Jump to content

[Guide & Boot CD] D-Series Latitude/w NVIDIA or GMA950 and Intel Dual Core Retail Installs

- - - - -

  • Please log in to reply
1331 replies to this topic

#1041
jaywest211

jaywest211

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
10.6.0 Boot CD for Snow Leopard Retail Install here: D620SLV1.iso

EXPERIMENTAL: I am still working on these - no guarantee.

Here are my latest /Extra folders for my D620 NVidia, D620 with GMA 950 and D630 Intel.

DSDTs are working as follows:

D620 NV - full sleep, display sleep not working (corrupt video). Shutdown/restart working.
D620 Intel - Full sleep NOT working, display sleep works. Shutdown/restart working. Native kexts work for the first time - no artifacts.
D630 Nvidia - Full Sleep working with pointer/focus problems on resume. Restart works, shutdown does not.

Before replacing your extra folder, make sure you know the name of your Snow Leopard volume. You'll need it for backout if things go badly.

1. Backup your old extra folder if you have modified it.
2. Replace your /Extra folder with the contents of this zip file.
3. Move boot from the new /Extra folder to /
4. Run rebuild_mkext
5. Stick with 32 bit for now - 64 bit plists are not set up.


Warning: Running a DSDT intended for another machine will most certainly cause a kernel panic.

1. If this causes a panic, back out by booting the cd then the SL install DVD. Run terminal from the instalation utilities menu.
2. From the command line, enter this:

rm -R "/Volumes/whatever your Snow Leopard volume name is/Extra"

3. Reboot to your SL partition using the boot CD and either re-run post install or restore your /extra backup.
D620 GMA950

D620 Nvidia

D630 Nvidia
[/quote]

i tried this everything worked fine except my sound. i have no sound. i have a dell d630 2.20ghz wt. 4gb ddr2 667. i still cant figure out how to get the sound running. if you can help i would appreciate it. i did exactly has described above. also im running snow leopard 10.6.3

#1042
bertybassett

bertybassett

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts
Has anyone has any success with snow leopard, a d420 and sleep? If so did you use patched DSDT?

When I tried it failed to sleep.

#1043
lemans

lemans

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male
Hi jaywest211,

thanks for sharing thios.

I can not download the kext for D620 NV.

Please check the attachment.

Thanks

lemans


10.6.0 Boot CD for Snow Leopard Retail Install here: D620SLV1.iso

EXPERIMENTAL: I am still working on these - no guarantee.

Here are my latest /Extra folders for my D620 NVidia, D620 with GMA 950 and D630 Intel.

DSDTs are working as follows:

D620 NV - full sleep, display sleep not working (corrupt video). Shutdown/restart working.
D620 Intel - Full sleep NOT working, display sleep works. Shutdown/restart working. Native kexts work for the first time - no artifacts.
D630 Nvidia - Full Sleep working with pointer/focus problems on resume. Restart works, shutdown does not.

Before replacing your extra folder, make sure you know the name of your Snow Leopard volume. You'll need it for backout if things go badly.

1. Backup your old extra folder if you have modified it.
2. Replace your /Extra folder with the contents of this zip file.
3. Move boot from the new /Extra folder to /
4. Run rebuild_mkext
5. Stick with 32 bit for now - 64 bit plists are not set up.


Warning: Running a DSDT intended for another machine will most certainly cause a kernel panic.

1. If this causes a panic, back out by booting the cd then the SL install DVD. Run terminal from the instalation utilities menu.
2. From the command line, enter this:

rm -R "/Volumes/whatever your Snow Leopard volume name is/Extra"

3. Reboot to your SL partition using the boot CD and either re-run post install or restore your /extra backup.
D620 GMA950

D620 Nvidia

D630 Nvidia


i tried this everything worked fine except my sound. i have no sound. i have a dell d630 2.20ghz wt. 4gb ddr2 667. i still cant figure out how to get the sound running. if you can help i would appreciate it. i did exactly has described above. also im running snow leopard 10.6.3



#1044
lemans

lemans

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male
Hi,

I tried downloading the pcmcia kexts in this treat, but can not access the files.

Can someone point me to the kexts that enable the pcmcia port?

Dell D620 nv T7200

Thanks

Lemans

#1045
consolation

consolation

    I am not expendable, I'm not stupid and I'm not going.

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 878 posts
I'll chuck them up on tepidshare or something tomorrow.

#1046
lemans

lemans

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male
Hi Consolation,

That would be awesome.

Thanks

lemans


I'll chuck them up on tepidshare or something tomorrow.



#1047
consolation

consolation

    I am not expendable, I'm not stupid and I'm not going.

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 878 posts

Hi Consolation,

That would be awesome.

Thanks

lemans


Attached are the two I use, it will also give you full PCI info in system profiler. Of course, if the card you are trying to use has no OSX drivers, it won't work. Firewire, usb cards work well, my esata has to be plugged in at boot to work. WWAN only work if you have drivers from manufacturer - In my experience anyway.

Attached Files



#1048
lemans

lemans

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male
Hi,

Thanks. I tried a few PCards that I have flying around.

i.e. Adaptec USB 2 Card ist working.
Thhat proofes that the PCMCIA is working.

I tried a Compact flash card (Memorex) that is not working as it does not mount the CF Card (Sandisk Ultra II).

Is there a way to get the CF Card reader working?

Lemans

Attached are the two I use, it will also give you full PCI info in system profiler. Of course, if the card you are trying to use has no OSX drivers, it won't work. Firewire, usb cards work well, my esata has to be plugged in at boot to work. WWAN only work if you have drivers from manufacturer - In my experience anyway.



#1049
valkin

valkin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 97 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sweden
  • Interests:Longhorn, OSX, Women and computers
Hi,

First of all, awesome post, you did one hell of a good job.. i'm using my D430 and it works extremely well.

However, i have noticed two issues.

1. After upgrade 10 10.6.3 the graphics is f*cked up, i think it changes to framebuffer mode, do you know howto fix that ?

2. Is there any way to get the build-in SD card reader to work ?

Also, how can we donate some money to you for your work here ?

Regards,
Leon

#1050
valkin

valkin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 97 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sweden
  • Interests:Longhorn, OSX, Women and computers
Anyone got the SD card reader to work ?



//--> Leon Bollerup
--------------------------------------------------------
My Company: SABAS Online backup
My Blog: Leon Bollerup

#1051
lemans

lemans

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male
Hi again,

I like to use two external monitors. One via DVI the other via Analog.
I tried verious settings when I use the monitors together with the Dell Portrelicator. It offers one DVI and one Analog connection.

I only get the internal screen and one analog display working.

Is there any way to use 2 monitores and expand on these?

Lemans

#1052
Dhars

Dhars

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Has anyone been able to get the GMA950 hardware acceleration working under 10.6.3 yet?

I've tried a few kext's but always wind-up with a black screen after boot and need to reset back to the base ones that come with Leppy's disk.

#1053
heyyouguys

heyyouguys

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
Great information! I was able to install and updgrade to 10.6.2 on my d620 with no issues at all. Afterwards i installed win 7 on the second partition.

My first issue is when i boot up it went straight to windows and not the boot choice screen like it did in 10.5.8. To get this to happen i have to live in the original boot disk D620SLV1.iso.

My seconde issue is that i then installed the experimental kexts (d620in_03022010_e.zip) and thinking that could help issues and now i cannot seem to boot at all to windows either with or without the boot disk D620SLV1.iso. I am able to boot into os x but in win just get a cannot find boot file.

is there any fix to either of these problems? thanks in advance.

#1054
mac-newbie21

mac-newbie21

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Great information! I was able to install and updgrade to 10.6.2 on my d620 with no issues at all. Afterwards i installed win 7 on the second partition.

My first issue is when i boot up it went straight to windows and not the boot choice screen like it did in 10.5.8. To get this to happen i have to live in the original boot disk D620SLV1.iso.

My seconde issue is that i then installed the experimental kexts (d620in_03022010_e.zip) and thinking that could help issues and now i cannot seem to boot at all to windows either with or without the boot disk D620SLV1.iso. I am able to boot into os x but in win just get a cannot find boot file.

is there any fix to either of these problems? thanks in advance.


I got dual booting osx and win7 doing this:

Boot into snow leopard and use terminal to do these commands
fdisk -e /dev/rdiskX
flag Z (Z = windows partition number, usually 3)
write
exit

now restart and boot the windows DVD and repair the bootloader
restart and windows now should boot right away
now in windows, goto start and run cmd
do these commands:

Diskpart
select disk 0
select partition 2
active
Restart and chameleon shoulld boot between osx and win7

#1055
heyyouguys

heyyouguys

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts

I got dual booting osx and win7 doing this:

Boot into snow leopard and use terminal to do these commands
fdisk -e /dev/rdiskX
flag Z (Z = windows partition number, usually 3)
write
exit

now restart and boot the windows DVD and repair the bootloader
restart and windows now should boot right away
now in windows, goto start and run cmd
do these commands:

Diskpart
select disk 0
select partition 2
active
Restart and chameleon shoulld boot between osx and win7


i should say right away that i am not too familiar with mac terminal commands

ok i get an error when typing the first part in terminal

MacUser01s-Mac-Pro:~ macuser01$ fdisk -e /dev/rdsik0
fdisk: /dev/rdsik0: No such file or directory
MacUser01s-Mac-Pro:~ macuser01$ sudo fdisk -e /dev/rdisk0
Password:
fdisk: could not open MBR file /usr/standalone/i386/boot0: No such file or directory
Enter 'help' for information
fdisk: 1>

below is the diskutil list

MacUser01s-Mac-Pro:~ macuser01$ diskutil list
/dev/disk0
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme *80.0 GB disk0
1: EFI 209.7 MB disk0s1
2: Apple_HFS Hackintosh 40.0 GB disk0s2
3: Microsoft Basic Data 39.7 GB disk0s3
/dev/disk1
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: CD_partition_scheme *31.9 MB disk1
1: Apple_partition_scheme 27.8 MB disk1s1
2: Apple_partition_map 32.3 KB disk1s1s1
3: Apple_HFS D620SLV1.iso 27.6 MB disk1s1s2


what am i missing or doing wrong?

thanks in advance,

#1056
valkin

valkin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 97 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sweden
  • Interests:Longhorn, OSX, Women and computers
Hi,

Try this guide:

Dualboot OSX and Windows on GUID based disk

I think that should do the trick :whistle:



//--> Leon Bollerup
--------------------------------------------------------
My Company: SABAS Online backup
My Blog: Leon Bollerup

#1057
heyyouguys

heyyouguys

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts

Hi,

Try this guide:

Dualboot OSX and Windows on GUID based disk

I think that should do the trick :(

//Leon



Thank you for the suggestion, but i am hoping to resolve this issue without having to resize my hard drive and reinstall win 7.

#1058
valkin

valkin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 97 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sweden
  • Interests:Longhorn, OSX, Women and computers

Thank you for the suggestion, but i am hoping to resolve this issue without having to resize my hard drive and reinstall win 7.


The do the last step with easybcd.. :D



//--> Leon Bollerup
--------------------------------------------------------
My Company: SABAS Online backup
My Blog: Leon Bollerup

#1059
mac-newbie21

mac-newbie21

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Here's how I did it step by step:
sudo -s
Password:
bash-3.2# fdisk -e /dev/rdisk0
fdisk: could not open MBR file /usr/standalone/i386/boot0: No such file or directory
Enter 'help' for information
fdisk: 1> flag 3
Partition 3 marked active.
fdisk:*1> write
Device could not be accessed exclusively.
A reboot will be needed for changes to take effect. OK? [n] y
Writing MBR at offset 0.
fdisk: 1> exit

then restart the computer with windows dvd and repair bootloader
windows should boot now and run cmd

diskpart
select disk 0
select partition 2
active

now restart and chameleon should boot now and you should be able boot both

#1060
heyyouguys

heyyouguys

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts

Here's how I did it step by step:
sudo -s
Password:
bash-3.2# fdisk -e /dev/rdisk0
fdisk: could not open MBR file /usr/standalone/i386/boot0: No such file or directory
Enter 'help' for information
fdisk: 1> flag 3
Partition 3 marked active.
fdisk:*1> write
Device could not be accessed exclusively.
A reboot will be needed for changes to take effect. OK? [n] y
Writing MBR at offset 0.
fdisk: 1> exit

then restart the computer with windows dvd and repair bootloader
windows should boot now and run cmd

diskpart
select disk 0
select partition 2
active

now restart and chameleon should boot now and you should be able boot both



This worked great and solved my booting into win 7 issue!

The only thing i have an issue now is having to use the D620SLV1.iso disk to boot into chameleon. I am not sure why it is not booting from the installed chameleon as i ran the post_install.command file that you are supposed to when installing 10.6.

Well i reinstalled the post_install.command and it booted to either but again the win 7 boot got an error and would not load. So i redid the terminal commands in mac then redid bootloader steps in win 7, along with cmd prompt steps. Now it is working along with chameleon!!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy