Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

N One

  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About N One

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. No, the USB specs are: Eleven USB 2.0: two on front panel, six on back panel, three internal (UDOC) on motherboard; eSATA: one rear; one serial; one parallel; two PS/2; one RJ-45; stereo line-in and headphone line-out on back panel; microphone and headphone connector on front; IEEE 1394a ports are provided with optional 1394 PCIe card Can you have a look at DSDT from Post 1 ?
  2. I have found that checking "inject Nvidia" in cloverconfig fixes shutdown. Only sleep is still wonky- it takes some minutes to wake up. the pwr button does not wake, its unresponsive only when pressed some seconds does full/forced shutdown. And the dreaded usb not ejectrd properly is still alive. Geekbench 32 is around 13950, i have not managed to improve this using an ssdt over clovers auto generate p and c states. Voodoo does sound and nic works. So mostly its all fine - any advice on fixing usb and wakeup timing ?
  3. DELL Reg. Model DCTA Reg. Type 08055 Board: E139765 NB0508
  4. Thanks, I think I already applied shutdown I think - in my DSDT there is: Scope (\) { Name (SSTX, Zero) Method (_PTS, 1, NotSerialized) { If (LEqual (Arg0, 0x05)) {} Else { PSKM (Arg0) <dont know about that } } } I am also trying to fix my Powerbutton - there is no PWRB in DSDT, but it looks like this is it: Scope (\) { Device (_SB.VBTN) { Name (_HID, EisaId ("PNP0C0C")) Name (_PRW, Package (0x02) { One, 0x04 }) } Anything I could try with that ? Thanks again
  5. Some (strange) progress: I moved the Geforce 640 to the upper PCI slot and tried the yellow DVI-out. It seems to shutdown now - I´ll test how stable this is now.... (sleep still takes minutes to wake up) The T3500 is an X58 system, I use a W3680 six-core, 12 Gig ECC Ram (MacPro5,1 smbios) GT 640, some SDD Drive ADI 198x Integrated HD Audio Driver (havent tried patching, maybe voodoo should do it) BIOS 8MB flash memory for system BIOS; SMBIOS 2.5 support Network Controller: Integrated Broadcom® 5761 Gigabit Ethernet controller with Remote Wake UP and PXE support Intel® Xeon® 3600 or 3500 series processors with up to six-cores and up to 6.4GT/s (Intel QuickPath Interconnect) and up to 12MB shared cache; Turbo Boost Mode on select processors; All processors are 64-bit, support Intel DBS (demand-based switching) and Intel VT (Intel Virtualization Technology) Note: Intel TXT is not supported. Turbo Mode and HyperThreading technology on select processors Some things I noticed from bootlog: AppleACPICPU: ProcessorId=1 LocalApicId=0 Enabled ACPI: sleep states S3 S4 S5 CPUSensors: CPU family 0x6, model 0x2c, stepping 0x2, cores 6, threads 12, TJmax 101 CPUSensors: setting platform keys to [k74 ] CPUSensors: base CPU multiplier is 25 CPUSensors: started pci (build 00:11:20 Sep 19 2014), flags 0xe3000, pfm64 (36 cpu) 0xf80000000, 0x80000000 AppleIntelCPUPowerManagement: Turbo Ratios 111122 AppleIntelCPUPowerManagement: (built 00:11:36 Sep 19 2014) initialization complete SMC: successfully initialized Sleep failure code 0xe7f32080 0x06c20500 mcache: 12 CPU(s), 64 bytes CPU cache line size Waiting on <dict ID="0"><key>IOProviderClass</key><string ID="1">IOResources</string><key>IOResourceMatch</key><string ID="2">boot-uuid-media</string></dict> AppleIntelCPUPowerManagementClient: ready [ PCI configuration begin ] console relocated to 0xf91000000 The TimeOut key is no longer respected. It never did anything anyway. 24/12/14 14:57:35,000 kernel[0]: [ PCI configuration end, bridges 7, devices 19 ] SuperIODevice: [Fatal] found unsupported chip! ITE sequence ID=0x7901, Winbond sequence ID=0xffff Got boot device = IOService:/AppleACPIPlatformExpert/PCI0@0/AppleACPIPCI/pci8086,3a22@1F,2/AppleAHCI/PRT0@0/IOAHCIDevice@0/AppleAHCIDiskDriver/IOAHCIBlockStorageDevice/IOBlockStorageDriver/SSD2SC240G5LC709B121-511 Media/IOGUIDPartitionScheme/ kernel[0]: SuperIODevice: [Fatal] found unsupported chip! ITE sequence ID=0x7901, Winbond sequence ID=0xffff 24/12/14 14:57:36,000 kernel[0]: NVDAGK100HAL loaded and registered kernel[0]: [AGPM Controller] unknownPlatform Thanks for reading merry x-mas...
  6. Hello, I am really impressed with clover, testing on my T3500 with smbios macpro 5,1 and Xeon W3680, Geforce GT640. The only thing I cant get past is: shutdown results in a KP and an instant restart (and wake up from sleep takes very long). I have tried various Bios settings, and clover settings: darkwake, Hpet edits, Fake id, inject reset values and so on. Even tried removing Tymce...kext and using smbios for Macpro 3,1 which also boots fine but same thing on shutdown. Also edited AGPM kext for G-states but it did not change... HPET, LPC, RTC, AICPUPM CPU PM states 111122 etc., everything seems to load fine. Clover boots into OSX 10.10.1 all the time... but on shutdown I always get this KP after cpu is killed - something related to NV/Graphics. (Also of note the power button does not invoke the shutdown menu, only does full shutdown after a few seconds) Can anybody tell me where to look further: clover settings/Bios or DSDT...? (see attached DSDTdsdt_config.zip and config)
  7. Lenovo Z560 installation

    Installed OSX 10.9 to my Z560, using Clover now: it mostly works, I had to patch the above DSDT to get hdmi video out working (delete added VGA code). For Audio I have to use VoodooHDA still , patched hda kexts didnt work for me. Not working: - Battery Display - Lid sleep and Lid wakeup (normal sleep works though) Geekbench 2: 4000 has anyone got Battery working in mavericks/clover with Z560 ?
  8. Lenovo B570

    Hi there, I am thinking about getting a B570 (running SnowX on a Z560 at the moment) Whats the issue with GUID - does anybody know how to get this going? (if I boot chameleon and e/e from usb-stick, can I then continue booting on a GUID formatted drive with OSX ?) Thx Next
  9. Lenovo Z560 installation

    Yurick, can you please explain what this is meant for ? - To adress the hdmi sound out problem only - Is this to replace VoodooHDA ? - will this work with AppleHDA when added to dsdt (without voodoohda?) ? I cant read russian... Thx
  10. Lenovo Z560 installation

    no kext for wifi needed for me, works oob. just in case, here is my smbios and boot plist, I forgot to include it with the kexts: smbios.plist: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">'>http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>SMbiosdate</key> <string>07/26/10</string> <key>SMbiosversion</key> <string>MBP61.88Z.0057.B0C.1007261552</string> <key>SMboardproduct</key> <string>Mac-F22589C8</string> <key>SMfamily</key> <string>MacBook Pro</string> <key>SMmanufacter</key> <string>Apple Inc.</string> <key>SMproductname</key> <string>MacBookPro6,1</string> <key>SMserial</key> <string></string> </dict> </plist> boot.plist: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>Kernel</key> <string>mach_kernel</string> <key>Kernel Flags</key> <string>-v arch=x86_64</string> <key>GraphicsEnabler</key> <string>Yes</string> <key>GenerateCStates</key> <string>Yes</string> <key>GeneratePStates</key> <string>Yes</string> <key>Timeout</key> <string>3</string> <key>Legacy Logo</key> <string>Yes</string> <key>EthernetBuiltIn</key> <string>Yes</string> </dict> </plist> best N ...only Snow, no use for Lion yet...
  11. Lenovo Z560 installation

    Last problem solved thx to verleihnix voodoo tip: no more random KPs. happy customer :EVERYTHING WORKS, incl. brightness keys, fn keys, sleep hibernate wakeup shutdown, sound, battery, camera, external screen hdmi, cardreader. Machine is OSX only, running an intel ssd, booting from usb drive. See the above posts to follow, I am attaching my edited final dsdt and kexts. I consider this project finished now. Thx everybody involved, cheers N (my exact model is: Lenovo IdeaPad Z560 M37AQGE - i5-430M 2GB/320GB G310M) z560_dsdt_kexts.zip
  12. Lenovo Z560 installation

    Very interesting... So you went back to VoodooHDA version 0.2.1 from 2.7.2 ? Any specific reason for that - or does this work from V 2.7.2 as well ? Are you booting 64bit ? Thx Next
  13. Lenovo Z560 installation

    To get brightness keys to work try removing this from dsdt, works for me: If (_OSI ("Darwin")) { Store (0x07D6, OSYS) } cheers next audio works ?
  14. DSDT Auto-Patcher

    Tried it, new DSDT didnt work: still no brightness keys and also no sleep anymore.... So I reverted back to the one you did before, with the removed hdef. (see attached) No I am not using USB Roll back. I have also found that I dont need anycardreader.kext. Seems to work oob. Thanks N dsdt.aml.zip
  15. DSDT Auto-Patcher

    Re: Chrishelms DSDT Lenovo Z560 Hello Maldon, Sound still works (Voodoo 2.7.2) with the dsdt you made (with removed hdef) but still occasional KP. The random Panics seem to be related to card reader and usb/power: sometimes I get a KP on shutdown when not removing the stick or when using the card reader prior to shutdown. Everything else fine using RC5 833. Attached: Kextstat initial insanely dsdt where brightness keys work but no sleep DSDT you edited Send me Output from my Z560. Thx Again for your help, Stewart Copeland rules send_me_z560.zip