Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
vinayakagarwal6996

need help. im noob!

12 posts in this topic

Recommended Posts

system specs:

intel pentium e5400 dual core @2.7ghz X86

msi g31tm-p21 (ms-7529)

chipset intel p35/g33/g31

no dedicated gpu

g31/33 express chipset family

ram 2gb ddr2

attached cpu-z spec file

i had downloaded this

iPC_OSx86_10.5.6

and one given in this page http://olarila.com/f...php?f=27&t=1627

plz help! i am geting error!

it restarts at extensions.mkext!

plz help! what should i do?

i am a noob!

thanks already!

on tying -v -f -x graphicsenabler=no cpus=1 npci=0*2000

d error in image below ocurs

DARKKNIGHT.txt

post-1133532-0-27855500-1363340647_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello

 

is important we know what is u graphics...

 

but with that config i advice u to install snow leopard 10.6.3 retail + nawcom mod cd

 

or Lion

 

forget Mountain Lion...

 

good hack

Share this post


Link to post
Share on other sites

I mean what GPU chip is on the mobo, i.e. GMA X3100

 

Adapter Type Intel® GMA 3100, Intel Corporation compatible

 

hello

 

is important we know what is u graphics...

 

but with that config i advice u to install snow leopard 10.6.3 retail + nawcom mod cd

 

or Lion

 

forget Mountain Lion...

 

good hack

will this ipc not work? because ive tried 3 distros already and my net connection is slow ! it would take me a week to finish the download and i dont have any mac around nearby!

Share this post


Link to post
Share on other sites

The problem with G31 (as well as with G41) is the on board graphics. Most G31 boards have GMA 3100 (not GMA X3100 which is supported), G41 has GMA X4500. Both ARE NOT supported in OS X. Period.

 

You have to use a discrete vga card (GF G210 as the cheapest option around 30EUR locally). Or buy a used one 8800GTX/GT.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The problem with G31 (as well as with G41) is the on board graphics. Most G31 boards have GMA 3100 (not GMA X3100 which is supported), G41 has GMA X4500. Both ARE NOT supported in OS X. Period.

 

You have to use a discrete vga card (GF G210 as the cheapest option around 30EUR locally). Or buy a used one 8800GTX/GT.

thx but i wont be allowed to buy it until next year!

Share this post


Link to post
Share on other sites

From an ex-GMA3150 user: don't waste your time. Buy the discrete card (a HD5450 also will do): there's no solution when the chipset of the card is not supported. Unlike Linux, graphics drivers in OSX are not open source and there's little we can do. I was a noob once (not so long ago, hehehe) and when i was confronted with answers like that, i'd hope it was an inaccurate one. That's not the case here: if we could help you with your card, we would, but in this case there's no hope at all.

 

All the best!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • Hi,Bergui.  I am certainly happy you finally solved your problem  but I am confused.  What you did is what you were supposed to do to do to begin with.  What were you doing before? You mean you were creating your USB with something else than a Mac? 
    • Is there a simple guide somewhere that explains what to do to to help out testing your ssdt's? I got clover configurator, ioregexplorer and some basic knowledge but it's hard to find out where to start.  Also... if I was about to apply an ssdt... is it easily reversible or do I have do an reinstall every time I screw up?   Edit: Admire your work by the way. I've been google'n this for years. Hat's off! 
    •   Hi Maldon, great guide! I got my old Dell 780 (LGA775) running High Sierra 10.13.4 nicely, thank you!   I have no audio and I see where you mention "Device HDEF + AppleALC + Lilu". I have AppleALC + Lilu in my KEXT folder but not sure what "Device HDEF" is. 
      Also when it goes to sleep it takes like 2 minutes to wake. I have a Q9400 quad core + Nvidia Quadro FX580 but don't have a DSDT for it. Can you help me with a DSDT?   Here are my RunMe Results https://drive.google.com/file/d/1Duv3XYyW4UhziDVVWdquwxYcGQ-D5tvm/view?usp=sharing   SPECS: Dell 780 MT, Q9400 2.66GHz Core2Quad Core, Nvidia Quadro FX580 
    • I've tried these several methods of booting into clover, but it still skips. I even double checked that i was using your Clover folder. Bios settings should be the same too... this is getting really strange here.


×