Jump to content

The transparency effect does not work for me in Catalina


hugomg1032
 Share

14 posts in this topic

Recommended Posts

¿Hola como estan las cosas? Logré instalar Catalina en una placa H310M PRO-VH PLUS, con un i5 7400 y un ssd, usando OpenCore. Uso el procesador gráfico integrado como salida principal. Y todos los puertos funcionan, audio, video, internet, usb, etc. Simplemente no puedo obtener el efecto de transparencia en el buscador y el puerto, y en ninguna parte realmente. Estos permanecerán deshabilitados, incluso si están habilitados en el panel de configuración. ¿Alguna sugerencia?

 

Edited by hugomg1032
corrección
Link to comment
Share on other sites

Hello!. Thank you very much for your answers. I leave my Efi folder in a link to drive, because it weighs 23mb and exceeds the 10mb that allows me to upload the page.

 

I directly upload some relevant files so you can see them.

 

 

 

 

https://drive.google.com/drive/folders/13oyN4H76MdcLfHbcFt6xvDEyFfeKnJTo?usp=share_link

config.plist OpenCore.efi SSDT-OLAEC.aml

Link to comment
Share on other sites

Try add framebuffer in Device Propieties 

 

Edit Also remove from boot-args   " -igfxvesa "  otherwise you will never get graphics acceleration

 

You have 4 🙈 network kexts you should only use (if I'm not mistaken) RealtekRTL811

 

Review the config following the guide from the beginning

 

https://dortania.github.io/OpenCore-Install-Guide/config.plist/kaby-lake.html#starting-point

Edited by antuneddu
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Hello. Let me tell you, I'm rebuilding the EFI folder from scratch. Adding framebuffer (I tried several recommended ones in the guides I read), I get the graphics card to go from 5mb to more than 1000mb, but I have a pink and pixelated screen at times. Without "-igfxvesa" I can't output video to the screen. The computer appears to be running, but no image.

I will keep trying.

 

...............

the monitor is connected to by hdmi

Edited by hugomg1032
To amplify information
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, MacNB said:

 

It is well documented in WhateverGreen manual here.

I think for an expert like you it is easy to learn how to do it in OpenCore 😉

I can learn but for a what?

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

hello. Thank you very much for your help!! I finally got the transparencies following the different tips they gave me.
Intel HD 630 memory now says 1536mb. I don't know if that's what I should check, but it's already a big improvement over the 3 or 5mb before I started.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...