Jump to content

[HELP] Can't install AMD Radeon HD 7700 Series on High Sierra

help amd radeon hd 7700 series high Sierra error resolution kexts

  • Please log in to reply
71 replies to this topic

#1
zafirofx

zafirofx

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain

Hi everybody. I can't install my graphics card on my Hackintosh. I've tried several methods and no one of them work, when I go to the tab "About this Mac" it says on Display that I have a 3MB screen and I don't have 1920x1080 resolution.I'm a beginner here in the Hackintosh world so please be patient with me. Hope you can help me. Thank you. Also I'm uploading my Clover folder.

Attached Files



#2
cyberdevs

cyberdevs

    InsanelyMacaholic

  • Donators
  • 2,762 posts
  • Gender:Male

Hi there and welcome to InsanelyMac :)

 

What is the exact model of your AMD GPU?

 

In general you can use one of the following solutions to activate your GPU:

 

1. Use Lilu.kext and WhateverGreen.kext you need to put them in your Clover folder inside the EFI partition under the "Kext Folders" in regard to the version of the macOS that you are using. This is the easies way. Remember you should not Inject ATI and a Framebuffer if you want to use Lilu and WhateverGreen solution.

 

2. You can use the RadeonDeInt=Ture if you have the Black Screen Issues (which is highly likely with AMD Radeon 7xxx Series, only few models don't have this issues)

 

3. Use a Patched DSDT or use a SSDT for your specific GPU model which needs more advanced skills.


P.S

 

You need to make sure that your GPU is supported in macOS otherwise it won't work with none of the solutions I just posted.

To determine whether it is supported or not you need to know the device ID for your GPU.



#3
zafirofx

zafirofx

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain

Hi there and welcome to InsanelyMac :)

 

What is the exact model of your AMD GPU?

 

In general you can use one of the following solutions to activate your GPU:

 

1. Use Lilu.kext and WhateverGreen.kext you need to put them in your Clover folder inside the EFI partition under the "Kext Folders" in regard to the version of the macOS that you are using. This is the easies way. Remember you should not Inject ATI and a Framebuffer if you want to use Lilu and WhateverGreen solution.

 

2. You can use the RadeonDeInt=Ture if you have the Black Screen Issues (which is highly likely with AMD Radeon 7xxx Series, only few models don't have this issues)

 

3. Use a Patched DSDT or use a SSDT for your specific GPU model which needs more advanced skills.


P.S

 

You need to make sure that your GPU is supported in macOS otherwise it won't work with none of the solutions I just posted.

To determine whether it is supported or not you need to know the device ID for your GPU.

I've just searched the device ID and it's 683D , hope it'll help.



#4
cyberdevs

cyberdevs

    InsanelyMacaholic

  • Donators
  • 2,762 posts
  • Gender:Male
The good news is that the device id is present in AMDController7000.kext so you can use lilu and whatevergreen to have full support for your GPU. That’s the easiest way.


Sent from my iPhone using Tapatalk

#5
zafirofx

zafirofx

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain

Hi there and welcome to InsanelyMac :)
 
What is the exact model of your AMD GPU?
 
In general you can use one of the following solutions to activate your GPU:
 
1. Use Lilu.kext and WhateverGreen.kext you need to put them in your Clover folder inside the EFI partition under the "Kext Folders" in regard to the version of the macOS that you are using. This is the easies way. Remember you should not Inject ATI and a Framebuffer if you want to use Lilu and WhateverGreen solution.
 
2. You can use the RadeonDeInt=Ture if you have the Black Screen Issues (which is highly likely with AMD Radeon 7xxx Series, only few models don't have this issues)
 
3. Use a Patched DSDT or use a SSDT for your specific GPU model which needs more advanced skills.
P.S
 
You need to make sure that your GPU is supported in macOS otherwise it won't work with none of the solutions I just posted.
To determine whether it is supported or not you need to know the device ID for your GPU.

But look what I have just found on Clover, it recognises my gpu as an AMD Radeon HD 7790 , device id= 665C

Attached Files



#6
cyberdevs

cyberdevs

    InsanelyMacaholic

  • Donators
  • 2,762 posts
  • Gender:Male
Well I’ll have to check your efi folder to see why it is detected as 7790. But i’m on my phone right now.


Sent from my iPhone using Tapatalk

#7
zafirofx

zafirofx

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain

Well I’ll have to check your efi folder to see why it is detected as 7790. But i’m on my phone right now.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Ok, here I'm attaching you a fresh copy of my clover folder. :)



#8
cyberdevs

cyberdevs

    InsanelyMacaholic

  • Donators
  • 2,762 posts
  • Gender:Male
I’ll check it out when I get back to my desk


Sent from my iPhone using Tapatalk

#9
zafirofx

zafirofx

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain

I’ll check it out when I get back to my desk


Sent from my iPhone using Tapatalk

All right, here I'll be waiting for you. Thank you so much. :)



#10
cyberdevs

cyberdevs

    InsanelyMacaholic

  • Donators
  • 2,762 posts
  • Gender:Male
Sure thing :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Ok, I'm back.

 

To be honest your EFI folder is a mess :rofl:

 

You have almost every kext available and I'm not sure why. Can you update your signature with your hardware specs so me and others can know what we are dealing with?



#11
zafirofx

zafirofx

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain

Sure thing :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Ok, I'm back.

 

To be honest your EFI folder is a mess :rofl:

 

You have almost every kext available and I'm not sure why. Can you update your signature with your hardware specs so me and others can know what we are dealing with?

 

done!



#12
cyberdevs

cyberdevs

    InsanelyMacaholic

  • Donators
  • 2,762 posts
  • Gender:Male

try this clover folder, just make sure you have a backup of your existing EFI folder before changing anything just in case.

 

It's better to use a bootable USB flash drive for these test.

Attached Files



#13
zafirofx

zafirofx

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain

try this clover folder, just make sure you have a backup of your existing EFI folder before changing anything just in case.

 

It's better to use a bootable USB flash drive for these test.

Well, I,ve just booted from USB and I’ve seen on booting screen “failed to load executable kext AMD...” was too fast for me, and a couple more of errors saying “failed to load kext amd...”



#14
cyberdevs

cyberdevs

    InsanelyMacaholic

  • Donators
  • 2,762 posts
  • Gender:Male

so does it get to the Desktop or it just reboots?



#15
zafirofx

zafirofx

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain

so does it get to the Desktop or it just reboots?

I'm writing you from the Hackintosh , I can boot perfectly. 



#16
cyberdevs

cyberdevs

    InsanelyMacaholic

  • Donators
  • 2,762 posts
  • Gender:Male

What about the GPU? Is it detected properly??



#17
zafirofx

zafirofx

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain

What about the GPU? Is it detected properly??

Nope, I still have 1020x768 resolution and in properties it says that I have a 3MB Screen. In Windows I have a 1920x1080 resolution and my GPU has 1GB of VRAM.



#18
cyberdevs

cyberdevs

    InsanelyMacaholic

  • Donators
  • 2,762 posts
  • Gender:Male

You can try to delete the kextcache and cleanup a prelinkedkernel cache.

 

There is a link to an App in my signature use it and then reboot the hackintosh and see if that makes a difference.



#19
zafirofx

zafirofx

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain

You can try to delete the kextcache and cleanup a prelinkedkernel cache.

 

There is a link to an App in my signature use it and then reboot the hackintosh and see if that makes a difference.

 

How to make Clover default bootloader after Installing Windows on UEFI 

this?



#20
cyberdevs

cyberdevs

    InsanelyMacaholic

  • Donators
  • 2,762 posts
  • Gender:Male

P.S

 

The app is NVRAM/Kextcache Cleanup .......


Nope, the second link on the last line








0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2017 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy