Jump to content

Atheros AR5007EG, Who can help me?


  • Please log in to reply
96 replies to this topic

#81
josef_rocks

josef_rocks

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • Gender:Male
  • Location:Philippines
hey could some post here the kext for broadcom 4311 coz im using iatkos v4i... i guess the driver for this wifi adapter can only be found on kalyway ... tnx

#82
Victor Gil

Victor Gil

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 177 posts
  • Gender:Male
  • Location:Caracas, Venezuela
Well, i'm too waiting for someone to come up with a good solution, meanwhile i'll have to buy another wifi adapter...

#83
qzl722

qzl722

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 60 posts
any update?

#84
clavanya

clavanya

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Any update so far ? still waiting if there is a real working ar5007eg kext


Acer 4520 with atheros ar5007eg chipset

#85
feliplay

feliplay

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
http://forum.insanel...howtopic=135572

#86
oldmaclover

oldmaclover

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
See the link. It is working!

#87
clavanya

clavanya

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
thanks mate

I'll check up the link ;)

#88
myi4u

myi4u

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
it is updated HERE

#89
waldisweety

waldisweety

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
I have an Acer Aspire 5315 using Leopard 10.5.4.(iATKOS 4i.iso) and Vista Ultimate
.In Vista under Device Manager it gives me an Atheros 5007EG but on another
hard Disk runing XP it displays Atheros 5006 so i did the following

1.Without installing Airport Update 2008-004 l use kext helper to install io80211family.kext (v.2.1.2)
2. After an restart l noticed that Airport turned on but yellow (No Network) I have tried at least 5
or 6 different versions of io80211family.kext but only version 2.1.2 loads properly and gives me
under System Profiler/Airport Card/ Airport Extreme (0x168c,0x428) and System Profiler/ Extensions
-AirPortAtheros v.3.1.5
-IO80211Family v.2.1.2
I noticed that the networkinterface.plist under /library/preferences/systemconfiguration is en1
If l delete all the mkext files and repair io80211family.kext permissions
(chmod -R 755 /system/library/extensions/io80211family.kext
chown -R root:wheel /system/extensions/io80211family.kext),
after the next restart the AirPortAtheros /IO80211Family are vanished!!!
3. So I tried the >-f< trick editing f to com.apple.boot.plist
from /Library /Preferences/SystemConfiguration/
as bellow
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key> Kernel Flags </key>
<string>-f</string>
4. Although it gave me kernel panic l rebooted as -v so l reboot again as root user
5.Then without Repair disk permission or repairing io80211family.kext permissions again or anything else
6.l started kismac went to preferences --> driver and add airport extreme passive mode --> Start scan
and after l see network detected, l close it .l went to the airport icon on the top right on my desktop
and my network was listed. I clicked on it
From System preferences/Network the Airport icon is green!!!!Surfing with safari the the wireless Lan LED is
always inactive like if it doesn't work?The only thing thats annoying is that l have to always start kismac.

Attached Files



#90
Bassy Sweeeeet

Bassy Sweeeeet

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 42 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom
Can someone please help me with my post? im trying to get my Atheros wireless to work with 10.5.6 but it just isn't working. Go to this link :) http://www.insanelym...howtopic=161634

#91
HP246

HP246

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
Hi

I couldn´t install the AirPort Extreme Update 2008-004... It say " it could only install with mac os 10.5.5"

What can i do now? I have an Fujitsu Siemens Esprimo U9200 with an Atheros 5007EG V_168C&DEV001C&SUBSYS_3067168C ...

Without the update, Kismac find nothing und didnt show an error...

Anybody idea?

greatz

#92
X-Facer

X-Facer

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts

I am a fish about Mac OS X, so I wonder if someone can help me with that Atheros AR5007EG.
All I want is to get it work.



I got the same problem

#93
uroskg

uroskg

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
thx m8 working for me on toshiba satellite pro a200, iAktos 7.0 10.5.7 leopard

#94
Flyzpua

Flyzpua

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

I am a fish about Mac OS X, so I wonder if someone can help me with that Atheros AR5007EG.
All I want is to get it work.

I also got it working with Airport update from 2008 04 and IO80211Family.kext file patched via kext installers like Kext Helper or OSxTools on my Fujitsu Siemens ESPRIMO Mobile V5535, but I've to restart Kismac each time before using wifi, is there any solution to get it work normally?

#95
SpikezHackz

SpikezHackz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
Hey Guys!
I'm really happy to say that my Atheros AR5007EG is working! I'm typing on my laptop using it right now! Here's what i did:

1. Did a fresh install of Kalyway 10.5.2 on a new partition.
2. Updated to 10.5.3 using Kalyways update.
3. Went to their section on MediaFire, which you can find here: http://mediafire.com/osx86files
4. Downloaded the file "Atheros-AR5007.pkg.zip" and installed it.
5. Installed Kismac trunk r319
6. Went into Kismac preferences and selected "Apple Airport Extreme - Passive Mode"
7. Went to advanced tab and put "en0" in the bpf device
8. Clicked search and then.... It didn't work
9. Rebooted and tried again... It didn't work
10. Rebooted and tried again and... IT WORKED!!!

Oh, and don't forget don't update airport, or it won't work anymore!

I also attached the AR5007EG package: Attached File  Atheros_AR5007.pkg.zip   1.69MB   474 downloads

Hope this helps you guys! :D

#96
blazingangel1986

blazingangel1986

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nassau
  • Interests:A Little of Everything
damn thanks i really hopes this works on ideneb 10.5.6 v1.4 going to try thank you going too do a clean install of osx now i had to reinstalll windows 7 just to get back online and research this card next imma be hunting for sound

#97
Ionut Mac Os X

Ionut Mac Os X

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

To Aces, The AR5007 is a superb performer in my Acer notebook. I can sit outside in my garden at the very other side of my house and get a good signal with it.
Where the macbook has a usable signal and a powerbook none. It really has surprised me how good a reception it has / wireless link it creates. Must have good antennas too, I guess.


That said, it doesn't work with OS X and I am eager to find a solution for it in x86 with my Acer 5570z

I can't get wifi nor ethernet. JAS 10.4.8 & Uphuck v1.3 :D (no sound yet either)

Atheros AR5007EG wireless

Marvell Yukon 88E8038 PCI-E fast ethernet

Realtek High Definition sound


Select Azalia Audio





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2017 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy