Jump to content

ATI Radeon 6xxx, working QE/CI


  • Please log in to reply
789 replies to this topic

#781
sensey

sensey

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
I have the same problem as bretticus and Nur710As. I use 10.9 on X48, Q6600, 6Gb RAM, ATI6970.
Determined that the system freezes when opening JPG in programs such as "View", Aperture, IPhoto, etc. But correctly opens in Google Picasa!
 
Without AMDRadeonX3000.kext system works correctly, but without hardware acceleration.
 
Please help!
 
I'm sorry for my english


#782
dmrkillah

dmrkillah

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Got the same problem with freezes, anyone tried with OS X 10.9.1?



#783
tucano2000

tucano2000

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

I've patched the 10.9 GM AMDRadeonX3000, based on the patches provided from andybe.

 

This is what i've done:

 

1) Enter "single-user" mode, move AMDRadeonX3000.kext to a safe location and delete the kernel cache (or boot with -f).

2) Boot to desktop and copy the patched AMDRadeonX3000.kext to /System/Library/Extensions/.

3) Rebuild the kextcache.

4) Download FBRotate and add it to your User's Start Items.

5) Check with Disk Utility to make sure your drive has the correct system permissions.

6) Reboot.

 

Note: Coldboot bug might still be present.

 

I'm running this off a single HD6950, using just GraphicsEnabler=Yes (no DSDT injections). Same bugs as always though: no OpenCL, MSAA bugs etc.

 

Are you using others AMD* / ATI* kexts and files in /System/Library/Extensions ?



#784
Bondik

Bondik

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ukraine

 

I have the same problem as bretticus and Nur710As. I use 10.9 on X48, Q6600, 6Gb RAM, ATI6970.
Determined that the system freezes when opening JPG in programs such as "View", Aperture, IPhoto, etc. But correctly opens in Google Picasa!
 
Without AMDRadeonX3000.kext system works correctly, but without hardware acceleration.
 
Please help!
 
I'm sorry for my english

 

Have same problem, please help!



#785
dmrkillah

dmrkillah

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

kext worked (same problem with crashes though) in 10.9.1, not working in 10.9.2 - is someone willing to patch it?



#786
itanitan

itanitan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Gender:Male
  • Location:Granada (Spain)

Yes i have xfx hd6790 but when you writer "0x673e1002" this is error is "0x673E1002" you look "E" Capital, "e" no work. 

 

you can.



#787
leitohk

leitohk

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Hi Andy, I´m from Argentina. Sorry abaut my english.
Finding in internet i saw that you maybe know the way to working with Radeon HD 6790. I Tried a lot of things and cant found the way to do work. Tried with Niresh Yosemite, Mavericks, ML2, editing the ATI6000Controller.kext and AMDRadeonAccelerator.kext with the id (0x673e1002), tried with clover, with chimera and this parameters:
 
GraphicsEnabler=(No and Yes) AtiConfig (a lot of framebuffers that i take from tonymacx86 wifi), AtiPorts, etc.
 
My displays DVI goes to black after apple logo.
Tried with HDMI out and can enter to the system but see all bad (pixels)
 
If you can help me i would thanfull my friend.
Bye bye!


#788
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 3,470 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow

Forget niresh, chimera, tonymac and follow this guide      [HOW TO] Make Radeon {Desktop or Mobility} be working by using Clover    



#789
leitohk

leitohk

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Forget niresh, chimera, tonymac and follow this guide      [HOW TO] Make Radeon {Desktop or Mobility} be working by using Clover    

Hi, thanks for the answer.I just was read that first at all, but not worked for me. 



#790
Slice

Slice

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 3,470 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow

what namely is not working?







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2015 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy