Jump to content

Lenovo ThinkPad T420 with UEFI Only

* * * * * 47 votes UEFI ThinkPad T420 Lenovo Clover

Best Answer tluck, 08 October 2013 - 02:47 PM

Lenovo T420 Clover Guide

 

  • Release v2017.10.18 on GitHub
    • Updated to Clover r4251
    • Updated config.plist files to NOT inject GFX
    • Revised Utility Install Scripts for Sleepwatcher and Clover to deal with BT in High Sierra
    • Updated AppleBacklightInjector kext - to work from ESP
    • Updated Lilu and AppleALC kexts - compiled for both Sierra and High Sierra
    • Updated ACPIBatteryManager kext
    • Updated FakeSMC kext

 

Various Releases and Tweaks over Last 6 months

Spoiler

Overview

Spoiler

New Installation Steps and Details

Spoiler

Part 1 - OS Installation

Spoiler

Part 2 - Post OS Installation and Setup on HD

Spoiler

Known Issues and Random Tips:

Spoiler

Notes on Custom Kexts

Spoiler

General Notes, Fixes, and Features

Spoiler

Optional: Create a custom SSDT

Spoiler

Go to the full post


  • Please log in to reply
3811 replies to this topic

#3561
heavyhdx

heavyhdx

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Is there a way to reset the application data so that it defaults to the processes tab again? I'm not familiar with how MacOS handles it, but on Linux you'd just delete the folder in ~/.config/

#3562
tluck

tluck

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,931 posts
  • Gender:Male
  • Location:NC, USA

@heavyhdx 

 

try this to reset activity monitory not to open with Energy Tab - and just don't go there anymore!

/usr/libexec/PlistBuddy -c "Set :SelectedTab 0" ~/Library/Preferences/com.apple.ActivityMonitor.plist


#3563
NSCXP2005

NSCXP2005

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 698 posts
  • Location:Manchester UK
tluck,

Do you think High Sierra will work on this laptop when fully released?
Have you tested it at all?

Thanks

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

#3564
heavyhdx

heavyhdx

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Worked beautifully, thanks!

#3565
sharkyseb

sharkyseb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

tluck,

Do you think High Sierra will work on this laptop when fully released?
Have you tested it at all?

Thanks

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

 

 

 

 

Yes it works, i have tested High Sierra and even on external disk no problem at all with same kext that for Sierra :)



#3566
Tetonne

Tetonne

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 473 posts
  • Gender:Male
interresting thing :
NightShiftUnlocker - Dynamically unlock Night Shift for all Macs
http://www.insanelym...s/#entry2428608

#3567
verleihnix

verleihnix

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 228 posts
  • Gender:Male

interresting thing :
NightShiftUnlocker - Dynamically unlock Night Shift for all Macs
http://www.insanelym...s/#entry2428608

 

 

Thanks

I have it running for two weeks, its working fine.



#3568
rolitab

rolitab

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male

Hi, beautiful people. I need your help. I've set up Yosemite 10.10.4 about 2 years ago according to this manual. My T420 has Clover 3021. Everything works smooth, but I have overheating issue. My laptop shuts down often when I have a lot of apps opened, or in hot environment. I have to wait until it cools down and then turn it on again. Is there any fix for this? I appreciate any help!



#3569
verleihnix

verleihnix

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 228 posts
  • Gender:Male

Hi, beautiful people. I need your help. I've set up Yosemite 10.10.4 about 2 years ago according to this manual. My T420 has Clover 3021. Everything works smooth, but I have overheating issue. My laptop shuts down often when I have a lot of apps opened, or in hot environment. I have to wait until it cools down and then turn it on again. Is there any fix for this? I appreciate any help!

 

From time to time you have to clean the grills with a vacuum cleaner



#3570
skoal2007

skoal2007

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts

Can i use AW-CB160H BCM94360HMB without extra kexts ? it says it is a Native Airport Half Mini card. i am using DW1515, thinking of switch to BCM94360HMB



#3571
Zandig

Zandig

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 28 posts

Can i use AW-CB160H BCM94360HMB without extra kexts ? it says it is a Native Airport Half Mini card. i am using DW1515, thinking of switch to BCM94360HMB

Yes !



#3572
trifero

trifero

    InsanelyMac Geek

  • Donators
  • 117 posts

Can i use AW-CB160H BCM94360HMB without extra kexts ? it says it is a Native Airport Half Mini card. i am using DW1515, thinking of switch to BCM94360HMB

 

Hello, skoal. I can confirm it works. Wifi speed gets to the maximum of my internet provider, about 300MB/s down and upload.

 

Remember AW-CB160H uses MHF4 connectors. I had to buy three antennas, 

 

http://www.ebay.com/...me=STRK:MESE:IT

 

Now adapters are available, so you will only need one.

 

http://www.ebay.es/i...1IAAOSwImRYJ2dk

 

 

Hope it helps.



#3573
skoal2007

skoal2007

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts

Hello, skoal. I can confirm it works. Wifi speed gets to the maximum of my internet provider, about 300MB/s down and upload.

 

Remember AW-CB160H uses MHF4 connectors. I had to buy three antennas, 

 

http://www.ebay.com/...me=STRK:MESE:IT

 

Now adapters are available, so you will only need one.

 

http://www.ebay.es/i...1IAAOSwImRYJ2dk

 

 

Hope it helps.

Thank you trifero, I am going to purchase BCM94360HMB card with adapters, this card is very pricy compare to other model  

 

Yes !

Thank you Zandig



#3574
avdo

avdo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Interests:Music Production, Mountain Biking, Fell Walking & the great outdoors
@tluck, @everyone

Can anyone explain if it's possible to change the charge behaviour so the battery only charges to 80% and discharges to 40%?

I've just bought a brand new 9 cell due to going to quad core in my T420 and would like to maximise the life of the battery.

Also, if the Acpi tables can be modified, do the settings stick if triple booting between osx/ubuntu/Win7?

#3575
jenyunhuang

jenyunhuang

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 38 posts
  • Gender:Male

@tluck, @everyone

Can anyone explain if it's possible to change the charge behaviour so the battery only charges to 80% and discharges to 40%?

I've just bought a brand new 9 cell due to going to quad core in my T420 and would like to maximise the life of the battery.

Also, if the Acpi tables can be modified, do the settings stick if triple booting between osx/ubuntu/Win7?

Just using the Lenovo power manager for win to setting the battery charge level.

And don't unplug/plug the battery. This set value can effect under OSX.

If you unplug/plug the battery, then the charge level reset to default. 

You must using the Lenovo power manager again.



#3576
avdo

avdo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Interests:Music Production, Mountain Biking, Fell Walking & the great outdoors

Just using the Lenovo power manager for win to setting the battery charge level.
And don't unplug/plug the battery. This set value can effect under OSX.
If you unplug/plug the battery, then the charge level reset to default.
You must using the Lenovo power manager again.


That's excellent, thank you. I will try it before the battery charges up beyond 80%.

Or should I go to 100% for the first time seeing that it's a brand new battery?

#3577
xash

xash

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

FullHD mod board with LP125WF2-SPB4 lcd panel solved. thanks.



#3578
theatregoer

theatregoer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

I’m trying to get the fhd mod running with macos since a long time, tried a lot of things, still don’t have a solution.
It seems to be a problem with the graphic card driver.
If you disable the acceleration (change device ID in clover from 0x0000 to 0x12345678), the display works.

 



#3579
skoal2007

skoal2007

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts

After I upgraded  from an older working version( from Part 2, Step 4  ), my screen showed as below: 

EWqkQVL.jpg

the external monitor works fine tho



#3580
tluck

tluck

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,931 posts
  • Gender:Male
  • Location:NC, USA

@skoal2007 - what is your LCD resolution? it seems like you need DualLink = 1 and it is not set?

 

@theatregoer - probably need to inject a custom EDID for FHD resolution?







Also tagged with one or more of these keywords: UEFI, ThinkPad, T420, Lenovo, Clover


4 user(s) are reading this topic

2 members, 2 guests, 0 anonymous users


© 2017 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy