Jump to content

Radeon HD 6770 FULL QE/CI ML/Mavericks/Yosemite/ElCapitan/Sierra


116 posts in this topic

Recommended Posts

  • 1 month later...

hello, please i need help injecting iokitpersonalities to info.plist in fakesmc

My card is not working with any other method so I just need to try the info.plist injection but I don't quite understand what to copy/paste from your code.
Your code is very long so I don't want to mess things so much and inject only what i need...
My card is a Gigabyte hd 6770 1gb with DP, hdmi and DVI, Im using DP right now patched kexts in clover and ati injection FB Vervet. Card gets recognmized as 6770 but with only 3mb vram.

Please tell me, do I copy your entire code and replace it into my fakesmc info.plist? or do I copy your code and insert it in iokitpersonalities?
Thanks

  • 3 months later...

Frankly, I didn't get how to use the fakesmc info.plist method, too. Auto-patch during boot with Clover doesn't work, either. But I was still able to patch AMD5000Controller.kext and AMDRadeonX3000.kext in S/L/E manually. Just copied these two to a desktop folder, right clicked on the kext file > Show Package Contents and then found and replaced 0x68B81002 string with 0x68BA1002 in info.plist of both kexts. Then installed the patched kexts with Kext Utility, waited until it rebuilt cache and that was it. My 6770 works like a charm in El Capitan now with the only drawback of being named Radeon 5000. Couldn't care less about it.

Frankly, I didn't get how to use the fakesmc info.plist method, too. Auto-patch during boot with Clover doesn't work, either. But I was still able to patch AMD5000Controller.kext and AMDRadeonX3000.kext in S/L/E manually. Just copied these two to a desktop folder, right clicked on the kext file > Show Package Contents and then found and replaced 0x68B81002 string with 0x68BA1002 in info.plist of both kexts. Then installed the patched kexts with Kext Utility, waited until it rebuilt cache and that was it. My 6770 works like a charm in El Capitan now with the only drawback of being named Radeon 5000. Couldn't care less about it.

"model",

Buffer (0x13)

{

"AMD Radeon HD 6770"

},

 

inside gfx0 in dsdt

Replacing hex values did not work (kexts were not loaded), but with using FakeID I got black screen after apple logo. After further investigation I discovered I need custom framebuffer, because I have Gigabyte HD 6770 and I'm using dual-link dvi.

 

Edit: got it working with "Radeon" fb name and FakeID.

Just patch some FB to get all ports working
  • 4 months later...
  • 3 months later...

Try this i got success by this article but mine is Radeon 6770M 

 

http://www.hackintoshmumbai.com/enable-discrete-graphics-on-hackintosh/

This guide don't work with my bios file k54ly.208. i hav renamed to k54ly.bin and universalextractor fail the extraction.

Edited by fantomas1
  • 1 month later...
  • 3 months later...

card was working great with the modified kexts + clover in 10.12.2.

 

computer autoupdated to 10.12.3.  I added modified kexts, but no longer have QE/CI.  

 

My screen resolution is native (1680x1050 for this old monitor), and the video card is identified as a 6770 (after injecting ATI info) but I notice transparency effects, and 3d acceleration, are disabled now.

 

any thoughts as to where I should start looking?

 

thanks.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>ACPI</key>
<dict>
<key>DSDT</key>
<dict>
<key>Debug</key>
<false/>
<key>DropOEM_DSM</key>
<false/>
<key>Fixes</key>
<dict>
<key>NewWay_80000000</key>
<true/>
</dict>
<key>Name</key>
<string>DSDT.aml</string>
<key>ReuseFFFF</key>
<false/>
</dict>
<key>SSDT</key>
<dict>
<key>DropOem</key>
<false/>
<key>Generate</key>
<false/>
</dict>
</dict>
<key>Boot</key>
<dict>
<key>Arguments</key>
<string>dart=0</string>
<key>Debug</key>
<false/>
<key>DefaultVolume</key>
<string>pikael</string>
<key>Legacy</key>
<string>PBR</string>
<key>Secure</key>
<false/>
<key>Timeout</key>
<integer>3</integer>
<key>XMPDetection</key>
<false/>
</dict>
<key>CPU</key>
<dict>
<key>UseARTFrequency</key>
<false/>
</dict>
<key>Devices</key>
<dict>
<key>Audio</key>
<dict>
<key>Inject</key>
<string>1</string>
</dict>
<key>FakeID</key>
<dict>
<key>ATI</key>
<string>0x0</string>
<key>IMEI</key>
<string>0x0</string>
<key>IntelGFX</key>
<string>0x0</string>
<key>LAN</key>
<string>0x0</string>
<key>NVidia</key>
<string>0x0</string>
<key>SATA</key>
<string>0x0</string>
<key>WIFI</key>
<string>0x0</string>
<key>XHCI</key>
<string>0x0</string>
</dict>
<key>USB</key>
<dict>
<key>FixOwnership</key>
<false/>
<key>Inject</key>
<false/>
</dict>
</dict>
<key>DisableDrivers</key>
<array>
<string>Nothing</string>
</array>
<key>GUI</key>
<dict>
<key>Hide</key>
<array>
<string>\EFI\BOOT\BOOTX64.EFI</string>
<string>Windows</string>
</array>
<key>Language</key>
<string>en:0</string>
<key>Mouse</key>
<dict>
<key>DoubleClick</key>
<integer>500</integer>
<key>Enabled</key>
<true/>
<key>Mirror</key>
<false/>
<key>Speed</key>
<integer>8</integer>
</dict>
<key>Scan</key>
<dict>
<key>Entries</key>
<true/>
<key>Legacy</key>
<string>First</string>
<key>Linux</key>
<false/>
<key>Tool</key>
<true/>
</dict>
<key>ScreenResolution</key>
<string>1920x1080</string>
<key>Theme</key>
<string>tonymacx86</string>
</dict>
<key>Graphics</key>
<dict>
<key>Inject</key>
<dict>
<key>ATI</key>
<false/>
<key>Intel</key>
<true/>
<key>NVidia</key>
<false/>
</dict>
<key>NvidiaSingle</key>
<false/>
</dict>
<key>KernelAndKextPatches</key>
<dict>
<key>AppleRTC</key>
<false/>
<key>AsusAICPUPM</key>
<false/>
<key>Debug</key>
<false/>
<key>KernelCpu</key>
<false/>
<key>KernelHaswellE</key>
<false/>
<key>KernelLapic</key>
<false/>
<key>KernelPm</key>
<false/>
<key>KextsToPatch</key>
<array>
<dict>
<key>Comment</key>
<string>10.9-10.12-AppleHDA/Realtek ALC889</string>
<key>Disabled</key>
<false/>
<key>Find</key>
<data>
ixnUEQ==
</data>
<key>Name</key>
<string>AppleHDA</string>
<key>Replace</key>
<data>
iQjsEA==
</data>
</dict>
<dict>
<key>Comment</key>
<string>10.12-AppleHDA/Realtek ALC...</string>
<key>Disabled</key>
<false/>
<key>Find</key>
<data>
ihnUEQ==
</data>
<key>Name</key>
<string>AppleHDA</string>
<key>Replace</key>
<data>
AAAAAA==
</data>
</dict>
<dict>
<key>Comment</key>
<string>External icons patch</string>
<key>Disabled</key>
<false/>
<key>Find</key>
<data>
RXh0ZXJuYWw=
</data>
<key>Name</key>
<string>AppleAHCIPort</string>
<key>Replace</key>
<data>
SW50ZXJuYWw=
</data>
</dict>
<dict>
<key>Comment</key>
<string>AppleHDA/Resources/xml>zml</string>
<key>Disabled</key>
<false/>
<key>Find</key>
<data>
eG1sLnps
</data>
<key>Name</key>
<string>AppleHDA</string>
<key>Replace</key>
<data>
em1sLnps
</data>
</dict>
</array>
</dict>
<key>RtVariables</key>
<dict>
<key>BooterConfig</key>
<string>0x28</string>
<key>CsrActiveConfig</key>
<string>0x3</string>
</dict>
<key>SMBIOS</key>
<dict>
<key>BiosReleaseDate</key>
<string>10/12/2012</string>
<key>BiosVendor</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>BiosVersion</key>
<string>IM131.88Z.010A.B05.1210121459</string>
<key>Board-ID</key>
<string>Mac-FC02E91DDD3FA6A4</string>
<key>BoardManufacturer</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>BoardType</key>
<integer>10</integer>
<key>ChassisAssetTag</key>
<string>iMac-Aluminum</string>
<key>ChassisManufacturer</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>ChassisType</key>
<string>13</string>
<key>Family</key>
<string>iMac</string>
<key>Manufacturer</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>ProductName</key>
<string>iMac13,2</string>
<key>SerialNumber</key>
<string>C02RF5LIF29N</string>
<key>Trust</key>
<false/>
<key>Version</key>
<string>1.0</string>
</dict>
<key>SystemParameters</key>
<dict>
<key>InjectKexts</key>
<string>Yes</string>
<key>InjectSystemID</key>
<true/>
</dict>
</dict>
</plist>
 
 
  • 4 months later...

macOS Sierra on AMD FX6300 with ATI Radeon HD 6770 (device ID 0x68ba1002) and mobo GA-990XA-UD3, works fine after inserting the ID into AMD5000Controller.kext and AMDRadeonX3000.kext (full QE_CI) BUT...screen is constantly flickering and keeps alternating between blue based colors and the normal Sierra desktop colors.

So, Sierra (10.12.5) is not fully compatible with Radeon HD 6770.

Any ideas how to solve the problem?

I'm on intel i3 and have 6770. I have same flickering like spyroskor. Found temporary solution on the net. SwitchResX app and change colors from billions to millions.

Problem appeared after 10.12.5 update.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • 3 weeks later...
×
×
  • Create New...