi el DPCIManager me muestra Centrino Wireless-N 130 integrada que no he podido hacer funcionar pero no es prioridad ahora mismo puesto que tengo red. Los datos de manual y algo mas son: ZOTAC ZBOX nano ID61 Bios • American Megatrends - Core Versión 4.6.4.0 - UEFI 2,1 Chipset • Intel HM65 Onboard CPU • Intel ® Celeron ® CPU 867 @1,30GHz Onboard graphics • Intel HD Graphics Family • HDMI & DP output Memory • 8 GB SO-DIMMs DDR3-1333 Storage • SATA 320 Gb Network • Gigabit (10/100/1000Mbps) LAN • IEEE 802.3 compatible WiFi/Bluetooth support • Compliant with IEEE802.11b/g/n standard • High speed wireless connection up to 150 Mbps • Fully qualited Bluetooth v3.0 Audio • 2-channel high-definition audio • Jack-sensing compatible • Optical SPDIF Operating System support • 32-bit and 64-bit support IR receiver • Support carrier frequencies 36k Hz NOTA: En la Bios / Chipset /OnBoard Device Configuration, hay un item AZALIA con un sub item AZALIA INTERNAL HDMI CODEC que probé habilitado y desabilitado. Si lo desabilito desaparece en el DPCIManager. Habilitado aparece pero no el Codec ID. * Por otro lado hay un item de la Bios /Advanced que es Sandybridge PPM Configuration que por default esta todo habilitado. La guía que use en el intento de hacerlo funcionar: https://github.com/toleda/audio_CloverHDMI/blob/master/README.md Al ejecutar audio_cloverALC-120.command La terminal muestra: Last login: Wed Aug 16 04:05:36 on ttys000 Mac-mini-de-umac:~ umac$ /Users/umac/Downloads/audio_cloverHDMI-120_v1.0d.command ; exit; Agreement The audio_cloverHDMI script is for personal use only. Do not distribute the patch, any or all of the files for any reason without permission. The audio_cloverHDMI script is provided as is and without any warranty. File: audio_cloverHDMI-120.command_v1.0d Release Mode EFI partition is mounted No audio codec detected No system files were changed To save a Copy of this Terminal session: Terminal/Shell/Export Text As ... logout Saving session... ...copying shared history... ...saving history...truncating history files... ...completed. [Proceso completado] ------ Con MACIAsl agregue algunos repositorios de Toleda (audio hdmi hd 3000, zotac), pero no pude en ningun caso aplicar patches. No se si he sido extenso en la descripción o me falta algun dato importante, disculpas por ello. Adjunto: Reporte DarwinDumper config.plist DPCIManager (pantalla) DSDT.aml IORegistryExplorer (pantalla) Informe de Sistema (algunas pantallas) Saludos y gracias desde ya. config.plist.zipDarwinDumper_3.0.3_15.08_23.42.15_Macmini5,1_Clover_X64_4063_Sierra_16A323_umac.zipDSDT.aml.zip
  9. Skunk.34

    GTX 750 Ti

    Hello everyone, I have a problem of signal lost on the hdmi port with a Asus GTX 750 Ti on Yosemite 10.10 and webdriver 343.01.01f03 ... I tried to flash the bios with a GTX 750 Ti Palit but still the same problem of loss signal ... I am looking for someone who'll flash the GTX 750 Ti with a bios that allows for the FUNCTIONAL hdmi ... I give little information on the procedure to flash bios of a map different if you ask ... Thanks in advance ...
  10. Hola de nuevo a todos!!! Como dice mi titulo, tengo un problema con el audio, pero no es que no lo reconoce ni nada por el estilo, sino que al conectar el HDMI, el audio onboard de la motherboard (Z97X Gaming 3) se desactiva y solo puedo controlar el audio del HDMI; que en este caso es solo el volumen de salida. Y este ultimo desde los controles del TV, ya que no uso un monitor. Mi problema es que necesito la entrada de microfono que tiene mi placa de audio onboard, pero como tengo conectado por HDMI, solo me deja controlar la SALIDA y las entradas no me figuran por ningún lado. Ni en la pestaña de Efectos de Sonido, ni en la pestaña de Salida. Les dejo una captura de mis Preferencias de Audio: Que solución puede tener a mi problema? Desde ya les estoy agradecido por su tiempo
  11. swordsx48

    HDMI 2.0 for 4k 60hz?

