Jump to content

Marvell Yukon 8001 - the driver


  • Please log in to reply
404 replies to this topic

#401
ADMiNZ

ADMiNZ

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow
D-Link DGE-530T and OS X Lion 10.7.1 All that I have tried does not work :D How to start it?

#402
Bansaku

Bansaku

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 177 posts
  • Gender:Male
  • Location:Edmonton
  • Interests:Lots

The attached skge.kext works for me on 10.7 in arch=i386 installed in /S/L/E.
skge.kext_02g_release.zip = Release build 10.6 & 10.7, arch = i386 & x86_64.
skge.kext_02g_debug.zip = Debug build 10.6 & 10.7, arch = i386 & x86_64.
The instructions are the same as the first post for installation.

Changes to the Info.plist to allow loading on 10.7 otherwise I got:
11/08/11 2:27:31.000 AM kernel: kxld[com.musashi.skge]: ___stack_chk_fail
11/08/11 2:27:31.000 AM kernel: kxld[com.musashi.skge]: ___stack_chk_guard

The main alterations are com.apple.kpi.*

<key>OSBundleLibraries</key>
<dict>
<key>com.apple.iokit.IONetworkingFamily</key>
<string>1.0.0b1</string>
<key>com.apple.iokit.IOPCIFamily</key>
<string>1.0.0b1</string>
<key>com.apple.kpi.bsd</key>
<string>8.0.0b1</string>
<key>com.apple.kpi.iokit</key>
<string>8.0.0b1</string>
<key>com.apple.kpi.libkern</key>
<string>8.0.0b1</string>
</dict>


So I got the next to show in the kernel log. Seems my D-Link DGE-530T. Seem that it has a different device ID (0x43021186 vs 0x4C001186), hence why I could not get the next to show in post. However, the card will not work.

Sep 11 20:12:20 Bansakus-iMac kernel[0]: skgeosx: SKGE for OSx86 v0.2e ---- M.Musashi ©2007
Sep 11 20:12:20 Bansakus-iMac kernel[0]: skgeosx: VendorID:1186 DeviceID:4302 Rev:10
Sep 11 20:12:20 Bansakus-iMac kernel[0]: skgeosx ERR: unsupported chip type 0x47
Sep 11 20:12:20 Bansakus-iMac kernel[0]: skgeosx ERR: board reset failed
Sep 11 20:12:20 Bansakus-iMac kernel[0]: skgeosx: Stopped!

#403
ADMiNZ

ADMiNZ

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow
Who realties managed to run the D-Link DGE-530T on OS X Lion ?

#404
driver69

driver69

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Gracias ¡¡¡ 88e8001 on 10.6.8

#405
claros.it

claros.it

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Who realties managed to run the D-Link DGE-530T on OS X Lion ?


Followed the kimnzl instruction to modify info.plist according to my os version (lion 10.7.2) and solved a kernel panic on startup.
Attached is my modified kext, use kext helper to install on S/L/E.

BUT THE ADAPTER WORKS VERY BADLY AND VERY SLOWLY

Still trying another solution...

Ciao

Attached Files







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   Web hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy