Jump to content

[Guide] Catalina / BigSur on mobos Serie 100 / 200 / 300 / 400 SkyLake / KabyLake / CoffeeLake / CometLake DSDT


5,446 posts in this topic

Recommended Posts

ofc

do tamanho do seu bolso  :lol:

Here, situation is strange!

yoji.gif

 


i think the best is asus, work like a charm, only a good DSDT and BOOMMMM

No problem with wake, dont need remove _pwr

is a very nice mobos for hackintosh Asus 1100 and 200 series

 

Gigabyte in many cases have problem with sleep/wake ;)

  • Like 5

 

First...
(...)
 
--Reboot and activate video!

 

 

Hi, MaLd0n,

 

Same system as yours, so its like some copy paste stuff, but this, what do you mean 'activate video'?

 

Seems I missed something...

 

By the way, thanks for the guide.

  • Like 1

what if you can't generate a dsdt on the comp. that you need it for? So I tried using your DSDT (its similar, but not an exact model). my hackintosh's motherboard died (RIP), and I replaced it with a GA-Z270X-UD5. I've got a USB install drive setup, but it seems to spit out a bunch of garbage before just stalling out to a blank screen. any ideas?

  • Like 1

Hi, tstc

 

dont inject video

dont use dsdt another computer, other bios

btw, DSDT dont kill mobo, just dont boot

 

u can use dsdt if...same mobo and same bios version...only

  • Like 1

Thanx MaLd0n,

Took another wack at it this AM. Same thing...about ready to just leave it alone untill official support arrives.

BTW-not injecting video, old GA-Z77X-UD5H was over 5 years old and was having several issues before it just went kaput, guess trying to use your dsdt was in an act of desperation :}.

One last thought, how can I go about viewing/saving a bootlog to find out what the problem is? I added a boot argument to create one every boot but didn't know where to save it/view it?...so didn't find nething :(

its a i7700K 4.2GHz

 

But will that give me anything useful (F2)?

 

When the install times out, my display loses sync and goes to sleep. Consequently, there's no I/O after that point. :(

not that I know of?

 

config.plist:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>ACPI</key>
<dict>
<key>DSDT</key>
<dict>
<key>Debug</key>
<false/>
<key>DropOEM_DSM</key>
<false/>
<key>Fixes</key>
<dict>
<key>FixRegions_10000000</key>
<true/>
</dict>
<key>Name</key>
<string>DSDT.aml</string>
<key>ReuseFFFF</key>
<false/>
</dict>
<key>DropTables</key>
<array>
<dict>
<key>Signature</key>
<string>DMAR</string>
</dict>
<dict>
<key>Signature</key>
<string>SSDT</string>
<key>TableId</key>
<string>Cpu0Ist</string>
</dict>
<dict>
<key>Signature</key>
<string>SSDT</string>
<key>TableId</key>
<string>CpuPm</string>
</dict>
</array>
<key>SSDT</key>
<dict>
<key>DropOem</key>
<false/>
<key>Generate</key>
<false/>
</dict>
</dict>
<key>Boot</key>
<dict>
<key>Arguments</key>
<string>-v dart=0</string>
<key>Debug</key>
<false/>
<key>DefaultLoader</key>
<string>boot.efi</string>
<key>DefaultVolume</key>
<string>LastBootedVolume</string>
<key>Legacy</key>
<string>PBR</string>
<key>LogEveryBoot</key>
<string>Yes</string>
<key>NeverHibernate</key>
<true/>
<key>Secure</key>
<false/>
<key>Timeout</key>
<integer>5</integer>
<key>XMPDetection</key>
<string>Yes</string>
</dict>
<key>CPU</key>
<dict>
<key>UseARTFrequency</key>
<false/>
</dict>
<key>Devices</key>
<dict>
<key>USB</key>
<dict>
<key>AddClockID</key>
<true/>
<key>FixOwnership</key>
<true/>
<key>Inject</key>
<true/>
</dict>
</dict>
<key>GUI</key>
<dict>
<key>Mouse</key>
<dict>
<key>DoubleClick</key>
<integer>500</integer>
<key>Enabled</key>
<false/>
<key>Mirror</key>
<false/>
<key>Speed</key>
<integer>8</integer>
</dict>
<key>Scan</key>
<true/>
<key>Theme</key>
<string>BootCamp</string>
</dict>
<key>Graphics</key>
<dict>
<key>Inject</key>
<false/>
<key>NvidiaSingle</key>
<false/>
</dict>
<key>KernelAndKextPatches</key>
<dict>
<key>AppleRTC</key>
<true/>
<key>AsusAICPUPM</key>
<true/>
<key>Debug</key>
<false/>
<key>DellSMBIOSPatch</key>
<false/>
<key>FakeCPUID</key>
<string>0x0506E3</string>
<key>KernelCpu</key>
<false/>
<key>KernelHaswellE</key>
<false/>
<key>KernelLapic</key>
<false/>
<key>KernelPm</key>
<true/>
<key>KextsToPatch</key>
<array>
<dict>
<key>Comment</key>
<string>change 15 port limit to 26 in XHCI kext (100-series)</string>
<key>Disabled</key>
<false/>
<key>Find</key>
<data>
g710////EA==
</data>
<key>Name</key>
<string>AppleUSBXHCIPCI</string>
<key>Replace</key>
<data>
g710////Gw==
</data>
</dict>
</array>
</dict>
<key>RtVariables</key>
<dict>
<key>BooterConfig</key>
<string>0x28</string>
<key>CsrActiveConfig</key>
<string>0x67</string>
</dict>
<key>SMBIOS</key>
<dict>
<key>Mobile</key>
<false/>
<key>ProductName</key>
<string>iMac17,1</string>
<key>Trust</key>
<false/>
</dict>
<key>SystemParameters</key>
<dict>
<key>InjectKexts</key>
<string>Yes</string>
<key>InjectSystemID</key>
<true/>
</dict>
</dict>
</plist>

 

progress, sortof.

Inject Nvidia didn't help, but nv_disable=1 got me to the installer. However the same installation error message that I've been getting for a few weeks now appeared. "macOS could not be installed on your computer" an error occurred, blah, blah, blah...RESTART.

 

There are several other OS's on this computer that are operating flawlessly. CPU, motherboard, and memory are all brand new. I'm lost.

  • Like 1
  • MaLd0n changed the title to [Guide] Catalina / BigSur on mobos Serie 100 / 200 / 300 / 400 SkyLake / KabyLake / CoffeeLake / CometLake DSDT
×
×
  • Create New...