Jump to content

[Solved] Mountain lion boot only with UseKernelCache=No


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
a3yu

a3yu

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 183 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy™
HI, i've successfully installed mountain lion DP3 retail on my pc ( spec. in signature).
All work perfectly the only problem is ,that at boot i need to use UseKernelCache=No otherwise the boot process stop. It's stop after usb detection..and no signal of life from the HD led.

Any one know how to fix it??

PS: i use chameleon 1973, the last one

#2
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Supervisors
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
When you boot to desktop, what does console log say if you try to rebuild the kernel cache, either via kext wizard or "touch" via terminal?

#3
a3yu

a3yu

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 183 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy™
the log. hope that could help

Attached Files



#4
Jack Donker

Jack Donker

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 98 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
  • Interests:I Love It When A Plan Comes Together
Download newest myhack
And run myfix and done

#5
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Supervisors
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff

Download newest myhack
And run myfix and done

What is the cause of OP kext cache issue and what does new myhack/myfix have or do that fixes this? I've never used it b4.

#6
a3yu

a3yu

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 183 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy™

Download newest myhack
And run myfix and done


Not work

#7
Jack Donker

Jack Donker

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 98 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
  • Interests:I Love It When A Plan Comes Together
Run kext utility then run it a couple of times

#8
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,423 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

try to use appleahciport and ioahcifamilly from lion ....

and see if stop using kernelcache

after install that kext , before make a copy of the original ones


sudo kextcache -prelinked-kernel


to rebuild the caches


good hack


#9
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Supervisors
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
Impossibile trovare la partizione dell'assistente di avvio=unable to find boot partition. Appears OSX not recognizing your HD as bootable volume, along with crashing of some core apps, primarily imAgent/Mesages. Try Artur's suggestion first, If still issue try reinstalling the Essentials.mpkg from the installer, you can just double click it to install, and verify correct boot drive is picked in boot section of systemPrefs, owners are enabled and correct permissions and owners set for /, do not apply any changes recursively, can then try to repair permissions again with diskutility. If all else fails a clean install to a clean disk with no other partitions on it maybe as last resort.

#10
a3yu

a3yu

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 183 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy™

hello

try to use appleahciport and ioahcifamilly from lion ....

and see if stop using kernelcache

after install that kext , before make a copy of the original ones


sudo kextcache -prelinked-kernel

to rebuild the caches

good hack


Just perfect THX ^^

#11
a3yu

a3yu

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 183 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy™
This fix still work on DP4

#12
harrydeo

harrydeo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
Just update to Chameleon 1957 onwards it works without requiring any fixes

#13
a3yu

a3yu

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 183 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy™

Just update to Chameleon 1957 onwards it works without requiring any fixes


THX FOR THE REPO!!!!

damn i don't have original file anymore T_T

#14
a3yu

a3yu

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 183 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy™

Just update to Chameleon 1957 onwards it works without requiring any fixes


Ok i tried on my own and it works *_* yessa

#15
a3yu

a3yu

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 183 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy™
WITH RETAIL I GOT TO USE

appleahciport and ioahcifamilly from lion



Any one has found a

better way to solve the problem ?? (chamaleon don't solve anything)

#16
hlakustiker

hlakustiker

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 47 posts

hello

try to use appleahciport and ioahcifamilly from lion ....

and see if stop using kernelcache

after install that kext , before make a copy of the original ones


sudo kextcache -prelinked-kernel

to rebuild the caches

good hack

Tank you very much. This worked pretty good for me and solved my last issue.

#17
bigpoppa206

bigpoppa206

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 472 posts
  • Gender:Male
  • Location:Seattle, WA USA Earth
To use UseKernelCache=Yes you MUST have all your kexts in S/L/E, NOT E/E and you have to rebuild the caches as described above.

#18
jermaine151

jermaine151

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

To use UseKernelCache=Yes you MUST have all your kexts in S/L/E, NOT E/E and you have to rebuild the caches as described above.


I had this same issue and your post solved it for me in the easiest way. I just used Kext Utility to install my extensions from E/E, removed them from E/E and rebuilt cache.

Thank YOU!

#19
queglay

queglay

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 28 posts

I'm having the exact same problem with Lion on a Dell T5400 using MyHack.  I tried the method Jermaine151 used but it did not work for me.

 

I have permanently set in my boot.plist file

UseKernelCache=No

but I don't think its the right kind of solution to keep.







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy