Jump to content

OSX 10.7 Lion on P5Q Pro Turbo


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
chad3000

chad3000

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 38 posts
Is there any information on how to go about installing 10.7. Lion on this Motherboard yet?

#2
flip360

flip360

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 87 posts
  • Gender:Male
  • Location:Skopje
i have the P5Q PRO and it works with the USB installer from maldon :worried_anim:

cheers

#3
chad3000

chad3000

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 38 posts
Thanks bro! I have everything running perfect here with Lion DP4 except for sleep. MaLd0n is helping me out with this now so I hope to have this fixed soon. If sleep is working for you then any input would be awesome!

#4
yihtsair

yihtsair

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
mine is P5Q PRO, using MaLd0n's method too, it works but mayb need a little bit of tweak with different graphic cards

#5
jay_phoenix

jay_phoenix

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male

Is there any information on how to go about installing 10.7. Lion on this Motherboard yet?


By the way, this is my fist post EVER on any forum regarding osx86

Yes I have and it works flawlessly. Took me a half hour to figure out how to do it from a guide, and it worked perfectly.If your interested i can boot into my SL partition and get you the link.

Thing that worked OOB: Graphix-1080p dual screen

Post install:
Audio: ##### voodoohda( however the volume control on my keyboard doesn't actually control the volume)-Any help with this would be appreciated as i had the same problem in SL. Aside from that my SL build is FLAWLESS
Chameleon, Atansicethernet( or whatever it was called from SL)
#####-User DSDT install, Voodoohda, pepair perm,

AND everything works cept the sound issue above--including sleep/shutdown/restart

Specs:
asus p5qpro turbo
8gb g-skill ram
9600gt graphics

the only thing that actually really pisses me off about lion: no 3rd party trim support for ssd's
the iOS incorporation is cool if you have a trackpad
haven't done a geekbench test yet but it seems on par for speed with SL

Anyone who has info on this as well would be greatly appreciated :)

#6
cain82

cain82

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia
Hey guys ;)


RE: Snow Leopard & moving to Lion



…I tried ‘Empire EFI’ first, as described here: http://www.rgwoehr.c...-p5q-pro-turbo/


…It wouldn’t get to install. After trying a few other methods, I have managed to get 10.6.8 running pretty well. My builds are working, and yes, with 64bit Vanilla kernel and extensions enabled.

This is what I have found that has worked the best for me so far:


I am using the ‘nawcom ModCD’

http://blog.nawcom.com/?p=306


Then install the retail 10.6.0 .dmg.

To get 64 bit enabled, I use the Vanilla kernel from the retail disk.

I am in Australia, which I think has been part of the problem with following guides and using kexts from others. I've found that there a some variations of the P5Q Pro Turbo based on region.

...following what has worked for some others, did not worked for me, until found this guide:

http://translate.goo.....wtopic=196436

…As for my current/preferred method so far:

1: nawcom modCD – I found has decent support for non-Gigabyte boards.

2: Retail Disc 10.6.0 – using mach_kernel boot flag to load OS X


3: After install, run combo update to 10.6.8

4: Use ##### to install DSDT & create SMBIOS.plist


5: Install kexts, make adjustments/tweaks

5: Insert kernel flags into com.apple.Boot.plist

Note: Enable ‘arch=x86_64′ into com.apple.Boot.plist, wither other flags


I have it running pretty much flawless, but I just cannot get my audio working perfect, it has been a real challenge so far.

To keep testing, I'm using ‘Supa {censored}’ to make images of my drive that i just restore back to, after I screw up the build while testing.

http://www.shirt-poc...escription.html – try it if you haven’t already.

I am happy to pass on anything if anybody needs it...


**If anyone has any advice, can point me in a better direction or pass on any kexts/tools/utilities to get my VoodooHDA audio working (good) for the VIA VT1708s on the P5Q Pro Turbo, for either Snow Leopard or Lion, I would reeeeeely appreciate it!! :D

#7
kome

kome

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
I have p5q pro as well with ati4870 512mb, 8g 800mhz data , all Sata media storage and DVD everything working except sleep. Not quite success using Sticky post mehthods, followed another guide in this forum ,got my hackple successfully running lion.

Graphic and my pci asus wifi card with boradcom chip work OOB, LAN and alc1200 working after very little tweak ....,

Even got trim enabled on my Ocz Vertex SSD with trim enabler...

#8
GTACRFreak

GTACRFreak

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
on me Works nothing.. whatever i do..
Before i can go in the Installation GUI i have already an Error in Verbose mode:
"nstat_lookup_entry failed: 2"

and that 2x times /:

GTX470
Q6600

#9
fatherswatch

fatherswatch

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
I dun get it working on my P5Q Pro. All I get is this lovely screen

Posted Image

and I dunno why. Tried the USB stick method and the same on an internal HDD but same screen

some help? p5q pro & e8400 hd4870

#10
GTACRFreak

GTACRFreak

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
i didn't manage to get my SATA Drives to work... only my IDE's some solution.?'

Edit: and yea do some one have a solution for VT1708S Audio Driver (Kext) because VooDooHDA worked in SL but in Lion i get Kernel Panic.!

#11
fatherswatch

fatherswatch

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
need some network kext working with the p5q pro networkcard

Atheros® L1E Gigabit LAN controller kext needed


#12
aufa333

aufa333

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 202 posts
  • Gender:Male

i didn't manage to get my SATA Drives to work... only my IDE's some solution.?'

Edit: and yea do some one have a solution for VT1708S Audio Driver (Kext) because VooDooHDA worked in SL but in Lion i get Kernel Panic.!


backup ur applehda and delete it from S/L/E ,sometimes when both are present they gives KP.

need some network kext working with the p5q pro networkcard

Atheros® L1E Gigabit LAN controller kext needed


use any of these
http://www.kexts.com...rch.html#result

By the way, this is my fist post EVER on any forum regarding osx86

Yes I have and it works flawlessly. Took me a half hour to figure out how to do it from a guide, and it worked perfectly.If your interested i can boot into my SL partition and get you the link.

Thing that worked OOB: Graphix-1080p dual screen

Post install:
Audio: ##### voodoohda( however the volume control on my keyboard doesn't actually control the volume)-Any help with this would be appreciated as i had the same problem in SL. Aside from that my SL build is FLAWLESS
Chameleon, Atansicethernet( or whatever it was called from SL)
#####-User DSDT install, Voodoohda, pepair perm,

AND everything works cept the sound issue above--including sleep/shutdown/restart

Specs:
asus p5qpro turbo
8gb g-skill ram
9600gt graphics

the only thing that actually really pisses me off about lion: no 3rd party trim support for ssd's
the iOS incorporation is cool if you have a trackpad
haven't done a geekbench test yet but it seems on par for speed with SL

Anyone who has info on this as well would be greatly appreciated :)


for the volume issue ,i have away around _get apptivate + volume up/down scripts and assign it to ur keys ,if u want the scripts pm me and i will send u theme "They works flawlessly in SL & Lion".

I dun get it working on my P5Q Pro. All I get is this lovely screen

Posted Image

and I dunno why. Tried the USB stick method and the same on an internal HDD but same screen

some help? p5q pro & e8400 hd4870


ppl dont seems to use search
install fakesmc + ur vga kext + smbios + chameleon r1083 on ur usb.

#13
Puppua

Puppua

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

I dun get it working on my P5Q Pro. All I get is this lovely screen

Posted Image

and I dunno why. Tried the USB stick method and the same on an internal HDD but same screen

some help? p5q pro & e8400 hd4870

I had exactly that same problem and hardware.
All you have to do is swap your dvi cable to another dviport or use your second display :)

#14
Unetwork

Unetwork

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
  • Gender:Male
  • Location:Amsterdam
I just got everything working on my P5Q pro
Using first the LION USB Creator for Windows 7
Install went with no problems what so ever with the special bios patched file
Used F8 to reboot into Lion
Wifi USB working
Sleep working
G210 Gforce working with dual screens
Audio USB DeLux keyboard working
HD audio working
Lan working
Firewire working
used all the kext files here with kext helper b7
Here my specs:
Quad Core
HDisk 2 TB (Windows 7)
HDisk 320 (Lion) 10.7.3
G210 graphics 1Gb
Memory Dual 4 GB
Its not the first time I installed OSX had it running before but had a hard disk failure





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy