Jump to content

[How To] Solutions for Ethernet Problems


  • Please log in to reply
131 replies to this topic

#41
Josh C

Josh C

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somewhere in Asia
I got a Realtek RTL8168/8111 ethernet network adapter on my C2Q.
The problem is, i can't access the internet even if i used the .kext extension as told.
But, it could sometimes connect to the internet.
Whats my problem?

#42
Spaantje

Spaantje

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
Hello,

Does someone have the On Board LAN of the Asus P5Kc Motherboard working??
If yes, witch drivers do i need?

#43
skiraz

skiraz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
  • Location:in front of comp
eh,JoshC,heres a solution.i have seen the thread post by socal swimmer.Thx by his guide.Refer to socal swimmer,now heres the ethernet solution for GA P35-DS3:

boot into bios(press <delete> at bios post)

open "Intergreted Perpherals"

enable LAN Boot ROM

startup.It will add 20-30 seconds to your boot time,but ethernet will work. :D

#44
skiraz

skiraz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
  • Location:in front of comp
Socal Swimmer,its seem tat the motherboard GA-P35-DS3 enabled the "LAN Boot ROM" at BIOS,its seems the OSX leopard cant boot up anymore,do you have any idea on it?

My desktop specs:

Intel C2Q Q6600 2.4Ghz
GA-P35-Ds3 Gigabyte MOtherboard
DDR2 Kingston 800mhz dual channel RAM
250 GB SATA II Seagate
Asus En8600GT Graphic card

#45
bosanci28

bosanci28

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
hi,,
can anyone give some advice!,,on my proablem...

i install kalyway 10.5.1 intel
on: pcchips p23g 3.46ghz -intel celeron 360-
cpu: celeron d
chipset: via p4 m800ce
southbridge: via vt8237
lpcio : ite it8705
ethernet:: via rhine II compatible fast ethernet adapter


i have audio,but no internet!
i put all the ip address and all the info at the first start and it said that it ""failed all""

so i try to follow those instructions but no look ,,can someone giveme a little help to get my connection workink,,
thanks .

Attached Files



#46
Georgiles

Georgiles

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hollywood
  • Interests:Hackintosh
I have a bad axe2 with Leopard 10.5.1. I'm using the LAN 82573E/82573L Gigabit Ethernet Port. In System Preferences --> Network shows Cable Unplugged. If I refresh the connection by selecting BootP at CONFIGURE and back to DHCP then it gets the connection and the internet works. So I need to refresh the network everytime I start the computer. It still shows CABLE UNPLUGGED but the internet works, the newtork light blinks properly.Any ideas how do I solve this problem?How do I trick the computer to say in there: CONECTED ... currently active instead of cable unplugged?see photo attached.I have a bad axe2 with Leopard 10.5.1. I'm using the LAN 82573E/82573L Gigabit Ethernet Port. In System Preferences --> Network shows Cable Unplugged. If I refresh the connection by selecting BootP at CONFIGURE and back to DHCP then it gets the connection and the internet works. So I need to refresh the network everytime I start the computer. It still shows CABLE UNPLUGGED but the internet works, the newtork light blinks properly.Any ideas how do I solve this problem?How do I trick the computer to say in there: CONECTED ... currently active instead of cable unplugged?see photo attached.

Attached Files



#47
obs0lete

obs0lete

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts
  • Gender:Male
  • Location:Toronto, Canada

hi,,
can anyone give some advice!,,on my proablem...

i install kalyway 10.5.1 intel
on: pcchips p23g 3.46ghz -intel celeron 360-
cpu: celeron d
chipset: via p4 m800ce
southbridge: via vt8237
lpcio : ite it8705
ethernet:: via rhine II compatible fast ethernet adapter


i have audio,but no internet!
i put all the ip address and all the info at the first start and it said that it ""failed all""

so i try to follow those instructions but no look ,,can someone giveme a little help to get my connection workink,,
thanks .


Try this, I have a different NIC than you but it's the same chipset as yours.
http://forum.insanel...mp;#entry604974

#48
zubi

zubi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 38 posts
  • Gender:Male
  • Location:canada
I have a lenovo r61 with an intell 82566MC (intel pro 1000) Netowrk card... has anyone heard of the fix for that? I have tried the pro 100 posted earlier and that did not work?

#49
bosanci28

bosanci28

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Try this, I have a different NIC than you but it's the same chipset as yours.
http://forum.insanel...mp;#entry604974

hi,obs0lete
thanks so much for your help!!,,my internet now works!!
i appreciate your help,,thanks
now i still got to read some more to fix some more bugs,,,
1-video- some time i have little dots on my screen and if i go with the mouse over and click they go away...
2-my hard drive (mac) i hear sometime is going to sleep,,is that normal or maybe someting in bios or,?,any ideas?
3-need to figure out a program so i can boot to mac and vista..

thanks for that info,,the internet works now!
thanks

#50
JeWy85

JeWy85

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
  • Location:Thailand
I using compaq V3416 TU can antone tell me whatt type of ethernet card is use
I try intel pro/100 ve method but doesn't work can anyone help me

#51
portiere

portiere

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
hello, i have just installed 10.4.8 jas 8.8.8.1 amd on my asus a8vm ve 8237 lan integrated (rtl8201 cl) and k8mt890 chipset, everything goes well except dvd playback and lan (does not work).
Processor is opteron 170 939 socket, what can i do to solve those problems:


#52
zubi

zubi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 38 posts
  • Gender:Male
  • Location:canada
Hey Everyone!!!! look at what i discovered!!!!Realtek Drivers from REALTELK them selves:

RTL8111B/RTL8168B/RTL8111/RTL8168/RTL8111C for 10.4 (10/100/1000 pciE) under OTHER
http://www.realtek.c...GetDown=false#7


RTL8110S-32/RTL8110SB(L)/RTL8169SB(L)/RTL8169SC(L) RTL8169 (10/100/1000 pci) for 10.4 under OTHERhttp://www.realtek.c...ue#5,7,8,10,987

Not sure if this one will help anyone but it is an Intel 8254x driver from smalltree. They make intel cards for Mac computers. Maybe some coder can use this as a basis for supporting other intel nics.
Attached File  SmallTreeIntel8254x_3.1.8.dmg   818.38KB   151 downloads

#53
jopiede

jopiede

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
sum1 a driver for my Intel 82547EI thx!

#54
Johnny Cactus

Johnny Cactus

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
Can anyone use this Linux driver to make Atheros 2 LAN work?

I went ahead and got a Hawking 10/100 PCI adapter that came with OS X drivers
but didnt mention OS X drivers on the box.

Lucky I guess it works fine in 10.5.1

Attached Files



#55
pagano1981

pagano1981

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
I'll try to find some information about any driver in my Nvidia Nforce ethernet adapter. anyone who can help me about this?

#56
pg03

pg03

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
Hallo,

need Help! I Have a MSI Board (MS 7502) with onboard Intel 80866V Lan. Have an one a soloution? With Intel 8085x an ID (0x10c08086) it wont work!
Please help me!

Thanks!

#57
MAC IN TOSH

MAC IN TOSH

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 115 posts
  • Gender:Male
  • Location:Abu Dhabi, UAE
Hi,
How can I get my Ethernet card to work if:
Operating System:KALYWAY's MAC OS X 10.5.1 for intel
Motherboard:Intel
Model:D945PLRN
Chipset:i945P/PL/G/GZ
Ethernet card:Intel Pro/100 VE

Please Help!
Thanks...

#58
Flagello

Flagello

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
hi my lan don't work , i have a MN2-Sli E motherboard with chip Nvidia 500 , i try all solution but no one work , someone have same problems and find solution?

#59
Ztardust

Ztardust

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 122 posts
  • Gender:Male
  • Location:Oslo

Ethernet

This is a compilation of many of the different ethernet solutions available. It is not exhaustive. If you don't find what you want, search for it.

Please do not post questions in this thread looking for a solution that is not listed. Use other threads for that.

Please do post other good known ethernet solutions in this thread. I will try to incorporate any posted solutions into the list. Otherwise, users can read the thread for any other solutions.

Realtek 8139 - For 8.8.1 kernel (10.4.8) only - Read this

[/indent]


This link is not working...

Ive got almost everything working on my Acer Aspire 5104Wlmi, just need Ethernet & Wifi... and its got Realtek RTL8139/810x(Ethernet) and Atheros AR5007EG(Wifi).

Hope somebody here knows where this link was supposed to be going... -_-

#60
Mackjenzie

Mackjenzie

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
  • Gender:Male
Hi guys,

I don't know a thing about ethernet drivers ...

Please help me to complete a perfect install ... a really wanna be able to surf the web on Leopard!

My pc specs: cfr. sig!

thanks!!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy