Jump to content
Fadil Shamir Khan

Make Big Hard Drive work like a Flash Drive

3 posts in this topic

Recommended Posts

I have been looking for an answer across the board for this!

I have a 120GB Hard Drive and I want it to work as if it was a Flash Drive and not as a backup for my mac...

It has stuff on it and I am not currently using it as a Backup Device, but more of a Normal Storage, yet, I am unable to copy stuff to the device!

Is there any way I can make it work like a Flash Drive and be able to copy stuff to it from my Mac?

Thanks in advance!


For example! Look at my 120GB Icon....

 

ap6k.png
 
Compared to my 32GB Flash Drive Icon...
 
kvp2.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

The orange icon means that the drive is seen as external, this doesn't have anything to do with being able to write to it or not.

 

You use it as storage, it has stuff on it, but you can't copy files to it? How does that work....do you mean you used it for storage on Windows, or did you use to be able to copy files to it on OS X but now you can't?

 

It's probably formatted with NTFS? OS X can't write to NTFS formatted drives. I like to use exFAT for external hard drives.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You will either need to format your 120gb drive as a Mac compatible file system (HFS+, exFAT, etc) or use NTFS-3G (or alternative software) to make it writable.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By moosh
      Trying to use both the Kext Updater tool and Clover Configurator, I'm having trouble with installing the latest version of Clover so that I can update to 14.1.3.
       
      When I run the check to see if there are any new versions, I find that I am running 4820 and the newest version is 4871. So I run the installer, check off what I want to install, the install goes and says it's completed successfully. Upon reboot though, I see that I'm still on version 4820. The weird thing that I've noticed is that when I'm running the installer, it completely skips over the destination selection and there's no way for me to go back and select my HD. I have two drives that are fused together... could it be that it's installing it but to the wrong location? It's probably also worth noting that I've tried using both the Package and CLOVERX64 radial button in CC. Neither seem to do the trick.
       
      I've also tried manually downloading the clover.pkg from Sourceforge and manually installing it and I encounter the same issue. 
       
      Thoughts or advice? Thanks!!
    • By raspy__
      Ill like the post I made on reddit with the video of what im talking about. 
       
      https://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/akiiwq/how_do_i_get_past_this_part_of_installation_specs/
    • By Abhiabhash
      I have a lenovo laptop with pentium 2020M 2.4ghz with 4gb ddr3 ram intel graphics and 500gb wd hdd i wanted to install hackintosh on my pentium for editing purposes beacuse windows sucks so can you please tell me how can i install it and which version should i install
    • By Volgrath
      Hey! First of all, thank you for having me here!
       
      And, well, I bought a new computer with the following build:
      ASRock H310M-G/M.2 motherboard Intel Core i5 8400 2.8ghz EVGA GeForce GTX 1060 6gb 16gb RAM 2400mhz HyperX SSD Kingston a1000 m.2 240gb HDD 1TB HDD 500gb
      I had a problem with "Still waiting for root device" when I was trying to boot the USB Install Disk I made. I managed to boot the installation using the USBInjectAll.kext and PMHeart's patch on config.plist. 

      After that, I proceeded and formatted the 500gb HDD to install 10.13.6 on it. It starts copying the installation files to the HDD with a message poiting 5 minutes left. Then, on 2 minutes left, the installation freezes for a couple os seconds then it reboots. Did that again on verbose mode, it gave me this message:
       

       
       
       
      After it reboots, I booted the USB Install Disk again and used it to boot the 500gb HDD to continue the installation. After it boots, it starts the installation with a message saying 22 minutes left and, less than 1 minute later, I get a panic with this message on verbose:
       

       
       
      When I boot again, the installation continues to the point that says that it can't be installed. Well, I don't know what to do anymore. I've tried a bunch of stuff and nothing worked so far.  Do you guys have any tips? Thank you in advance.
×