Jump to content

Dell XPS 410 Resource Extravaganza

- - - - -

  • Please log in to reply
1362 replies to this topic

#1241
spacerobot

spacerobot

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts

What Video Card do you have?


I have an nVidia GTX 260 Core 216

#1242
_Dudu_

_Dudu_

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
Thanks all.

I successfully installed OS X 10.6.4 on my dimension 9200 using the ressources of this thread.

My config:
Dimenssion 9200
QX6800
4Gb DDR 2
128Gb SSD Crucial C300
Gigabyte HD5870
Apple Bluetooth keyboard.

#1243
snakeman

snakeman

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 96 posts
Nice Machine, tell me this when you put the machine to sleep........................... then wake it up!!!! Does your sound card function properly? I get a lot of static after waking up!



snakeman

#1244
Rob G

Rob G

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 329 posts
  • Gender:Male
  • Location:Logan, Utah
I never quite got sleep to work properly, but i never had any problems with me onboard sound.

#1245
_Dudu_

_Dudu_

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
No, the sound card didn't work after a sleep (and the system crash when i try to play something).
I have a Terratec EWX 24/96 and i use the Envy24 driver.

#1246
spacerobot

spacerobot

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
After months and months of coming back to this guide I finally have SL installed on my XPS410 with everything working. Thanks to the people who have helped me and put this thread together!

#1247
shaftspaz

shaftspaz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lincoln Park, MI USA
Okay...

I can get everything running on my XPS410, except that Snow Leopard will not see ANY of my SATA drives...HD or DVD. I have tried every kext I can find, and tried editing the AppleAHCIPort.kext until I'm blue like a Smurf...no love.

The stupid thing is...when I run the install either from vanilla or Rob G's DVD, the installer sees ALL of my drives, but then something changes and I get no love.

Any suggestions before I dump this system and get a Gigabyte mobo and start all over? I have seen some error messages when I boot up with -v, but it goes by too quickly. Need the pause like we used to have in the old DOS days...

#1248
shaftspaz

shaftspaz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lincoln Park, MI USA
Tried the SATA kexts from post #1204...sort of helped. Now Snow Leopard gets stuck with "SerialATAPI device reconfiguration did not complete successfully", and I get the "Still waiting for root device" joy as well.

This really sucks out loud...

#1249
Rob G

Rob G

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 329 posts
  • Gender:Male
  • Location:Logan, Utah
10.6.5 (Beta) is good if you use EFI partition.

#1250
shaftspaz

shaftspaz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lincoln Park, MI USA

10.6.5 (Beta) is good if you use EFI partition.



I usually use Mac Journaled. Tried it with "#####" here lately. Frustrated because the installer and Chameleon can see my SATA drives. My Leopard drive is SATA0. Lately I can get the Leopard and the Snow Leopard drives to see each other, but it still doesn't see my NTFS drives or my DVD drives.

#1251
browndogfred

browndogfred

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
  • Location:SC

10.6.5 (Beta) is good if you use EFI partition.




Dig the fancy signature. haha.


You put the 10.6.5 release on yet? I got a MacBook now but still gonna keep the mighty XPS410 up-to-date, just saw the update came out. Figured I'd take a gander and see if the XPS likes it.

Let me know what you've stumbled across if anything.

Later dude.

#1252
Rob G

Rob G

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 329 posts
  • Gender:Male
  • Location:Logan, Utah

Dig the fancy signature. haha.


You put the 10.6.5 release on yet? I got a MacBook now but still gonna keep the mighty XPS410 up-to-date, just saw the update came out. Figured I'd take a gander and see if the XPS likes it.

Let me know what you've stumbled across if anything.

Later dude.


Yeah The 10.6.5 release went with out a hitch

#1253
browndogfred

browndogfred

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
  • Location:SC

Yeah The 10.6.5 release went with out a hitch



I haven't installed it yet but not expecting any issues. We shall see. Sometimes it takes all the fun away if everything goes smooth. ha.

#1254
browndogfred

browndogfred

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
  • Location:SC
Update to 10.6.5 without any issues.

All I did before the update was add the new SleepEnabler.kext and repair permissions. It uses a pmVersion of 21, or you can just set it to 0 to bypass it. [32bit mode only]

No issues.

#1255
shaftspaz

shaftspaz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lincoln Park, MI USA
Gentlemen (and ladies, if there are any on here...) CELEBRATE WITH ME!!!

I now have a fully functioning MAC running 10.6.5 on my XPS410!!! I had to reload the kexts from an earlier post, and use the DSDT.aml file from RobG's XPS410...but it works!!! I'm watching a DVD as I type this.

THANK YOU ALL for all of your help and guidance during this long process. I nearly gave up several times, but now I get to taste the sweet fruits of success!!!

Have an awesome weekend everyone!!!
;) :) :D :D

#1256
shaftspaz

shaftspaz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lincoln Park, MI USA
Where did you find the new sleepenabler.kext? I currently have all of the power saving stuff turned off, otherwise mine locks up tight...

Update to 10.6.5 without any issues.

All I did before the update was add the new SleepEnabler.kext and repair permissions. It uses a pmVersion of 21, or you can just set it to 0 to bypass it. [32bit mode only]

No issues.



#1257
browndogfred

browndogfred

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
  • Location:SC

Where did you find the new sleepenabler.kext? I currently have all of the power saving stuff turned off, otherwise mine locks up tight...



here ya go.

Attached Files



#1258
frantisheq

frantisheq

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 295 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovakia
uh it's been a long time. nice to see this thread is still alive :(

#1259
one9092002

one9092002

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 237 posts
  • Gender:Male
  • Location:san bernardino,ca
  • Interests:hackintosh,networking,programming graphic design,video editing

Try making a custom nvidia string with osx86 tools try different combos of dvi/vga vga/dvi ect in the settings try dvi/vga first it should work.



i have tryed osx86 tools and natiti .....i get blue screen...any ideas help?

#1260
browndogfred

browndogfred

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
  • Location:SC

i have tryed osx86 tools and natiti .....i get blue screen...any ideas help?



What kind of card do you have?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy