Jump to content
About Just Joined group Read more... ×
kramer2k

WUSB54G WORKING! No joke, come in to find the solution...

66 posts in this topic

Recommended Posts

Well, here's the fix people...Currently posting this using my Linksys WUSB54G V4 with Ralink RT2500 Drivers...

 

The Product ID and Vendor ID are the same as they've always been..

 

BUT...

The one other value you have to change is the bcdDevice it needs to be 4 NOT 1

 

<key>CFBundleIdentifier</key>

<string>com.Ralink.driver.RT2500</string>

<key>IOClass</key>

<string>RT2500USBWirelessDriver</string>

<key>IOProviderClass</key>

<string>IOUSBDevice</string>

<key>bcdDevice</key>

<integer>4</integer>

<key>idProduct</key>

<integer>13</integer>

<key>idVendor</key>

<integer>5041</integer>

</dict>

 

Verified and it works...

 

Have at it boys, enjoy those Linksys V4s!

 

K

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Awesome!!! I had one that was just sitting on my desk waiting for someone like you to figure out how to make it work. Great job.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kramer2k

 

do you know if there is a way to get this working with a WUSB11 Version 2.6? It's the wireless B usb adapter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, that is the WUSB54G, but you have to be sure to get Version 4, that's the only one that uses the Ralink RT2500 chipset. If you get one of the others, you're SOL.

 

K

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could you post all the steps needed to get it to work?

 

I've installed the Ralink driver, and I have the WUSB54G ver 4. System profiler shows it in the USB device tree with Version 0.04, Product ID 0x000d and Vendor ID 0x13b1. I also edited /System/Library/Extensions/RT2500USBWirelessDriver.kext/Content/Info.plist to add a new section with the excerpt you have given.

 

Unfortunately, when I plug the device on the USB port, I have no message in /var/log/system.log and WirelessUSBUtility still tells me "No device!"... What step did I miss?

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Could you post all the steps needed to get it to work?

 

I've installed the Ralink driver, and I have the WUSB54G ver 4. System profiler shows it in the USB device tree with Version 0.04, Product ID 0x000d and Vendor ID 0x13b1. I also edited /System/Library/Extensions/RT2500USBWirelessDriver.kext/Content/Info.plist to add a new section with the excerpt you have given.

 

Unfortunately, when I plug the device on the USB port, I have no message in /var/log/system.log and WirelessUSBUtility still tells me "No device!"... What step did I miss?

 

Thanks.

 

Are you sure the kext is loaded? Check the Extensions under system profiler.

 

If it's Not loaded, type this into terminal

 

Sudo -s

your password

kextload /System/Library/Extensions/RT2500USBWirelessDriver.kext

 

Then replug your adapter back in. The USB utility should start on it's own.

 

K

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you.

 

kextload -t /System/Library/Extensions/RT2500USBWirelessDriver.kext

 

Gave me the answer: invalid Bundle... I had made a small typo modifying Info.plist, and indeed the driver was never loaded properly.

 

It now works beautifuly...

 

For reference: DELL D610

  • ATI Radeon X300 - 1400x1050x32 - working (native LCD resolution)
  • Bluetooth - working
  • Broadcom integrated ethernet network card - somehow working (have to init it with the BIOS)
  • Linksys Wireless-G (WUSB54G) - working
  • Integrated Intel Wireless card - NOT working (yet)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ohhhhhhh

I thought you edit the info file

 

whats the best way to do this though, I edit with textedit and it always tells me I cant save. Obviously because It need admin prvilages

Can I edit the file, save it on the desktop, and copy it back ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

If only we could find open source for ANY WIRELESS card for OS X tiger, we would be able to write drivers for intel cards..... poopie..... anyone know where there is open source OS X wifi drivers?

Share this post


Link to post
Share on other sites

THANK YOU!!! I've been fighting with this damn card for days!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't get it to work for me. I get this error:

can't add kernel extension /System/Library/Extensions/RT2500USBWirelessDriver.kext (not a bundle) (run kextload on this kext with -t for diagnostic output)

 

I edited the last part of the 2500-kext and restored permissions. Can anyone send me the working kext for 10.4.6 at mm1969 (at) gmx.net ? Thx in advance! :D

 

 

 

Found a readme.txt, included in some zip file. Everything works great now! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

it works

 

have to

add as a new device with system profiler name this:

add

 

<key>CFBundleIdentifier</key>

<string>com.Ralink.driver.RT2500</string>

<key>IOClass</key>

<string>RT2500USBWirelessDriver</string>

<key>IOProviderClass</key>

<string>IOUSBDevice</string>

<key>bcdDevice</key>

<integer>4</integer>

<key>idProduct</key>

<integer>13</integer>

<key>idVendor</key>

<integer>5041</integer>

</dict>

 

then in terminal

 

sudo chown -R root:wheel /System/Library/Extensions

sudo chmod -R 755 /System/Library/Extensions

sudo kextcache -k /System/Library/Extensions

 

 

repair permissions

 

reboot

 

FANTASITC

 

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am very new to osx and sorry if this is a dum question but i got all the diver and stuff but i dont know how to open the kent. to mode it can some one please help me

Share this post


Link to post
Share on other sites

i have it installed, and the wifi functionality works, that is:

- the wireless connection is setup.

- the signal is ok

- i find the networks in range.

 

BUT:

- safari won't get to the internet.

as MacMartin already mentioned is it neccesary to set it up as airport device?

- if yes, can you tell me how?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry to be a bit dumb about this, but I don't quite follow the instructions...

 

Should I be adding kramer2k's lines to the kext, or should I be editing it? If I'm supposed to be editing it, do I have to change every instance of 'bcdDevice' to 4?

 

I suspect the reason why mine isn't working is that I don't have a version 4 card (I don't see any easy way of checking), but I would like to know I'm doing it right before quitting.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

×