Jump to content

HackBook Lenovo IdeaPad S145 10th Gen IceLake / Catalina / Big Sur Full DSDT Patches / Clover and OpenCore


14 posts in this topic

Recommended Posts

 

-OpenCore Vanilla TUTORIAL-

 

 

-USB Port Mapping TUTORIAL-

 

 
 
dqdMwSg.jpg

-Wifi card has been replaced with Dell DW1560!

-I'm using a S145 Model with Intel Core i5-1035G1 IceLake / Intel HD Graphics ICL

-Update bios/uefi to last version ;)

 

*For now we have 2 problems. Wake from sleep and some bugs in trackpad*

 

--Bios/UEFI config--

Go to Security tab and disable Secure boot

 

-IceLake Premade installation Folder (easy way installation)

https://tinyurl.com/y3tl6xlx

 

--Clover and OpenCore Folders--

Just paste EFI folder inside EFI partition

-OpenCore

https://tinyurl.com/y3c4rjkr

-Clover

https://tinyurl.com/y4496nq8

 

--Enable Trackpad Dragging Option--

Go to System Preferences/Accessibility/PointerControl/Trackpad Options and "Enable dragging"

45AXPIX.png

-Bluetooth Broadcom

 

BrcmBluetoothInjector.zip2.46 MB · 4 downloads

 

-OcQuirks.efi for Clover (Just replace Drivers folder)

 

drivers.zip74.57 kB · 4 downloads

 

--DSDT Patches--

xI1zQ1s.png

-Patches

-FIX ERRORS AND WARNINGS
-REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES
-HIGH PRECISION EVENT TIMER
-SATA SERIE 12 ID
-DMAC
-REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED
-SLPB
-DARWIN / WINDOWS 2015
-XHCI
-PLUGIN TYPE
-HDAS to HDEF
-HDEF
-REAL TIME CLOCK
-ARTC
-IRQs
-SBUS
-BUS1
-MCHC
-ALS0
-SHUTDOWN
-FWHD
-USBX
-PMCR
-PPMC
-XSPI
-GMM
-IMEI
-EC
-PRWs
-_DSMs
-PNLF
-BRIGHTNESS KEYS
-I2C
-NATIVE USB
-ARPT
-GFX0
-DTGP
-ACQUIRE MUT0 0XFFFF
-OPERATION REGION GPIO
-MUTEX MUT0 0x00
-EXTERNAL REFERENCES
-UNKNOWNOBJ
-FULL RENAMED DEVICES
 

--IGPU Patch-- (All credits to Austere.J) Discussion about that HERE

 

<key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key>
            <dict>
                <key>AAPL,ig-platform-id</key>
                <data>AABSig==</data>
                <key>device-id</key>
                <data>UooAAA==</data>
                <key>framebuffer-fbmem</key>
                <data>AACQAA==</data>
                <key>framebuffer-patch-enable</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>framebuffer-stolenmem</key>
                <data>AAAwAQ==</data>
                <key>framebuffer-unifiedmem</key>
                <data>AAAAgA==</data>
                <key>hda-gfx</key>
                <string>onboard-1</string>
                <key>igfxfw</key>
                <data>AgAAAA==</data>
            </dict>

 

--USB Fix--

https://tinyurl.com/y4mqfahz

 

-ScreenShots

9PlPgeH.png

 

aQtD1kd.png

Y4VVTLw.png

8lF1F5r.png

uBgCbw5.png

rW20hTZ.png

AlUaXia.png

I1LaCaW.png

Vhy2gYz.png

xADwPRt.png

5YtpalZ.png

zDttQOr.png

2dPIDLo.png

Tb3s6vV.png

qqOLprw.png

oM27y1a.png

OPGd5yF.png

3juf9Tl.png

crEwu6I.png

ceNizCj.png

3e5APwf.png

zSE7Orn.png

rJVj6iW.png

nCDSJ44.png

pSMCAdT.png

pCYUJeD.png

0Dhk3MT.png

-Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
 
Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Acidanthera Team, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
 
 
We're all here to have fun and learn from each other!
On 9/3/2020 at 12:45 PM, dindu5678 said:

Is the audio working normally? I get the audio working and the internal mic can detect sound but no sound comes out from the speaker and the media ( audio and video ) can't play when the audio is patched.

Yes. work good

@MaLd0n Hey i tried your efi on my Lenovo Ideapad s340 with i5-1035g1. And the problem is that the verbose completes and the screen goes black for 3-4 minutes and then it shows me the login screen with full graphics acceleration. Everytime when I boot i have to wait for 3-4 minutes which is very annoying. Do you have this issue ?

7 hours ago, hrishi654 said:

@MaLd0n Hey i tried your efi on my Lenovo Ideapad s340 with i5-1035g1. And the problem is that the verbose completes and the screen goes black for 3-4 minutes and then it shows me the login screen with full graphics acceleration. Everytime when I boot i have to wait for 3-4 minutes which is very annoying. Do you have this issue ?

no. fine here

but u need remove my dsdt, bro

use ssdt olarila instead and start a fine tune

SSDT-OLARILA.aml.zip

16 hours ago, MaLd0n said:

no. fine here

but u need remove my dsdt, bro

 use ssdt olarila instead and start a fine tune

 SSDT-OLARILA.aml.zip

I used SSDT-OLARILA but still the problem is there. My problem is that on boot the backlight does not work for 5min(very dim screen or lowest brightness) and then starts to work normally with graphics acceleration and brightness controls. Can you tell me how to generate SSDT patches for the backlight of my laptop so it works normally ?

10 hours ago, hrishi654 said:

I used SSDT-OLARILA but still the problem is there. My problem is that on boot the backlight does not work for 5min(very dim screen or lowest brightness) and then starts to work normally with graphics acceleration and brightness controls. Can you tell me how to generate SSDT patches for the backlight of my laptop so it works normally ?

in this case u just need it

Quote

Device (PNLF)
        {
            Name (_HID, EisaId ("APP0002"))  // _HID: Hardware ID
            Name (_CID, "backlight")  // _CID: Compatible ID
            Name (_UID, 0x13)  // _UID: Unique ID
            Name (_STA, 0x0B)  // _STA: Status
        }

 

  • 1 month later...
  • Allan unpinned this topic
×
×
  • Create New...