Jump to content
6 posts in this topic

Recommended Posts

Since upgrading to OC 0.6.9 and booting Big Sur 11.4b1 and Catalina 10.15.7 with their respective versions of AirportItlwm, there are no detected wifi networks.  Apparently scanning but not finding wifi networks.

 

However, booting with Clover 5132 will inject AirportItlwm and display networks in Big Sur.  Not so with Catalina 10.15.7 unless AirportItlwm is added to S/L/E.

 

AirportItlwm and Heliport/Itlwm are available here:

 

https://github.com/1hbb/OpenIntelWireless-Factory/releases

 

The kexts are loading:

 

kextstat | grep AirportItlwm
Executing: /usr/bin/kmutil showloaded
No variant specified, falling back to release
   80    0 0                  0xd06000   0xd06000   com.zxystd.AirportItlwm (2.0.0) 2B870679-2A83-3EE8-A471-7202AE1E4AE0 <79 46 14 6 5 3 1>

 

kextstat | grep IO80211Family
Executing: /usr/bin/kmutil showloaded
No variant specified, falling back to release
   79    1 0xffffff8001d11000 0x180000   0x180000   com.apple.iokit.IO80211Family (1200.12.2b1) 0FEA34AB-B3C6-36E4-A63B-3FB8611D6F60 <78 76 46 28 10 8 7 6 5 3 1>

 

Intel_wifi.png.d4e2223b8bea604421fb7271621901b5.png

 

Has anyone been experiencing similar issues?

 

Comments?  Suggestions?

Since upgrading to OC 0.6.9 and booting Big Sur 11.4b1 and Catalina 10.15.7 with their respective versions of AirportItlwm, there are no detected wifi networks.  Apparently scanning but not finding wifi networks.
 
However, booting with Clover 5132 will inject AirportItlwm and display networks in Big Sur.  Not so with Catalina 10.15.7 unless AirportItlwm is added to S/L/E.
 
AirportItlwm and Heliport/Itlwm are available here:
 
https://github.com/1hbb/OpenIntelWireless-Factory/releases
 
The kexts are loading:
 
kextstat | grep AirportItlwm
Executing: /usr/bin/kmutil showloaded
No variant specified, falling back to release
   80    0 0                  0xd06000   0xd06000   com.zxystd.AirportItlwm (2.0.0) 2B870679-2A83-3EE8-A471-7202AE1E4AE0
 
kextstat | grep IO80211Family
Executing: /usr/bin/kmutil showloaded
No variant specified, falling back to release
   79    1 0xffffff8001d11000 0x180000   0x180000   com.apple.iokit.IO80211Family (1200.12.2b1) 0FEA34AB-B3C6-36E4-A63B-3FB8611D6F60
 
Intel_wifi.png.d4e2223b8bea604421fb7271621901b5.png
 
Has anyone been experiencing similar issues?
 
Comments?  Suggestions?

Suggestion:
Compatible Broadcom wifi.


Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 2 weeks later...
15 hours ago, Slice said:

Suggestion: 

Use Clover.

Yes, thank you for your work. 

 

Clover 5134 boots Big Sur and loads AirportItlwm with scanning and 2.4ghz network detection.

 

For some reason OC loads AirprotItlwm and even scans for networks, but does not find any in 2.4ghz, as if it is scanning another band.

 

AirportItlwm, IO80211Family and IONetworkingFamily all loaded but no networks displayed.

 

Catalina boots with clover 5134 but AirportItlwm only works if it is S/L/E/.

 

Even if Open Core isn't your thing any ideas what is happening with failure to detect and display networks.

I think the key is kexts dependencies.

But there is a question if you are using any ACPI patches which Clover do differently from OpenCore.

×
×
  • Create New...