Jump to content

Intel PRO/100 VE NIC


  • Please log in to reply
329 replies to this topic

#41
bt_ll

bt_ll

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
I tried the same on my 10.4.9 system with the same result. it is not recognised. I have to go back to my measly Realtek again.


I am trying to do this for the Intel PRO/1000GT

devid is 107c
vendor = 8086.
82541 chipset

So I added 0x107c80856 to the AppleIntel8254XEthernet.kext, Info.plist file,
no such luck still.

Did all repair permissions steps as above and many reboots.

Has anyone here gotten this to work?



#42
whocares

whocares

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 61 posts

Hi Everyone

here is the AppleIntel8255x.kext you will need. I have it zipped along with installation instructions.

The AppleIntel8255x.kext now allows me to use my Intel Pro/100 VE NIC which is running the
82557 Chipset.

If it doesn't work for you usual disclaimers apply! Don't Blame me for trying!

I do hope it helps.



This worked perfect for my Intel D915GAG motherboard. Thanks!

#43
Fravin

Fravin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
Thanks Caladan!

It have worked for me, but I've aded the Device string on the info.plist first.

Then, everything has worked as suposed to be!

Thanks!

#44
bluedevilsnare

bluedevilsnare

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
THANK YOU SO MUCH CALADAN1810!!!!!!!!!!!!!!

My Toshiba A40 laptop is now online via my Intel Pro/100 VE

You are a Godsend!

#45
MAC IN TOSH

MAC IN TOSH

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 115 posts
  • Gender:Male
  • Location:Abu Dhabi, UAE
Hi EVERYONE,
I have INTEL PRO/100 VE and installed MAC O X 10.4.8. whenever I take a lokk on System Prefrences->Network, Built-in-ethernet is gray. Is there any way to be connected MAC OS X 10.4.8?
I have following configuration:
Motherboar: Intel D945PLRN
Chipset: i945P/PL/G/GZ
What should I do??

#46
Siro

Siro

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
I have also tried all the fixes available here on the forums but to no avail the built in ethernet is still disabled! I am using mac os x 10.4.8 and I have the following configuration:

Mainboard:Intel D946GZIS
Chipset Intel 946GZ Express Chipset

I have downloaded the file in this very thread and tried nearly everything else as well but nothing works any comment will be highly welcomed!

#47
jviner

jviner

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
I'm a newbie but I had the same experience. Upgraded from 10.4.6 to 4.8 with jas updates and Intel PRO/100 VE worked fine. I wanted to update the kernel, so booted off of a full jas 10.4.8 DVD, everything went well, except I lost the LAN. If anyone comes up with a fix, please post.

Jim

PS I am glad this sight is available for playas like myself who are learning!

update: i d/l'ed the ionetworkingfamily.kext.zip file and used the directions inside the archive and go it to work! Now for Conexant audio....

#48
mauro19

mauro19

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

Hi Everyone

here is the AppleIntel8255x.kext you will need. I have it zipped along with installation instructions.



Hi Caladan1810

Thank you. It worked great!
Using an Intel 845GVFN board with JaS 10.4.8
Reported on Windows (Not anymore :thumbsup_anim: ) 0x10398086

#49
lzell

lzell

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
The kext provided by caladan worked perfectly for the 82562EZ controller as well, w/ Dev ID 1050

#50
vw06gti

vw06gti

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
I'm having a problem i hope someone could shed light on, i have JAS 10.4.9

i can copy the file to /System/Library/Extensions

and then I can do both these steps sudo chmod -R 755 /System/Library/Extensions/AppleIntel8255x.kext [authenticated again]

sudo chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/AppleIntel8255x.kext

But here where the problem comes in when I do this command

sudo kextload -v /System/Library/Extensions/AppleIntel8255x.kext [manually load kext]

I am getting this error

"Can't add kernel extention /System/Library/Extensions/AppleIntel8255x.kext ( not a bundle) (run kextloadon this kext with -t for diagonstic output)"

tried recopying the AppleIntel8255x.kext over a few times and still same error.

#51
rajindia

rajindia

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 42 posts
  • Gender:Male
  • Location:chennai tamil nadu india
Get From Here

http://forum.insanel...t...st&id=13054

#52
jaycard

jaycard

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
OK people.. see if you can figure this one out. lol

I have 3 dvd's Jas 10.4.8, Uphuck 10.4.9 1.3 rev 1.3 (4gig dvd), and a Uphuck 10.4.9 rev 1.4 (which is only a littl over 1.4 gigs)

My system is a Pentium D805 CPU, Motherboard: Intel D945GCCRL with Intel video GMA950 & LAN Intel 10/100 pro ve

I installed using the first 2 dvd's and could not get the built in network working. I tried all the above solutions and nothing. Device id for my lan is 1094 8086 by the way..

Finally out of last hope I reinstalled the system using the rev 1.4 DVD which again is about 1.4 gigs and I used a Belkin ethernet card i had lying around. It picked up a "built in" ethernet but actually the one which worked was the installed belkin pci ethernet card. I even disababled the lan in the bios and the mac os still works with the Belkin card.

I installed with only the intel 10/100 drivers selected.. nothing else. But in the end the Belkin worked.

weird uh? But its all part of the fun of experimenting with a new os i guess :lol:

One last question.. Is it normal for the OSX to install in under 12 minutes? I know theres heat and comments about the Pentium D805 being slow or outdated.. But this thing is fast.

#53
liger max

liger max

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
wow caladan1810 I gotta say you're a godsend genius :P

I don't know how you did it but I did everything with the vendor, card id, repair permission and everything I found from the forum but I couldn't get my ethernet to work.

...But then I found your zip file and I drag everything to the folder and copy all the scripts that you have in that zip file.... And now, I'm online typing all these lines :) Thank you and thank you so much caladan1810.

here's my ethernet card 411:
Intel Pro /100 VE from sony laptop PCG-V505EX
Card ID is: 103D
Card Vendor ID: 8086

and Caladan1810 zip file works great for me. Thanks

#54
ega

ega

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Thanks Caladan1810.

It worked for me. I only added my card in the Info.plist



JAS 10.4.8
Toshiba Satellite A100/999: Intel /100 VE (card id: 1092 vendor id: 8086)

#55
Andy Depi

Andy Depi

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Please help me!

My instance id
PCI\VEN_8086&DEV_1064&SUBSYS_80F81043&REV_03\4&23C0B1C&0&40F0

I followed your guide to add the 0x10648086, and the Built-in Ethernet appears in the System Preferences but it is disabled. Only the Serial Port is selectable. What should I do?

#56
SpudDogg

SpudDogg

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Thanks cloudy!!! Lucky for me, my device ID is the same as yours. Thanks again for the help!

#57
radzar

radzar

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts

Hi Everyone

here is the AppleIntel8255x.kext you will need. I have it zipped along with installation instructions.

The AppleIntel8255x.kext now allows me to use my Intel Pro/100 VE NIC which is running the
82557 Chipset.

If it doesn't work for you usual disclaimers apply! Don't Blame me for trying!

I do hope it helps.



Thanks Brother it worked THANKS A LOT

#58
franksxf

franksxf

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 28 posts

Hi Everyone

here is the AppleIntel8255x.kext you will need. I have it zipped along with installation instructions.

The AppleIntel8255x.kext now allows me to use my Intel Pro/100 VE NIC which is running the
82557 Chipset.

If it doesn't work for you usual disclaimers apply! Don't Blame me for trying!

I do hope it helps.

Thanks man! you are the god for me today! After almost 2 years after this post, I still saved by you!

#59
Bill Best

Bill Best

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
I tried this on my Gateway mx8734 using Leopard 10.5.1 and it didn't work. :thumbsdown_anim:



#60
macfan45

macfan45

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts

Get From Here

http://forum.insanel...t...st&id=13054


You are a Genious. I am running 10.5.1 via Kalaway install dvd on a Gateway GT5012 and it worked perfectly. The first kext and other method did not work for me at all. This one worked perfectly fine!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy