Jump to content

Sapphire ATI Radeon HD5770 DDR5 1Gb HDMI Working?

Sapphire ATI Radeon HDMI HD5770

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
prcmelo

prcmelo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
I've always used Nvidia Graphic Cards ... but recently I got tired of not being able to make my 9800GT work with HDMI on my SandyBridge.

So I'm thinking of buying a Sapphire ATI Radeon HD5770 1GB DDR5 ( Not the Vapor-X )and would like to know if it is fully working with HDMI .. Can anyone confirm for me!? It's hard to make this HD5770 to work or it is OOB?

Thank you!

#2
prcmelo

prcmelo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
And what about this PowerColor 5770HD?

http://www.multistoc...mhz-hdmi-p5867/

Do I have Full QE/CI and HDMI Video working OOB?
Please, does anyone have one like this working?

#3
th3r3turn

th3r3turn

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Zealand
I dont know if this will help, but i have a 6770 flashed to 5770. I have it working great, with HDMI and DVI working. Cause the 6770 isnt support (as far as i know) i flashed it as a ATI 5770.

#4
rockinron_1

rockinron_1

    InsanelyMac Sage

  • Retired
  • 396 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
Not sure of the differences but I have a Sapphire HD6850 working OOB
http://www.cclonline...s-Card/VGA0366/
Set up with dual DVI & working perfect / fully supported

#5
prcmelo

prcmelo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
Thanks th3r3turn and rockinron_1 !!!


To everybody know...

PowerColor 5770HD, full working just with Chameleon GraphicsEnabler=YES, no crashes... nothing... HDMI and DVI working 100%.

Here is my ioreg | grep ATY

Last login: Wed Feb 8 20:11:29 on console
20151225192:~ pablomelo$ ioreg | grep ATY
| | | | +-o ATY,Vervet@0 <class AtiFbStub, id 0x1000002d0, registered,$
| | | | | +-o ATY_Vervet <class ATIFramebuffer, id 0x1000002d7, regist$
| | | | +-o ATY,Vervet@1 <class AtiFbStub, id 0x1000002d1, registered,$
| | | | | +-o ATY_Vervet <class ATIFramebuffer, id 0x1000002e0, regist$
| | | | +-o ATY,Vervet@2 <class AtiFbStub, id 0x1000002d2, registered,$
| | | | | +-o ATY_Vervet <class ATIFramebuffer, id 0x1000002e6, regist$
| | | | +-o ATY,Vervet@3 <class AtiFbStub, id 0x1000002d3, registered,$
| | | | | +-o ATY_Vervet <class ATIFramebuffer, id 0x1000002ec, regist$
20151225192:~ pablomelo$

And my System Information

ATI Radeon HD 5770:

Chipset Model: ATI Radeon HD 5770
Type: GPU
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 1024 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x68b8
Revision ID: 0x0000
Displays:
E2250:
Resolution: 1920 x 1080 @ 60 Hz
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Display Serial Number:
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Rotation: Supported
Television: Yes

#6
th3r3turn

th3r3turn

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Zealand
great to hear!

#7
lebowski1970

lebowski1970

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Gender:Male
  • Location:Málaga, Spain
I have a shappire 5770 and works perfect on LION. I use GraphicsEnabler=Yes and AtiConfig=Vervet.

HDMI works 100%

#8
thearies

thearies

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
hey folks,

i have a p35p2 shuttle with a q9400 and change my hack from 9800gt to a powercolor hd5770 1gb runnig with iatkos l2 without any graphic-injector or stuff like. it´s found as HD 5000 without QE/CI i try and try with chameleonwizard... may someone have an idea what i´m doing wrong :worried_anim:

greetings

#9
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Retired
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
at the chameleon boot prompt where you select what drive/OS to boot, type: GraphicsEnabler=Yes once u confirm it works add same flag to org.chameleon.Boot.plist in /Extra. If card is not a reference design, 4 port layout (i.e. single slot, 3 port) than will need to change framebuffer which I can help with if needed.





Also tagged with one or more of these keywords: Sapphire, ATI, Radeon, HDMI, HD5770


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy