Jump to content
MaLd0n

Install MacOS Catalina on Mobos Serie 400 with Intel 10th Desktop Processors using OpenCore bootloader

8 posts in this topic

Recommended Posts

-Donations with PayPal
https://tinyurl.com/r2bvzm7

-Donations with Bitcoin
33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

-Donations with PicPay 
@danielnmaldonado

-Donation with Mercado Livre 
https://tinyurl.com/y9evkj5u

 

-EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors

Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK

https://tinyurl.com/ybwr9kq3

 

-Tutorial

https://tinyurl.com/re2c9sz

 

-Post Installation

Paste EFI folder into EFI Partition in your SSD, reboot and extract one full dump with this app and post here!

https://tinyurl.com/ybwr9kq3

RunMe.app

https://tinyurl.com/y9562hz7

 

--DSDT PATCHES--

 

-FIX ERRORS AND WARNINGS
-FIX ACPI ERRORS
-REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES
-HIGH PRECISION EVENT TIMER
-SATA SERIE ID
-DMAC
-REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED
-FIX K.P in REBOOT
-NVRAM
-REAL TIME CLOCK
-SLPB
-DARWIN / WINDOWS
-XHCI
-PLUGIN TYPE
-HDEF
-ARTC
-IPIC
-TIMR
-SBUS
-BUS1
-MCHC
-ALS0
-SHUTDOWN
-UAR1
-LAN
-FWHD
-USBX
-PMCR
-PPMC
-XSPI
-GMM
-kUSBCompanionIndex
-io-device-location
-IMEI
-EC
-PNLF
-ARPT
-GFX0
-NVME
-ACPI-WAKE-GPE
-DTGP
-ACQUIRE MUT0 0XFFFF
-MUTEX MUT0 0x00
-EXTERNAL REFERENCES
-UNKNOWNOBJ
-HDMI / HDAU
-FULL RENAMED DEVICES

 

--SCREENSHOTS--

 

rrMAInD.png


azed5ab.png


4Zmeul1.png


LKY2r9W.png


KnzBKEs.png


iVmNx11.png


HC5d6vC.png


5Bwhhqk.png


1Mg59he.png
1yskQ2n.png


Plveo0G.png


tIwJVF5.png


HEtRdkB.png


49TD3VE.png


tcq7ZD1.png


EpVanSw.png


YgChvih.png


YDDHhfg.png


3Dq9o6J.png


mATZ3YK.png


IAF4sSC.png


 

 

Big Thanks to XLR and your Badass Motherboard, Ultrafast CPU, Coolest Heatsink, Huge Graphics Card, Tonnes of RAM,

Gigantic Hard Drive, Lightspeed Disk Burner, Professional Sound Card, Massive LCD Display.

 

 

-Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!

 

Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, headkaze, onemanosx, erroruser, Jenny David, Sampath007, Facebook Hackintosh community, Facebook Olarila community, SchmockLord, daliansky and many, many, many others!

 

We're all here to have fun and learn from each other!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Posted (edited)

I Have bought a Gigabyte Elite motherboard.(waiting for it to be delivered) im thinking of getting a 10600k cpu and will use a vaga 56 gpu. i have tryed to make a Opencore Efi folder in advance. of my parts arriving. it is my first attempt at building a open core EFI folder. i would be grateful if someone would have a look at it please

                                                    Best Regards

                                                                         Baldyman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gigabyte.Z490 Elite EFI.folder.zip

Info.plist

config.plist

Edited by BALDY_MAN

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MaLd0n. thank you very much. as soon a my stuff arrives. and its built. i will keep you informed . thanks once again for you help

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, BALDY_MAN said:

@MaLd0n. thank you very much. as soon a my stuff arrives. and its built. i will keep you informed . thanks once again for you help

 

Enjoy!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Trying to run using wonderfull tutorial by Dortania , but can't run my usb 3.0

Just saw your manual, and tried your efi folder. But totally unsuccessfully... 

On Asrock B460M Pro4 usb 3.0 ports totally not working...

Using my clean DSDT. 

 

I thought that USBSerie400.kext something special. But it seems like some kind of USBInjectAll clone? =)

 

 

Edited by Tightlovin

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Thanks  you:thumbsup_anim:lMald0n

 

I install through the virtual machine, which has some of your EFI configuration, Thank you very much!

 

according to 

 

 

Motherboard: Gigabyte z490 aorus ultra motherboard supports CPU 10900k / 10700k (Intel z490 / LGA 1200)
CPU:I7 10700K
Graphics card: public version of AMD radon RX 5700 XT  8g gddr6 game graphics card
Memory: g.skill 16gbx2 DDR4 3200 frequency desktop memory module sniper x (camouflage black)
Hard disk: m.2 x2 250gwd_ Black sn750, western data 1TB SSD m.2 interface (nvme protocol) WD_ BLACK SN750
Network card: bcm4360cs two antenna version, Intel i225v 2.5gbe perfect, Intel ax201 has no driver at present
Sound card: alc1220-vb

 

 

截屏2020-07-02 上午2.51.58.png

config.plist.zip

Edited by cfmwan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By gengik84
      First beta... build 20A4299v 
       
      Useful information:
      macOSDeveloperBetaAccessUtility.dmg.zip OpenCore is now able to boot the installer and pre-existing installed macOS 11 Big Sur macOS Big Sur beta 2 (20A4300b)  New! VMware alternative topic
    • By gengik84
      First beta... build 20A4299v 
       
      Useful information:
      macOSDeveloperBetaAccessUtility.dmg.zip How to install macOS Big Sur on PC | Macintosh | Hackintosh
    • By tonyx86
      **********************************************************************************
      In this thread, I have fully documented the installation of macOS Catalina on my HP EliteDesk 800 G4 Mini. It is a PERFECT HackMini8,1 and is running very well for me without any issues. I hope this documentation helps you to install macOS on your hack. Please leave feedback if you think there is anything I can improve and let me know if you have any questions.
      **********************************************************************************
       
      Background
      This is my first "modern" hack supporting UEFI and my first hack using Clover "on-the-fly" patches.  My previous hacks
      Laptop: Thinkpad T61 / Nvidia NVS 140m Laptop: Dell Latitude E6410 / Nvidia G3100m Desktop: Gigabyte G31 / GeForce 9600 Desktop: Biostar TH55HD / Sapphire Pulse RX580 (Google "Catalina Biostar TH55HD" and look for user name deeveedee)  
      are all perfectly running Catalina and I patched them all "manually" - all DSDT patches applied with MaciSL with virtually no Clover on-the-fly patching and all booted Legacy Clover.  This UEFI hack was MUCH easier and took about 20 hours vs. a combined hundreds of hours for the old hacks.  I wanted a hack that was a little more future proof and I think this is it.  I hope you enjoy this as much as I am enjoying it.  It is a perfect MacMini8,1.
       

       
      My system specs
      HP EliteDesk 800 G4 Mini (I7-8700T / UHD 630 / Q370 Chipset / 32GB DDR4 RAM) 3 x DP Ports (connected to monitors using DP -> DVI adapters) 6 x USB 3.1 1 x USB Type-C 3.1 2 x NVMe SSD (M.2 PCIe x4 2280/2230 combo ports) 1 x SATA6 SSD 1 x Intel Ethernet RJ-45 Conexant CX20632 Audio Codec Unsupported M.2 PCIe x1 2230 Intel Wi-Fi (currently disabled in BIOS).  I may replace this with Brcm, but am using only Ethernet (IntelMausi) for now.  
      macOS Installation
      See macOS installation steps here See CLOVER (UEFI) installation later in this first post
      See BIOS configuration in attached BIOS configuration PDF document
      See EFI and /L/E kexts in attached EliteDesk.zip archive See how I developed my installation methodology here See references here See instructions here for installing two M.2 2280 NVMe SSDs and one SATA HD / SSD  
      What is not working
      Wi-Fi / Bluetooth (intentional since I have not yet replaced my Intel card).  
      What is not tested
      USB c 3.1 port (I have partially tested the USB 3 functionality of the port and it seems to be working fine with the SSDT-UIAC.aml here) Microphone port  
      What is working
      Everything not mentioned above Sleep / Wake Multiple displays with IGPU graphics acceleration, hot pluggable display ports and DP->DVI adapters USB 3.1 ports Audio (internal speaker and headphone jack) Ethernet Auto-sensing headphone jack automatically switches to internal speaker when headphones removed  
      Known Issues and their solutions - see here
       
      BIOS Version / Configuration
      Version: 02.11.01 Rev.A See attached BIOS configuration in PDF document "HP EliteDesk 800 G4 Mini BIOS Configuration.pdf" Intel ME must be enabled for proper sleep / wake of UHD 630
       
      Clover Configuration
      Clover for UEFI booting only Install Clover in the ESP UEFI Drivers Recommended drivers DataHubDxe FSInject SMCHelper File System drivers ApfsDriverLoader VBoxHfs Memory fix drivers AptioMemoryFix Additional drivers NvmExpressDxe Install RC scripts on target volume Themes Choose your desired theme Install Clover Preference Pane (option not available when installing on USB thumb drive)  
      UHD 630 Framebuffer Patching
      See here and here  
      Current Versions
      Catalina 10.15.5.02 Clover (UEFI) r5119 Lilu.kext 1.4.5 WhateverGreen.kext 1.4.0 AppleALC.kext 1.5.0 IntelMausi 1.0.3 (Not IntelMausiEthernet)  
      Credits To be provided
       
      ScreenShots
       
       
      HP EliteDesk 800 G4 Mini BIOS Configuration.pdf
      EliteDesk800 G4 Mini - Rev 0.91.zip
    • By jlrycm
      Finally I was able to move from Clover to OpenCore 0.5.9 on my hackintosh build. It boots really fast and even with the famous boot chime. I attached the OC config.plist for anyone who wants to give it a try. I followed the Github step-by-step guide:
      Haswell · GitBook
        dortania.github.io My build specs are:
      Gigabyte Z97-HD3 rev. 2.1, i5-4690K, 16 GB RAM, Gigabyte Aorus AMD RX 580 8gb GPU.
      I used OpenCanopy to give a Clover feeling to the OpenCore boot menu (I don’t like list-type boot menus). 
      config.plist
×