Jump to content

New Lion Combo Update out (Dev 10.7.2)


  • Please log in to reply
51 replies to this topic

#21
PGHammer

PGHammer

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 282 posts

i only have one kernel "mach_kernel " and i never edit the boot.plist i have one i build and i always use the same

funny i used all versions of lion with no problems (only had problem with ati kexts but was fixed with no problems) and now i update from GM to 10.7.2 and i get stuck in boot...

i now removed now all my kexts (just leaved fakesmc.kext) , i even removed ati kexts and i still have the same problem... in the last line i get stuck doenst open the graphic interface

maybe is something related to ati?


Then it may be unique to your particular hardware/kext - are you using a non-standard AMD GPU driver kext (as opposed to an enabler/injector) with Lion GM? While I needed an injector, an enabler, and a modified version of ATY_Init (and a copy of the ROM from my GPU) with Snow, I needed only the injector (ATI5000Injector.kext) with Lion.

Graphics is VisionTek AMD HD5450 PCIe 512 MB (the fanless PCIe basic desktop version).

#22
xpertvision

xpertvision

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 220 posts

Then it may be unique to your particular hardware/kext - are you using a non-standard AMD GPU driver kext (as opposed to an enabler/injector) with Lion GM? While I needed an injector, an enabler, and a modified version of ATY_Init (and a copy of the ROM from my GPU) with Snow, I needed only the injector (ATI5000Injector.kext) with Lion.

Graphics is VisionTek AMD HD5450 PCIe 512 MB (the fanless PCIe basic desktop version).


in lion i need ATY_Init + netkas exotic ati kexts

in snow i only need the netkas exotic ati kexts

now i tried with old 10.7.0 kexts and the problem remains...

#23
mitch_de

mitch_de

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,884 posts
  • Gender:Male
  • Location:Stuttgart / Germany

in lion i need ATY_Init + netkas exotic ati kexts in snow i only need the netkas exotic ati kexts
now i tried with old 10.7.0 kexts and with no kexts and the problem remains... i even removed all ati default kexts...

Do you had changed the Chameleon to an newer version than around 1100? If yes you may need to rename boot.plist into org.chameleon....
otherwise all chameleon options are not available and may give that problem which is in depended from new Lion update.
Also some of new Chameleon > 1150 may have bugs which may effect booting/Lion booting. I would use not very new chameleons (much changed since a few weeks!) Use an working older one.
I updated to 10.7.2 DEV without any problems (C2D, NV 9600 GT).

#24
xpertvision

xpertvision

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 220 posts

Do you had changed the Chameleon to an newer version than around 1100? If yes you may need to rename boot.plist into org.chameleon....
otherwise all chameleon options are not available and may give that problem which is in depended from new Lion update.
Also some of new Chameleon > 1150 may have bugs which may effect booting/Lion booting. I would use not very new chameleons (much changed since a few weeks!) Use an working older one.
I updated to 10.7.2 DEV without any problems (C2D, NV 9600 GT).


im still using "Chameleon-2.0-RC5-r828.pkg"

its good for 10.6.8 and 10.7.0 , i wonder why 10.7.2 doenst boot...

#25
PGHammer

PGHammer

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 282 posts

Do you had changed the Chameleon to an newer version than around 1100? If yes you may need to rename boot.plist into org.chameleon....
otherwise all chameleon options are not available and may give that problem which is in depended from new Lion update.
Also some of new Chameleon > 1150 may have bugs which may effect booting/Lion booting. I would use not very new chameleons (much changed since a few weeks!) Use an working older one.
I updated to 10.7.2 DEV without any problems (C2D, NV 9600 GT).

I had updated also without issues (Celeron DC E3400, AMD HD5450, Chameleon 2 RC5 build 1203 dual-booting between 10.6.8 and 10.7.2). Because Chameleon is resident on the Snow (not Lion) partition) there are some options I must use in Snow that I can't use in Lion (or are irrelevant to Lion), and holding onto the kext caches is useful (if not necessary/needful) in Lion, but unsupported by Chameleon.

I will have to hope that I can eventually have Snow and Lion on separate *drives*, as opposed to merely separate partitions.


in lion i need ATY_Init + netkas exotic ati kexts

in snow i only need the netkas exotic ati kexts

now i tried with old 10.7.0 kexts and with no kexts and the problem remains... i even removed all ati default kexts...


That explains it - without the exotica, your AMD card won't work in Lion, and it was never validated against 10.7.2 (which is what this developer seed is for). You may well have to wait due to your rather odd position (I had to do the same in Snow with regards to 10.6.5 and every build after that).

#26
Hangten

Hangten

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 403 posts
  • Gender:Male
  • Location:Laguna Beach, CA.
Posted Image

Update went fine for the most part. As usual replacing my AppleHDA.kext and all is normal.

HD4850 needs only:
LegacyATI4800Controller.kext,
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
Chameleon RC5 752 Lion+Snow.pkg

SL on separate drive boots fine

#27
smartie77

smartie77

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 370 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dortmund, Germany
  • Interests:Apple Software, iOS , OSX86, Creativity and a lot of non-tech stuff.

i only have one kernel "mach_kernel " and i never edit the boot.plist i have one i build and i always use the same

funny i used all versions of lion with no problems (only had problem with ati kexts but was fixed with no problems) and now i update from GM to 10.7.2 and i get stuck in boot...

i now removed now all my kexts (just leaved fakesmc.kext) , i even removed ati kexts and i still have the same problem... in the last line i get stuck doenst open the graphic interface

maybe is something related to ati?



you could test.. move all ATI*.kext from /S/L/E to another folder, then you will boot into a 1024x768 2d desktop. inside osx then use pacifist to extract the ati kexts from Appstore builds (System/Installation/packages ) , dig through them "essentialbasesystem.pkg" and the other packs. Extract the kexts and put them back into /S/L/E : using the 7.2.9 drivers instead of the 7.4.9 drivers from that beta combo update.

If you boot with the old kexts again into QE/CI then yes the new ati drivers are to blame.

#28
xpertvision

xpertvision

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 220 posts

you could test.. move all ATI*.kext from /S/L/E to another folder, then you will boot into a 1024x768 2d desktop. inside osx then use pacifist to extract the ati kexts from Appstore builds (System/Installation/packages ) , dig through them "essentialbasesystem.pkg" and the other packs. Extract the kexts and put them back into /S/L/E : using the 7.2.9 drivers instead of the 7.4.9 drivers from that beta combo update.

If you boot with the old kexts again into QE/CI then yes the new ati drivers are to blame.



only works if i delete all ati* kexts and remove the graphic enabler from chameleon

using clean ati kexts from 10.7.0 .DMG + ati exotic 1.7.0 fix doenst work anymore on 10.7.2 update :D

#29
sparkythewondersquid

sparkythewondersquid

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 209 posts
  • Gender:Male
  • Location:Chouteau, Montana
I installed this it seems fine don't really see a difference but I was curios

#30
vboyz

vboyz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 69 posts
Can someone with a developer account that downloaded the DMG post eh SHA1 string for the download?

open terminal and type:

openssl sha1 /full/path/to/dmg


Thanks

#31
RN95

RN95

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 147 posts
Well !,

Update went smoothly om Dell M1530 with the exception of AppleHDA replacement.

However, it is disappointing that they still haven't fixed FaceTIME. :( , which work on 10.6.8.

AirDrop is another dark area.

Cheers

Can someone with a developer account that downloaded the DMG post eh SHA1 string for the download?

open terminal and type:

openssl sha1 /full/path/to/dmg


Thanks


for all its worth I have:

84c1a87c7a3cec3e1408f1a7eb6e49bbd2f7497e


Cheers

#32
HCE

HCE

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

Well !,

Update went smoothly om Dell M1530 with the exception of AppleHDA replacement.

However, it is disappointing that they still haven't fixed FaceTIME. :( , which work on 10.6.8.

Cheers


FaceTime is fixed. The problem for hackintoshes is somewhere in the chameleon bootloader. Use chameleon build 755 and you will see that FaceTime will activate and operate normally. Then you can replace chameleon with newer versions, FaceTime will continue to work. But if you happen to deactivate it, you have to go back to build 755 to make it work again. See more details here: http://www.insanelym...p...61423&st=20

#33
RN95

RN95

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 147 posts

FaceTime is fixed. The problem for hackintoshes is somewhere in the chameleon bootloader. Use chameleon build 755 and you will see that FaceTime will activate and operate normally. Then you can replace chameleon with newer versions, FaceTime will continue to work. But if you happen to deactivate it, you have to go back to build 755 to make it work again. See more details here: http://www.insanelym...p...61423&st=20



@HCE,

Many thanks for that. I'll have a go .

Cheers mate

@HCE,

Many thanks for that. I'll have a go .

Cheers mate


Yep!
755 worked (Dell M1530).

The strange thing was that many real Mac users had the Problem after upgrading to LION. (?)

Cheers

#34
Hangten

Hangten

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 403 posts
  • Gender:Male
  • Location:Laguna Beach, CA.
Anyword on Airdrop? anyone

My logic is telling me it requires a dual band wifi with a compatible chip to apple hardware. This might allow two file shares to work in tandem = Airdrop.

Tried modified smbios.plist and no effect. Even on clean install with new smbios.plist at first boot with all login network filled in.(apple ID)

#35
vboyz

vboyz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 69 posts

Well !,

Update went smoothly om Dell M1530 with the exception of AppleHDA replacement.

However, it is disappointing that they still haven't fixed FaceTIME. :( , which work on 10.6.8.

AirDrop is another dark area.

Cheers



for all its worth I have:

84c1a87c7a3cec3e1408f1a7eb6e49bbd2f7497e


Cheers


Thanks man, the download I got from Inet has same string...I trust you to download from Apple directly :)

EDIT: Updated and now bonjour broken on my Realtek 8168D ethernet whereas it worked before the update. I can connect to Samba share drive but no longer the case :(. Gotta dig around.

#36
rednous

rednous

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 345 posts
  • Gender:Male
  • Location:Galaxy: Milky Way
  • Interests:graphic design, mac, progressive and house
So far, so good with the 10.7.2 dev version :(
Just had to patch AppleRTC and to use the older AppleHDA.

#37
mitch_de

mitch_de

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,884 posts
  • Gender:Male
  • Location:Stuttgart / Germany
AppleRTC patch? CAn you tell a bit more about that - THANKS
I ask because since 10.7 i get sometimes (not every boot) an CMOS reset (BIOS values deleted) even with the normal dsdt RTC & CO fixes, which worked at 10.4/10.5/10.6.
Perhaps you made some patches which does avaiod this also for me?

#38
rednous

rednous

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 345 posts
  • Gender:Male
  • Location:Galaxy: Milky Way
  • Interests:graphic design, mac, progressive and house

AppleRTC patch? CAn you tell a bit more about that - THANKS
I ask because since 10.7 i get sometimes (not every boot) an CMOS reset (BIOS values deleted) even with the normal dsdt RTC & CO fixes, which worked at 10.4/10.5/10.6.
Perhaps you made some patches which does avaiod this also for me?


mitch_de, sure :ninja: and this is what I did when I installed 10.7 & the 10.7.2 dev version yesterday.
I used this terminal command to patch the AppleRTC.kext (user rayap posted it here):
sudo perl -pi -e 's|\x75\x30\x44\x89\xf8|\xeb\x30\x44\x89\xf8|; s|\x75\x3d\x8b\x75\x08|\xeb\x3d\x8b\x75\x08|' /System/Library/Extensions/AppleRTC.kext/Contents/MacOS/AppleRTC

Also Im attaching my current Lion DSDT for reference (only the HDEF section is different from my Snow Leopard's DSDT section, ALC888 onboard) --> Attached File  DSDT.zip   3.59KB   26 downloads

#39
efimac

efimac

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts

Thanks man, the download I got from Inet has same string...I trust you to download from Apple directly :D

EDIT: Updated and now bonjour broken on my Realtek 8168D ethernet whereas it worked before the update. I can connect to Samba share drive but no longer the case ;) . Gotta dig around.


Same problem here. Can't connect to SMB share anymore as registered user

#40
mitch_de

mitch_de

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,884 posts
  • Gender:Male
  • Location:Stuttgart / Germany
THANKS to rednous for the AppleRTC.kext patch !
Now CMOS-BIOS won't be "formatted" at shutdown anymore.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy