Jump to content

HP 6520s, 6720s, 6820s, 550 SL Install Package

* * * * * 1 votes

  • Please log in to reply
1443 replies to this topic

#1301
Dr.Paneas

Dr.Paneas

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Hello there,

I am a happy owner of HP Compaq 6720s and I would like some help to install OS X Lion into my laptop. First of all I need to tell you that I am a well experienced user in bot Linux and Windows operating systems, but I have no knowledge of Mac though... Here, on this post's first page, there are many information (dsdt files, ktexts, kernels etc) that I cannot understand. What are these and how can I configure my Mac after installing Lion ?

Let me tell you what I managed to do so far. I have successfully booted into Snow Leopard (using the command GraphicsEnabler=No). I have Leopard update to 1.6.7 and then I applied the ##### using the Easebeast method. Since that moment, I am unable to boot. So I erased my hard drive to try a clean install.

Have you ever tried iatkos using Compaq 6720s?
What method do you suggest me to follow?


Any guidance would be much appreciated :)
Panos

#1302
pba

pba

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
I have a 6820s laptop. Using onrtzle's instructions i have a lion w/o mouse, with correct screen size but no mouse pointer. HAs anyone got any further yet?

@juanson. Do you still need dsdt testing on Lion?

Can anyone confirm that ThirdSmieles ACPI Thermal zone driver crashes on Lion ?

#1303
redeck2

redeck2

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:tunisia
any news about ati x1350 on 10.6.8 and 10.7

#1304
pba

pba

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

any news about ati x1350 on 10.6.8 and 10.7


Actually my 6820s does not KP, but just hangs after not finding the SMC Driver.

(Will update the exact message later today)

#1305
onestzle

onestzle

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts

I have a 6820s laptop. Using onrtzle's instructions i have a lion w/o mouse, with correct screen size but no mouse pointer. HAs anyone got any further yet?

@juanson. Do you still need dsdt testing on Lion?

Can anyone confirm that ThirdSmieles ACPI Thermal zone driver crashes on Lion ?


mouse pointer can be fixed in 2 way's one is with an app(forgot the name but it has something to do with changing mouse pointer) another way is editing mouse in radeonHD(this is in 10.6.8/7)
as for Lion,the resolution is correct but the problem with mouse is that there are no screen boundaries and mouse is invisible(can be fixed with the same app like above) i'v personaly stopped there(at the same place you are) and i'm tryin to find a way to fix graphics(that is to make acceleration work)...10.6.8 normaly works with few kexts copied from 10.6.7.

#1306
redeck2

redeck2

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:tunisia

mouse pointer can be fixed in 2 way's one is with an app(forgot the name but it has something to do with changing mouse pointer) another way is editing mouse in radeonHD(this is in 10.6.8/7)
as for Lion,the resolution is correct but the problem with mouse is that there are no screen boundaries and mouse is invisible(can be fixed with the same app like above) i'v personaly stopped there(at the same place you are) and i'm tryin to find a way to fix graphics(that is to make acceleration work)...10.6.8 normaly works with few kexts copied from 10.6.7.


please how inject ati rom on bootloader ??

#1307
redeck2

redeck2

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:tunisia
there is no ATIRadeonX1000.kext on Lion mountain DP1 :(

#1308
redeck2

redeck2

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:tunisia
ok i install lion mountain 10.8 and i install all

ATIRadeonX1000 kexts , bundle , plugin and the patched ati x1000 kext and RadeonHD.kext....... and i get LM detect ati1350 but the problem is no graphics acceleration ,look at my screen shots

Attached File  Screen Shot 2012-02-23 at 3.28.35 PM.png   763.21KB   138 downloadsAttached File  Screen Shot 2012-02-23 at 3.30.53 PM.png   1.29MB   119 downloads

#1309
juanerson

juanerson

    InsanelyMac Legend

  • Local Moderators
  • 1,486 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tru, Venezuela
Same problem here... I get very poor results with Lion drivers. Because the official support for Intel GMA X3100, and Radeon x1600 (and old integrated cards) in "Maintenance Lion" is gone. It is NOT there any communication with the new kernel! Just proper screen resolution.
Attached File  Captura de pantalla 2012-02-20 a la(s) 00.10.07.png   654.73KB   127 downloads

#1310
redeck2

redeck2

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:tunisia
i think this will help as
http://osxdaily.com/...supported-macs/

#1311
dreamer_

dreamer_

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
Hello:

I have succesfully installed a 10.7.3 Lion system on a Compaq 6720s (Intel Core2 Duo T5470 @ 1.6Ghz and GMA X3100), following your guide . Has anybody managed to make the system work in 64 bit mode?. I have read that the problem are the gma drivers but according to this: http://www.projectos...p?showtopic=763 , seems that perhaps it could be possible with some DSDT edits.

Thanks in advance (and sorry for this english)

#1312
juanerson

juanerson

    InsanelyMac Legend

  • Local Moderators
  • 1,486 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tru, Venezuela
No. It is not possible, because the GMA X3100 is only supported in 32 Bits mode. Just worked partially in 64 Bits on 10.6.2, that's it.

#1313
dreamer_

dreamer_

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
Thanks a lot juanerson.

Edited: Answered myself.

Thanks

#1314
Biso007

Biso007

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 188 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cairo, EG

No. It is not possible, because the GMA X3100 is only supported in 32 Bits mode. Just worked partially in 64 Bits on 10.6.2, that's it.


I could get my HP 6730b with X4500MHD to work in 64bit using Lion 10.7.3 but only in safe mode (using patched X3100 kext) .. obviously some other vital kexts can't be loaded in safe mode :)

#1315
teme

teme

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 84 posts
I have a 6510b and installed 10.7.3 on it. working nicely. just need to sort the sleep issue now. will be digging through this huge thread for info on how to get it working or at least try to. hahahaha
also, i tried using a macbook 2008 smbios, but the machine dragggsssss like crazy, way too slow to do anything, if i use the 2010 macbook pro one it works nice and fast. anyone would know why? i thought this laptop was closer to a 2008 macbook hardware wise.
thx

#1316
alemate23

alemate23

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 126 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy
Hi guys, I've successfully updated to 10.7.3
I have speedstep working replacing AppleIntelCPUPowerManagementClient.kext AppleIntelCPUPowerManagement.kext
Anyway, the update broken my battery meter. How can I solve?

#1317
juanerson

juanerson

    InsanelyMac Legend

  • Local Moderators
  • 1,486 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tru, Venezuela
No problems here with vanilla system (except X3100FB.kext from Leopard 10.5.8)... so, ALL is working fine in 10.7.3 (latest build 11D50d). Please, wait for update DSDT standard with Lion support (for 6720s and 550) ASAP.

Note: Please, I need one voluntary (with experience, mainly if understood THIS) for DSDT testing with Merom CPU. I mean is better two: one for the Compaq 6720s, and one for the HP 550, both with CPUs Merom. Then, PM me.

Anyway... DSDT v0.30 Update for 6720s and 550 HP Notebooks (Full Lion ready):

1) The Bootloader: Attached File  Chameleon-2.0-RC5m-r1291.zip   266.77KB   280 downloads (Thanks to Slice). I prefer install it using Chameleon Wizard, method "Boot0md", in the boot partition. Recommended. Note: This bootloader has NOT support for iCloud.

2) The config boot file: org.chameleon.Boot.plist from /Attached File  Extra.zip   603.84KB   396 downloads

3) The New DSDT and SSDT tables, also from /Extra:
DSDT Merom: Attached File  dsdt_v0.30RC-NEW_Merom.aml.zip   11.29KB   437 downloads (Only for CPU Merom)
DSDT Penryn: Attached File  dsdt_v0.30RC-NEW_Penryn.aml.zip   11.27KB   142 downloads (Only for CPU Penryn)
SSDT: Attached File  SSDT tables for C-States.zip   1.68KB   404 downloads (C-States support for both CPU type)

Update Note to Merom CPU users:
If you have audio stuttering (or get choppy problems), this is related to missing C-States support. So, please try with the SSDT tables 5 and 6 I uploaded HERE from /Extra. Because I just needed more feedback with CPU Merom.

OPTIONAL: Attached File  SSDT tables for Custom P-States & Undervolt.zip   3.46KB   117 downloads (ONLY if you want to customize P-States)

Notes:
- If you get Blue Screen, stuck at login and not GUI at all, you need to set your own Display EDID override.
See this example: Attached File  juanerson_DisplayEDID_Override_NEW.zip   474.94KB   115 downloads (Please do not use it, is only for reference)

- For big screen resolution (1440x900), inside the DSDT (device GFX0, X3100 hack code) are just three (3) values to change:
AAPL01,DualLink
AAPL01,Height
AAPL01,Width

4) The SMbios, Legacy SpeedStep and Extensions:
For CPU Merom:
Attached File  SMBios and Legacy SpeedStep MB32 for Merom.zip   7.09KB   347 downloads (smbios.plist from /Extra, and Legacy injector installed in /S/L/E)

For CPU Penryn:
Attached File  SMBios and Legacy SpeedStep MB42 for Penryn.zip   6.05KB   119 downloads (Idem)

Notes:
- For correct Legacy SpeedStep functionality Is highly recommended revert back to vanilla files MacBook4_1.plist or MacBook3_1.plist (depend of case), by deleting or comment out the five (5) lines for CPUPLimit = 0x0:
<key>PLimitDict</key>
<dict>
<key>MacBook4,1</key> // or MacBook3,1
<integer>0</integer>
</dict>
Those modified files are in:
/System/Library/Extensions/IOPlatformPluginFamily.kext/Contents/PlugIns/ACPI_SMC_PlatformPlugin.kext/Contents/Resources
Then, repair permissions & rebuilt cache, and finally restart the system.

- Please, build your own genuine-valid Mac Serial, and don't share it... read this commentary about it.

5) More Extensions to install all in /S/L/E (Replace the previous same kexts or same function kexts if necessary):
fakesmc (the Netkas one): Modified Info.plist separately for:
Attached File  fakesmc.kext for MB32 Merom CPU.zip   33.71KB   317 downloads
Attached File  fakesmc.kext for MB42 Penryn CPU.zip   33.71KB   100 downloads

The proper FrameBuffer:
Attached File  AppleIntelGMAX3100FB.kext_1058_vanilla_Combo.zip   61.85KB   503 downloads (to avoid the KP "GPU parser error...")
Note: Before install it, in case you have the X3100 variant ID 2A12... you need to edit the Info.plist inside.

And the rest of kexts for fan control, battery, sound, ethernet and keyboard: Attached File  Lion kexts.zip   454.79KB   502 downloads
Note: About the sound .kext, please install first AppleHDADisabler (wait two minutes), then install VoodooHDA to prevent KP conflict with AppleHDA.

At the end... repair permissions with Disk Utility (Recommended).

Big thanks to BlackCH, ThirdSmile, Zprood, Slice, and maybe others. Good Luck to everyone.

#1318
Husky997

Husky997

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
I'm with HP 550 merom T5470 cpu, all parts of my laptop waiting for you;)

#1319
teme

teme

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 84 posts

Hi guys, I've successfully updated to 10.7.3
I have speedstep working replacing AppleIntelCPUPowerManagementClient.kext AppleIntelCPUPowerManagement.kext
Anyway, the update broken my battery meter. How can I solve?


Battery in Lion. I had the same issue. I used this to solve it

http://www.osx86.net...do=file&id=1384

install the kexts in zip file
repair permissions and rebuild cache

#1320
teme

teme

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 84 posts

I have a 6510b and installed 10.7.3 on it. working nicely. just need to sort the sleep issue now. will be digging through this huge thread for info on how to get it working or at least try to. hahahaha
also, i tried using a macbook 2008 smbios, but the machine dragggsssss like crazy, way too slow to do anything, if i use the 2010 macbook pro one it works nice and fast. anyone would know why? i thought this laptop was closer to a 2008 macbook hardware wise.
thx


well, i got sleep working. don't know how i did it, but its working. sweet





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy