Jump to content

Creative SB [Live!, Audigy, Audigy2, EMU10kX eDSPs] OSX Driver info here!


  • Please log in to reply
809 replies to this topic

#781
YouDoMeIDoYou

YouDoMeIDoYou

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
  • Location:Germany

I don't use any dsdt.aml on this machine :(


Try this patching app

Attached File  DSDT_Patcher_Linux_Mac_Win.zip   3.05MB   289 downloads

running windows (if you have it installed). Run "DSDT Auto-Patcher.jar".

Do following steps: Extract DSDT from System (yes) - left dropdown (Generic) - Apply. Now you must have a very basic dsdt.aml (maybe in same path as .jar but I don't remember). Save that dsdt.aml to your E/E folder in OSX and edit your org.chameleon.Boot.plist with

<key>DSDT</key>
<string>/Extra/dsdt.aml</string>

restart and tell me what happens :P

#782
Michaelcard

Michaelcard

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

update!!!

copied kext on /System/library/extension
chmod -R 755 kXAudioDriver.kext/
chown -R root:wheel kXAudioDriver.kext/
kextload kXAudioDriver.kext/

Work on my system!!!



Hi all I have my Audigy 2 ZS PCI working in Lion.

But one question about the post quoted above... What the heck does "copied kext on /S/L/E mean? Is it supposed to say "Copy kext TO S/L/E?" (the kext was already at this location after I ran the installer package in my case...) I want to clarify in case somebody else is confused with it... (I did not need to do this step btw... it worked fine right after the package install.)

Thx

Edit... I just realized that I don't have any input options... Has anybody figured this out?

#783
iLeopard_PC

iLeopard_PC

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 237 posts
  • Gender:Male

Try this patching app

Attached File  DSDT_Patcher_Linux_Mac_Win.zip   3.05MB   289 downloads

running windows (if you have it installed). Run "DSDT Auto-Patcher.jar".

Do following steps: Extract DSDT from System (yes) - left dropdown (Generic) - Apply. Now you must have a very basic dsdt.aml (maybe in same path as .jar but I don't remember). Save that dsdt.aml to your E/E folder in OSX and edit your org.chameleon.Boot.plist with

<key>DSDT</key>
<string>/Extra/dsdt.aml</string>

restart and tell me what happens ;)

I'm testing this basic dsdt.aml but it seems to have no effect. :'(

#784
nycbjr

nycbjr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
Without reading 40 pages, anyone know if this enabled digital out on these? I want to hook one of these to my receiver either through optical, or the coax digital input.

Thanks!

#785
Ghostooooo

Ghostooooo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
Hello guys,

I`ve done all the steps,, but didn`t work with Creative Sound Blaster Audigy 7.1 Sb0570
Lion 10.7.1

Is there any chance to find driver for this ??

Thanks in advance

#786
Logicpro9_user

Logicpro9_user

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 193 posts
  • Gender:Male
Hi Guys! I use the EMU 0404 Card, I have done for since Leopard 10.5. Its a great card! Ok so I know that every time you restart you have no sound! Until you type in edspctrl into the terminal. This is a real pain!

In order to upload FPGA firmware after reboot, open Terminal and type 'edspctrl'

Here is a small LaunchAgents script to get round this problem! No more typing into the terminal on reboot, or sleep!

Just download the attached file and drop it in /System/Library/LaunchAgents and reboot!

(NOT /Users/YOUNAME/Library/LaunchAgents)

Now you have sound after reboot and sleep WITHOUT typing edspctrl into the terminal all the time!

Works in Leopard, Snow Leopard, and Lion.


Attached File  edspctrl.plist.zip   428bytes   287 downloads

#787
jabaman

jabaman

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
A quick thanks for the fix from post 1... 5.1 sound with Audigy2 ZS, HD5870, Lion 10.7.2 (a Tonymacx86 install :rolleyes: , but his fix worked for me).
:)

#788
litania72

litania72

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 60 posts
  • Gender:Male
Hi All,

thanks for this; Audigy 2 ZS working in 'output' but unfortunately no 'input' and so no microphone......anybody has any idea why?

thanks in advance for your hard work

Forgot to mention that I have installed the lot by using the dmg file; it installed kxmanager and kxac97 but both are not working....open and close..

thanks

#789
baxbaxbax

baxbaxbax

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Hey Guys!

kX works well with Audigy 1 24/48, but i use 96k files as well.

Is there any support for 24/96 playback with Audigy 2? It would be the cheapest and most common card to use.
If the Audigy 2 does not support 24/96 please suggest a card from the list.

thanks in advance

#790
3square

3square

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 90 posts
Hello, all. my dell xps 420 hackintosh been running great. i was using voodoo HDA to get the audio working.
I would like to use the optical out so i can get 5.1 sound.

i tried using the kX Driver for OS X 1.11b0 and 1.3b0. both of which doesn't even show up under audio in preference.

my dell configuration listed the integrated audio as "Integrated Sound Blaster Audigy HD Software Edition", i'm not sure which it is audigy 2?

any help on this would gladly appreciated.

i'm on lion 10.7.2 btw

#791
Kimiko

Kimiko

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Female
This driver is incomplete and has not input enabled. Anybody knows how to get the mic working? Unfortunately my onboard sound card is dead completely fried and then, I can't use it. Help me, please.

#792
slave-zeo

slave-zeo

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 129 posts
  • Gender:Male
  • Location:Evansville, Indiana

Hello, all. my dell xps 420 hackintosh been running great. i was using voodoo HDA to get the audio working.
I would like to use the optical out so i can get 5.1 sound.

i tried using the kX Driver for OS X 1.11b0 and 1.3b0. both of which doesn't even show up under audio in preference.

my dell configuration listed the integrated audio as "Integrated Sound Blaster Audigy HD Software Edition", i'm not sure which it is audigy 2?

any help on this would gladly appreciated.

i'm on lion 10.7.2 btw


The software edition of the "audigy" is just some software settings (dll's and such) to support some of the functions of Creative cards in software instead of hardware. It will not work with this driver. sorry.

Also (on a side note), This driver works on Mt Lion 10.8 DP1 the same as it does in 10.7.2 and 10.7.3.

#793
elbarrows

elbarrows

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Ok so I'm relatively new to the whole Hackintosh scene and this is the first hackintosh I have made. I have been trying to get a creative sound blaster live! 5.1 EMU10K1-JFF to work but have been unsuccessful so far :( I am running OSX 10.7 (Lion) and have installed kXAudioDriver-1.11b0 and then entered the following in terminal:

chmod -R 755 /system/library/extensions/kXAudioDriver.kext/
chown -R root:wheel /system/library/extensions/kXAudioDriver.kext/
kextload /system/library/extensions/kXAudioDriver.kext/

I even tried:

kextunload /system/library/extensions/kXAudioDriver.kext/
kextload /system/library/extensions/kXAudioDriver.kext/

But it didnt work either :( The sound card doesnt show up in the Sound (System Preferences), Audio MIDI Setup or System information

If anybody has any suggestions then please let me know. Thanks

#794
tomazzzi

tomazzzi

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 420 posts
  • Gender:Male
  • Location:FRANCE

Hi Guys! I use the EMU 0404 Card, I have done for since Leopard 10.5. Its a great card! Ok so I know that every time you restart you have no sound! Until you type in edspctrl into the terminal. This is a real pain!

In order to upload FPGA firmware after reboot, open Terminal and type 'edspctrl'

Here is a small LaunchAgents script to get round this problem! No more typing into the terminal on reboot, or sleep!

Just download the attached file and drop it in /System/Library/LaunchAgents and reboot!

(NOT /Users/YOUNAME/Library/LaunchAgents)

Now you have sound after reboot and sleep WITHOUT typing edspctrl into the terminal all the time!

Works in Leopard, Snow Leopard, and Lion.


Attached File  edspctrl.plist.zip   428bytes   287 downloads


Great thanks man, i had troubles with my 1212M and it s working perfect now !

#795
mihu_yo

mihu_yo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male
for those that are nobs like me...audigy se like sb0570 will never work with kx driver under mac os x
and for 5.1....it's not like in windows ...
you must have 5.1 sound file to join 5.1
read more on
http://guides.macrum...put_in_Mac_OS_X
the informations where very helpfull for me!

Hello guys,

I`ve done all the steps,, but didn`t work with Creative Sound Blaster Audigy 7.1 Sb0570
Lion 10.7.1

Is there any chance to find driver for this ??

Thanks in advance

hy friend...sb0570 will never work

Ok so I'm relatively new to the whole Hackintosh scene and this is the first hackintosh I have made. I have been trying to get a creative sound blaster live! 5.1 EMU10K1-JFF to work but have been unsuccessful so far :( I am running OSX 10.7 (Lion) and have installed kXAudioDriver-1.11b0 and then entered the following in terminal:

chmod -R 755 /system/library/extensions/kXAudioDriver.kext/
chown -R root:wheel /system/library/extensions/kXAudioDriver.kext/
kextload /system/library/extensions/kXAudioDriver.kext/

I even tried:

kextunload /system/library/extensions/kXAudioDriver.kext/
kextload /system/library/extensions/kXAudioDriver.kext/

But it didnt work either :( The sound card doesnt show up in the Sound (System Preferences), Audio MIDI Setup or System information

If anybody has any suggestions then please let me know. Thanks

friend,first i have tried with an sb0570...and i have done some things..when i puted my new sb0240 on my hack,
the card was recognized,but sounds was appears and disappears,
i have done a clean install ,and as sound device...i have instal only the audigy 2
try this,,,,

#796
naveenenushan

naveenenushan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
is there drivers for crative sound blaster 5.1 sound card

#797
Svetolik

Svetolik

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts

kX CT4870 10k1 [e880]

 

Have worked in snow leo. Now it won't work with ML 10.8.4. Is there someone that have to work it out?

 

After instaling KX driver and edspctrl.plist.zip  I can see KX signature under system report/hardware but no sound.

If some one also could provide steps for enabling audio in ML 10.8.4 it would be of great help.

Thanks.



#798
ezyrdr

ezyrdr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

hi there. i never used the driver but got an audigy 2 wanted 2 ask anyone who knows if theres plans of 4 future input support wit the extension.



#799
ameris_cyning

ameris_cyning

    I don't know what to write here

  • Donators
  • 956 posts
  • Gender:Male
  • Location:My apartment
  • Interests:OSx86, female anatomy, electronic music, Clover EFI

TBH I think its dead.

 

You could get a cheap USB sound for input and keep your Audigy 2 being the output



#800
antonfirtich

antonfirtich

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Thanx guys! My e-mu 1212m works like a charm under 10.9.1!







3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy