Jump to content

Solution ALC888/ALC888S/ALC1200


  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
luciano_frc

luciano_frc

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Solution for audio codecs mentioned above.

I'm just posting the request of the Maxi From HMBT

ALL CREDITS TO AutumnRain And Slice From Project OS X And VooDoo Team

With this installation package in the System Profiler does not show anything about the codec installed.
But in Control Panel all the audio controls are functional.
Was tested on an Intel motherboard that has DG43GT Realtek ALC888/1200.
Now the next step in the development and ultimate solution is to appear in System Profiler the codec installed.
To all who use, please be kind enough to post what worked and what Codec motherboard used.
Let us together try to make this is the final solution for this codec.
I ask for help to friends also appear to do in System Profiler which codec is installed. I think with one. Kext legacy installed in EFI / EXTRA / EXTENSIONS resolved. But I do not have enough knowledge to enter the layout of my audio codec this. kext.
The installer is based on VooDooHDA is an unofficial, but has worked well with the codec mentioned above.
MAXI ..

Sei que muitos estão com problemas nesses codecs de audio, alguns com chiados outros ainda não conseguiram fazer funcionar.
Encontrei neste site o qual ainda não conhecia esta versão modificada do VooDooHDA o qual está inclusive com instalador.
Funcionou perfeitamente para meu audio.
E eu particularmente testei nesses codecs citados acima.
Baixe instale e seja feliz...
Não esqueça de comentar qual seu codec de audio e se funcionou perfeitamente..
Usando este .PKG no System Profiler não aparece nada sobre o Cocec Instalado porém todos o controles são funcionais.
Não precisa de nenhuma .KEXT adicional (exemplo, LegacyHDA,AppleHDA alterada)

VooDooHDA 0.2.5.6




Posted Image

#2
rmaucigasha

rmaucigasha

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
I confirm this to be working on my Acer Extensa 5230 laptop. ALC888S sound. Thank you very much and keep up the good work !

#3
Ricksterm

Ricksterm

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 94 posts
I confirm this to be working on the HP Pavilion P6235UK ALC888S sound.

MSI-MS7613 Motherboard (HP codename Indio-UL8E)

Thank you so much for this work, I have been trialling and erroring for many weeks now as the solution I was using messed up after 10.6.3.

I am very very happy and grateful that I can use OS X with sound once more!

#4
Thelgord

Thelgord

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Gender:Male
  • Location:Evans, GA
Works well enough on my IntelDG35EC mobo. ALC888s/ALC1200 on-board sound. Inputs are not working properly, but for now I don't need a mic. This has been the hardest thing to get right on this mobo. Sound output is topnotch, no skipping or thumping at all.

#5
mac4dinner

mac4dinner

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
howdy folks,

i have installed Mac OS X in my Lenovo S10. Everything is fine except for the audio. So was just wondering whether this VooDooHDA package would work for me or not!? :(

Any help would be highly appreciated as whatever I found out on the net were futile, like for e.g. I tried installing the AzaliaAudio.pkg or the Audieee!

Thanks all. :)

#6
kadak

kadak

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
GB GA-EP45-UD3LR. ALC888, Leo 10.5.8 Darwin 9.8.0

SPDIF out don't passes thru Dolby Digital encoded signals. Tested with EyeTV Sat (AstraVision HD test from Astra 19,2E).

#7
dancefloordan

dancefloordan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
Hey i have a sony vaio vpcf115fm would this be the sound card i have

#8
mac4dinner

mac4dinner

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
hey guys,

I've managed to work out the sound...it just wont work as i was doing some mistakes while installing the kexts ;) but evrything's fine now!

Cheers.

#9
Sjeezo Productioe

Sjeezo Productioe

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
Fantastic ! Thanks to this I got my audio to work

Specs:
ALC888S
10.5.5 (iDeneb)


#10
slipttees

slipttees

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 343 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iguatu-CE, Brazil
voodooHDA 2.6.1 work fully on DG35EC ALC888S/1200

big thx

#11
razert

razert

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Installed, on my MSI VR705 .. I am sure it is an ALC888S, and the sound is Crackling alot! Anybody has an idea?

#12
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 11,132 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
Try removing the IRQs from your TMR and PIC devices.

http://www.insanelym...howtopic=223205

#13
144key

144key

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts

Try removing the IRQs from your TMR and PIC devices.

http://www.insanelym...howtopic=223205


are these for sound crackling / choppy problem ?

#14
barrysanders20

barrysanders20

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
I can confirm that this is working on a MSI G31TM-P21 with a Realtek ALC888s chipset. Thanks. The last piece of my install is solved.

#15
stpmcgnr

stpmcgnr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
This just got my front audio jack to work on my ALC888. Anyone have any idea how to get the rear to work now?

#16
bradm

bradm

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 51 posts
  • Location:Fort Worth

I can confirm that this is working on a MSI G31TM-P21 with a Realtek ALC888s chipset. Thanks. The last piece of my install is solved.


Is this working for you on all outputs (green and black)? I have the same board and wanted to check.

Thanks.

#17
woca1995

woca1995

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 5 posts
i have a problem when I select an output device tells me that the device has no output controls, which I do? thanks !

#18
abst93

abst93

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Installed this on 10.6.5 I have alc888 on GA-P41-ES3G
but it gives the error : "can't map memory"
any solution ?

#19
smokeymcpot

smokeymcpot

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
Works for me :)
10.6.6
Thanks so much!

#20
acero

acero

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
hi,

just discovered today that MacMan @ tonymacx86.com kext work also on ALC888S VC laptop card
codec 0.

no mic, but nice sound from both speak and head....

credit to macman.

install all

Attached Files







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   Web hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy