Jump to content

Marvell Yukon 88E8036 PCI-E Fast Ethernet FIXED


  • Please log in to reply
134 replies to this topic

#21
johndoe2k4

johndoe2k4

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
its a Marvell Gigabit ethernet model # 88E8038

#22
peak7810

peak7810

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 99 posts
I have an 88E8038 too, and i have edit the Info.plist on this two places.

Have make all steps but it doesnt work.

Can i copy an old IONetworkingFamily.kext into it, perhaps it works?

And have anybody such an File for me, and an tutorial how i have correct do this, because im not an terminal freak. smile

#23
gkr41

gkr41

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 49 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece

I have an 88E8038 too, and i have edit the Info.plist on this two places.

Have make all steps but it doesnt work.

Can i copy an old IONetworkingFamily.kext into it, perhaps it works?

And have anybody such an File for me, and an tutorial how i have correct do this, because im not an terminal freak. smile

Good idea. iCrash can you give us your .kext?

#24
iCrash

iCrash

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Location:Monmouth County, NJ
  • Interests:Off-roading, computers, police/ems/fire
Sure...

Hmm, the upload doesn't seem to work

Attached Files


Edited by iCrash, 13 March 2007 - 12:32 AM.


#25
gkr41

gkr41

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 49 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece
Try sendspace.com :lol:
Upload the IONetworkingFamily.kext

Edited by gkr41, 13 March 2007 - 12:28 AM.


#26
iCrash

iCrash

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Location:Monmouth County, NJ
  • Interests:Off-roading, computers, police/ems/fire
OK, I just realized that the file size was 2.3mb so I rar'ed it. See previous post

#27
gkr41

gkr41

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 49 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece
Still doesn't work... :lol: I'll try to reformat it, but i don't think if i manage to do something...
Thanks for your help :)

Edited by gkr41, 13 March 2007 - 01:01 AM.


#28
blog

blog

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts
Right on!!!!!!! Just got my Marvell Yukon 88E8038 PCI-E Fast Ethernet working on my Gateway MX3701 Core Duo Laptop (both cores working, super smooth performance).

Much thanks to Killerz and iCrash for advice.

Just to clarify for those who have the same chipset but cannot get working. Make sure u change the chipset ID in (Info.plist) to your chipset ID (like iCrash advised) (2 different places inside info.plist) besides the other changes.

Now if I can only get this stubborn sound card SigmaTel 9200 (with strange SUBSYS ID. ) working :) . Tried all the Linux dumps available but no success. Tried to do own dump with Knoppix but can't even get dump info on my sound card inside Knoppix. GGrrrrrrr. Oh well, I have got USB speakers that provide me sound vis USB for now.

Thanks again, Blog

#29
alereon

alereon

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
anyone got it working on the Acer 3680?

#30
alereon

alereon

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
Tried this on Acer 3680, change everything to 88E8038 and device id to 4352 and doesn't work. Sorry for double post. Didnt realise.

Edited by alereon, 13 March 2007 - 12:59 PM.


#31
gkr41

gkr41

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 49 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece
I own an Acer too (3682) with 4352 device ID. I'm afraid that the problem is Acer-specific... :)

Edited by gkr41, 13 March 2007 - 02:57 PM.


#32
vigor

vigor

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
My notebook is Acer aspire 5585, and it seems that the mac os x 10.4.6 can't detect the netcard! Anyone have the same notebook?

#33
kingxt

kingxt

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
My notebook is Acer aspire 5571, 88e8038 doesn't work too.....

#34
Airfly

Airfly

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 72 posts
Thanks a lots Killerz, I get my Marvell Yukon 88E8055 working now.

Edited by Airfly, 18 March 2007 - 03:54 AM.


#35
Snerler

Snerler

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 272 posts
  • Gender:Male
Success thank you!

#36
alt66

alt66

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
I have Acer Aspire 3382, wi-fi work correctly, but my network doesn't work.
My network device: 88E8038, vendor 11AB, device 4352. I did all steps which are described in first topic.
In logs I find follow strings:
localhost kernel[0]: AppleYukon: 00000000,00000004 sk98osx - yukon - BAR is zero on entry, kIOPCIConfigBaseAddress0
Have you any idea to fix it?

#37
Guest: BuildSmart_*

Guest: BuildSmart_*
  • Guests
Everyone who has a working gigabit, can you post your mobo/ethernet model and upload your modified info.plist file, I'm trying to put together an automated installation package so having the files will go a long way.

Also alt66, what wifi do you have and what kext are you using?

#38
alt66

alt66

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Atheros AR5005G. I fix it like described in forum.
vendor: 168c
device: 001A

#39
gkr41

gkr41

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 49 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece
wrong post. delete it

#40
asfl

asfl

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts

Save the file.
Exit the file.



Do you save the file through the file menu or terminal? if terminal, how?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   Web hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy