Jump to content

Lenovo B570

- - - - -

  • Please log in to reply
300 replies to this topic

#61
elas123

elas123

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
i believe they do

#62
joncas

joncas

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
Hello,

many thanks for this great guide !

My initial install with iAtkos-L2 didn't seem very snappy in usage, so I tried again, using the Lion 10.7 installation app from the app store (having copied it onto a USB stick with "#####"). After running the 10.7.2 updater, then added your kexts as instructed.

Everything seems to work fine except wifi.

My B570 does have the Atheros AR9285, and I installed your IO80211Family.kext

I can see the SSID of my router in the network preferences and its indicator turns green activated, but it doesn't succeed to obtain DHCP addresses. And even when I put in all the IPs manually and add a DNS ip, no application can connect to the internet, even though the network preferences shows "green". (The router is a Netgear WNR3500L which works fine with the same B570 under Windows 7).

The network works ok with ethernet (it's a bit slow to obtain the DHCP).

Many thanks for any hints !

#63
macinsane

macinsane

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts
Unfortunately the hacked kext for the Atheros is not capable of using the wifi n-standard. You have to configure your router for using the g-standard (54 Mbit/s), then you should be able to connect to the internet. I'm looking for a solution since quite some time, but haven't found one yet.

i flashed back to the 36 bios then flashed the whitelist removed bios and works fine with my ar9287

thanx macinsane. your instructions worked perfectly on my z570. i just wanted to know is your trackpad jumpy? mine is not so accurate. its driving me nuts after coming from a real mac!


Mine is fine in general, but is too sensitive when I accidentally touch the trackpad. But to be honest: I don't expect a 350 € laptop to be as good as a 1000 € macbook... ;)

#64
elas123

elas123

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
did you edit the dsdt yourself? were is the wifi card at in it? i changed mine to a ar9287 which worked fine in 10.7 but after update to 10.7.2 it doesnt work with the same kext i used to make it work. wondering if if could be done with dsdt patch

#65
elas123

elas123

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
never mind i made my kext work with my ar9287 card in lion 10.7.2. Great!!!

#66
sherwin892

sherwin892

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Hi thanks for your tutorial! I've attempted to install this on my B570 and came close to installing it. However, when I boot, I get the a gray Apple logo and the load animation. After a minute or two it just stalls and freezes. I am determined to install iAktosL1 onto this machine please help.

-x does the same thing, a load bar appears under the logo and circular load animation
-f same things
-v im assuming loads certain information in a grey screen with white text, it then proceeds to a black screen and finishes with TRANSCRIPT OFFLINE - buffer pool allocate [181000] failed and hangs

I've since then erased the USB and repartitioned and installed a again a few more times, however, now when I plug the USB it isn't even recognized when booted only the HDD that I came close to installing. I have to press a key for more options. Both the HDD and USB then show up. After selecting the USB, it loads information in grey screen with white text then proceeds to black screen with white text and hang with to this message:

USBMCS Identifier (non-unique): AAB8058400000094 0x154b 0x44 0x8192

I'm scratching my head as to what it was I did or didn't do this time that I can't even get to the Welcome screen, customize the install and select the HDD.

As per your instruction, this is my process:

-Scan dmg for restore and restore to USB
-Move smbios.plist and org.chameleon.Boot.plist to Extra folder and authenticate
-Move DSDT.aml to Extra folder (also tried not moving)
-Keymaps the same, tried with not including and including in Extra folder
-Move kext to S/L/E folder (i've tried moving all and also just moving a few that you pointed out)
-Move themes
-Install Chameleon

What advice can I do at this point? I shall try a few more ways.

Thanks!

#67
pizza_potamus

pizza_potamus

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Ok, I am a complete newb at this so bear with me.

I've got iAtkos installed, but can't boot as it hangs at the apple logo. This I imagine is covered in step 4 in that I need the right smbios. But I am instructed to boot to a working installation of OS X to change said smbios.

I am now trying to install iAtkos to a different USB drive and thus boot into that to edit the smbios file contained on the hard drive. Is this necessary? Is this what is meant by booting into a working OS X installation?

I ask because now I can't boot into my iAtkos USB installation. I get KPs, which I think are complaining of the MacBook version. Any thoughts?

#68
macinsane

macinsane

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts

Hi thanks for your tutorial! I've attempted to install this on my B570 and came close to installing it. However, when I boot, I get the a gray Apple logo and the load animation. After a minute or two it just stalls and freezes. I am determined to install iAktosL1 onto this machine please help.


It's like pizza_potamus said: you have to copy the modified smbios.plist from the install drive to your hard drive, then it should work.


I am now trying to install iAtkos to a different USB drive and thus boot into that to edit the smbios file contained on the hard drive. Is this necessary? Is this what is meant by booting into a working OS X installation?

I ask because now I can't boot into my iAtkos USB installation. I get KPs, which I think are complaining of the MacBook version. Any thoughts?


You can do that with your install usb drive. Boot it and when installation screen appears, don't attempt to install again but choose "Terminal" from the upper menu.
Type in Terminal:

cp /Extra/smbios.plist /Volumes/[name_of_your_harddrive]/Extra

That should do it.

Hope I could be of help.

#69
pizza_potamus

pizza_potamus

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Ah thanks macinsane that worked like a champ.

But like many I am having trouble with Audio and Wi-fi.

I put the dsdt.aml you provided in the Extras folder and I put all the ktexts you provided in the Extras\Extensions folder of my iATKOS L1 USB. During the install I also customized it so that Extras\Extensions would be installed.

But I don't get Audio and Wi-fi devices with this method.

So I tried again and added the iATKOS AudioHDA drivers to my customizations. This installation allows OSX to see the Intel HD Audio in the system information utility, but there are still no output devices in the sound options.

I get nothing for wi-fi under the Hardware menu in the System Information utility. And Airport of couse sees no devices as well.

I've seen people mentioning that I need to confirm just what devices lenovo put in my laptop. I know how to do this in Windows, but I googled how to do it in OSX and found nothing useful. Any tips on this.

Thanks again for you help guys.

#70
sherwin892

sherwin892

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Success in -f mode but not in normal boot. Am I able to copy the smbios.plist to this from the USB?

My question is do Open the hdd terminal or usb terminal?

I'm assuming it's the USB terminal in -f boot and write the following entries?

cp/ Extras/smbios.plist/ Volumes/(name of my hdd)/Extras

If this fails any other way to add the smbios in -f mode?

Thanks!

#71
pinky&brain

pinky&brain

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
Hello. Thx for this great tutorial. It was the reason to buy a lenovo laptop.
So after buying it I tried to install iAtkos L2 and I successfully did.
But there are still a few problems:
Even with the modified DSDT, I don't get HDMI Audio out. It isn't listed in the System profiler.
QE/CI is working, but i have some glitches, like one stripe on the screen. sometimes it is a stripe an sometimes the icons were not displayed correctly.
The Camera works in Photobooth with CamTwist, but the FaceTime app doesn't even start.
And the Touchpad identifies 2 fingers ( I can scroll with multitouch), but doesn't identifies a click on the touchpad. I can only click with the button.
Does anyone have an idea???
I just installed iAtkos L2 and installed the kexts etc., which were uploaded in this thread.
Everything else, like wifi, battery etc works fine.
Can anybody help me?

Excuse me for my bad englisch ^^

#72
macinsane

macinsane

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts

Ah thanks macinsane that worked like a champ.

But like many I am having trouble with Audio and Wi-fi.

I put the dsdt.aml you provided in the Extras folder and I put all the ktexts you provided in the Extras\Extensions folder of my iATKOS L1 USB. During the install I also customized it so that Extras\Extensions would be installed.

But I don't get Audio and Wi-fi devices with this method.

So I tried again and added the iATKOS AudioHDA drivers to my customizations. This installation allows OSX to see the Intel HD Audio in the system information utility, but there are still no output devices in the sound options.

I get nothing for wi-fi under the Hardware menu in the System Information utility. And Airport of couse sees no devices as well.

I've seen people mentioning that I need to confirm just what devices lenovo put in my laptop. I know how to do this in Windows, but I googled how to do it in OSX and found nothing useful. Any tips on this.

Thanks again for you help guys.


You need to copy all the necessary kexts to your hard drive after installation (iAtkos does not install them). Don't put extensions in /Extra but /System/Library/Extensions. No need for the wifi kext anymore though, uploaded new DSDT yesterday for vanilla wifi. You must copy smbios.plist from /Extra of your USB drive to /Extra on your hard drive. More details are in my guide in the first post.

Hello. Thx for this great tutorial. It was the reason to buy a lenovo laptop. So after buying it I tried to install iAtkos L2 and I successfully did. But there are still a few problems: Even with the modified DSDT, I don't get HDMI Audio out. It isn't listed in the System profiler. QE/CI is working, but i have some glitches, like one stripe on the screen. sometimes it is a stripe an sometimes the icons were not displayed correctly. The Camera works in Photobooth with CamTwist, but the FaceTime app doesn't even start. And the Touchpad identifies 2 fingers ( I can scroll with multitouch), but doesn't identifies a click on the touchpad. I can only click with the button. Does anyone have an idea??? I just installed iAtkos L2 and installed the kexts etc., which were uploaded in this thread. Everything else, like wifi, battery etc works fine. Can anybody help me? Excuse me for my bad englisch ^^

.

For graphics: update Chameleon Bootloader to newest version available and add GraphicsEnabler=Yes to org.chameleon.boot.plist (see my guide).
Trackpad: Have you activated clicking in System Preferences?

Have you installed all the necessary kexts?

#73
pinky&brain

pinky&brain

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 31 posts

For graphics: update Chameleon Bootloader to newest version available and add GraphicsEnabler=Yes to org.chameleon.boot.plist (see my guide).
Trackpad: Have you activated clicking in System Preferences?

Have you installed all the necessary kexts?


Oh my god. I actually forgot to activate clicking xD
So the trackpad problem is solved xD
I installed all the kexts, which are in the first post.
I tried to search the newest chameleon boot loader, but I don't really now, which one is the newest xD
Could it be, that you mean Chameleon-2.1svn-r1713.pkg.zip ??
I found it on this site: http://builds.voodoo...uilds/Xcode4.1/

#74
macinsane

macinsane

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts

Oh my god. I actually forgot to activate clicking xD
So the trackpad problem is solved xD
I installed all the kexts, which are in the first post.
I tried to search the newest chameleon boot loader, but I don't really now, which one is the newest xD
Could it be, that you mean Chameleon-2.1svn-r1713.pkg.zip ??
I found it on this site: http://builds.voodoo...uilds/Xcode4.1/


That should solve your graphics problem ;) But make sure to activate GraphicsEnabler after you installed it.

#75
pinky&brain

pinky&brain

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 31 posts

That should solve your graphics problem ;) But make sure to activate GraphicsEnabler after you installed it.

Ok installed it and try it out now ^^
thank you very much for that :)
But any idea because of FaceTime and HDMI Audio??

#76
sherwin892

sherwin892

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Success! Everything seems to be in fine and working order. Still no wifi however. Tried the new DSDT file but still no wifi. Currently posting from my Lenovo B570 MacOSx =) THanks again!!

#77
pinky&brain

pinky&brain

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
Can anybody tell me, how I have to prepare the USB-stick to put the MacBookPro smbios.plist to the stick?
I try to install osx lion onto another lenovo but can't remember how I solved the Problem with the smbios.plist -.-
Always if I install Chameleon to an USB-stick and boot Mac OS with the stick it just reboots.
And if I try to boot OSX with the iAtkos boot loader it doesn't continues, because of the smbios.plist xD

I'm sorry if it is a stupid question but I am sitting in front of this over 3 hours.
Could anybody please help me? :)

#78
Black SER

Black SER

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
whenever I had to edit my smbios.plist. I used chameleon wizard via an external usb to sata connector. This is one reason why I hate distros because you have to use their smbios in order for it to boot.

#79
macinsane

macinsane

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 64 posts

Can anybody tell me, how I have to prepare the USB-stick to put the MacBookPro smbios.plist to the stick?
I try to install osx lion onto another lenovo but can't remember how I solved the Problem with the smbios.plist -.-
Always if I install Chameleon to an USB-stick and boot Mac OS with the stick it just reboots.
And if I try to boot OSX with the iAtkos boot loader it doesn't continues, because of the smbios.plist xD

I'm sorry if it is a stupid question but I am sitting in front of this over 3 hours.
Could anybody please help me? :)


If I remember correcty the boot loader uses the Extra folder on the partition to be booting not the folder on the partition it sits on.
So if you use an usb drive to start OSX from your hd, you have to put the smbios.plist on the hd and not on the usb drive.
Anyway, you should be able to start OSX with the -s command ending in the command line and copy the smbios.plist by hand from there (maybe you have to mount your usb drive).

#80
sherwin892

sherwin892

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

never mind i made my kext work with my ar9287 card in lion 10.7.2. Great!!!


what kext are you using? i've yet to get wifi to work





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy