Jump to content
Surfman

problemi di boot con High Sierra

4 posts in this topic

Recommended Posts

Ciao a tutti.
dopo aver installato High Sierra il pc non può avviarsi dall'SSD mostrandomi la schermata nera che dice di scegliere il boot. facendo partire il pc con l'USB inserita, da dove ho installato il tutto, mi viene mostrata schermata di scelta dove posso effettivamente fare partire osx appena installato dal ssd ma con una lentezza mostruosa!.
se provo con la chiavetta scollegata stessa schermata nera con la scelta del boot. inutile aggiungere che ho cercato di cambiare l'ordine di avvio dal BIOS, aggiornato il BIOS, ma senza successo. l'ssd funziona perché dopo ho installato da questo stesso anche linux o windows tranquillamente
cosa posso fare? grazie a tutti

MOBO: Gigabyte GA-B250M-DS3H
CPU intel i5
GPU NVIDIA MSI N750 Ti TF 2GD5 / OC
 

IMG_4651.JPG

IMG_4652.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
11 minutes ago, Surfman said:
Ciao a tutti.
dopo aver installato High Sierra il pc non può avviarsi dall'SSD mostrandomi la schermata nera che dice di scegliere il boot. facendo partire il pc con l'USB inserita, da dove ho installato il tutto, mi viene mostrata schermata di scelta dove posso effettivamente fare partire osx appena installato dal ssd ma con una lentezza mostruosa!.
se provo con la chiavetta scollegata stessa schermata nera con la scelta del boot. inutile aggiungere che ho cercato di cambiare l'ordine di avvio dal BIOS, aggiornato il BIOS, ma senza successo. l'ssd funziona perché dopo ho installato da questo stesso anche linux o windows tranquillamente
cosa posso fare? grazie a tutti

MOBO: Gigabyte GA-B250M-DS3H
CPU intel i5
GPU NVIDIA MSI N750 Ti TF 2GD5 / OC
 

IMG_4651.JPG

IMG_4652.JPG

Ti invito a leggere il regolamento.

I tools di Tony sono vietati e quindi non vi è nessun supporto a tali metodi.

Segui la mia guida, ricrea la usb e fai un installazione pultita...dopo saremo ben lieti di aiutarti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By razor6986
      My hardware is as follows-
      Motherboard- MSI H310M PRO-VH
      Cpu- I5 9400F
      GPU- Zotac Nvidia GTX 1060 6GB mini
      I have uploaded a pic of the error which I am getting. Please Help.

    • By poisson-myfish
      So I have some less powerful hardware, that's why I'm installing High Sierra in 2020. Anyway, I'm trying to boot from the USB and I get the following errors:
      00:000 00:000 OCB: Missing DMG signature, aborting 00:585 00:585 OCB: LoadImage failed - Unsupported That's it. The logs begin and end there. The rest of the file is zeroes.
       
      Bootloader: OpenCore 0.5.9 Release
      Drivers:
      HfsPlus.efi
      OpenRuntime.efi
       
      Kexts:
      AppleALC.kext
      Lilu.kext
      RealtekRTL8111.kext
      SMCBatteryManager.kext
      SMCLightSensor.kext
      SMCProcessor.kext
      SMCSuperIO.kext
      VirtualSMC.kext
      WhateverGreen.kext
       
      ACPI:
      SSDT-EC.aml
      SSDT-HPET.aml
      SSDT-PLUG.aml
      Note: I used SSDTTime to make the DSDT dumps for this exact computer
       
      Hardware:
      Intel Core i3 (Haswell)
      An Intel VGA-Compatible Haswell iGPU
      An nVidia Geforce 920m GPU (part of the reason for installing High Sierra)
      USB: Intel 8 Series USB xHCI HC
      SATA: Intel 8 series SATA Controller
       
      If you need more details, here's my laptop https://www.asus.com/Laptops/X540LJ/ . I have the 512GB version with 4GB of RAM
       
      I found a lot of forum posts about people having the same error, except nothing solved mine. Also, I haven't found anything online about the error with the Missing DMG Signature.
       
      EDIT: If anybody needs my config.plist, feel free to ask for it and I'll happily post it
    • By PlutoDelic
      Hi peeps,
       
      I have stumbled on some confusion regarding the controllers on the M.2 NVMe's, where i've read that some of them are not very reliable.
       
      As i am not much familiar with them, i would like to ask you guys for:
      Good options for a M.2 NVMe (PCIe) SSD in 2280 format with the best compatibility in mind. Capacity and speed are really not that important, as i will use it on a Skylake Laptop (i5-6200U), so anything upgrading from my current M.2 SATA will be a nice boost. This is where i am planning to load macOS at. Any option for a M.2 NVMe (PCIe) SSD in 2242 format. I have a spare M.2 interface where a WWAN card was supposed to be, only for the 2242 format. While it supports only PCIe x1, i plan to load Windows 10 on it. Asking just in case if there are better options "controller" wise, as there doesnt seem to be much brands doing them.  
      Thanks in advance.
       
      EDIT: just noticed the sticky thread. I really thought i was on the right place.
    • By marzib
      I'm trying to upgrade from Sierra to High Sierra. My Sierra is working and booting great with the latest Clover 5.0 r5115, but when trying to upgrade to High Sierra, any time the computer reboots into the installer, it gets stuck at the line "Start ReadKernelCache". The screenshot is attached. I've tried the following troubleshooting steps that I've read in other similar posts, none of which worked. It always remains stuck at that line:
       
      Boot with UseKernelCache=No and/or -x and or -f Temporarily remove discrete graphics card and try to install with integrated graphics Add MATS to the Drop Tables list in Clover Configurator Look for an option similar to "Above 4G Encoding". My motherboard doesn't seem to have that. Try a bootable USB drive with the High Sierra installer instead of the App Store mechanism. The USB boots great, and I can initiate the installation, but upon reboot, I get the same issue trying to boot into the installer.   Disable integrated graphics in the motherboard's BIOS    
      Below are my system details. It seems like it should be possible, based on this post, to run High Sierra with this motherboard and CPU, but I can't get the installer to run. 
      Thanks for any help!
       
      Motherboard: Gigabyte GA-Z77X-UP5-TH
      CPU: Intel Core i7-3770K
      Graphics: EVGA GeForce GTX 970 
      Clover: 5.0 r5115 with basically no mods from the default ISO aside from enabling APFS driver
       
    • By Piero2411
      Ciao,
      ho un hackointosh con i seguenti componenti:
      MOBO: Z170XP-SLI
      CPU: Intel 6600k
      GPU: 1050Ti
      OS: High Sierra
      BIOS: f22f
      ora voglio passare ad un SSD NVME che ho già acquistato (970 evoplus aggiornato all'ultima versione 2B2QEXM7).
      Vorrei installare Catalina da utilizzare con una scheda video integrata e in futuro installare una RX 5700 xt.
      Nel frattempo sto cercando di installare Catalina ma quando lancio Clover da USB accedo alla schermata Utilità Mac OS e quando seleziono il disco per installare catalina sul disco M2 torno alla schermata iniziale dell'utility Mac OS. 
       
      Potreste aiutarmi?
      Vi ringrazio in anticipo, sto impazzendo per risolvere questo problema
×