Jump to content

Drivers For Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.


  • Please log in to reply
240 replies to this topic

#61
loest

loest

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
working fine with out input device
but as hlc my hardware cant have it yet

good driver

#62
arak78

arak78

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 61 posts
Hi I have an important question, I want to buy a laptop but the audio chip is
AD 1986A HD Audio
Will it work on OSX86 with this driver ?

I must buy the laptop tomorrow can you give me a reply fast please ?

I'm french and I'm really sorry for my englich.

#63
kalarm

kalarm

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
I got this error (error which I get on bootup too)

what must I do? :wacko:

Attached Files



#64
kuzya

kuzya

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
I put firewoods to the sound but a sound is not present (( put through patcher 1.20 sigmatel the voice is built-in did all variants here look

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

please help with this problem beforehand thankful


my chipset Intel945 D945PSN

#65
indilife Studio

indilife Studio

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
i try to do already but it's not work!!
my labtop is Asus A8Jc16SM

Chipset CPU RAM : i945PM 1.66G 512MB
HDD : 80/4200
CD : DVD-Multi
Display : 14Wide
VGA : GF7300/128M
LAN : 10/100
LAN-W 802.11g
Sound : SPDIF , Built-in Intel High Definition Audio compliant audio chip

have any idea? about my labtop

i install with Leopard 10.5.1 kalyway!!
plz help me coz my sound isn't work!!

#66
kuzya

kuzya

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
http://rapidshare.co...20.app.rar.html

for people what can find patcher 1.20 )

#67
claque2000

claque2000

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts

http://rapidshare.co...20.app.rar.html

for people what can find patcher 1.20 )


There is a problem with the file you provided. It doesn't launch and when launched in Terminal, it gives the following error :
$ open AppleHDAPatcherv1.20.app
LSOpenFromURLSpec() failed with error -10810


#68
Miniworld

Miniworld

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 38 posts
i have a problem, when update kalyway from 10.5.2 to 10.5.3 with combo update, i have a rare issue with sound (1988),any s.o. sound with a rare distorsion, thaths happend with any kernel

i install taruga installer v3 and v4 and the problem continues after the update to 10.5.3 or 10.5.4

in 10.5.2 works fine

#69
detson

detson

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
Sound working in stereo only (disable top performance in bios if the sound is intermitent)

Please help! :)


#70
venerzky

venerzky

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
still waiting for the drivers for Conexant HD-Audio SmartAudio 221..

any updates?

thanks..

#71
c0deXx

c0deXx

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Hi all! I have a laptop toshiba satellite a100. there is alc 861 sound chipset on it. and it really works!!! I have kalyway 10.5.1 hackintosh. when i install it i just mark all sound drivers in the list (azalia, and others). and after installation i heard the sound. don't modify kext's, don't edit info.plist JUST INSTALL ALL SOUND DRIVERS :)

#72
pathmamathavan

pathmamathavan

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Didnt Work For Me

Intel Pentium D
Realtek AC97
3Gb Ram
500GB Sata HDD
80GB Sata HDD
iAtkos 10.5.4 OS X 86

Does anyone have a working sound driver for this version, pls help as my os x is running perfectly except the sound, if i install Kalway 10.5.1 then the sound has no problem except i cant use my full resolution n iTunes. Pls Help Guys. My System says no built in audio

#73
freakybeard

freakybeard

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Output works for me w/ Device 0x17AA2010, but only after I added:

<key>IOPCIMatch</key>
<string>0x17AA2010</string>

To the "Azalia Audio Driver" dict. It might be a dirty hack as I am a n00b, but it works!
No input, but I don't have anything interesting to say out loud anyhow :-D
Nice job to the dudes behind this driver.

#74
Wenle Z.

Wenle Z.

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 254 posts
  • Gender:Male
i tried in my HP 2510p laptop, but it does not work. How can I find the exact chip and codec for my sound?

#75
iphoness

iphoness

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
everything working except headphones, line-out not working, but buil-in speakers are working well

#76
STA Nirvana IND

STA Nirvana IND

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
thanks a lot worked perfectly for me

#77
arucard

arucard

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
please help dont work sound card id 0x144DC026

#78
Wenle Z.

Wenle Z.

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 254 posts
  • Gender:Male
yep, i just hope the Mic and Line out will work. Then I will have a close to perfect macbook.

#79
jazzminos

jazzminos

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 148 posts
Still no sound in Toshiba P100-257 with with Conexant "Waikiki" CX20551 HD Audio (Vendor-ID 14F1, Device-ID 5047). Updated BIOS with BugsB modded one... So I did:

modded BIOS+HDA Enabler+Azalia.

Now I have in System Profiler:

Intel High Definition Audio:

Device ID: 0x1179FF31
Audio ID: 12
Available Devices:

And still no sound :D(((((((((

Can anyone help to solve this problem?

#80
KingZhang1017

KingZhang1017

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Dell XPS M1210 - Sigmatel 9220 - Doesn't work. iATKOS 4.0i BIOS Version : A08

THanks for posting though!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy