Jump to content

[GUIDE] Lenovo ThinkPad T510/510i (plus T410 and W510) 10.6-10.7-10.8-10.9 all working OK! 2013.11.12 Update

lenovo lion t510 osx mountain lion

  • Please log in to reply
465 replies to this topic

#441
patwoods

patwoods

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts

Yes i have Intel HD5700!
One correction i have instaled 10.9.1 first than updated to 10.9.2
I had a problem with installing mavericks, but after patching MBR 10.9.1 patch installed it fine.
U can try that

I get it booting just fine under GUID partition, I don't think MBR is my issue.  It almost looks like the pointers to the location of the graphics framebuffer (all speculative verbiage on my part here) are in the wrong spot, and something simple like changing a couple bytes somewhere will fix it...  it seems so close.  I can even hear the installer audio if I fiddle with it long enough, it's running, just not displaying correctly.

 

Its SO close.  Arrgh!



#442
marko.m

marko.m

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts

I get it booting just fine under GUID partition, I don't think MBR is my issue.  It almost looks like the pointers to the location of the graphics framebuffer (all speculative verbiage on my part here) are in the wrong spot, and something simple like changing a couple bytes somewhere will fix it...  it seems so close.  I can even hear the installer audio if I fiddle with it long enough, it's running, just not displaying correctly.

 

Its SO close.  Arrgh!

I didn't see your spec. , maybe you can try with another framebuffer, or even better you can try to pach your framebuffer.



#443
marko.m

marko.m

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts

@patwoods

please read this post about Fixing Scrambled,Stretched, or Wrong Resolution Laptop Display Problems

maybe this can help you



#444
patwoods

patwoods

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts

@patwoods

please read this post about Fixing Scrambled,Stretched, or Wrong Resolution Laptop Display Problems

maybe this can help you

Thanks, I've tried multiple framebuffers in the past using the QE/CI post, and even patching my own using Giofrida's patcher with the output from the text file dump on linux.

 

The worst part is its working 100% in 10.8.5 even with QE/CI!  Strange!

 

I'll definitely try this post above though - it looks promising, even if it's from 2010...



#445
ludacrisvp

ludacrisvp

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 374 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA

It took a lot of effort from many threads across many sites...

Working T410 on 10.9.2.

Model #2516-DCU

 

2.66Ghz Core i5

Intel GPU w/ QE/CI (no nvidia optimus in this laptop)

Dell WiFi DW1510 - replaced stock lenovo card

BIOS 1.45 w/ wifi whitelist

8GB DDR3

 

Modded DSDT to enable backlight and proper battery status.

backlight controls ScrLk / Pause (down/up)

 

This should get you up and going on 10.9.2.

 

untested:

Sleep

Card Reader

VGA

eSATA

DisplayPort

LAN - Appears to work with AppleIntelE1000e.kext (haven't tried it w/ a cable yet)

 

DVD Player errors out (valid DVD drive could not be found) - haven't looked into this yet.

Attached Files



#446
patwoods

patwoods

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts

It took a lot of effort from many threads across many sites...

Working T410 on 10.9.2.

Model #2516-DCU

 

2.66Ghz Core i5

Intel GPU w/ QE/CI (no nvidia optimus in this laptop)

Dell WiFi DW1510 - replaced stock lenovo card

BIOS 1.45 w/ wifi whitelist

8GB DDR3

 

Modded DSDT to enable backlight and proper battery status.

backlight controls ScrLk / Pause (down/up)

 

This should get you up and going on 10.9.2.

 

untested:

Sleep

Card Reader

VGA

eSATA

DisplayPort

LAN - Appears to work with AppleIntelE1000e.kext (haven't tried it w/ a cable yet)

 

DVD Player errors out (valid DVD drive could not be found) - haven't looked into this yet.

 

DUDE!  You are the man.  I had given up on Mavericks on this T510.  I knew it was something simple though, whatever you had in your DSDT and/or those kexts finally did the trick.  I've been messing around with framebuffers, video kexts, and all kinds of stuff, but I threw your extensions in S/L/E and E/E and all is well.  

 

Even the backlight works!  Now, I need to test sleep and this thing is nearly 99% perfect!

 

Thank you, thank you, thank you!!!!



#447
tluck

tluck

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 652 posts
  • Gender:Male
  • Location:NC, USA

@ludacrisvp

 

you may be able to get the DVDplayer working by adding IOAHCIBlockStorageInjector.kext.

the version of this kext in my zip bundle (see Guide in signature link) has the info.plist edited to just make ATAPI show up as internal device (vs external)



#448
patwoods

patwoods

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts

DUDE!  You are the man.  I had given up on Mavericks on this T510.  I knew it was something simple though, whatever you had in your DSDT and/or those kexts finally did the trick.  I've been messing around with framebuffers, video kexts, and all kinds of stuff, but I threw your extensions in S/L/E and E/E and all is well.  

 

Even the backlight works!  Now, I need to test sleep and this thing is nearly 99% perfect!

 

Thank you, thank you, thank you!!!!

 

Sleep works.  

 

Edit:  Audio now works with most recent VoodooHDA kexts in M*beast.  

 

Thanks again ludacrisvp!



#449
patwoods

patwoods

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts

With Ludacrisvp's DSDT I get sleep and backlight working, but I cannot seem to keep the fan from running constantly.

