Jump to content

Asus P6T SE Retail Snow Leopard Installation Guide [FLASHDRIVE] [UPDATED JUN. 28]]


  • Please log in to reply
1278 replies to this topic

#1201
starobrno1

starobrno1

    InsanelyMac Legend

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 930 posts
  • Gender:Male
Im not sure how reliable geebench really is cause I get different results if I do two times with a couple of minutes in between. Same conditions nothing but geekbench running but different results so I dont trust it.

Asus P6t SE
i7 930 cpu
1600 mhz memory
SSD harddrive
Sapphire HD5750 1 gb GDDR5
osx 10.6.5 64 bit

#1202
ErmaC

ErmaC

    127.0.0.1

  • Supervisors
  • 4,666 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canary Islands

Im not sure how reliable geebench really is cause I get different results if I do two times with a couple of minutes in between. Same conditions nothing but geekbench running but different results so I dont trust it.

Asus P6t SE
i7 930 cpu
1600 mhz memory
SSD harddrive
Sapphire HD5750 1 gb GDDR5
osx 10.6.5 64 bit


I think is normal...
trottle...
No OverClock
Attached File  bench.jpg   120.92KB   78 downloads
Fabio

#1203
starobrno1

starobrno1

    InsanelyMac Legend

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 930 posts
  • Gender:Male
Then how do you know whats the true score if you get different readings from time to time with the same hardware under the same conditions? Dont get me wrong now iReset I love your work and the latest dsdt works really good, its geekbench Im not so sure its so reliable.

#1204
_Wolverine_

_Wolverine_

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
I said geekbench cause its the only one I know other than cinebench
if you have any other we could compare :)

btw Thanks a lot for your help iReset

#1205
hv2n

hv2n

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
After updating to 10.6.7 I am stuck on
AppleSMBusPCI::start failed to get acpi path for provider.

I am as vanilla as one can get, just using fakesmc and p6tse kexts.

Anyone any ideas?

Hardware is
p6tse
i7 920
hd5770

EDIT:
Got this problem solved. It said something about PCI devices earlier in the log.
I had to install ##### ATI Support for my Sapphire HD 5770 and then I updated to 10.6.7.

SO IN GENERAL: MAKE SURE YOUR GRAPHICS CARD IS WORKING BEFORE YOU UPDATE TO 10.6.7

#1206
faggus

faggus

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
can we upgrade to 10.6.8? anyone tried it yet?

#1207
faggus

faggus

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
10.6.8 update kills audio, and i've tried every hdaenabler, applehda, and legacy1200hda i could find. i don't have a 10.6.4 audiohda.kext file around anywhere. anyone else get this to work?

#1208
BRAVOSON

BRAVOSON

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

10.6.8 update kills audio, and i've tried every hdaenabler, applehda, and legacy1200hda i could find. i don't have a 10.6.4 audiohda.kext file around anywhere. anyone else get this to work?


Oy mate, I got the audio fixed by installing these two kexts with kextutility. Hope it works...

Attached Files

  • Attached File  1068.zip   1.39MB   104 downloads


#1209
ErmaC

ErmaC

    127.0.0.1

  • Supervisors
  • 4,666 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canary Islands
Update to 10.6.8...

(Some picture show AD2000B because the steps are the same as my other motherboard but the P6T SE have a ALC1200 controller)

1) Update your 10.6.x to 10.6.8 with a combo update dmg file.
Posted Image

2) When the combo update process are finalized, no restart.

3) fireup your terminal /Applications/Utilities/Terminal.app
and enter the following sudo perl -pi -e 's|\x85\x08\xec\x10|\x88\x08\xec\x10|g' /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/Contents/MacOS/AppleHDA
Posted Image

4) Download the Archive it contain 2 file.
Posted Image

5) Navigate to your AppleHDA.kext
Posted Image
right click on that kext and next on Show package/contents
Posted Image

6) A new window will open, navigate into the Contents/Resources folder
Posted Image

7) replace/overwrite the two file from the downloaded archive.

8) Delete the ALC1200.kext (or P6TSE.kext) file from Extra/Extensions
So in your Extra/Extensions you have only FakeSMC.kext ;)

9) Use >>THIS<< set of .plist
rename it into Info.plist and replace:
- Yukon2
/System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleYukon2.kext/Contents/Info.plist

- AppleAHCIPort
/System/Library/Extensions/AppleAHCIPort.kext/Contents/Info.plist

- IOAHCIBlockStorage
/System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/Info.plist

- JMicronATA
/System/Library/Extensions/JMicronATA.kext/Contents/Info.plist

10) Run Kext utility or similar... (repair disk permission, privilege, caches..)

Done.

PS.. Maybe tweak41 can explain how too in a more and comprensive english.

Fabio

#1210
starobrno1

starobrno1

    InsanelyMac Legend

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 930 posts
  • Gender:Male
Fabio Im getting a bit confused here doesnt network work with 10.6.8? Mine does I did the ordinary update through the appstore though. I tested sdpeedtest.net and it works like a charm I get 90 mb downstream and 80 mb upstream and I have not done anything with my network just the update. Or is this only to get onboard sound working (I dont use it got a delta 44 in this one)?

#1211
ErmaC

ErmaC

    127.0.0.1

  • Supervisors
  • 4,666 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canary Islands

Fabio Im getting a bit confused here doesnt network work with 10.6.8? Mine does I did the ordinary update through the appstore though. I tested sdpeedtest.net and it works like a charm I get 90 mb downstream and 80 mb upstream and I have not done anything with my network just the update.


You update your P6T SE from 10.6.7 to 10.6.8 right?
then what about your audio.. still working? probably no because a lot of things changed into AppleHDA(10.6.8)
The proposed patch is for get the ALC1200 (the onboard AUDIO controller) work with the 10.6.8 AppleHDA.

Also the .plist proposed... for the P6T SE the "Yukon2" is not needed, but the other like JmicronATA and ACHI & BlockStorage..ecc are needed for the correct functionally... (Orange HD icons ecc)

Fabio

#1212
pexta

pexta

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 78 posts
Hello and congratulations for the work Fabio (Congratulations are also to Tweak and for the rest of the forum)
I have a small problem: after updating with your latest DSDT.aml My result geekbenck is 8749. First it was 9170.
The problem may be the older version of bios? My bios is 0808.
Thanks in advance

Edit: The first test I had done with 10.6.6, the second after upgrading to 10.6.8 but the situation remained the same.

Edit2:I also updated the bios to 0908 but the story remains the same

#1213
starobrno1

starobrno1

    InsanelyMac Legend

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 930 posts
  • Gender:Male

You update your P6T SE from 10.6.7 to 10.6.8 right?
then what about your audio.. still working? probably no because a lot of things changed into AppleHDA(10.6.8)
The proposed patch is for get the ALC1200 (the onboard AUDIO controller) work with the 10.6.8 AppleHDA.

Also the .plist proposed... for the P6T SE the "Yukon2" is not needed, but the other like JmicronATA and ACHI & BlockStorage..ecc are needed for the correct functionally... (Orange HD icons ecc)

Fabio


Thanks for the fast reply.
Yes I did and as I said I dont use onboard audio. Ok so its for the onboard audio then thats what I guessed. I still have the same icons as before both for HDs and USB units and it looks they work ok. Only glitch Ive noticed so far is Quicktime wouldnt play a H.264 video in mp4 container but VLC can so I guess its a Quicktime problem and has nothing to do with this. It would be cool to try it out though just to see if I get even more power out of this hack but Im gonna upgrade to Lion as soon as they release it so I think Ill save my energy cause Im sure I will run in to new probs with that one :D .
Thanks

#1214
tweak41

tweak41

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 247 posts
  • Gender:Male
  • Location:Los Angeles, CA
Would someone be willing to try the kext pack I modified using Fabio's instructions posted on the first page with the Delta Update (Software Update)? I want to see if AppleHDA will work without using the Combo Update.

Thanks!

#1215
ErmaC

ErmaC

    127.0.0.1

  • Supervisors
  • 4,666 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canary Islands

Hello and congratulations for the work Fabio (Congratulations are also to Tweak and for the rest of the forum)
I have a small problem: after updating with your latest DSDT.aml My result geekbenck is 8749. First it was 9170.
The problem may be the older version of bios? My bios is 0808.
Thanks in advance

Edit: The first test I had done with 10.6.6, the second after upgrading to 10.6.8 but the situation remained the same.

Edit2:I also updated the bios to 0908 but the story remains the same



Try play with Macmodel in smbios.plist...

maybe switch from MacPro4,1 to MacPro3,1 or viceversa

Fabio

#1216
pexta

pexta

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 78 posts

Try play with Macmodel in smbios.plist...

maybe switch from MacPro4,1 to MacPro3,1 or viceversa

Fabio


I tried macpro3.1, 4.1 and 5.1 but do not notice any change.
This is my smbios.plist

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
 <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
 <plist version="1.0">
 <dict>
	 <key>SMproductname</key>
	 <string>MacPro3,1</string>
	 <key>SMserial</key>
	 <string>M1029559XYL</string>
 </dict>
 </plist>
 </b><b>


#1217
ErmaC

ErmaC

    127.0.0.1

  • Supervisors
  • 4,666 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canary Islands
Hi guys.

Sorry... I forgot one file in the AppleHDA patching process

In this >>archive << there are 3 files.

- layout12.xml Same file as before...
- Platforms.xml Same file as before...
- Info.plist this need to be replaced into
/System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/Contents/PlugIns/AppleHDAHardwareConfigDriver.kext/Contents/Info.plist

this file (Info.plist) "fix" the mic problem...

Fabio

#1218
echoz

echoz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Gender:Male
  • Location:Singapore
Anyone has a vanilla way of doing the update to 10.6.8?

#1219
faggus

faggus

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
i used #####, swallowed my pride and installed voodoo hda. audio works great now.

#1220
JesperFoe

JesperFoe

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Update to 10.6.8...

(Some picture show AD2000B because the steps are the same as my other motherboard but the P6T SE have a ALC1200 controller)

1) Update your 10.6.x to 10.6.8 with a combo update dmg file.
Posted Image

2) When the combo update process are finalized, no restart.

3) fireup your terminal /Applications/Utilities/Terminal.app
and enter the following sudo perl -pi -e 's|\x85\x08\xec\x10|\x88\x08\xec\x10|g' /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/Contents/MacOS/AppleHDA
Posted Image

4) Download the Archive it contain 2 file.
Posted Image

5) Navigate to your AppleHDA.kext
Posted Image
right click on that kext and next on Show package/contents
Posted Image

6) A new window will open, navigate into the Contents/Resources folder
Posted Image

7) replace/overwrite the two file from the downloaded archive.

8) Delete the ALC1200.kext (or P6TSE.kext) file from Extra/Extensions
So in your Extra/Extensions you have only FakeSMC.kext B)

9) Use >>THIS<< set of .plist
rename it into Info.plist and replace:
- Yukon2
/System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleYukon2.kext/Contents/Info.plist

- AppleAHCIPort
/System/Library/Extensions/AppleAHCIPort.kext/Contents/Info.plist

- IOAHCIBlockStorage
/System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/Info.plist

- JMicronATA
/System/Library/Extensions/JMicronATA.kext/Contents/Info.plist

10) Run Kext utility or similar... (repair disk permission, privilege, caches..)

Done.

PS.. Maybe tweak41 can explain how too in a more and comprensive english.

Fabio


Hi Fabio,
Kind of n00b here..
I did the update as you wrote it, but I cannot boot after updating to 10.6.8
The machine just hangs on the grey load screen (with the apple logo) and a "not entry" sign.

Do you have something I can try doing?

Hi Fabio,
Kind of n00b here..
I did the update as you wrote it, but I cannot boot after updating to 10.6.8
The machine just hangs on the grey load screen (with the apple logo) and a "not entry" sign.

Do you have something I can try doing?


Here is a picture of the boot screen in safe mode:

Attached Files







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy