Jump to content

G73SW/G74SW Lion GM Install


  • Please log in to reply
182 replies to this topic

#41
sparkythewondersquid

sparkythewondersquid

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 209 posts
  • Gender:Male
  • Location:Chouteau, Montana

I noticed that too, but I am not sure what's going on with that! If you open skype or facetime, it's working right. But once you open photo booth, it's blocky. If I was going to guess, it's some type of zoom feature that we don't have the right drivers for. What drivers are you using from G74SW?

Here it is uninstall the ATK from windows install these then on the Lion side press Fn and f1 wait till the computer is asleep and backlight will come on after wake :) my USB 3.0 only seems to work if I shut down my computer and then take off the battery and power cord put back battery and power supply and reboot any fix for this?

Attached Files



#42
oSxFr33k

oSxFr33k

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 786 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Sound and Graphic Design. Electronics in general.
@jeffc2009,

Amazingly your package works with G74SX. Audio/GFX/PowerManagment/Sleep etc.

WHat I was curious to see is your PCI device list. Do you have a way of displaying it?

Here is the G74SX:


osxfr33ks-MacBook-Pro:~ osxfr33k$ lspci -nn
pcilib: 0000:05:00.0 64-bit device address ignored.
pcilib: 0000:05:00.0 64-bit device address ignored.
pcilib: 0000:01:00.0 64-bit device address ignored.
pcilib: 0000:01:00.0 64-bit device address ignored.
00:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation Unknown device [8086:0104] (rev 09)
00:01.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Unknown device [8086:0101] (rev 09)
00:16.0 Communication controller [0780]: Intel Corporation Unknown device [8086:1c3a] (rev 04)
00:1a.0 USB Controller [0c03]: Intel Corporation Unknown device [8086:1c2d] (rev 05)
00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation Unknown device [8086:1c20] (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Unknown device [8086:1c10] (rev b5)
00:1c.1 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Unknown device [8086:1c12] (rev b5)
00:1c.3 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Unknown device [8086:1c16] (rev b5)
00:1c.5 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Unknown device [8086:1c1a] (rev b5)
00:1d.0 USB Controller [0c03]: Intel Corporation Unknown device [8086:1c26] (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge [0601]: Intel Corporation Unknown device [8086:1c49] (rev 05)
00:1f.2 SATA controller [0106]: Intel Corporation Unknown device [8086:1c03] (rev 05)
00:1f.3 SMBus [0c05]: Intel Corporation Unknown device [8086:1c22] (rev 05)
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: nVidia Corporation Unknown device [10de:1251] (rev a1)
01:00.1 Audio device [0403]: nVidia Corporation Unknown device [10de:0bee] (rev a1)
03:00.0 Network controller [0280]: Broadcom Corporation BCM4322 802.11a/b/g/n Wireless LAN Controller [14e4:432b] (rev 01)
04:00.0 USB Controller [0c03]: Unknown device [1b73:1000] (rev 04)
05:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 06)

#43
jeffc2009

jeffc2009

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts

Here it is uninstall the ATK from windows install these then on the Lion side press Fn and f1 wait till the computer is asleep and backlight will come on after wake :P my USB 3.0 only seems to work if I shut down my computer and then take off the battery and power cord put back battery and power supply and reboot any fix for this?


Got a better solution for ya... Check op in a few mins. I am trying to get it uploaded right now. Sleep/backlit keyboard/lid close to sleep. And my OpenGL scores is backup along with the smoothness of 10.6.8. I pretty much got everything working like it should except SD card reader.

Sorry about that!! Ran into some error that I had to fix before i'll post it. Depends on who's got a copy of IOHIDFamily from 10.6.8.

#44
iquit040

iquit040

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
jeff , the rune.zip won't let me download it ...i get ups driver error, so i need to boot from the boot disc to run the dsdt auto patcher, maybe thats where my problems have been coming from....

ill try to download it again later.... you get speedstep working yet with the DP4 ? Im getting random kernel panics again.... on boot sometimes it just does a slow gray screen fill then tells me to shutdown .... gotta love the randomness.

#45
oSxFr33k

oSxFr33k

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 786 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Sound and Graphic Design. Electronics in general.
@jeffc2009,

The G73 and G74 are identical except the Graphics card I checked the LSPCI.

I am running the G74SX as I type on your Lion Package.

Is it possible we can change the title to G73/G74?

I have the DSDT.aml from MaLd0n which is really the only difference. Let me know what you think?

For Lion GM it works great with QE/CI but in 10.6.8 no QE/CI

#46
oSxFr33k

oSxFr33k

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 786 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Sound and Graphic Design. Electronics in general.
Anyone note that in Verbose mode it keeps running the -f (fix) on every boot or i it just me?

#47
sparkythewondersquid

sparkythewondersquid

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 209 posts
  • Gender:Male
  • Location:Chouteau, Montana

Got a better solution for ya... Check op in a few mins. I am trying to get it uploaded right now. Sleep/backlit keyboard/lid close to sleep. And my OpenGL scores is backup along with the smoothness of 10.6.8. I pretty much got everything working like it should except SD card reader.



Got a better solution for ya... Check op in a few mins. I am trying to get it uploaded right now. Sleep/backlit keyboard/lid close to sleep. And my OpenGL scores is backup along with the smoothness of 10.6.8. I pretty much got everything working like it should except SD card reader.

Yes if there is a better way lety me know the keyboard light is very important

#48
Ira Aduro

Ira Aduro

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 137 posts
Hello Gents, question - is there are particular G73SW model that works best? I noticed various models on Ebay. I am being "forced" to buy a mac for work purposes (developing games for iOS platform) and would rather not have to spend over 2k for a decent laptop rig. So, I guess my other question is, knowing more of my situation, would you recommend me using the G73SW as a MPB alternative for work?

#49
littlepapapump

littlepapapump

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts

If you need help with 10.6.8 go here: http://www.tonymacx8...=...0&start=266. If you don't understand any of those process, please read the whole thread before asking!!

I will not answer anything with 10.6.8 on this thread

Before we start, I would like to take a moment to thank MaLd0n and flAked for their contribution to this community. And to Plourde for posting a thread with 10.6.3 install.

Now to our pride and joy Lion 11A511 Gold Master.

Install for Lion on G73SW:


1. Make sure you have atleast 8 GB usb drive. Follow MaLd0n's instruction on how to create a "Lion installation via USB stick using Chameleon, Update Lion GM" Things to download from that site: http://www.insanelym...howtopic=256729 (Extra_Lion_DP4.pkg.zip, Chameleon RC5 V1083, New Installer Extra Folder/MBP8,2, IOAHCIBlockStorageInjector, NullCPUPowerManagement).

2. Restart, press "ESC", and choose to boot with USB you just created. When you get to chameleon boot screen choose "Mac OS X Base System" Make sure you choose GUID partition scheme in diskutil and format/name your drive "Lion". And follow the directions to finish OS X Install.

3. After you install, restart, press "ESC", and boot with the same USB. Once you see chameleon boot screen choose "Lion" or whatever you named it.

4. Download my package for almost perfect install. (http://www.megaupload.com/?d=JQNPBSFJ)

5. For Nvidia GTX 460m download: http://us.download.n....0.19-macos.dmg plus my package. (Thanks guys for reminding me this) Delete AppleGraphicsPowerManagement.kext from S/L/E. After you will have full acceleration!! Just remember, we don't have the official nvidia drivers nor cuda for Lion. So be patient!!!

GLViewer: http://www.realtech-...w/download.html
Cuda-Z: http://sourceforge.n...VN.dmg/download



6. For HDMI audio. Open apps/utilities/Audio MIDI setup. On left click HDMI, on right change format to 48000.0 Hz, 2ch-24bit, click on configure speakers and setup stereo(left front is 0 1 output stream/right front 0 2 output stream). Should have audio after this.

7. Speedstep working with AICPUPM 159. Thank you Regae for uploading AICPUPM!!!! Download: http://www.megaupload.com/?d=FUN5IVX3. Remove E/E NullCPUPowerManagement, S/L/E Sleepenabler. Use Kext wizard to replace and backup AICPUPM, fix permission, and reboot. I will update this as soon as speedstep for Lion GM is released.



8. Here's a replacement DSDT.aml


9. No SD Card reader. I made it this far with a working system, and it's time for someone else to contribute alittle..

The purpose of this thread is to try to get everything working as close to a real macbook pro 8, 2 running Lion GM.


hi jeff for starters I was using a higher busratio so my apologies, I got your package installed and I'm using your dsdt with no flags, wifi for me still won't load, it shows it in my systems loaded extentions but does not work, could it have something to do with me having snow leopard on the same hard drive but different partition? Wireless works well in windows snow leopard and debian, thanks

#50
jeffc2009

jeffc2009

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts
Can someone upload IOHIDFamily from 10.6.8?

hi jeff for starters I was using a higher busratio so my apologies, I got your package installed and I'm using your dsdt with no flags, wifi for me still won't load, it shows it in my systems loaded extentions but does not work, could it have something to do with me having snow leopard on the same hard drive but different partition? Wireless works well in windows snow leopard and debian, thanks


Are you using my IO80211Family? Do you have IORegistry installed? Try this:

repair permission/diskutil then:

sudo chown root:admin /

sudo kextcache -system-prelinked-kernel

sudo kextcache -system-caches

jeff , the rune.zip won't let me download it ...i get ups driver error, so i need to boot from the boot disc to run the dsdt auto patcher, maybe thats where my problems have been coming from....

ill try to download it again later.... you get speedstep working yet with the DP4 ? Im getting random kernel panics again.... on boot sometimes it just does a slow gray screen fill then tells me to shutdown .... gotta love the randomness.


I am currently working on a few fix due to kp from iohidfamily. But I had to revert back to some of 10.6.8 Files.

Anyone note that in Verbose mode it keeps running the -f (fix) on every boot or i it just me?


I think it from the 1083 package we had installed. I even revert back to older version and still does the same.

@jeffc2009,

The G73 and G74 are identical except the Graphics card I checked the LSPCI.

I am running the G74SX as I type on your Lion Package.

Is it possible we can change the title to G73/G74?

I have the DSDT.aml from MaLd0n which is really the only difference. Let me know what you think?

For Lion GM it works great with QE/CI but in 10.6.8 no QE/CI


Please let me know what you did differently with G74SW to get gfx working!!

Hello Gents, question - is there are particular G73SW model that works best? I noticed various models on Ebay. I am being "forced" to buy a mac for work purposes (developing games for iOS platform) and would rather not have to spend over 2k for a decent laptop rig. So, I guess my other question is, knowing more of my situation, would you recommend me using the G73SW as a MPB alternative for work?


I would say to get the bestbuy model that's around $1100 since you don't need 1080 for iOS!!

#51
littlepapapump

littlepapapump

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
[quote name='jeffc2009' date='Jul 11 2011, 06:49 PM' post='1712910']
Can someone upload IOHIDFamily from 10.6.8?



Are you using my IO80211Family? Do you have IORegistry installed? Try this:

repair permission/diskutil then:

sudo chown root:admin /

sudo kextcache -system-prelinked-kernel

sudo kextcache -system-caches


Hi Jeff I tried it and no go, when I reboot from usb installer wireless works, im confused lol

#52
jeffc2009

jeffc2009

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts

Jeff I tried it and no go, when I reboot from usb installer wireless works, im confused lol


Me too!!! Can I get a copy of your IOHIDFamily and AppleKeyStore from your 10.6.8?

#53
littlepapapump

littlepapapump

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts

Me too!!! Can I get a copy of your IOHIDFamily and AppleKeyStore from your 10.6.8?


When I get home from work I sure can, you're having wifi issues too? I am lost on what to do

Me too!!! Can I get a copy of your IOHIDFamily and AppleKeyStore from your 10.6.8?

Are you getting ath attached failed in verbose mode as well?

#54
jeffc2009

jeffc2009

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts

When I get home from work I sure can, you're having wifi issues too? I am lost on what to do


Are you getting ath attached failed in verbose mode as well?


I got wifi, but kp's when i shut down and start backup. Error with IOHIDFamily with dependancies AppleKeyStore. Had to restart after 2-3 times it starts.. Don't know why?

#55
littlepapapump

littlepapapump

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts

I got wifi, but kp's when i shut down and start backup. Error with IOHIDFamily with dependancies AppleKeyStore. Had to restart after 2-3 times it starts.. Don't know why?

I'm getting IOPCIfamily panic
atheros panic usb panic at times and audio at times

Attached Files



#56
jeffc2009

jeffc2009

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts

I'm getting IOPCIfamily panic
atheros panic usb panic at times and audio at times


There's a few files that you need, but before I upload it I have to test the rest!!! I started with that, then audio and now applekeystore. I am having MaLon look at it to see if he can figure it out. I had google that but nothing!!!. But I have all that worked out and running. I thought I had it all running until i hit restart! Just be patient with me..

I thought you don't have your laptop with you??

#57
littlepapapump

littlepapapump

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
I have my laptop and my droid phone with me I was unsuccessful with using my phone to Tether with mac, and I can't access mac through wondows, no Internet on the site I work on lol, that's why I had to wait to get home to send fikes, pretty much all my posts are from my phone, when I get home its usually renovation time for the wife lol, look at the reflection in the pic you will see my truck, playing at work lol

#58
jeffc2009

jeffc2009

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts

I have my laptop and my droid phone with me I was unsuccessful with using my phone to Tether with mac, and I can't access mac through wondows, no Internet on the site I work on lol, that's why I had to wait to get home to send fikes, pretty much all my posts are from my phone, when I get home its usually renovation time for the wife lol, look at the reflection in the pic you will see my truck, playing at work lol


I got it figured out.. Can't have usb plugged in on the left side while booting!!! Don't know why, but when I switched to the right side usb 2.0. Everything starts up without any problems and I had restarted, shutdown. If you want to know what files i used to get everything up and going was AppleACPIPlatform 1.3.6, IOPCIFamily 2.6.5, IOAudioFamily 1.8.3. Kinda like what I did with 10.6.8. Everything is working but don't try to start with a usb in the left side!!!!



Spoke too soon!! It KP, but with bunch of garbage. But after I yanked all usb off and restarted without any problems. I don't think our usb port like to play nice when booting.. After you boot, then everything is fine. Go figure.

#59
oSxFr33k

oSxFr33k

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 786 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Sound and Graphic Design. Electronics in general.
@jeffc2009,

I just installed cuda and binary hex changed the values per netkas hack.

I also got a pre module for Chameleon to support the GTX560m from Azimutz which he wanted me to test and said it will be in the next release!!

When launch photo booth I keep getting the spinwheel. Not he rainbow apple spinwheel but the one that looks like the one on startup. Then when I take a snapshot, I get an error unable to save.

#60
littlepapapump

littlepapapump

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts

I got it figured out.. Can't have usb plugged in on the left side while booting!!! Don't know why, but when I switched to the right side usb 2.0. Everything starts up without any problems and I had restarted, shutdown. If you want to know what files i used to get everything up and going was AppleACPIPlatform 1.3.6, IOPCIFamily 2.6.5, IOAudioFamily 1.8.3. Kinda like what I did with 10.6.8. Everything is working but don't try to start with a usb in the left side!!!!



Spoke too soon!! It KP, but with bunch of garbage. But after I yanked all usb off and restarted without any problems. I don't think our usb port like to play nice when booting.. After you boot, then everything is fine. Go figure.

I for the life of me can't get the wifi working, on boot ath attached failed, im lost





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy