Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

  • 0

Audio panel frontal Realtek ALC892



He instalado hace poco Mountain Lion 10.8.2 y parece que todo el hardware funciona correctamente, aunque no consigo usar la salida de cascos y entrada de micro frontales de la CPU. No se oye nada si conecto unos auriculares ni se detecta ningún micro al conectarlo. Los altavoces conectados en el panel trasero sí se oyen bien. En Windows sí funciona sin problema el panel frontal.

La tarjeta de sonido es una Realtek ALC892 integrada en placa Asus P8P67LE.

¿Alguna idea o sugerencia al respecto?

Muchas gracias y un saludo.

Share this post

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hola Xabiman


Revisa la conexion interna que NO sea la AC'97, a mi me pasaba igual hasta que use la que pone HDA.





Share this post

Link to post
Share on other sites
  • 0

Gracias por la respuesta, WeBeRiO. Mi panel frontal solo tiene un conector de audio en el que pone audio sin más, pero sí que debe ser Audio HD, ya que es como lo tengo configurado en la bios de la placa y así funciona bien sin problema en Windows. ¿Tú también tienes ese mismo modelo de tarjeta de sonido integrada? ¿Qué kext tienes puesto? (¿Quizás sea problema del kext?).


Share this post

Link to post
Share on other sites
  • 0

Mi sonido es ALC889, puedes verlo en la placa de mi firma, que te aconsejo que pongas en tu firma con tu hardware para próximas ayudas o gente que busque info.


Antes tenia una Asus y nunca tuve audio frontal, pero si recuerdo que la caja tiene ambas clavijas y al poner nueva placa cambie de conector y ahora funciona perfectamente.


La próxima semana hago cambio de caja, si quieres puedo hacerle una foto para que lo veas, no se si te ayudará en tu hardware, pero quien sabe.


No se porque puede ser la ausencia tuya de sonido, pero si tienes trasero debería funcionar frontal. Mi kext para el audio es el mismo AppleHDA parcheado.

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By onlyJRevenge
      Buonasera ragazzi,
      grazie all'aiuto di questo forum, sono riuscito qualche mese fa a configurare il mio portatile e ne sono pienamente soddisfatto. Ora mi è sorto un dubbio, per poter utilizzare la porta HDMI esterna per collegare il portatile ad un monitor cosa dovrei fare? Ho letto che c'è la possibilità che questo non possa essere possibile, per via del fatto che ho disabilitato la GTX950M e di conseguenza essa portava il segnale "all'esterno". A voi cosa risulta? Riuscireste a darmi una mano?
      Grazie anticipatamente.
    • By sect0r5
      Hello guys I need help for tuning my system for better working possibilities.
      What works:
      Sleep/Wake Audio Ethernet App Store  
      CS:GO not working (other Steam games are OK) Bad GPU performance 40 fps on OSX Cinebench vs 85 fps on Windows Cinebench Big audio latency when using line input      //edit : problem is gone  Slow start of Viber Desktop, OBS and some web pages  //edit : OBS is slow on native MacBook too Sometime random mouse freezings            Huge lags on latest NVidiaWeb drivers(158, 159) Sometimes can't awake and stuck on black screen after restart   //edit : now is alright. magic! Sometimes sound start crackling when watching online video     //edit  : magically gone edit : she come again  
      It's happens on a both Kernel's :
      Shanee 13.3.3
      Clover 4392
      What info i can provide for better results?
      With best regards, Stan.
      Send me stanMacs-Pro.zip
    • By MaLd0n
      ***The topic is for Notebooks and Desktops***   First... ***Update bios to last available version!***   If you need DSDT edits for SkyLake, KabyLake or CoffeeLake... -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app.zip   This guide is not a step by step, if you need one, see here   Look at my Clover folders and understand what we really need, this is the best way to learn     1-Installation     --Create a bootable copy of macOS Sierra Check out the link http://www.insanelymac.com/forum/files/file/559-flash-drive-maker/   --Create a bootable copy of macOS HighSierra Check out the link http://diskmakerx.com/   --Install Clover in USB stick https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace with my Clover folder  -Serie 100/200/300 CLOVER Install.zip   --Install Sierra/High Sierra and boot into system! 2-Post Installation     --Install Clover in HDD/SSD and replace with my folder -Serie 100/200/300 CLOVER Post Install.zip   --Reboot and activate video!   3-Video     -Nvidia WebDriver Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/312525-nvidia-web-driver-updates-for-macos-sierra-update-07212017/ -Nvidia WebDriver High Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/324195-nvidia-web-driver-updates-for-macos-high-sierra-update-10162017/ -Cuda http://www.insanelymac.com/forum/topic/302795-cuda-90214-is-out-update-10162017/ -Check it, easy way nvidia-update.command.zip by Benjamin-Dobell   4-DSDT     --DSDT mobo GA Z270 Gaming K3 DSDT.MaLd0n Gigabyte GA Z270 Gaming K3.zip   --DSDT mobo Asus ROG STRIX Z370 F Gaming DSDT.MaLd0n Asus ROG STRIX Z370 F Gaming.zip   --DSDT mobo Asus ROG Strix Z370-G Gaming DSDT.Asus ROG Strix Z370-G Gaming.zip   --DSDT mobo GA Z170XP SLI DSDT.MaLd0n GA Z170XP SLI.zip   --DSDT mobo ASROCK Z170  EXTREME 7 DSDT.MaLd0n ASROCK Z170 EXTREME 7.zip   Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC* -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS* -BLC0 -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -IMEI -EC -PNLF(Nvidia/AMD) -HDMI ---To avoid problems use some patches in config.plist, don't forget!--- GLAN to GIGE 474c 414e 4749 4745 GFX0 to IGPU 47465830 49475055 HDAS to HDEF 48444153 48444546 HECI to IMEI 48454349 494d4549 SAT0 to SATA 53415430 53415441 5-SSDT   Generate your SSDT for PM, use ssdtPRGen by Piker-Alpha https://github.com/Piker-Alpha ssdtPRGen.command.zip   or just use "plugin-type"=0x01 in DSDT, SSDT or Clover config.plist   for check Power, Frequency, Temperature and Utilization, use it Install Intel Power Gadget.pkg.zip   6-Brightness  
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!

      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
        -Clover   https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   -Lan driver by Mieze     -Atheros http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   -Links     -FakeSmc https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/293863-applehda-patch-requests/   -USB https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads   if u like, Rate Topic     It's time to Rock -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, badruzeus and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!   ENJOY!  
    • By Antonio95
      Buonasera a tutti, ho installato con successo macOS High Sierra 10.13 su un notebook Toshiba C660 con le seguenti caratteristiche:
      Intel Core i5 2410M Ram 4 GB Chipset Intel HM65 Wi-Fi + BT Atheros AR5B195 (AR9285+ AR3011 Combo) Geforce NVIDIA 315M 1024MB Audio Realtek ALC269 Funziona più o meno tutto, o meglio funzionava poiché ho effettuato l'aggiornamento da macOS 10.3 a macOS 10.3.3 e non ha più funzionato l'audio. Fino alla versione 10.3 ero riuscito a farlo funzionare grazie ad AppleALC.kext cui dipende da Lilu.kext. Ovviamente entrambi i Kext sono aggiornati alle ultime versioni disponibili, ed inutile dire che ho provato più volte a reinstallarli. Si trovano sia in S/L/E che nella partizione EFI dedicata di Clover. Prima durante il boot in verbose vedevo qualcosa come "Sound assertion in AppleHDAController at line 451", cosa che non vedo più dopo l'aggiornamento. Una volta avviato, l'icona dell'audio è praticamente grigia, mentre dalle impostazioni dice "Non è stato trovato nessun dispositivo di uscita".
      Ringrazio chiunque voglia aiutarmi.