    I know Mac doesn't support this because there are no Macs with HDMI 2.0. However, we are using an Nvidia driver, with an Nvidia card, so I'm sure there's a way we could get 60hz with 4k? If not, will using a displayport cable solve my problem? I hope so. Regardless, HDMI would be nice
  12. edgaarcervantes

    Problemas para activar el HDMI audio

    Les dejo un antecedente de mi problema: Hace unos meses instalé Hackintosh en mi pc, a travez de un .dmg de Yosemite-Zone que encontré por ahí en un video de Youtube. Deje el sistema como venía, solo instalé el driver de red wifi a travez de un .kext y así lo estuve utilizando por mucho tiempo. Se descompuso mi pc y tarde mucho en mandarla a reparar, después de un tiempo ya la tengo disponible y decidí retomar el proyecto que tenía. Fui por ahí instalado los drivers que me faltaban, Ethernet, USB 3.0, Hot Key, Bateria, etc., todos estos a travez de .kext, tuve suerte pues no batalle en lograr instalarlos, había un monto de archivos en la red, si no funcionaba uno intentaba con otro (todos de acuerdo a mi hardware); Pensé que no me faltaba nada hasta que conecté la pc al televisor, me di cuenta que no funcionaba el audio de la TV si no el de los altavoces internos de la computadora. Me quise dar a la tarea de solucionarlo, cosa que no pensé fuese tan difícil, puesto que todos los post que he encontrado son en ingles y hablan de un idioma que totalmente desconozco, que si tengo que parchar los dsdt, ssdt o config.plist, un montón de cosas que no logro entender. Estuve intentando hacer alguno de los tutoriales que ofrecen pero, siempre me estanco en ciertos puntos. No pude encontrar ningún tutorial en español acerca de mi hardware. Quisiera saber si alguien puede orientarme para poder solucionar mi problema Les dejo algunas características de mi pc: - Tarjeta madre: Asus k43e - Procesador: i3 2350m 2da generación - Gráficos: Intel HD 3000 - Audio: Realtek ALC 269 - Sistema: Yosemite 10.10.5 No sé si sea necesario alguna otra información o que anexe mis .dsdt o ssdt. Anticipadamente, gracias.
  13. Hi everyone, I got a very odd problem after updating to 10.12.5 and I'll try explaining it to the best I can along all troubleshooting I did... I have a Macbook Pro retina 13" (early 2015) that I've always used with two Samsung external monitors (both are the same model). One of them is connected directly through the HDMI port located on the right side of the Macbook Pro, the other one connected through a thunderbolt-to-HDMI cable. It has always worked until last week when I updated to 10.12.5. After the update, I quickly noticed that my Macbook Pro wouldn’t detect any external display via thunderbolt-to-HDMI. Thus, I started a long process of troubleshooting, and here’s all I’ve tried: Assuming it could have been a defective cable, I’ve tried 3 different ones, still no luck I’ve tried both thunderbolt entry, still no luck I’ve tried thunderbolt-to-VGA, it WORKS, yes, I know this is insane. I’ve tried to connect thunderbolt-to-HDMI (still with all 3 cables) on older Samsung monitors (again two older monitors were the same model, it was my old setup)… it worked Then, I assumed it was the Samsung monitors that were broken (the two of them at the same time…? Odd, isn’t it?). Thus, I tried to connect them on my mac mini, the same way I always did on my Macbook pro… And it works… Then I tried to reproduce the problem on my mom’s Macbook Pro retina 13” (exact same model I have the problem with and same update)... It works Then I assumed the problem must be coming from my Macbook Pro. Thus, I booted on Windows 8 (bootcamp), it works. Starting to lose my mind… I booted from an external hard drive I have (running an early sierra version), it didn’t work either (I had used this external hard drive in the past and it was WORKING) I've done a factory reset, still not working EDIT (forgot to mention): SMC, no luck NVRAM, no luck So in a nutshell, the problem seems to appear only via thunderbolt-to-HDMI, only on this specific Macbook Pro, and specifically on macOS. I’m no expert and I don’t know what else I can do. Of course I've tried contacting Apple many times but they keep blaming me for updating my mac and/or Samsung for making the environment not compatible, which I believe is a total nonsense. Has anyone encounter any similar problem? Does anyone know what it could be? I’m desperate so I’d like to thank y’all in advance for your help. Cheers
  14. _itsmerafael

    No HDMI Audio

    Hi everyone. My Sierra 10.12.5 is with everything running except the audio HDMI. I used AppleHDA.kext and HDAEnabler.kext to make the motherboard audio work. I have also tried lilu.kext and applealc.kext and the -lilubeta and -alcbeta flags. Is there any way to make it work?
  15. I have a Mac mini server with Yosemite, and I plugged a VGA Display using a VGA/HDMI adapter. The issue is, when I shut down or restart the server, the display is not recognized, then I need to go to unplug and plug again, and server now recognizes the display. I need to know how to make a logical "reconnection" for the adapter. For example on Windows I use a devcom application to enable or disable the devices. I was reading that the possible solution is using a kextunload command on terminal. I don't know which kextfile I need to "unload" for the HDMI adapter. On terminal: /System/Library/Extensions/ kextunload exampleflile.kext kextload examplefile.kext Anybody have an idea about my issue? Another way to solve it? Thanks in advance Greetings from Mexico.
  16. Hello! Does anyone know if R9 285 or R9 280 work OOB in Yosemite?I know for sure that R9 280X does,but I'm not sure about these two cards..I haven't found many topics in which they are mentioned, and I want to be sure that HDMI and DVI work OOB..has anyone tested them?I don't want to buy a graphics card and then have to return it and buy another one..
  17. Hackintosh Spectre XT 15t-400 Touchsmart Sierra For complete info go to my repo https://github.com/joaquinperaza/Hackintosh-HP-SpectreXT-15t-4000 This i just a future discussion post. I want to contribute as thank of all your help. I made this repo to collect all related info about this laptop. I am not using other dsdt or ssdt patches than clover ones, but I am open to your contributions. Where to start: Have a Mac? So prepare a USB using your preferred method, you can choose: Clover (Base guide Dont have a mac? Dont worry you can use a virtual box machine in your HP: To set up the vm use: http://www.wikigain.com/install-macos-sierra-10-12-virtualbox/ I discovered and posted how to run usb intaller in VirtualBox VM using Linux/Windows host:https://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/5zks4c/create_sierra_bootable_usb_from_virtualbox/ I followed this guide that was the most similar to this model: https://www.google.com.uy/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiT2KW8v9HTAhWGIJAKHRtkAZIQFgggMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.reddit.com%2Fr%2Fhackintosh%2Fcomments%2F5pwtdd%2Fhp_spectre_xt_pro_13b000_running_macos_sierra%2F&usg=AFQjCNEXuPraFVEtqD7am308-wVd7ssCZQ So I did it with UxxxBxxx, with this options: UEFI Mode and Inject Intel USB installer tunning: After completing the UxxBxxx installation donwload clover configurator and add the settings that appear in cloverconfIMG folder. PD:You should also select -v (verbose) flag in boot section in first tests. PD:Ignore ket patches for the moment Copy the drivers inside the drivers64UEFI folder to your EFI/CLOVER/drivers64UEFI folder. Copy the kexts from the kext folder to your EFI/CLOVER/kexts EXCLUDE VoodooHDA inside kext/10.12 folder. Sierra install: Now you're ready to run Sierra installer (if you are lucky the only issue you would have is no mouse and keyboard during install). Follow normal instructions for install OSX. Key points: Disable Secure boot in bios and disable legacy, enable cpu virtualization Boot vith -v flags in first tests. Post installation: Install those 'post install kext' with EasyKext Pro: VoodooPS2Controller.kext (Enable mouse and keyboard) USBInjectAll.kext (enable touchscreen and webcam) Dont install the optionals fixes yet. Reagarding audio i have tested to solution: Apply AppleHDA patched kext (Inside other files folder) //No microphone Use VoodooHDA installer and add the VoodooHDA inside kext/10.12 folder to clover. VoodooHDA provide microphone and beats audio but less quality and no volume. Hdmi fix: The plattform 0x01660004 dont have connectors, but is the onlyone compatible with our screen, so I patched the HEX table for you to make our screen compatible with 0x01660008 wich natively support our HDMI port. Just delete AppleIntelFramebufferCapri.kext from your System/Library/Estensions folder and immediately install the one inside kext folder/optional fixes with EasyKext Pro Then add this kextspatches in CloverConfigurator: | Name | Find | Replace | Plist checked? | | ------ | ------ | ------ | ------ | | AppleIntelFramebufferCapri | 04006601 01030101 00000002 | 04006601 01020402 00000004 | NO | | AppleIntelFramebufferCapri | 05030000 02000000 30020000 00000000 01000000 40000000 00000000 01000000 40000000 00000000 01000000 40000000 00000000 00000000 | 05030000 02000000 30020000 02050000 00080000 06000000 03040000 00040000 81000000 04060000 00040000 81000000 00000000 00020011 | NO | Wifi fix: Unfortunately our Intel Centrino N wifi card is not compatible i bought an Atheros AR9285 AR5B95, just replace and add install kexts inside Atheros AR9285 AR5B95 Sierra with EasyKext. | Name | Find | Replace | Plist checked? | | ------ | ------ | ------ | ------ | | AirPortAtheros40 | pci168c,30 | pci168c,2b | YES | Author Disclaimer: The majority of the software is public on the internet, I only have patched some files and wrote this guide, I am not responsible of any possible damage to your PC, do it at your own risk despite I consider it worth it. If you have any question/issue/suggestion/collaboration please report it via issue tab I will look it immediately.
  18. dedede2137

    HD4600 (mobile) - can't use HDMI

    Hello I can't use HDMI, when I plug the cable (with laptop off or on), the screen becomes black. What can I do? I tried FakePCIID and AppleIntelHD (actually they are both in my kexts folder). Here's my config. If fixing HDMi is not possible can I make VGA working instead? Sorry for my english. <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>ACPI</key> <dict> <key>DSDT</key> <dict> <key>Debug</key> <false/> <key>DropOEM_DSM</key> <false/> <key>Fixes</key> <dict> <key>AddPNLF_1000000</key> <true/> <key>FixLAN_2000</key> <true/> <key>NewWay_80000000</key> <true/> </dict> <key>Patches</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>change EHC1 to EH01</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> RUhDMQ== </data> <key>Replace</key> <data> RUgwMQ== </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>change EHC2 to EH02</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> RUhDMg== </data> <key>Replace</key> <data> RUgwMg== </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>change GFX0 to IGPU</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> R0ZYMA== </data> <key>Replace</key> <data> SUdQVQ== </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>change B0D3 to HDAU</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> QjBEMw== </data> <key>Replace</key> <data> SERBVQ== </data> </dict> </array> <key>ReuseFFFF</key> <false/> </dict> <key>DropTables</key> <array> <dict> <key>Signature</key> <string>#MCFG</string> </dict> <dict> <key>Signature</key> <string>DMAR</string> </dict> </array> <key>SSDT</key> <dict> <key>DropOem</key> <false/> <key>Generate</key> <false/> <key>PluginType</key> <integer>1</integer> </dict> </dict> <key>Boot</key> <dict> <key>Arguments</key> <string>nv_disable=1 kext-dev-mode=1</string> <key>Debug</key> <false/> <key>Legacy</key> <string>LegacyBiosDefault</string> <key>NeverHibernate</key> <true/> <key>Secure</key> <false/> <key>Timeout</key> <integer>5</integer> <key>XMPDetection</key> <string>Yes</string> </dict> <key>CPU</key> <dict> <key>UseARTFrequency</key> <false/> </dict> <key>Devices</key> <dict> <key>FakeID</key> <dict> <key>IntelGFX</key> <string>0x04128086</string> </dict> <key>USB</key> <dict> <key>AddClockID</key> <true/> <key>FixOwnership</key> <true/> <key>Inject</key> <true/> </dict> </dict> <key>DisableDrivers</key> <array> <string>VBoxHfs</string> </array> <key>GUI</key> <dict> <key>Custom</key> <dict> <key>Entries</key> <array> <dict> <key>Disabled</key> <false/> <key>FullTitle</key> <string>UEFI internal</string> <key>Hidden</key> <string>Always</string> <key>Ignore</key> <false/> <key>NoCaches</key> <false/> <key>Type</key> <string>Other</string> </dict> </array> </dict> <key>Mouse</key> <dict> <key>DoubleClick</key> <integer>500</integer> <key>Enabled</key> <false/> <key>Mirror</key> <false/> <key>Speed</key> <integer>8</integer> </dict> <key>Scan</key> <dict> <key>Entries</key> <true/> <key>Legacy</key> <true/> <key>Linux</key> <false/> <key>Tool</key> <true/> </dict> <key>Theme</key> <string>El Capitan</string> </dict> <key>Graphics</key> <dict> <key>Inject</key> <dict> <key>ATI</key> <false/> <key>Intel</key> <true/> <key>NVidia</key> <false/> </dict> <key>LoadVBios</key> <true/> <key>NvidiaSingle</key> <false/> <key>VideoPorts</key> <integer>3</integer> <key>ig-platform-id</key> <string>0x0a260006</string> </dict> <key>KernelAndKextPatches</key> <dict> <key>AppleRTC</key> <true/> <key>AsusAICPUPM</key> <false/> <key>Debug</key> <false/> <key>DellSMBIOSPatch</key> <false/> <key>ForceKextsToLoad</key> <array> <string>\System\Library\Extensions\IONetworkingFamily.kext</string> </array> <key>KernelCpu</key> <false/> <key>KernelHaswellE</key> <false/> <key>KernelLapic</key> <false/> <key>KernelPm</key> <true/> <key>KextsToPatch</key> <array> <dict> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> AQAAdSU= </data> <key>Name</key> <string>IOGraphicsFamily</string> <key>Replace</key> <data> AQAA6yU= </data> </dict> </array> </dict> <key>RtVariables</key> <dict> <key>BooterConfig</key> <string>0x28</string> <key>CsrActiveConfig</key> <string>0x3</string> </dict> <key>SMBIOS</key> <dict> <key>BiosReleaseDate</key> <string>12/22/2016</string> <key>BiosVendor</key> <string>Apple Inc.</string> <key>BiosVersion</key> <string>MBP111.88Z.0138.B21.1612221936</string> <key>Board-ID</key> <string>Mac-189A3D4F975D5FFC</string> <key>BoardManufacturer</key> <string>Apple Inc.</string> <key>BoardType</key> <integer>10</integer> <key>ChassisAssetTag</key> <string>MacBook-Aluminum</string> <key>ChassisManufacturer</key> <string>Apple Inc.</string> <key>ChassisType</key> <string>0x08</string> <key>Family</key> <string>MacBook Pro</string> <key>LocationInChassis</key> <string>Part Component</string> <key>Manufacturer</key> <string>Apple Inc.</string> <key>Mobile</key> <true/> <key>ProductName</key> <string>MacBookPro11,1</string> <key>SerialNumber</key> <string>C02L3Y0FFGYY</string> <key>Trust</key> <false/> <key>Version</key> <string>1.0</string> </dict> <key>SystemParameters</key> <dict> <key>InjectKexts</key> <string>Yes</string> </dict> </dict> </plist>
  19. salve ragazzi ho un problema, ho cambiato la scheda video sono passato dalla 730 ad una 1050. visto che la prima avevo dei artefatti dovuti dalla scheda. risolti in parte in questo topic http://www.insanelymac.com/forum/topic/322500-geforce-730-uscita-hdmi-sierra-help/ ora però ho installato la nuova gpu 1050 e seguendo tutti i passaggi ho lo stesso problema. dopo il boot di clover il monitor esce con nessun segnale, vado in blackscreen. riesco solo ad andare on i generic drive. ho provato vari tentativi, ultimi webdriver pascal, cambiando smbios. allego il mio clover che ho usato nella configurazione precedente. da cosa può dipendere questa volta? boo sto uscendo pazzo. CLOVER.zip
  20. Hi, guys! I would like to say you all thanks for your time. I saw how much help you give to people like me. I respect you guys! So, my issue. I have a Sony VAIO VPC-F13S1R that has the NVIDIA 425m video card and FullHD resolution. I have red many topics and tried many options which work with any other laptops, but nothing. Now I am on the 6,2 SMBios. I also tried to use the 3,1. Internal display works with the nv_disable, but has no full hd resolution. But I would like to have that. How can I get it working? Any ideas? Also, if I can't get NVIDIA working, may I use the integrated Intel HD Graphics video card that my VAIO have as well? Will it support FullHD resolution? Seems it doesn't support Full HD resolution, so the only one way to have Full HD is to get the NVIDIA working... I also thought, maybe Clover don't load the patched DSDT.aml... How can I check this? Notebook: Sony VAIO VPC-F13S1R Graphics Adapter: NVIDIA GeForce GT 425m (max amount of memory: 1024MB) Display: LCD 16' FullHD (1920x1080) CPU: Intel Core i5 m560 Chipset: PM55 BIOS: AMI R0180Y9 Boot loader: Clover OS: Mac OS X El Capitan 10.11.6 15G31 DSDT: in the attached archive Clover Configuration: in the attached archive Thanks a lot for your help! My Configuration.zip
  21. Salve a tutti ho una installazione di Yosemite su asus p5qpl-am e sk video palit geforce 8400gs 512MB DDR3, chameleon r2538. Vorrei ottenere l'audio hdmi in quanto è collegato ad un tv come media center e vorrei evitare l'usicta line con l'amplificatore. Vengo al punto: Ho installato VoodooHDA 2.8.6 quando faccio partire un file mp3 si sente per 2 secondi poi muto. Allora vado su configurazione midi audio, seleziono la seconda uscita hdmi, e vado a modificare la frequenza di campionamento allora si sente per 1 secondo poi muto..... modifico di nuovo e si sente per 1 secondo poi muto..... La cosa curiosa è che più alta è la frequenza di campionamento minore è il tempo che si sente l'audio hdmi. E' come se ci fosse un buffer di dimensione fissa che genera un flusso audio, e quando si è svuotato non viene caricato di nuovo. A dispetto di quanti dicono che la 8400 non ha un suo chip audio questa è la prova che ce l'ha, direi che piuttosto la colpa sia da attribuire alla voodoohda.kext che non è compatibile con questo chip. Comunque per quanti hanno voglia di aiutarmi ho provato le voodoohda 2.8.0 (nessun audio) 2.8.6 (audio a tratti) 2.8.8 (audio a tratti, gracchiante). Ogni prova successiva con le falg HDA Enabler o HDMI audio da chameleon wizard non cambiano la situazione. Grazie pe r l'aiuto :-)
  22. premetto che sono un pò fuori dai giochi da molto tempo. non riesco a far riconoscere l'uscita hdmi della geforce 730 su sierra 10.12.4. ho installato i Nvidiaweb aggiornati e aggiunto in config.plist <key>SystemParameters</key> <dict> <key>InjectKexts</key> <string>YES</string> <key>InjectSystemID</key> <true/> <key>NvidiaWeb</key> <true/> </dict> ma quando eseguo il boot in -v vedo va tutto bene. .ma nel mometo che deve portarmi alla schermata... niente. quale errore banale ho commesso? config.plist.zip
  23. momodding

    HDMI intelHD 4600 not work

    I have recently setup a hackintosh laptop W230ST working on El capitan using clover bootloader. Everything is working perfectly from display to audio. However, I can't seem to get my HDMI working. I have tried using framebuffer 0x0d260007 and 0x0a260006. the result is 0x0d260007 hdmi work but no qe/ci, then try 0x0a260006 qe/ci works but no hdmi output. Does anyone have any idea how to patch the HDMI issue?
  24. shaburshunchik

    intel HD6000 i5 5250U won't run via HDMI

    Hello guys!. I bought mini pc with i5 5250u from aliexpress - it has 2 hdmi outputs, (hd6000) won't work properly via HDMI - I got video 7mb (when inject 0x16260006 via clover) or black screen when patching 16260004 from SSDT-GPU-HD6000.aml (but when I connected via VNC - it seems work, please see video https://www.youtube.com/watch?v=hgNSp0mJNNY please help me to fix hdmi output from i5 5250u hd6000 os: el capitan or sierra - same trouble dsdt and other stuff in EFI/CLOVER/ACPI/origin EFI.zip
  25. renzo9713

    HDMI audio not working

    Hi everyone, recently I installed VoodooHDA 2.8.8 The audio input and output, is ok. But, HDMI audio doens't work. Yesterday i installed AppleHDA, but i had a problem with the audio input so i installed VoodooHDA. Someone know any patch or kext to make work the audio HDMI? My audio codec is Conexant CX20752 Thanks in advance.
×