Is that something to do with SpeedStep, and if so, how to get that working?

 

This is getting closer to being perfect...  just a little more and it will be my daily machine :)



#450
keoken16

keoken16

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

For the life of me i cannot get this to boot to the installer, once the apple logo shows it boot loops. I have tried several dsdt's and cannot get to the installer whatsoever. 

 

I have attempted 10.9.2 and 10.8.5 vanilla installs with multiple boot flags but nothing seems to work. I updated the BIOS to the latest i'm starting to pull my hair out.

 

https://www.youtube....eature=youtu.be

 

T510 Model 4384Y1K 

i5 2.4gz/4gb ram /w Quadro NVS 3100m 



#451
ludacrisvp

ludacrisvp

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 374 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA

For the life of me i cannot get this to boot to the installer, once the apple logo shows it boot loops. I have tried several dsdt's and cannot get to the installer whatsoever.

I have attempted 10.9.2 and 10.8.5 vanilla installs with multiple boot flags but nothing seems to work. I updated the BIOS to the latest i'm starting to pull my hair out.

T510 Model 4384Y1K
i5 2.4gz/4gb ram /w Quadro NVS 3100m

maybe try cpus=1 or graphicsenabler=no

With Ludacrisvp's DSDT I get sleep and backlight working, but I cannot seem to keep the fan from running constantly.
Is that something to do with SpeedStep, and if so, how to get that working?

This is getting closer to being perfect... just a little more and it will be my daily machine :)

My speed step works from 1.2ghz up to 3.2ghz.
My laptop is always running pretty warm in general and even in win7 it's always running it's fan. I wouldn't trust a laptop to not run it's fans.
If you need vtx enabled for running VMs I've got a newer dsdt that I can upload I accidentally had it off when I made the first one.

#452
keoken16

keoken16

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

maybe try cpus=1 or graphicsenabler=no

 

 

No luck as soon as it hits the apple logo reboots. 



#453
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain

try remove the Gaphics Kext from USBInstaller , ATI* NVDA* AMD* AppleIntelHD*, you have a Extra folder in USBIInstaller, FakeSMC.kext in S/L/E ?

 

-f -v -x npci=0x2000 cpus=1



#454
keoken16

keoken16

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

try remove the Gaphics Kext from USBInstaller , ATI* NVDA* AMD* AppleIntelHD*, you have a Extra folder in USBIInstaller, FakeSMC.kext in S/L/E ?

 

-f -v -x npci=0x2000 cpus=1

 

Still no luck.. I've started a new thread to discuss http://www.insanelym...08-reboot-loop/

 

Thanks!



#455
keoken16

keoken16

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Finally got everything working (memory execution needs to be turned on in BIOS).

 

Sound/Sleep/Backlight/Battery all work great! Also running 10.9.3

 

added some kext's for sound/battery on 10.9.3

 

also side note if you are running myHack.kext remove this. It has some older kext's in it that seemed to cause issues with upgrading. 

Attached Files



#456
camellion

camellion

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Hello. I need help for choosing and installing kexts and dsdt files.

 

I already installed osx 10.9.3 via MyHack and extras from this post. OSX starts great, also QE/CI seems to work. But when i shutdown the Laptop, all lights go off but the fan never stops. What could be the reason for failure of shutdown process?

 

What kexts i need to install for NVIDA grafic or is it nativ working?

Brightness controlls react by pressing "pause" or "scroll down" but the display doesn't change brightness?

I think I must use an other kext. Which kext could work? Or is it related by dsdt?

 

Thanks in advance.

 

       



#457
Jake Lo

Jake Lo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts

Hello. I need help for choosing and installing kexts and dsdt files.

 

I already installed osx 10.9.3 via MyHack and extras from this post. OSX starts great, also QE/CI seems to work. But when i shutdown the Laptop, all lights go off but the fan never stops. What could be the reason for failure of shutdown process?

 

What kexts i need to install for NVIDA grafic or is it nativ working?

Brightness controlls react by pressing "pause" or "scroll down" but the display doesn't change brightness?

I think I must use an other kext. Which kext could work? Or is it related by dsdt?

 

Thanks in advance.

Go here. Select the dsdt that's right for you specs. Should be the second link on the bottom.



#458
camellion

camellion

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

OK, thanks i took the one for 256 MB NVS. Now it shutdown right but unfortunatally the brightness keys doesn't work. "Pause" do nothing yust disply brightnesslevel and "scroll" decreases the brightness level but the display still leave at full brightness.After using these buttons the touchpad chrashs and dont't work anymore.

 

What I have to do with the "*.dsl" file?

 

I think my installed kext for keyboard and tauchpad isn't compatible for that dsdt from linked post.

 

Do you know which one is the right?

 

Thanks. 



#459
camellion

camellion

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

I tried the kext for 10.8 from 1st post. Now brightness and touchpad working fine. but sound with speaker or headphone doesn't work. Any ideas?



#460
Jake Lo

Jake Lo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts

I tried the kext for 10.8 from 1st post. Now brightness and touchpad working fine. but sound with speaker or headphone doesn't work. Any ideas?

What kext do you have for audio? Patched AppleHDA or VoodooHDA?

Does it appear in preferences?







Also tagged with one or more of these keywords: lenovo, lion, t510, osx, mountain lion


1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy