Jump to content

VoodooHDA - common problems


  • Please log in to reply
131 replies to this topic

#121
HackMan85

HackMan85

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 197 posts
  • Gender:Male
  • Location:napoli
  • Interests:Computer e sapere informatico.
Hello, I managed to configure VoodooHDA 2.8.4, operate all the doors except the ine-in but never use it, I have a problem when I use the microphone, it happens that you hear a loud noise, the noise was continuous before and I deleted the two files "com.apple.audio.DeviceSettings.plist" and "com.apple.audio.SystemSettings.plist." 
I also noticed that the microphone is connected that is on front or on rear is always active, for example if I set the audio settings as an input jack on the rear and connect the microphone on the front works the same even if it should not. 
add getdump and the info.plist file.


#122
chief keef

chief keef

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
im having an issue where audio starts out perfectly fine then gradually starts delaying and getting distorted to the point where it's muted. any ideas on a fix? been looking around everywhere and other people have the problem but haven't gotten a fix yet

#123
chief keef

chief keef

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male

im having an issue where audio starts out perfectly fine then gradually starts delaying and getting distorted to the point where it's muted. any ideas on a fix? been looking around everywhere and other people have the problem but haven't gotten a fix yet

 

any  ideas on how to fix? ive been trying to do this for awhile now lol.

 

i also saw other people ITT were having the same problem but didnt get it fixed.



#124
whityini

whityini

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 184 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italia

Strange thing happens to my audio. :(

 

On my Qosmio X70 I have a Conexant cx20755 sound board. I have tested all the VoodooHDA but the only one that seem to work is version 2.8.4.

 

The strange thing is that sound works for 5 seconds, let say, from the speakers and then shut down. To have the sound back I have to switch to the headphones and than the sound works correctly for other 5 seconds and then shut down. If I then select the speakers again the sound get back but only for this bloody 5 seconds and so on.

 

What could be the reason? Any one other faced this problem?



#125
maRRRco

maRRRco

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts

Hi

I have installed voodoohda 2.8.5 in my system with IDT audio card.

Everything works good except for a non perfect sync in video playback (vlc,quicktime)

The audio is out of about 0.2 seconds, not so much but this annoy me.

How can I get rid of this situation ?



#126
Evgeniy

Evgeniy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts

Hi All !!!

(10.9.2) retail
Asus P5QL/EPU
Intel Core 2 Quad Q8300
GTX 560ti
Clover 2747

 

And can do startup via vt1708s 

Try it http://www.hackintos...or-via-vt1708s/

But after install and restart have status of voodoo kext - not load (((

 

Is it compatible with 10.9.2   ???



#127
illfatedIM

illfatedIM

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

anyone has got SPDIF Out (Grey Rear) working with a creative card?



#128
Voldemort

Voldemort

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

I have a Issue with my HDMI sound through NVIDIA GT210.

 

my audio device is: 0X10DE0BE3, so in Info.plist, I set the "IOPCIPrimaryMatch" to   "0x0be310de".

 

So, The VoodooHDA kext detects my HDMI audio with Four "Digital Out (HDMI)" in System Preferences.

 

Now I probe to hear music choosing an HDMI port on System Prefs.  Only I can get Audio on the "number 2 Digital Out (HDMI)"

 

Now the problem is that I can Only hear 1 second of sound or music and then It get muted.

 

What Can I do?

 

Regards from Mexico



#129
Onixs

Onixs

    Since 2007

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 808 posts
  • Gender:Male

Edit Info.plist and change

			<key>AllowMSI</key>
			<true/>

to this

			<key>AllowMSI</key>
			<false/>


#130
Voldemort

Voldemort

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

 

Edit Info.plist and change

			<key>AllowMSI</key>
			<true/>

to this

			<key>AllowMSI</key>
			<false/>

 

 

Edit Info.plist and change

			<key>AllowMSI</key>
			<true/>

to this

			<key>AllowMSI</key>
			<false/>

Ok I will test it. I hope it works



#131
maRRRco

maRRRco

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts

Hi guys

everytime I shutdown my pc, I hear a cracking short sound from the speakers of my notebook, like an outbreak.

I think the system or voodoo driver doesn't cut power to speakers.

The same happens in windows 8 If I don't install sound driver, so i think is a problem with voodoo kext.

Is there a way to get a silent shutdown ? 



#132
Nemorosus

Nemorosus

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • Gender:Male

Hey there guys. So, I have a problem, a weird one. For example if I restart my laptop, and than boot into any other OS than OS X, [Linux Mint, Windows 8.1 tried] - I have no output from the external jack, but I do from the internal speakers. :o This drives me nuts. I need to shut down my laptop using the power key (otherwise it doesn't work), and turn it on again.

 

Any suggestions?







2 user(s) are reading this topic

1 members, 1 guests, 0 anonymous users


© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy