Jump to content
Welcome to InsanelyMac.com - No more ads! And some exciting news... Read more... ×

4 posts in this topic

Recommended Posts

Posted (edited)

Hi, i want install MacOS catalina in my laptop.

i created a USB bootable with Catalina and Clover but it crashed at startup.

Thanks in advance. 

 

P.S I upload my EFI’s folder and crash screenshot

 

Sorry for my bad english.

 

This is my laptop: 

CPU: intel i7 6500U 

Graphics: Intel HD Graphics 520

Ethernet: Realtek FE Family 

Wireless: Dell 1820A (BCM94350ZAE)

USB 3.0

 

E61B716D-A978-463F-BD0A-A34174B52B6F.jpeg

EFI.zip

Edited by End3rPower50

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

You've disabled renaming of Embedded Controller EC0 device to EC; I'd re-enable this if I were you.

https://osxlatitude.com/forums/topic/12393-requirements-for-catalina/

 

Then, you've opted for a desktop iMac17,1 SMBIOS + SKL desktop HD530 settings on your laptop; wouldn't MBP13,1/MBP13,2 profile and the layout recommended for HD520 graphics appear far more appropriate?

SKL_iGPU_settings.jpg.ad4b4f13f1a5c17598614d143772a332.jpg

 

Given that it's an HP laptop, you may also need to activate the Kernel LAPIC patch should you encounter Lapic KP.

 

Edited by Hervé

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, Hervé said:

You've disabled renaming of Embedded Controller EC0 device to EC; I'd re-enable this if I were you.

https://osxlatitude.com/forums/topic/12393-requirements-for-catalina/

 

Then, you've opted for a desktop iMac17,1 SMBIOS + SKL desktop HD530 settings on your laptop; wouldn't MBP13,1/MBP13,2 profile and the layout recommended for HD520 graphics appear far more appropriate?

SKL_iGPU_settings.jpg.ad4b4f13f1a5c17598614d143772a332.jpg

 

Given that it's an HP laptop, you may also need to activate the Kernel LAPIC patch should you encounter Lapic KP.

 

I changed AAPL,ig-platform-id to 00001619, i enabled EC patches and kernel Lapic and SMBIOS is MacBook Pro 13,2.

EFI 3.zip

WhatsApp Image 2020-04-08 at 11.13.24.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • By MacNutty
      Apple has always fascinated me with their outstanding hardware and software. Always wished of having a piece of Apple at my hand, but due to its high cost, at-least in India, never I had a chance of buying a Mac, have a iPhone though. Years ago I had made a desktop hackintosh when Apple had released MAC OSX Leopard, which actually worked quite well. But after switching over to laptop and donating my old desktop, my days of MacOS were completely lost. Busy work schedules also made me cut-off from the hackintosh zone.
       
      Being a software developer, I recently received a project for developing cross platform mobile app using Xamarin. As I was not having a Mac, building a hackintosh became a necessity for building iOS version of the app. But after so many years of gap, didn't knew where to start from.
      After searching the web and various forums, came to know about OpenCore vanilla installation. So, followed the Dortania guide for installation on my Dell Inspiron 7572 (India edition) laptop.
      Things didn't work perfectly at the beginning but after trail and error, search and patching, now I have almost a perfect hackintosh laptop. Here are the details:
      Dell Inspiron 7572 Laptop:
      Processor: Intel Core i5-8250U (8th Gen) | 8 GB DDR4 RAM | Graphics: Intel UHD 620 + Nvidia MX150 | Audio: Realtek ALC3246 | Realtek RTL8168H Ethernet | Qualcomm Atheros QCA6174 Wifi & Bluetooth.
      WORKING / NOT WORKING:
      Graphics: working using Lilu.kext & Whatevergreen.kext. Sound: Speaker, headphone jack and mic working using AppleALC.kext (Layout ID: 21) Bluetooth: working out of the box. Ethernet: RealtekRTL8111.kext Sleep: working with patched SSDTs using Dortania's ACPI guide. Camera: working out of the box. SSD / HDD (Raid 0): working using CtlnaAHCIPort.kext. USB 3.0: working out of the box. Battery Status: working with patched SSDTs. Trackpad with all gestures & Keyboard: working using VoodooI2C.kext & VoodooI2CHID.kext iMesssage, App Store, FaceTime & Updates: working as real Mac. Wifi: Qualcomm adapter not working. Got a cheap USB adapter from Amazon TPLink TL-WN725N for INR. 439 (US $6). Card Reader: Not working. Didn't bother as am not using it at all.  
      ScreenShots:


    • By iammask
      I am on OpenCore 0.6.3 with AirportBrcmFixup.kext, BrcmBluetoothInjector.kext, BrcmFirmwareData.kext, BrcmPatchRAM2.kext in my EFI/OC/Kexts.
      For USB mapping, USBMap.kext is being used.
      Bluetooth is loaded but there's no option to turn it on.
      please check screenshot attached, tried to include everything 



    • By kushwavez
      A really good motherboard with macOS compatible bult-in Wifi & Bluetooth

      ASUS Z170-Deluxe (with Wifi)
      BIOS: v3801
      CPU: i7-6700K 4.0 to 4.2 GHz (w/o OC)
      RAM: 1x 16 GB Corsair DDR4 2400 MHz
      GPU: Intel HD 530 (Headless) & ASUS Radeon RX 5700 OC 8 GB
      Audio: ALC 1150
      Ethernet: I219V2, I211-AT
      WiFi & Bluetooth: Broadcom BCM94360HMB Half-Mini-PCI-E
      More Specs: https://www.asus.com/Motherboards/Z170-DELUXE/specifications/
       
      El Capitan 10.11.6 -> Big Sur 11 - Windows 10
       
      What is working:
      BCM94360HMB Wifi and Bluetooth AirDrop, Handoff, FaceTime, Messages, App Store, iCloud, etc. Intel HD 530 (QE/CI tested, but now I'm using it in headless) Sleep RX 5700 (QE/CI with 2 1080p monitors connected) Sound (all ports) USB Ports Two Ethernet ports macOS with a light OC (4.12 GHz - 4.5 Ghz, XMP, ASUS optimal) ASUS HyperKit and M.2 with a KINGSTON NVMe SSD - 250 GB Hardware decoding/encoding on both HD 530 and RX 5700 (HD 530 up to HEVC, RX 5700 at the time of writing VP9) iGPU only (with QuickSync) is used in the default config.plist To use dGPU for hw decode/encode and also use Intel QuickSync you need to start with "config_headless.plist" This will use iMac17,2 SMBIOS and shikigva=80 To use dGPU only boot with "config_amd.plist" also disable iGPU completely in BIOS. This will use iMacPro1,1 SMBIOS without iGPU System Integrity Protection is Enabled by default. If you need to boot with SIP disabled you may use "config_debug.plist" or disable it manually in Clover settings. If you want Enabled SIP but with allowing unsigned kexts you may boot with "CsrActiveConfig = 0x01"  
      What is not working:
      -  
       
      Not tested:
      Thunderbolt (no equipment)  
      Issues:
      None  
      BIOS Settings:
      Boot\CSM (Compatibility Support Module): Launch CSM: Disabled Boot\Secure Boot: OS type: Other OS Secure Boot State: Disabled Advanced\System agent (sa) Configuration: VT-d: Enabled Graphics Configuration: (This is for HD 530 in headless) Primary Display: Auto (to use dGPU only this must be PEG) iGPU Multi-monitor: Enabled (to use dGPU only this must be Disabled) RC6(Render Standby): Enabled (to use dGPU only this must be Disabled) DVMT Pre-Allocated: 128M Advanced\PCH Storage Configuration: SATA Mode Selection: AHCI HyperKit: Enable (if you have NVMe SSD with ASUS HyperKit) Advanced\CPU Configuration: Intel Virtualization Technology: Enabled CPU- Power Management Control: CPU- C-States: Enabled Intel SpeedShift: Enabled  
      Getting ready for installation:
      Download the bootpack (Clover v5126): Click here -> Z170-DELUXE_Clover_v5126.zip (Tested: El Capitan 10.11.6 -> macOS Big Sur 11.0.1)  
      Installation:
      Create an installer with any method you know (- Mac: createinstallmedia, gibMacOS - Windows: Transmac, Vmware, Win32diskimager, gibMacOS) Copy my Clover folder to the USB's EFI folder Boot with the Installer USB If you have any problem (kp or freeze) boot with config_debug.plist to see what causes the issue  
      Post Installation:
      Download Clover Configurator and generate a new Serial Number for yourself  
      Some pictures:

       
       



       
      El Capitan 10.11.6
       
      Sierra 10.12.6
       
      High Sierra 10.13.6
       
      Mojave 10.14.6
       
      Catalina 10.15.7
       
      Catalina & Windows 10 Dual-Boot (clean install, on one drive):
       Boot into your Mac installer, Create 2 partitions in GUID table (1 for Win (I used FAT32 but I think it doesn't matter what you choose), 1 for Mac)
       Install Mac, boot with your USB, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), create an EFI folder (if there is no folder), copy the CLOVER folder I attached to the EFI folder, restart
      Boot into your Win installer, Format the partition you created for Win, install. 
      Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type: 
      bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi  
      You're done! It will booting into Clover when you start the system, and you can select Win or Mac (or another OS if installed on a 3rd partition).
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING WINDOWS INSTALLATION (could not be formatted, etc):
      Make sure you have GPT partitions, and GPT (UEFI) installer, also disconnect all external storage drives (except the installer USB)  
      Mounting EFI from Windows:
      Open cmd in administrator mode and type: mountvol b: /s (This will mount your EFI) Open Total Commander or Explorer++ in administrator mode to manage EFI mountvol b: /d (This will unmount your EFI)  
      Useful Applications for Mac:
      EFI Mountain Show -> To easily mount your EFI Clover Configurator -> To easily manage your config.plist https://mackie100projects.altervista.org/download-clover-configurator/ PlistEditPro -> Advanced plist editor https://www.fatcatsoftware.com/plisteditpro/ iStat Menus -> To monitoring your devices https://bjango.com/mac/istatmenus/ Boom 3D -> To significantly increase your audio quality https://www.globaldelight.com/boom/ TextMate -> a basic code editor just like Notepad++ on Windows https://macromates.com Modified Wineskin to run basic Windows 32-bit or 64-bit (or DX9 games) applications on Catalina -> https://www.reddit.com/r/MacOS/comments/fobx5t/i_didnt_want_to_boot_windows_every_time_when_i/ MaciASL -> View/Edit your .aml, .dsl files https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-maciasl-patchmatic/downloads/ Hackintool -> All useful info, tools in one place https://github.com/headkaze/Hackintool IORegistryExplorer V2.1 -> To view your IO tables https://github.com/vulgo/IORegistryExplorer/releases/tag/v2.1 App Cleaner -> To delete your apps with caches https://freemacsoft.net/appcleaner/ Intel Power Gadget -> To see your frequencies https://software.intel.com/en-us/articles/intel-power-gadget Carbon Copy Cloner -> Advanced macOS drive backup utility https://bombich.com Commander One ->A Total Commander alternative for macOS https://mac.eltima.com/file-manager.html  
      Useful Applications for Windows:
      Total Commander -> To easily manage EFI https://www.ghisler.com gibMacOS -> A python script for downloading/creating macOS Internet Recovery USB from Windows (working internet is needed when installing) https://github.com/corpnewt/gibMacOS mountvol b: /s -> To mount your system drive EFI
      EasyUEFI -> To manage boot orders and any bootloaders with ease https://www.easyuefi.com/index.html
      MiniTool Partition Wizard -> To mount your USB EFI, and manage other drives https://www.minitool.com/partition-manager/
      Notepad++ -> Basic code editor for all type of files https://notepad-plus-plus.org
       
      Notes:
      According to @albertoacj's comment Sidecar is only working in headless iGPU mode when using an AMD GPU, keep that in mind No need to change anything inside Clover from El Capitan to Big Sur For macOS Mojave and older you might need the full AirPortBrcmFixup.kext for full WiFi support   
      Changelog:
      2020.11.12: Noticed that the CPU is always at 4200 Mhz, created an SSDT for proper CPU stepping. Updated to Big Sur release version, updated bootpack
      2020.11.03: Tested El Capitan, Sierra, High Sierra, Mojave, Catalina, Big Sur
      2020.11.01: Updated bootpack to Clover v5126, ready for macOS 11 Big Sur final release
      2020.04.23: Corrected layout-id to use all audio ports, updated bootpack
      2020.04.22: Deleted unnecessary boot-args, can boot without any custom boot-args (except agdpmod=pikera for RX 5700), updated bootpack
      2020.04.20: Deleted unnecessary lines from config.plist, updated bootpack
      2020.04.17: Replaced FakeSMC with VirtualSMC because FakeSMC is outdated (to see your frequencies use Intel Power Gadget) -> Removed unnecessary kexts, Updated all necessary kexts, updated Clover to v5112, updated bootpack, enabled SIP, deleted bootcamp theme
      2020.03.26: Updated to 10.15.4 -> Updated WhateverGreen, Lilu -> Updated Clover to v5107
      2020.03.23: Removed "EmuVariableUefi.efi" -> deleted, caused false nvram map, now it's native, updated Clover to v5106
      2020.02.11: Updated to 10.15.3 -> No problem when/after installing
      2020.01.19: Added ASUS HyperKit NVMe SSD to the "What is working" list
      2020.01.12: Tested system with OC, added more informations to BIOS settings
      2020.01.11: Added SmallTreeIntel82576.kext for 2nd Ethernet, Tested Ethernet ports
      2020.01.11: First upload
       
    • By SolidaSlOl
      Hello, 

      I stuck on getting "root" as the last message after clicking install macOS:
      My build:
      Gigabyte Z370P D3 (BIOS version: F13)
      9400-F
      Gigabyte Radeon RX 5600 XT Gaming OC
      Samsung 970 Evo Plus 500GB
       
      I went through the whole OpenCore guide and tried the following (always got the same error):
      Both prebuild ACPI and "SSDTs: The easy way" (these are in the attached EFI folder) All types of HPET (as 4th file in ACPI) Without USBInjectAll.kext Changing USB after clicking "Install" (saw that recommendation somewhere) Both USB 2.0 and 3.0  
      I would really appreciate any help, thanks.
       
      EFI.zip
      Also, attached bios configuration.
       
       
       
×