Jump to content

[GUIDE] Dell L701X (xps 17 late 2010)

- - - - -

  • Please log in to reply
451 replies to this topic

#361
whitegerry

whitegerry

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 60 posts
  • Gender:Male

Thanks whitegerry, the kext worked !
Only graphic driver needed for a complete mac pro :)


(null)


Install LegacyAGPM.kext with smbios.plist set as macbookpro6,2:

Attached File  LegacyAGPM.kext.zip   2.54KB   32 downloads

#362
Tuning

Tuning

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
whitegerry
I tested your LegacyAGPM.kext.zip. it works on cinebench, but browser and windows in osx it freeze like before for 1-2 sec. If you dont mind, can you upload your dsdt so I can test it ?

#363
whitegerry

whitegerry

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 60 posts
  • Gender:Male

whitegerry
I tested your LegacyAGPM.kext.zip. it works on cinebench, but browser and windows in osx it freeze like before for 1-2 sec. If you dont mind, can you upload your dsdt so I can test it ?


download here: http://dl.dbank.com/c08604x4kh

#364
Tuning

Tuning

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
big thanks whitegerry, i didnt had so much time to test it , but now i installed the package and everything works very good :thumbsup_anim:

#365
Dharimou

Dharimou

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Hello,

I was following this thread the last 3 weeks, and although i got almost everything working thanks to all colaborations.
However i have some issue still hanging:
1 the webcam is recognized in system Profiler but in facetime, Photobooth it say camera not connected.
2 the sound is working using Vladlenas files and boom program, but trying to install Whitegerry fix (appleHDA.kext) isn't working at all, it make me loose the sound completely, so i go back to Vlad files and install appleHDA.kext and IOAUDIOFamilly.kext.
3 installing the driver for card reader isn't working at all, it's like it's not even installed.
I followed Vladlenas method installing Lion and now i'm on 10.7.2, my laptop is XPS L501x.
Can someone please help with these issue also if someone need my dsdt to look at i can provide it.

Thanks.

#366
Tuning

Tuning

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
Dharimou
On my system audio works good, i will give you the kext i have installed.
Camera is working great too, out of the box.

Attached Files



#367
BuffDriver

BuffDriver

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Hello,

I was following this thread the last 3 weeks, and although i got almost everything working thanks to all colaborations.
However i have some issue still hanging:
1 the webcam is recognized in system Profiler but in facetime, Photobooth it say camera not connected.
2 the sound is working using Vladlenas files and boom program, but trying to install Whitegerry fix (appleHDA.kext) isn't working at all, it make me loose the sound completely, so i go back to Vlad files and install appleHDA.kext and IOAUDIOFamilly.kext.
3 installing the driver for card reader isn't working at all, it's like it's not even installed.
I followed Vladlenas method installing Lion and now i'm on 10.7.2, my laptop is XPS L501x.
Can someone please help with these issue also if someone need my dsdt to look at i can provide it.

Thanks.


I have found that the card reader will only load the driver if there is a card in the slot at boot time. So, I have an old 16MB card that I leave in all the time. Whenever I need to read a card, I pop out the 16MB card and any other card will be recognized with no problem.

I've found exactly the same thing as you regarding sound. I even tried replacing my kexts with all the ones that whitegerry supplied (including the dsdt.aml), but no go. So, I've decided to live with the audio that I have. It's actually not bad, and all of the inputs/outputs are properly identified. I've upgraded to the latest version of Boom, and the only remaining issue is that sometimes, the first second or so of sound doesn't come through.

My camera works pretty well, but the effects where a new background are inserted (in photobooth) never work. Digital effects (space alien, chipmunk, etc) work fine. Facetime is good also, now that I've updated Chameleon.

My remaining issues (I've got an L701X) are:

- No way to disable the touchpad temporarily (but after sleep it never comes back on anyway!)

- I can't sleep more than 1 or 2 times without losing my USB ports

- Battery life is horrible. My CPU and GPU are throttling back, but I still get way less than 2 hours battery life from a 9-cell battery.

I've gone about as far as I know how with my system, and I almost never boot into Windows 7 anymore. My next laptop will likely be a Mac, but I can't justify the cost of a Mac after buying a Dell less than a year ago. So, I will live with the little issues for a while. There are actually some things about the Hackintosh that are better:

- Numeric keypad (on my 17-inch Dell)

- 2 drive bays (again, maybe not a player with the 15-inch Dell)

- USB 3.0 + BluRay drive. I can't access a BluRay in OSX, but if I want to play a disk, I just dual boot into Windows 7.

#368
Dharimou

Dharimou

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Hello,

well yesterday i was trying to follow whitegerry guide to stop the pop up sound after start and making hdmi audio work(hard to follow with google translator BTW :unsure: ).
in the first part he is modifying legacyHDA.kext and appleHDA.kext and then install appleHDAdisabler.kext, voodooHDA.kext and by the end when you done patching appleHDA.kext uninstall them.

i tried but no go lost all the sound, but the good news is, installing appleHDADisabler.kext and voodooHDA.kext stopped the pop up sound for me.
so anyone interested try it and see.
Concerning the battery i feel like it's draining too, although it's a 9 cell battery and i did apply whitegerry battery kext.

I'm giving up on the camera now :wacko:. 

P.S i attached my usb part from system profiler, so maybe someone can check it.

#369
whitegerry

whitegerry

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 60 posts
  • Gender:Male

Hello,

well yesterday i was trying to follow whitegerry guide to stop the pop up sound after start and making hdmi audio work(hard to follow with google translator BTW :unsure: ).
in the first part he is modifying legacyHDA.kext and appleHDA.kext and then install appleHDAdisabler.kext, voodooHDA.kext and by the end when you done patching appleHDA.kext uninstall them.

i tried but no go lost all the sound, but the good news is, installing appleHDADisabler.kext and voodooHDA.kext stopped the pop up sound for me.
so anyone interested try it and see.
Concerning the battery i feel like it's draining too, although it's a 9 cell battery and i did apply whitegerry battery kext.

I'm giving up on the camera now :wacko:. 

P.S i attached my usb part from system profiler, so maybe someone can check it.


So hard for you to follow a guide written in Chinese, haha.
I suggest you download my files for Lion from http://dl.dbank.com/c08604x4kh if your spec is xps l501x. :thumbsup_anim:

#370
Dharimou

Dharimou

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Hello,

Thanks whitegerry for the files but when i installed them i still get no sound at all, so i reverted back to voodooHDA.kext + appleHDADisablerr.kext which is working for me.
i tried the webcam fix by changing chameleon boot file to 1405 but no go.

I can see it in ssystem profile but not recognized in skype, ichat, photobooth, facetime.
Can someone help me fix my dsdt for it to work, i know most people here have working but it never did for me.

#371
vladlenas

vladlenas

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 posts

Hello,

Thanks whitegerry for the files but when i installed them i still get no sound at all, so i reverted back to voodooHDA.kext + appleHDADisablerr.kext which is working for me.
i tried the webcam fix by changing chameleon boot file to 1405 but no go.

I can see it in ssystem profile but not recognized in skype, ichat, photobooth, facetime.
Can someone help me fix my dsdt for it to work, i know most people here have working but it never did for me.

Try it.

Attached Files



#372
Dharimou

Dharimou

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Hello,
Thanks vladlenas for the next, however it didn't work.
Any way i found a usb camera in the house and i'm using it, so my problem is somehow fixed.

#373
thejakeman

thejakeman

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Location:Golden, Colorado
  • Interests:The unknown
I can't even get into the installation menu for the OS from BIOS. Kernel Panic before anything even loads out of the nawcom thing. I have a retail Snow Leopard disc, and nawcome is burnt to a cd. I'll edit in a screenie of the panic itself here in a moment.

#374
thejakeman

thejakeman

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Location:Golden, Colorado
  • Interests:The unknown
Here's a picture of the KP itself

Posted Image

#375
vladlenas

vladlenas

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 posts

Here's a picture of the KP itself

Posted Image

What computer at you?

#376
pastodeloslobos

pastodeloslobos

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Hello.

I've tried to install lion using the method and files provided by whitegerry in my l501x but I'm having a few problems.
When I first run lion it asks for a keyboard. No problem, I plug and unplug one and it recognizes the laptop's one.
Trackpad is not recognized. It works as a mouse but nothing else.
When laptop raises from sleep mode trackpad doesn't work at all, and no sound too.
I have a Broadcom BCM94322HM8L wifi but I can't turn it on. It's recognized and I have the icon in the upper bar but it just doesn't turn on.


Can somebody help?
Thanks

#377
whitegerry

whitegerry

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 60 posts
  • Gender:Male

Hello.

I've tried to install lion using the method and files provided by whitegerry in my l501x but I'm having a few problems.
When I first run lion it asks for a keyboard. No problem, I plug and unplug one and it recognizes the laptop's one.
Trackpad is not recognized. It works as a mouse but nothing else.
When laptop raises from sleep mode trackpad doesn't work at all, and no sound too.
I have a Broadcom BCM94322HM8L wifi but I can't turn it on. It's recognized and I have the icon in the upper bar but it just doesn't turn on.


Can somebody help?
Thanks


I have disabled the sleep for it is not needed for me.

You can cancel the check box asking for a keyboard when first run.

I have no idea about the touchpad and sound issues after sleep. A trackpad is a better choice for you.

If your Broadcom doesnt work you should check the wireless option or load the default settings in BIOS.

#378
peteypetey

peteypetey

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
can't get sound to work on lion 10.7.0 =( i've tried all different kexts that have been posted, none of them work, do i need the 10.71/2/3 updates? because i don't have enough bandwidth left to get them

#379
peteypetey

peteypetey

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

can't get sound to work on lion 10.7.0 =( i've tried all different kexts that have been posted, none of them work, do i need the 10.71/2/3 updates? because i don't have enough bandwidth left to get them

its ok now i finally got it working =D and I'm on 10.7.,2 with no problems

#380
tsb.kzr

tsb.kzr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
I don't know how you guys manage it, I've installed 10.6.3 retail dvd on 2 laptops and a desktop and got them all working fine, but getting 10.6.3 or Lion working on my 701x is nigh on impossible.

I've tried multiple burns of nawcom, osxmod cd and about 3 different versions of #####, every different flag you can think of, every kext combination onto different drives, even pre-changing the wifi card in case the non-existent kext's I haven't installed are conflicting. Followed 3 different guides from around the net and still nada.

KP after KP after KP.

Starting to think I haven't got a clue how to use a computer.


I'm sitting here with 7 boot cds and 10.6 on my final attempt for the night before I give up and put my w7 drive back in.


Could I please ask that any of you put up a checklist of blatantly obvious points I may have been missing all this time?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy