Jump to content

10 posts in this topic

Recommended Posts

Boa noite galera!

 

já a alguns anos que tenho hackintosh, é um I7 6700K em uma Asus Maximus Hero VIII Z170 com GPU RX480 8gb

Porém desde sempre tenho congelamentos aleatórios, na maioria das vezes quando coloco um filme pra exportar no final cut. mas já aconteceu enquanto via videos ou escutava musicas no spotify e recentemente até ao ligar o computador, mal ligou congelou. ele congela todo não dá pra mexer em nada, só desligando segurando botão power que ele volta.

 

Me disseram que era gerenciamento de energia, eu baixei a DSDT do meu processador, segui alguns outros tutoriais e ainda nada. não consigo de jeito nenhum resolver esse problema, já instalei varias versões desde o yosemite até o High sierra, e ainda nada. Só esse pequeno detalhe que me desanima do Hack. 

 

Alguem pode ajudar?

 

High Sierra 10.13.6

Asus Maximus Hero VIII

RX 480 Nitrous + 8GB

Trident Z 16GB DDR4 3200MHZ

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Olá, seja bem vindo ao InsanelyMac.

 

9 hours ago, ale003 said:

eu baixei a DSDT do meu processador

Isso não existe, se você inseriu uma DSDT de outra maquina aí está o problema.

 

DSDTs tem que ser patcheadas pra sua maquina, dai sim ela vai funcionar corretamente.

 

Faça assim, rode esse app e poste o resultado aqui:
RunMe

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

ola..

qual a potencia de sua fonte? quanto de memoria?

se o problema for DSDT mesmo o MaLdOn talvez possa ajudar..

faca o q o @Allan postou...

c.frio

Edit..desculpe..vi a quantidade de memoria

Edited by C.Frio

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, C.Frio said:

la..

qual a potencia de sua fonte? quanto de memoria?

A potencia da fonte é de 750wts

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Allan said:

Olá, seja bem vindo ao InsanelyMac.

 

Isso não existe, se você inseriu uma DSDT de outra maquina aí está o problema.

 

DSDTs tem que ser patcheadas pra sua maquina, dai sim ela vai funcionar corretamente.

 

Faça assim, rode esse app e poste o resultado aqui:
RunMe

Então eu procurei alguém com a mesma config de placa mãe e processador que eu, e segui o tuto dele para fazer o gerenciamento. https://www.tonymacx86.com/threads/storks-myhero-build-asus-rog-z170-maximus-viii-hero-i7-6700k-gtx-980.197284/ ele dizia que era só baixar a SSDT, ˜desculpe havia escrito DSDT mas na verdade é SSDT˜ do meu processador que é igual ao dele. então eu baixei a SSDT dele e coloquei na pasta patched

 

segue o trecho
For proper processor power management, get the SSDT for your processor from ammulder's Guide and rename it SSDT.aml; I chose the SSDT for my i7-6700KNote: ammulder's SSDTs are for non overclocking speeds; for overclocking, you'll need to create a SSDT for your processor using PikeRalpha's ssdtPRGen.sh script located here

 

Segue Relatorio do RunMe

Send me Ales-iMac.lan.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Consegui resolver o problemas da tela preta instalando um drive, e estou usando as configs que me passou, porém continuo tendo congelamentos, inclusive tive um agora enquanto usava o Photoshop

Share this post


Link to post
Share on other sites

extrai um novo send me com a última pasta clover

 

use bios em default, não altere nada, apenas habilite a intelhdgraphics

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By uXmow
      Hi,

      I've been suffering from random system hangs. I've just updated to the latest 10.14.5 version of Mojave.
      But I've been getting them as early as my first hackintosh on High Sierra... (Back then I've used a Nvidia GTX 970)
      Really frustrating as nothing helped so far.

      my symptoms:
      Picture freezes/hangs with the picture visible Audio freezes (no sound or loops) Cannot move the mouse or any other responses. Have to hard reset after such a freeze Totally random, not load related as it can happen when idle, or when just working in chrome etc... sometimes i can last for a day without a freeze and then sometimes it happens every half an hour... my system:
      Motherboard: Gigabitye Z68AP-D3 (Rev 1.0 w Legacy bios - !NO UEFI!) CPU: Intel i7-2600K GPU: XFX RX 580 8GB Using Display port (other ports causes black screen during boot) RAM: Kingston 16GB DDR3 1333 MHz SSD: Samsung SSD 850 EVO 500GB I've uploaded my updated EFI folder here. Kexts also uploaded here. Installed /Library/Extensions/ All the latest versions.
      Any help is appreciated
    • By Shogun
      Hi,

      I'm trying to get a clean install of High Sierra, but didn't manage to get too far... stuck on pre-installer with some errors.

      General flow that i've tried, following relevant guides and some success stories:
      1. Used [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] to create bootable usb drive.
      2. Tried to use different options, UEFI boot mode, Legacy boot mode, with and without Clover configuration...

      In legacy mode it restarts after last error, while in uefi it hangs on kextd stall...

      Screens with error and clover folder/config attached.

      Motherboard: ASUS P8P67 EVO
      CPU: i7 2600K (not overlocked)
      Graphics: Sapphire Pulse Radeon RX 580 8GB
      Memory: Kingston 16 GB (2x8gb) 1333MHz
      Storage: SSD Samsung 860 EVO 500GB + Samsung 860 EVO 1TB

      Are this components compatible with High Sierra? From what i see on other threads, people got it working somehow.
      Should i use Legacy boot mode as of advice from [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] or is possible to get it working with UEFI? Which one is better?

      How to get rid of "Unsupported CPU for reporter"?

      Any help would be highly appreciated. I'm desperate on wasting time to get it working. 

      Thanks!


      CLOVER.zip
      config.plist
    • By JackRabbitSlim
      Hi everyone,
      This is my first hackintosh. To be completely honest there's still a lot I'm trying to figure out... And considering I can't even get the installer to begin, seems like there's something I'm just not understanding. Any help would be greatly appreciated!!
       
      I've specced the machine based on a multiple successful builds I've seen in various vanilla forums.
      I've set the recommended BIOS, double-checked, but can't even get to an installer screen despite following a Vanilla guide from a popular hackintosh youtuber.
      (Not sure if her links can be mentioned, posted etc... Just playing it safe since this is my 1st post...)
       
       
       
      THE BUILD:

      Gigabyte Z390 Designare
      i9 9900k
      Sapphire Radeon RX580 Pulse - 8 GB
      G.Skill TridentZ 3200 - 64 GB
      Samsung EVO 840 (This is a scrap drive. Planned on using it to get the build running first, then cloning my MP 5,1 HS image after.)
      Other Stuff: Bluetooth, USB, iGPU, etc not important yet... Current goal is just to get the machine booting... I'll focus on WIFI/BT etc after...
       
      I've tried multiple SMBIOS profiles, (listed below). All of them prevent me from even booting the installer with the message below.
      At this point I'm wondering if the issue is HS related, or if there's a step that, although obvious to some, isn't obvious to me and overlooking somehow.
       
      Message returned when attempting to boot the installer. (Pic attached):
       
      This version of Mac OS X is not supported on this platform!
      Reason: Mac-AA95B1DDAB278B95
       
      I also get an error when I click update in Clover saying: Package is incompatible with this version of OS X and may fail to install
      ^ Seems like this indicates I've missed a step or done something wrong?
       
      Here's a list of the complete steps I've taken so far:
       
      Double-checked BIOS settings according to each build.
      Built a vanilla installer based on the video I mentioned above, steps listed below... (I've done this twice now, confirming I followed the steps in the guide.)
       
      Vanilla Installer Steps:
      Wiped and formatted my thumb drive with GUID Partition, HFS Extended (Journaled) Used terminal to create a bootable installer from a 10.13.6 installer I downloaded last june/july. Installed Clover Bootloader onto the Install macOS High Sierra partition of the thumb drive, and ticked: Clover for UEFI booting only, Install Clover into the ESP, VBox HFS-64, APFSDriverLoader-64, AptioMemoryFix-64 (leaving everything else unticked.)  
      Clover Configurator Steps:
      Mounted the Thumb Drive's EFI folder, opened C.C. and "downloaded" Lilu, WhateverGreen, & FakeSMC to the Other folder, & installed sensors. Deleted the default plist and manually created one using the Coffee Lake 'sample plist' from r/Vanilla Hackintosh Desktop Guide. Copy plist to the mounted EFI folder.  
      Open the plist with CC and did the following:
      Confirmed the following flags were set in CC's Boot section - Verbose (-v), dart=0, debug=0x100, & keepsyms=1 Tried 5 different SMBIOS profiles - iMac 18,1 ,  iMac 18,3 ,  iMac 19,1 , iMacPro 1,1 , and MacBookPro 15,1.  
      All result in the same Mac OS X is not supported on this platform message. The one suggestion I've found so far that seemed like it might work was to add the boot argument:
       -no_compat_check
       
      Same results, installer won't start and I get the same message...
       
      Seems like there must be something I've missed or I've done something wrong... I've spent the weekend searching, reading, etc, no luck so far...
       
      A few questions:
       
      I made the installer on my MacBook, not the build I'm trying to hack. Could this be related to the issue?            (I.e. - Does the vanilla method mean you need to create your SMBIOS profile on the actual machine you'll be Hackintoshing?)
       
      Is there a 9900k or Sapphire RX580 compatibility patch needed for 10.13 I haven't seen mentioned in the Mojave builds?  
      Does the Clover update message package is incompatible with this version of OS X and may fail to install indicate something isn't right with my installer setup?  
       
      Please excuse me if anything above isn't clear, I'm brand new to all this and frankly I'm having a hard time wrapping my head around a lot of it!
       

    • By fusion71au
      Making a High Sierra USB Installer Entirely From Scratch in Windows
      This is a proof of concept tutorial, to show it's possible to create a vanilla High Sierra installer, entirely from scratch, in Windows (even without App Store downloaded "Install macOS High Sierra.app" from a real Mac ).  @PikeRAlpha's link to Apple's Software Catalog provides us with all the URLs necessary to download the needed files directly from Apple instead of some dubious source from the internet...
       

      Pre-Requisites
      8GB or larger USB drive Boot Disk Utility v2.1.2017rev021b from @CVAD TransMac (free 15 day trial) Paragon Hard Disk Manager Free Download Installer Files Directly from Apple
      1)  Browse Apple's Regular Software Catalog and find the URLs to download the following 6 installer files...
      BaseSystem.dmg BaseSystem.chunklist InstallInfo.plist InstallESDDmg.pkg AppleDiagnostics.dmg AppleDiagnostics.chunklist (Hint - search page for "InstallESD" to find its URL and others nearby)

      to a folder named "SharedSupport" on your Windows NTFS drive.  A browser download manager (eg Chrono for Chrome, dTA for FireFox) is handy since InstallESD is >4GB ---> allows you to pause/resume interrupted download...

      2)  Rename InstallESDDmg.pkg to InstallESD.dmg
      3)  Edit InstallInfo.plist with WordPad/text editor to remove the chunklistURL and chunklistid keys for InstallESD, and renaming it from InstallESDDmg.pkg to InstallESD.dmg (example of edited file attached to this post)...
      Note:  You can verify the SHA1 checksum of your InstallESD.dmg and BaseSystem.dmg with the correct ones at this website.
      Boot Disk Utility to format the Installer USB and Restore OS X Base System HFS partition
      1.  Format USB with BDU & latest Clover ---> creates boot files in CLOVER partition + second FAT partition
      2.  Extract 4.hfs from \SharedSupport\BaseSystem.dmg with BDU --> save to it's local folder
      3.  Restore 4.hfs to USB second partition with BDU --->  2nd partition becomes bootable "OS X Base System"
      Paragon Hard Disk Manager to extend HFS Partition to its Full Extent
      Open Paragon Partition Manager Free and resize the second partition of the USB drive to the full size allowed.  Don't forget to apply the changes at the end...
      Transmac to Copy "SharedSupport" folder to OS X Base System
      1.  Open the TransMac program and navigate to the HFS+ Volume/Install macOS High Sierra.app/Contents folder.  Right click anywhere in the empty space on the RHS pane and select "Copy Here"...
      2.  In the next stage, select the "SharedSupport" folder we created above as the "Files and Folders to be copied to the Mac Volume"...
      Clover Settings
      Clover configuration is required now.  The default config.plist (in the Clover FAT32 partition of the USB) maybe sufficient to boot your machine if you’re lucky.  If not, look at the Clover Wiki, Clover Instructions and Clover Configuration Thread for pointers and edit /EFI/Clover/config.plist accordingly with Wordpad or Notepad.
      The location of the important configuration files for Clover are summarized below
      config.plist--->EFI/CLOVER folder DSDT.aml with or without SSDT.aml--->EFI/CLOVER/ACPI/patched (don't need one if your DSDT is auto patched by Clover in config.plist) Kexts eg FakeSMC, NullCPUPowerManagement --->EFI/CLOVER/kexts/<osx version> or /Other. NB BootDiskUtility by default already has FakeSMC.kext installed here.  You may need to add VoodooPS2Controller for your laptop keyboard/trackpad to work. If UEFI booting, you will most likely need one of the OsxAptioFixDrv-64 drivers copied from /EFI/CLOVER/drivers-off/drivers64UEFI to /EFI/CLOVER/drivers64UEFI. If you want to use the installer to run High Sierra in Windows on VMware, you can follow my guide to set up the Virtual Machine and replace Clover's default config with EFI_Clover for VMware (which is compatible to run in VMware).  In the screenshots below, I have attached the USB Installer (in this case PhysicalDrive7) to my macOS Virtual Machine.  Reboot the system to the USB installer to install High Sierra ...
      What happens if we don't have access to TransMac or Paragon Hard Disk Manager?
      Not a problem, as long as we get "OS X Base System" bootable, we can launch terminal from the Utilities Menu to copy the SharedSupport folder over to the Installer app.  In essence, we will build the full installer app = 5GB+ on the target HD eg "Macintosh HD", by copying both the "small" installer app = 15MB (on "OS X Base System") and the SharedSupport folder from the NTFS volume (mounted in this example on /Volumes/DATA)...
      -bash-3.2# cd / -bash-3.2# cp -R Install\ macOS\ High\ Sierra.app /Volumes/Macintosh\ HD/ -bash-3.2# cp -R /Volumes/DATA/SharedSupport /Volumes/Macintosh\ HD/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/  
      ...then start installation with the startosinstall utility...
      -bash-3.2# /Volumes/Macintosh\ HD/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/startosinstall --volume /Volumes/Macintosh\ HD --converttoapfs NO --applicationpath /Volumes/Macintosh\ HD/Install\ macOS\ High\ Sierra.app  
      The above steps can be automated with the attached "startosinstall.command" script, which will assemble "Install macOS High Sierra.app" on "Macintosh HD" and launch the startosinstall utility targeting the "Macintosh HD" volume.  Copy/download to "Macintosh HD", then run in terminal (after attaching DATA USB with /Shared Support folder)...
      cd "/Volumes/Macintosh HD" chmod +x startosinstall.command ./startosinstall.command Updated Download Links for macOS Mojave 10.14.5_18F132
      Browse Apple's Regular Software Catalog and find the URLs to download the following 6 installer files...
      BaseSystem.dmg BaseSystem.chunklist InstallInfo.plist InstallESDDmg.pkg AppleDiagnostics.dmg AppleDiagnostics.chunklist  
      Note: In Mojave, Apple has removed the --converttoapfs NO and --applicationpath arguments from the startosinstall utility....
       
      eg to use startosinstall for the above section "What happens if we don't have access to TransMac or Paragon Hard Disk Manager?", the syntax is now
      -bash-3.2# /Volumes/Macintosh\ HD/Install\ macOS\ Mojave.app/Contents/Resources/startosinstall --volume /Volumes/Macintosh\ HD  
      This basically means that for Mojave, the default installation will always convert the target volume to the apfs file system.
       
       
      startosinstall.command.zip
      InstallInfo.plist_edited_10.13.6.zip
      InstallInfo.plist_edited_10.14.5.zip
       
       
    • By lk_lima
      Olá Pessoal ,
       
      Tenho um Sony Vaio VPCEH e instalei o high sierra ,está tudo funcionando beleza o problema é que o boot está muito lento (cerca de 1 minuto e meio) quando uso a kext de bateria ACPIBatteryManager.kext do RehabMan ,quanto removo ela o boot não demora mais que 30s já tentei todas as versão da kext disponível no repositório . Anexei minhas informações e DSDT.
       
      Sony Vaio VPCEH 
      CPU: i5-2520M
      RAM:8 GB DDR3
      GPU: Intel HD3000
      MacBook Pro de Lucas.ioreg
      DSDT.aml
×