Jump to content

Your hackintosh can't sleep since 10.5.6 ? Here is why


  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#1
cyclonefr

cyclonefr

    InsanelyMacaholic

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,751 posts
  • Gender:Male
  • Location:Paris, France
Found it was caused by AppleUSBEHCI.kext


So what I did was putting EHCISleepEnabler.kext from Superhai and it fixed sleep with 10.5.6 for me. So now EFIX can steal this workaround and steal Superhai's kext to put it on their USB thumb to fix sleep. Thanks a lot Superhai !

PS : this has been known to cause EFI-X thumb drives to explode spontaneously, do not PUT it in the next EFIX update :)

Have a nice day !

#2
3Dman

3Dman

    a3Dman

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 490 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cairo, Egypt
Thanks CycloneFR for the workaround :)

#3
SMF

SMF

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 188 posts
cyclonefr,

If I understand the readme on superhai's site you need to mod the plist in IOUSBFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleUSBEHCI.kext/Contents/. I tried but it doesn't seem to work for me - still can't sleep - I just reboot after sleep. Can you post your steps/mods?

Thanks,
SMF

#4
cyclonefr

cyclonefr

    InsanelyMacaholic

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,751 posts
  • Gender:Male
  • Location:Paris, France
I only did this but my bug was different : it wouldnt sleep at all and fans were still running. Now it sleeps.

#5
lancelotu

lancelotu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brussels
It worked for me thanks for the tip ... I knew about the Superhai's EHCISleepEnabler but it wasn't helpful with 10.5.5

#6
SMF

SMF

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 188 posts
cyclonefr,

OK. My system will shutdown instead of going into sleep. Sleep was working fine with 10.5.5. Could you post your modified plist so I can make sure I did that correctly?

Thanks,
SMF

#7
ac3bcn

ac3bcn

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 67 posts
  • Gender:Male
  • Location:ESP

My system will shutdown instead of going into sleep. Sleep was working fine with 10.5.5


Same here, after Update.

I've some new messages in System logs, about
ACPI_SMC_PlatformPlugin::pushCPU_CSTData - _CST evaluation failedACPI_SMC_PlatformPlugin::registerLPCDriver - WARNING - LPC device initialization failed: C-state power management not initializedUSBF:	0.475	AppleUSBOHCI[0x4779800]::CheckSleepCapability - controller will be unloaded across sleep


#8
cyclonefr

cyclonefr

    InsanelyMacaholic

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,751 posts
  • Gender:Male
  • Location:Paris, France
Here are the needed kexts :

http://www.mediafire.com/?mkigynnkyjy

#9
zhhbc

zhhbc

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
Could it be done via DSDT modification, rather than another kext? Thanks,

Found it was caused by AppleUSBEHCI.kext
So what I did was putting EHCISleepEnabler.kext from Superhai and it fixed sleep with 10.5.6 for me. So now EFIX can steal this workaround and steal Superhai's kext to put it on their USB thumb to fix sleep. Thanks a lot Superhai !

PS : this has been known to cause EFI-X thumb drives to explode spontaneously, do not PUT it in the next EFIX update :)

Have a nice day !



#10
whirlwind

whirlwind

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
Finally. Thanks!

#11
SMF

SMF

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 188 posts
cyclonefr,

Thanks. I will try when I'm back at my machine.

SMF

#12
spanakorizo

spanakorizo

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 747 posts
that's good but i start to get tired..
every time an update comes u need to backup/restore/patch...
for a moment with 10.5.5 i thought i had a real mac :)
even with boot132 method u can't be sure if it's safe to update
for me everything was ok, just download the .dmg and installed
after update i lost only the sound
(i noticed also that sleep doesn't work but i never use)

anyway thankz for the tip,i guess i'm gonna add it

#13
Dr. Hurt

Dr. Hurt

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,473 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cairo, Egypt and NYC, USA
  • Interests:Wandering around on the internet!! Politics, Sci/Tech, Medicine.
sleep worked fine with me after update. no need for any patching except for old fb. specs below.

#14
fredouille

fredouille

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,193 posts
  • Location:GROVILLE du Nord
hello cyclonfr and thanks for efforts.
Unfortunately it doesn't work with P35 DS4 ( according to what I can read, more success are reported with ASUS Mobo, like in the near past...)
I tried with the kext with all option in BIOS i.e. Sleep S1 or S3 , Instant delay or no delay but no luck :)

#15
ac3bcn

ac3bcn

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 67 posts
  • Gender:Male
  • Location:ESP

Here are the needed kexts :
http://www.mediafire.com/?mkigynnkyjy

Didn't work for me.

#16
aschar1

aschar1

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 93 posts

Didn't worked for me.


Did not work for me either on Gigabyte EP 35 DS4. Instead of rebooting after sleep without the EHCISleepEnabler the system is now crashing when being awaked.

#17
bablefish

bablefish

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Location:Europe :-)
Go to this thread http://forum.insanel...view=getnewpost and read the solution from
"jan bird".

Solved my problem on my GA-EP45-DS3

#18
ac3bcn

ac3bcn

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 67 posts
  • Gender:Male
  • Location:ESP

Go to this thread http://forum.insanel...view=getnewpost and read the solution from
"jan bird".

Solved my problem on my GA-EP45-DS3

Thanks, worked on my EP35-DS3P

#19
SMF

SMF

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 188 posts

Go to this thread http://forum.insanel...view=getnewpost and read the solution from
"jan bird".

Solved my problem on my GA-EP45-DS3


This worked on my Gigabyte P35-DQ6.

SMF

#20
sbg

sbg

    InsanelyMac Protégé

  • Donators
  • 66 posts

Go to this thread http://forum.insanel...view=getnewpost and read the solution from
"jan bird".

Solved my problem on my GA-EP45-DS3

Solved the problem on my GA-P35-DS3P (rev. 2.0)





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy