Jump to content

Creative SB [Live!, Audigy, Audigy2, EMU10kX eDSPs] OSX Driver info here!


  • Please log in to reply
809 replies to this topic

#701
pitap

pitap

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
Hi everyone, I need a bit of help here,

I am intending to have a dual audigy cards setup, but it appears that the driver does not map outputs on both cards instead of just one of them by default. Is there any way I could configure the driver to map the outputs? I hope it is not too difficult.

Thanks a lot!

#702
dimon2242

dimon2242

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
Can I run creative x-fi extrememusic?
Thank you

#703
colik

colik

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
My integrated ALC850 would not peep a sound in my hackintosh whatever I tried thenI found this old soundblaster live! that I haven't used for 10 years in the bottom of a drawer full of refuse electronics and bingo... Some crazy people have made a driver for it ! Thanks a lot, it works like a charm.

#704
KOERONE

KOERONE

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland
Do y'all think this should work on mdd g4 powermac?

#705
Dreamaker

Dreamaker

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 61 posts
  • Gender:Male
Does mic (sound in) works on SB Live! ? Tnx in advance

#706
svakak

svakak

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts

Does mic (sound in) works on SB Live! ? Tnx in advance


No :blink:

#707
Dreamaker

Dreamaker

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 61 posts
  • Gender:Male

No :D


Tnx man fo fast reply.
Too bad... :(

Need it for skype (most prefered) & voice record.
Is there any sound card with fully support under SL (with quality not lower than SB Live!)? Also can be usb...

Tnx again

#708
Oxtie

Oxtie

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 351 posts
All right! Those who want to make their 2.0 channel audio sound in all speakers, here is an EASY way!


Download SoundFlower (from here as usual for latest http://code.google.com/p/soundflower/
Download SoundFlowerBED-MOD (from this thread for latest http://www.insanelym...howtopic=230224)
From SF-BedMod's menu, Under 2ch, select NONE (OFF) AND Under 16ch, select your card.
In Audio Midi setup, use SoundFlower (16ch) and you're DONE!

TIP1: You can make soundFlowerBED.APP to automatically start
(System Preferences \ Accounts \ Login items tab)

EDIT Front page: Removed attachment and replaced with kx project official release link + above info.
EDIT Signature: You can find all downloads, release notes, etc on my signature (for shortcut)

#709
chipped

chipped

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
Will an OEM Audigy 2 ZS work? Sorry if this has been asked already :)

Thanks

#710
MacUser2525

MacUser2525

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,453 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada

Will an OEM Audigy 2 ZS work? Sorry if this has been asked already :gun:

Thanks


The one I have works fine in my backup machine.

#711
atoel

atoel

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
i'm totally new in hackintosh, already installed iatkos s3v2 (update to 10.6.4) on my p5kc, have a problem with the sound, i'm using creative sb audigy value 7.1, tried install kxaudiodriver both version, 32 and 64 but still no sound, anyone can help me please? or maybe there are addition files to complete installation? extra kext for my audigy value? for spec, u can read here :

http://asia.creative...p;listby=system

thanks...

#712
MacUser2525

MacUser2525

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,453 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada

i'm totally new in hackintosh, already installed iatkos s3v2 (update to 10.6.4) on my p5kc, have a problem with the sound, i'm using creative sb audigy value 7.1, tried install kxaudiodriver both version, 32 and 64 but still no sound, anyone can help me please? or maybe there are addition files to complete installation? extra kext for my audigy value? for spec, u can read here :

http://asia.creative...p;listby=system

thanks...


That is one of the models that does not have the emu10kX chip on them so it will not work with this driver which is for the cards that do.

http://en.wikipedia....26_Audigy_Value

#713
atoel

atoel

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts

That is one of the models that does not have the emu10kX chip on them so it will not work with this driver which is for the cards that do.

http://en.wikipedia....26_Audigy_Value


is there any solution for this card to run on iatkos? beside kxaudiodriver?

#714
MacUser2525

MacUser2525

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,453 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada

is there any solution for this card to run on iatkos? beside kxaudiodriver?


Don't think so if you can find one of the other cards with the correct chip on them then that would be your best bet for an add in sound card working for you. Even a cheap USB sound card should work if you wanted to go that route.

#715
atoel

atoel

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
thank u so much dude for ur kind help...i think i like to try to enable onboard audio in my p5kc (Realtek ALC883), if it can't run too, i'll think bout ur suggestion, find another card...;)

#716
sninety

sninety

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
thanx!!!

#717
chipped

chipped

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
Thanks mate, Kakewalk + Your drivers = me rocking out, went super smooth :D

Dammit, after about 30 mins, the sound just stopped coming through the sound card. Anyone else have this problem?

#718
LowRidinCrew

LowRidinCrew

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 162 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cleveland, Ohio
Mines not running smooth, It started to suck :D I have the front bay in my tower also. anytime I play a song or video it slows down alot.

#719
psycmos

psycmos

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Location:Mirandela,Portugal
I have one Audigy 4 Pro and i use Leopard snow 10.6.4 booting in 64 Bits kernel mode and works fine in my case!
Sound great and Low Latency in audio processing. Really great thanks to KXproject ;) :) :D :D :D

#720
DavidAnberlin

DavidAnberlin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Thanx guys for these drivers - audigy 2 zs. Just set up my first hackingtosh(leopard) a few months ago and these drivers have worked great . just switched to sl 10.6.4 32bit and everything works great.
I can't imagine the amount of work and dedication that went into making this possible.
thanx again.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy