Jump to content

R9 290X Help for mavericks

R9 290X

  • Please log in to reply
320 replies to this topic

#221
vusun123

vusun123

    Watching Breaking Bad ...

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts
  • Gender:Male

There is only one personality in 8000 kext :/

My mistake, sorry. I misplace 8000 with 9000 there, maybe try with 9000 ? There's Basset with 4 connectors

Personality: Basset
ConnectorInfo count in decimal: 4
Disk offset in decimal 1655536
0000000    02  00  00  00  00  01  00  00  00  01  01  03  21  03  02  02
0000010    02  00  00  00  00  01  00  00  00  01  02  03  11  02  01  01
0000020    00  04  00  00  04  03  00  00  00  01  03  07  10  00  03  03
0000030    00  04  00  00  04  03  00  00  00  01  04  07  20  01  04  04
0000040


#222
Grzesiek13

Grzesiek13

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland

With proper editing all ports are working :) Asus HD7790 (Bonaire). You all are just sloppy :)

Attached Files

  • Attached File  7790.png   163.34KB   1 downloads


#223
stingray_454

stingray_454

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 69 posts

With proper editing all ports are working :) Asus HD7790 (Bonaire). You all are just sloppy :)

 

This is a thread about 290X (hawaii chipset) - we know 280X and below (including 7790) works fine.



#224
Grzesiek13

Grzesiek13

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland

But stil is the same kext (AMD8000Controller), same framebuffer and same problems :)



#225
vusun123

vusun123

    Watching Breaking Bad ...

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts
  • Gender:Male

You didn't mention vbios problem, so it isn't the same issue here. We all know that 290 and 290x are different from the rest right now, not to mention the 295x2
Edit: why was your 7790 being detected as 7600M



#226
WarDoctor

WarDoctor

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 180 posts
  • Gender:Male
  • Location:usa

You didn't mention vbios problem, so it isn't the same issue here. We all know that 290 and 290x is different from the rest right now, not to mention the 295x2
Edit: why was your 7790 being detected as 7600M

he is spamming 



#227
Grzesiek13

Grzesiek13

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland

he is spamming 

 

i'm not, just providing valuable info for you. To get all the necessary info about connectors use older version of bios decoder as well. Hot plugging is working perfectly, no unplugging before boot is necessary. And the last thing, when you use FB, card's definition is acquired from Clover and there are proper references to desktop Bonaire cards so here you go, 7600M



#228
vusun123

vusun123

    Watching Breaking Bad ...

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts
  • Gender:Male

WarDoctor did you test the modified binary I gave you yet ?



#229
WarDoctor

WarDoctor

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 180 posts
  • Gender:Male
  • Location:usa

no i need to know which is the patch and which is the connector data 



#230
vusun123

vusun123

    Watching Breaking Bad ...

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts
  • Gender:Male

Original:

Personality: Baladi
ConnectorInfo count in decimal: 6
Disk offset in decimal 1639120

00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 03 00 12 04 03 03
00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 01 00 11 02 01 01
00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 02 00 21 03 02 02
00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 04 00 22 05 04 04
00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 05 00 10 00 05 05
00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 06 00 20 01 06 06

or

Personality: Basset
ConnectorInfo count in decimal: 4
Disk offset in decimal 1655536
02  00  00  00  00  01  00  00  00  01  01  03  21  03  02  02
02  00  00  00  00  01  00  00  00  01  02  03  11  02  01  01
00  04  00  00  04  03  00  00  00  01  03  07  10  00  03  03
00  04  00  00  04  03  00  00  00  01  04  07  20  01  04  04

Modified:

00040000 04030000 0001 0000 02 04 01 01
00080000 04020000 0001 0000 02 02 02 03
04000000 14020000 0001 0000 01 02 03 04
04000000 14020000 0001 0000 00 02 04 06

Target AMD8000Controller kexts if you plan to patch Baladi ( or 9000, as it is present in the 9000 kexts ), and 9000 for Basset



#231
WarDoctor

WarDoctor

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 180 posts
  • Gender:Male
  • Location:usa

what i mean is to make the patch work in clover i need a connector data string and a patch string seprate 



#232
vusun123

vusun123

    Watching Breaking Bad ...

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts
  • Gender:Male

Was deleting a few space is too much of work ? OK then

FB: Baladi

Connector Data:

00040000040300000001030012040303000400000403000000010100110201010004000004030000000102002103020200040000040300000001040022050404

Connector Patch:

00040000040300000001000002040101000800000402000000010000020202030400000014020000000100000102030404000000140200000001000000020406


#233
jamiethemorris

jamiethemorris

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 674 posts
  • Gender:Male
  • Location:San Rafael, CA

Deleting the spaces is quick and easy in TextWrangler... Just search for " ", put leave the replace box empty, and do replace all.



#234
Awesome Donkey

Awesome Donkey

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male

The patch works, no more messed up DVI! :D



#235
vusun123

vusun123

    Watching Breaking Bad ...

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts
  • Gender:Male

Did you test my patch Donkey ? With Baladi ?



#236
Awesome Donkey

Awesome Donkey

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male

Yes I did, no more glitchy DVI.



#237
vusun123

vusun123

    Watching Breaking Bad ...

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts
  • Gender:Male

What about HDMI, DP and the other DVI-D ?



#238
Awesome Donkey

Awesome Donkey

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male

I don't have a HDMI input on my monitor, nor do I have a second monitor, sadly.



#239
vusun123

vusun123

    Watching Breaking Bad ...

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts
  • Gender:Male

Do you have a DP cable and DP port on your monitor ? If yes then test it pls



#240
Awesome Donkey

Awesome Donkey

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male

Do you have a DP cable and DP port on your monitor ? If yes then test it pls

DVI only. It's a Korean 1440p IPS. <3







1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy