Jump to content

EVOEnabler for X1000-series ATI Radeon under Snow Leopard 10.6.3


  • Please log in to reply
71 replies to this topic

#61
juicebox666

juicebox666

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
Does this work for x1400 in 10.6.6?

I'd like to run run 1280x800 with full acceleration. Is that possible?

#62
polarbear2003

polarbear2003

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
ok. my dell inspiron6400 works ok on 10.6.6

my card is ati x1400 :x7145 x1002

#63
RobertX

RobertX

    InSanelyMac Maverick

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 541 posts
  • Gender:Not Telling
hmmm.got bored...got my x1650PRO (Sapphire) AGP working with this method kinda...at login getting a white screen...login blind...and then logout blind (SHIFT+APPLE KEY+Q)...login screen then pops up and i can login...also no resolution change(blue screen...then reboot) all on 10.6.8 using nawcom's legacy_kernel with SSE3 emulation...never give up...
Attached File  x1650PRO_AGP.gif   159.73KB   129 downloads

#64
dingonine

dingonine

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Works for an ATI X1300 on 10.6.8. Full QE/CI + resolution change.

Has anyone tried with Lion yet?

How about replacing EVOenabler with EFI-string?

#65
Sabr

Sabr

    Well, it was fun while it lasted.

  • Retired
  • 3,883 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom.

Has anyone tried with Lion yet?


Just got QE/CI + resolution change working 100% on an X1800 XT under 10.7 Lion. I added Device ID's to ATIRadeonX1000.kext and ATI1900Controller.kext. Put EVOenabler.kext into /System/Library/Extensions and rebooted (after repairing permissions).

Epic.

#66
Professor Hack

Professor Hack

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Hey Sabr could you please post your patched ATIRadeonX1000.kext and ATI1900Controller.kext as I have managed to get my P5W-DH Deluxe working stably with 10.6.3 with patched kexts, but cannot upgrade to 10.6.8 or Lion as when I do my ATi Radeon X1800 XT only gives me the top half of the Mac screen as the top part is grey. Thanks in advance.

#67
LatinMcG

LatinMcG

    Insanely digesting DSDT

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,509 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tampa, Florida
Awesome! Dell X1300 Low profile id 7187 (from optiplex 755 ?) wouldnt work with chameleon 2.1 on 10.6.x
so i renamed the instances to Caretta and put in /E/E now usb boots and installs with QE/CI

Thank You! cause natit diabolik 1300 for 10.5 was not gona cut it in 10.6.x !

#68
onestzle

onestzle

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts

Works for an ATI X1300 on 10.6.8. Full QE/CI + resolution change.

Has anyone tried with Lion yet?

How about replacing EVOenabler with EFI-string?



could you please upload your evoenabler.kext

#69
twistedindustries

twistedindustries

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

can someone help me configuring my Ati x1550? How can i get it's codename? what info.plist's part of the code i've to change? I'm sorry for my incompetence :D


I am in the same boat, I can't seem to find my card's codename either. It is a X1100.

I have tried using CPU-Z from windows but codename shows up blank. Please help.

#70
LatinMcG

LatinMcG

    Insanely digesting DSDT

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,509 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tampa, Florida

I am in the same boat, I can't seem to find my card's codename either. It is a X1100.

I have tried using CPU-Z from windows but codename shows up blank. Please help.


device id and subsystem id helps to google it

#71
Svenator

Svenator

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Gender:Male

I know this topic has been dead for two years, and still I'm gonna ask for a little help. I've got an Dell XPS M2010 Laptop with an ATI Mobility Radeon X1800 Graphics card, but when I install the EVOenabler I get a kernel panic at 10.6.8. Do I need to start with a certain bootflag for this to work properly?

With Kind Regards,

Sven



#72
munky

munky

    Agent of Evolution

  • Retired
  • 2,901 posts
  • Location:The Land of Hairy-Arsed Highlanders

Wow, I just got a notification for this topic.  Been out of the Hackintosh scene for a long time i'm afraid, but hopefully someone can help you :)







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy