Jump to content

[GUIDE] A fast and easy way to install Lion


  • Please log in to reply
612 replies to this topic

#581
Bernard Tapie

Bernard Tapie

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
  • Location:Paris, France
hi,
by now I haven't got very far because my install lion.app is missing the "JavaRuntimeForMacOSX10.7.pkg" and therefore it seems to prevent the "mkboot" to work properly, then I guess that that java thing will also prevent the "finalize" to install and patch correctly...

please, how could I fix that ?

#582
tseug

tseug

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 407 posts
  • Gender:Male

hi,
by now I haven't got very far because my install lion.app is missing the "JavaRuntimeForMacOSX10.7.pkg" and therefore it seems to prevent the "mkboot" to work properly, then I guess that that java thing will also prevent the "finalize" to install and patch correctly...

please, how could I fix that ?


The Java runtime had been removed from the server. I've changed the script to point to a newer version so you should try again with v1.3

#583
Bernard Tapie

Bernard Tapie

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
  • Location:Paris, France

The Java runtime had been removed from the server. I've changed the script to point to a newer version so you should try again with v1.3


yeah I figured that out, meanwhile I generated a custom dsdt.aml file and was able to boot flawlessly from my brand new ssd hard drive. I used the migration tools to move everything from my time machine backup and strangely browsing internet is kinda slow. I've installed the v10.7.0 and haven't updated to 10.7.3 yet. Also my MOTU PCI424 isnt recognized anymore...I'll check everything else tomorrow.

thanks :)

#584
Bernard Tapie

Bernard Tapie

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
  • Location:Paris, France
ok, so I finally used your new script and now everything seems perfect, sleep/wake up, wi-fi, ethernet, my motu pci424 also works, i checked if trim is activated and it is. Great job !

thank you !

#585
tseug

tseug

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 407 posts
  • Gender:Male

ok, so I finally used your new script and now everything seems perfect, sleep/wake up, wi-fi, ethernet, my motu pci424 also works, i checked if trim is activated and it is. Great job !

thank you !


You're welcome :)

There's nothing in the script that handles trim so you must have done that on your own.

#586
CmCd01

CmCd01

    InsanelyMac Protégé

  • Donators
  • 74 posts
Tseug, is the new installer required to "finalize" prior installations? For example, in the past I've run your original ./finalize after applying certain software updates. Do I need to use the ./finalize in the new installer for any software updates in the future, or is it for use only with new Lion installations? I'm a little confused as to what changed that caused you to create the new installer and what it should be used for. :worried_anim:

#587
tseug

tseug

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 407 posts
  • Gender:Male

Tseug, is the new installer required to "finalize" prior installations? For example, in the past I've run your original ./finalize after applying certain software updates. Do I need to use the ./finalize in the new installer for any software updates in the future, or is it for use only with new Lion installations? I'm a little confused as to what changed that caused you to create the new installer and what it should be used for. :worried_anim:


finalize hasn't changed, so no :)

#588
tseug

tseug

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 407 posts
  • Gender:Male
How to update to 10.7.4:

1. Update (Combo or Software update).
2. Boot into USB
3. Rerun finalize
4. Reboot into your installation. Done.

kernel.log gives some error messages regarding SMC::smcReadKeyAction and SMC::smcInitHelper in 10.7.4 but it doesn't seem to have any adverse effects.

#589
Bladel

Bladel

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
Had to remove SleepEnabler.kext to get 10.7.4 working.

#590
AndrewSM

AndrewSM

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

How to update to 10.7.4:

1. Update (Combo or Software update).
2. Boot into USB
3. Rerun finalize
4. Reboot into your installation. Done.

kernel.log gives some error messages regarding SMC::smcReadKeyAction and SMC::smcInitHelper in 10.7.4 but it doesn't seem to have any adverse effects.

Hello tseug,

I am currently on 10.7.3 (my mobo is P35-DS4) after using your way to install lion, but I used this tool to enable OpenCL. Will your guide "how to update to 10.7.4" still work or do I have to do any extra step? Thanks for help.

#591
tseug

tseug

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 407 posts
  • Gender:Male

Hello tseug,

I am currently on 10.7.3 (my mobo is P35-DS4) after using your way to install lion, but I used this tool to enable OpenCL. Will your guide "how to update to 10.7.4" still work or do I have to do any extra step? Thanks for help.


I have no way of knowing. Experiment.

#592
nbpanjwa

nbpanjwa

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Good guide, thanks for the tutorial.

I tried this on my GA-965P-DS3 Rev?? (may be 1.6 not sure) could not boot after installing Lion. Wonder if anyone got thru this on similar board? Any suggestions, if I should make USB with/without DSDT? or anything else I'm missing?

Motherboard: GA-965P-DS3
CPU: Intel Core 2 Duo 1.86 GHz
Video: Diamond Radeon HD 2600 XT PCIe 512MB
Partition: Guid, dual boot with Windows 7
HD Connector: ATA (no SATA)
Sorry, I can't upgrade for now

I'll appreciate any help, Thanks.

#593
kurt

kurt

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
I can't for the life of me get sound to work using this, or voodoohda.

GA-P35-DS4 Rev 2.1 Q6600

No matter what, "No output devices found" shows up

#594
kurt

kurt

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
Nevermind, got it to work!

Also, please tell me the OP will update this script for Mountain Lion once it is released later this month?

OP, FTW on this script. Works perfectly on my GA-P35-DS4!

#595
FavleX

FavleX

    FavleX

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 727 posts
tseug the Installation osx lion app where have to be resided in the Applications folder?
'cause I located it there, but after launched the mkboot script, the terminal stopped to run saying "hdiutil: failed - No such file or directory"....well..I don't know.. :wallbash:

#596
herbalb

herbalb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 93 posts
@tseug:
Thanks a lot!
This guide is so great and it worked so well with my P35-DS4.
But can we hope for another guide from you for installing Mountain Lion on that motherboard?

EDIT: It looks like the guide there http://www.insanelym...howtopic=276647 in combination with this guide here will probably do the job as it's obviously based on tseug's great work.
Now I'm looking forward to the release of ML. :)

#597
FavleX

FavleX

    FavleX

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 727 posts

tseug the Installation osx lion app where have to be resided in the Applications folder?
'cause I located it there, but after launched the mkboot script, the terminal stopped to run saying "hdiutil: failed - No such file or directory"....well..I don't know.. :wallbash:

Ok, the first one is done.The prob was about getting the 10.7 in the app store.
Then the script is started and everything is done well, unfortunately, after the boo, the verbose says "Can't find legacy kernel"...what's wrong with that?

:-( Please suggestion!

Posted Image

#598
tseug

tseug

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 407 posts
  • Gender:Male

Ok, the first one is done.The prob was about getting the 10.7 in the app store.
Then the script is started and everything is done well, unfortunately, after the boo, the verbose says "Can't find legacy kernel"...what's wrong with that?

:-( Please suggestion!

Posted Image


It looks fine to me. Are you sure you're booting directly from USB and not through the chameleon on your hard drive?

#599
FavleX

FavleX

    FavleX

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 727 posts
Hi Tseug, thanks for your time.

Yes I am sure; just entered to the BIOS before to start the boot process to select the USB-HDD..I don't know, it sounds so..stupid.
Just reformatting usb drive and repeating the process from the beginning right now.
:-(

#600
FavleX

FavleX

    FavleX

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 727 posts
@Tseug

Pretty happy, the prob was the BIOS, setted correctly but lost the submenu boot order..
Then the installation procedure has gone well, even the finalize script, unfortunately something is gone wrong on the graphic side.
I attach an image, just supposed it's the FX Quadro 3500 the prob...


Posted Image





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy