Jump to content

Dell Optiplex 755 DSDT, Vanilla SpeedStep+Sleep working.


  • Please log in to reply
160 replies to this topic

#121
BugsB

BugsB

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,513 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kauai, Hawai'i
that is simply not true! Dingguijin's Intel82566MM kext is a port of the Linux e1000e driver. hnak's AppleIntelE1000e.kext is a more current port w. a dedicated ML fix = the preferred one to use.

In addition there would be ktbos's IntelE1000e.kext (a refinement of Dingguijin's) to try ..

.. and all 1000 .. ;)

the 82556 is 100 while the 1000 is gigabit.
2 chipsets 1 pc model.



#122
DougJoseph

DougJoseph

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
  • Gender:Male
  • Location:Clarksburg, WV, USA

I tried both kexts with same results and I havent tried A21 I running A19 might try that tonight I have to install some kind of windows or use a live xp cd off hiren's boot cd or something... Worth a shot since nothing else works. I'll post results once I test.

I successfully updated the BIOS on the same kind of unit by downloading the updater, and adding it to a Bart "Pre-Boot Environment" CD before burning the CD. Once I booted using the Bart P.E. CD, I use the interface to launch the BIOS updater I had included on it. This was a free and fairly easy way to do it.

#123
LatinMcG

LatinMcG

    Insanely digesting DSDT

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,509 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tampa, Florida

that is simply not true! Dingguijin's Intel82566MM kext is a port of the Linux e1000e driver. hnak's AppleIntelE1000e.kext is a more current port w. a dedicated ML fix = the preferred one to use.

In addition there would be ktbos's IntelE1000e.kext (a refinement of Dingguijin's) to try ..

.. and all 1000 .. ;)

ok i must be confusing it with another dell model (inspiron 530) i seen comes 2 revs of the board one is 100mbit other is giga

i used hp usb dos bootable tool and updated from A17 to A21

#124
realism

realism

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hawthorne, NJ
Bios updated to A21... trying a few things will report.

#125
LatinMcG

LatinMcG

    Insanely digesting DSDT

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,509 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tampa, Florida

Bios updated to A21... trying a few things will report.

same.

BugsB try removing the HDEF from dsdt and no voodooloader.. i had similar issues with inspiron 530 and i think that does trick.

strange the ESB2 ID 2681 did not take in dsdt when i boot shows 2922 . i think its a dynamic id per bios setting controlled in a register in dsdt or somewhere else .

with ich10 it works.. weird

also the APCI state shows S0 [S0] not s3 so theres something funny there.

#126
realism

realism

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hawthorne, NJ
No go for me still app stope iclud issues

LatinMcG how'd you do with the opti 755 you have?

#127
Chris.

Chris.

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
I just completed setting up my Opti 755 this afternoon. I installed 10.7.4 using myHack and added some Kexts (NVEnabler64, VoodooHDA, IntelE1000e) to enable my video, sound and network and made a new serial with Champlist. The only thing giving me grief yet is that I still can't log into the Mac App Store I get the "An unknown error has occurred". Any ideas?

#128
realism

realism

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hawthorne, NJ

I just completed setting up my Opti 755 this afternoon. I installed 10.7.4 using myHack and added some Kexts (NVEnabler64, VoodooHDA, IntelE1000e) to enable my video, sound and network and made a new serial with Champlist. The only thing giving me grief yet is that I still can't log into the Mac App Store I get the "An unknown error has occurred". Any ideas?

Chris, same here. Driving me up a wall... Hopefully someone can figure out why. I am reading that the root cause is the ethernet is not showing up as built in even tho it is en0 and chameleon has
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>


#129
LatinMcG

LatinMcG

    Insanely digesting DSDT

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,509 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tampa, Florida
i havent worked on it much.. had work to do .
i believe we need to add the lan to dsdt. ill check into it today, results in 4 hrs

#130
BugsB

BugsB

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,513 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kauai, Hawai'i
BTW I am running 10.8.1, app store login working .. I never even bothered w. Lion, being old ("obsolete"). So if you have Lion app store probs please install ML.

#131
LatinMcG

LatinMcG

    Insanely digesting DSDT

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,509 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tampa, Florida
just got back from working at pc shop. havent had time to try.
i think the issue might be related to network-root or something like that in a plist.

#132
BugsB

BugsB

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,513 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kauai, Hawai'i

BugsB try removing the HDEF from dsdt and no voodooloader.. i had similar issues with inspiron 530 and i think that does trick.

thanks for the hint - might do one day, might not ("Don't mess with a running system") .. right now I'm very happy w. my OP 755 SFF 10.8.1 and don't mind VoodooLoader at all.

#133
LatinMcG

LatinMcG

    Insanely digesting DSDT

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,509 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tampa, Florida
truee..

was kids 7th birthday.. after bday is play day with toys.. now im back.

apparently no way to make the intel 29b2 video work. im going to use the 8600gt

#134
realism

realism

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hawthorne, NJ

truee..

was kids 7th birthday.. after bday is play day with toys.. now im back.

apparently no way to make the intel 29b2 video work. im going to use the 8600gt

Any progress with testing?

#135
LatinMcG

LatinMcG

    Insanely digesting DSDT

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,509 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tampa, Florida
i need to put a video card in it. its in her pc.

EDIT: pc is dead with amber light bug.. junk
apparently its a bug on first rev of this boards that were sold for 3 months before issue was fixed.

#136
AnonMac

AnonMac

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts



I just completed setting up my Opti 755 this afternoon. I installed 10.7.4 using myHack and added some Kexts (NVEnabler64, VoodooHDA, IntelE1000e) to enable my video, sound and network and made a new serial with Champlist. The only thing giving me grief yet is that I still can't log into the Mac App Store I get the "An unknown error has occurred". Any ideas?



Chris, same here. Driving me up a wall... Hopefully someone can figure out why. I am reading that the root cause is the ethernet is not showing up as built in even tho it is en0 and chameleon has

<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>


You may need EFI Strings added for the card as well.

#137
Gen4ig777

Gen4ig777

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male
Hi, I have too Optiplex 755
I have with C2D E6400, Nvidia 210 GT, and use 10.8.3,(Clover) but I have some problems:
After turning off the fan continues to run. Also in the log there is an error.
ACPI_SMC_PlatformPlugin::registerLPCDriver - WARNING - LPC device initialization failed: C-state power management not initialized
I use dsdt from osx latitude), but with own DSDT I have "still waiting root device"
Anyone can help solve this problem? :help:

#138
BugsB

BugsB

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,513 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kauai, Hawai'i
http://www.insanelym...attach_id=91661

Hi, I have too Optiplex 755
I have with C2D E6400, Nvidia 210 GT, and use 10.8.3,(Clover) but I have some problems:
After turning off the fan continues to run. Also in the log there is an error.
ACPI_SMC_PlatformPlugin::registerLPCDriver - WARNING - LPC device initialization failed: C-state power management not initialized
I use dsdt from osx latitude), but with own DSDT I have "still waiting root device"
Anyone can help solve this problem? :help:



#139
George Popovich

George Popovich

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Installed ML 10.8.4 on my Dell. Processor is C2D e7400, 2x2GB PC-6400 memory.

Added EFI string for network and used 1000e kext. Store works fine.

 

But with dsdt from first post I have

ACPI_SMC_PlatformPlugin::registerLPCDriver - WARNING - LPC device initialization failed: C-state power management not initialized

Added GeneratePStates and CStates. Latest Chimera.

 

Also sound in VoodooHDA has to many distortions. VoodooHDA v 2.8.4.

Can be a problem in DSDT? My bios is A21



#140
chris1111

chris1111

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 1,243 posts
  • Gender:Male
  • Location:Montreal Canada

Installed ML 10.8.4 on my Dell. Processor is C2D e7400, 2x2GB PC-6400 memory.

Added EFI string for network and used 1000e kext. Store works fine.

 

But with dsdt from first post I have

ACPI_SMC_PlatformPlugin::registerLPCDriver - WARNING - LPC device initialization failed: C-state power management not initialized

Added GeneratePStates and CStates. Latest Chimera.

 

Also sound in VoodooHDA has to many distortions. VoodooHDA v 2.8.4.

Can be a problem in DSDT? My bios is A21

I use this one for my dell optiplex 755 and everything works 100% no dsdt  for  me 

 

 

VoodooHDA-v2.8.2.x64.ML.pkg    :D   :thumbsup_anim:

 

 

111.jpg
210.jpg
310.jpg
410.png
510.png






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy