Jump to content
Welcome to InsanelyMac.com - No more ads! And some exciting news... Read more... ×
Sign in to follow this  
Followers 0
yuvalz55

Kernal Pacnic help

15 posts in this topic

Recommended Posts

Posted (edited)

Hey so I think I'm almost there.

I've been following the Dortinas guide for a while now.

I've tried booting up the installation and a get this:

IMG_0204.thumb.jpg.cb3b1c2e88568cbac3e0beead99c5d53.jpg

I have an AsusVivoBook X512F

specs:

Cpu: Intel(R) Core(TM) i7-8565U CPU @ 1.80GHz (Whiskey Lake)

memory: 8 GB ddr4 ram

Graphics: NVIDIA GeForce MX110 + Intel Graphics 620

touchpad + keyboard

 

this is the error thing

opencore-2020-08-25-162224.txt

opencore-2020-08-25-155229.txt

 

and I add my EFI as a zip

EFI.zip

 

I'd love some help Im sweating like hell lol

 

opencore-2020-08-25-155229.txt

WhatsApp Image 2020-08-25 at 16.38.14.jpeg

Edited by yuvalz55

Share this post


Link to post
Share on other sites

take a look here, It is an Asus Vivobook X510UA BQ490 u but it should boot with it.
use the opencore folder and the EFI folder it contains, then exchange your ACPI folder for the ACPI folder located there.

 

https://github.com/whatnameisit/Asus-Vivobook-X510UA-BQ490-Catalina-10.15.6-Hackintosh

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, spakk said:

take a look here, It is an Asus Vivobook X510UA BQ490 u but it should boot with it.
use the opencore folder and the EFI folder it contains, then exchange your ACPI folder for the ACPI folder located there.
https://github.com/whatnameisit/Asus-Vivobook-X510UA-BQ490-Catalina-10.15.6-Hackintosh

ok thanks I'll give it a go

Share this post


Link to post
Share on other sites

..oh then you have to adjust (change) the config.plist according to the content of your ACPI folder.

then give a feedback whether it worked or not

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, spakk said:

then give a feedback whether it worked or not

after swaping to I need to renew the config.plist?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

only replace this part, this is the content of your ACPI folder:

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
	<key>ACPI</key>
	<dict>
		<key>Add</key>
		<array>
			<dict>
				<key>Enabled</key>
				<true/>
				<key>Comment</key>
				<string>SSDT-EC-USBX-LAPTOP.aml</string>
				<key>Path</key>
				<string>SSDT-EC-USBX-LAPTOP.aml</string>
			</dict>
			<dict>
				<key>Enabled</key>
				<true/>
				<key>Comment</key>
				<string>SSDT-EC.aml</string>
				<key>Path</key>
				<string>SSDT-EC.aml</string>
			</dict>
			<dict>
				<key>Enabled</key>
				<true/>
				<key>Comment</key>
				<string>SSDT-HPET.aml</string>
				<key>Path</key>
				<string>SSDT-HPET.aml</string>
			</dict>
			<dict>
				<key>Enabled</key>
				<true/>
				<key>Comment</key>
				<string>SSDT-PLUG-DRTNIA.aml</string>
				<key>Path</key>
				<string>SSDT-PLUG-DRTNIA.aml</string>
			</dict>
			<dict>
				<key>Enabled</key>
				<true/>
				<key>Comment</key>
				<string>SSDT-PLUG.aml</string>
				<key>Path</key>
				<string>SSDT-PLUG.aml</string>
			</dict>
			<dict>
				<key>Enabled</key>
				<true/>
				<key>Comment</key>
				<string>SSDT-PNLF.aml</string>
				<key>Path</key>
				<string>SSDT-PNLF.aml</string>
			</dict>
			<dict>
				<key>Enabled</key>
				<true/>
				<key>Comment</key>
				<string>SSDT-XOSI.aml</string>
				<key>Path</key>
				<string>SSDT-XOSI.aml</string>
			</dict>
			<dict>
				<key>Enabled</key>
				<true/>
				<key>Comment</key>
				<string>SSDT-GPIO.aml</string>
				<key>Path</key>
				<string>SSDT-GPIO.aml</string>
			</dict>

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, spakk said:

..oh then you have to adjust (change) the config.plist according to the content of your ACPI folder.

then give a feedback whether it worked or not

Quote

00:000 00:000 AAPL: [EB|#LOG:INIT] 2020-08-25T19:11:42
00:039 00:039 AAPL: [EB|#VERSION] bootbase.efi 422.140.3~2 (Official), built 2020-06-07T17:23:12-0700
00:083 00:044 AAPL: [EB|#BUILD] BUILD-INFO[306]:{"DisplayName":"bootbase.efi","DisplayVersion":"422.140.3~2","RecordUuid":"D49FA16E-32C0-433B-A742-7405C713BE39","BuildTime":"2020-06-07T17:23:12-0700","ProjectName":"efiboot","ProductName":"bootbase.efi","SourceVersion":"422.140.3","BuildVersion":"2","BuildConfiguration":"Release","BuildType":"Official"}
00:154 00:070 AAPL: [EB|#H:IS] 0
00:193 00:038 AAPL: [EB|#WL:MODE] 0
00:357 00:164 AAPL: [EB|#CONFIG:SRC] <default>
00:396 00:038 AAPL: [EB|#CONFIG| 0] boot-save-log : 0x0000000000000002 (0x0000000000000002 < 0xFFFFFFFFFFFFFFFF) <default>
00:435 00:038 AAPL: [EB|#CONFIG| 1] wake-save-log : 0x0000000000000002 (0x0000000000000002 < 0x0000000000000002) <default>
00:473 00:038 AAPL: [EB|#CONFIG| 2] console       : 0x0000000000000001 (0x0000000000000001 < 0x0000000000000001) <default>
00:638 00:164 AAPL: [EB|#CONFIG| 3] serial        : 0x0000000000000000 (0x0000000000000000 < 0x0000000000000000) <default>
00:677 00:038 AAPL: [EB|#CONFIG| 4] embed-log-dt  : 0x0000000000000000 (0x0000000000000000 < 0x0000000000000000) <default>
00:716 00:038 AAPL: [EB|#CONFIG| 5] timestamps    : 0x0000000000000000 (0x0000000000000000 < 0xFFFFFFFFFFFFFFFF) <default>
00:755 00:038 AAPL: [EB|#CONFIG| 6] log-level     : 0x0000000000000001 (0x0000000000000001 & 0x0000000000000001) <default>
00:793 00:038 AAPL: [EB|#CONFIG| 7] breakpoint    : 0x0000000000000000 (0x0000000000000000 & 0x0000000000000000) <default>
00:958 00:164 AAPL: [EB|#CONFIG| 8] kc-read-size  : 0x0000000000100000 (0x0000000000100000 < 0xFFFFFFFFFFFFFFFF) <default>
00:997 00:038 AAPL: [EB|#H:IS] 0
01:036 00:038 AAPL: [EB|#WL|0] 0x01 0x01   0 0x00
01:074 00:038 AAPL: [EB|#BRD:NV] Mac-53FDB3D8DB8CA971
01:240 00:165 AAPL: [EB|#WL|1] 0x01 0x01   2 0x00
01:278 00:038 AAPL: [EB|`BST:IDT] {
01:318 00:039 AAPL: [EB|`BST:IDT] }
01:389 00:071 AAPL: [EB|#WL|2] 0x01 0x01   3 0x00
01:554 00:164 AAPL: [EB|#WL|3] 0x01 0x01   4 0x00
01:593 00:038 AAPL: [EB|#BRD:NV] Mac-53FDB3D8DB8CA971
01:632 00:038 AAPL: [EB|#WL|4] 0x01 0x01   5 0x00
01:676 00:044 AAPL: [EB|`H:CHK] BM: 0x0000000000000000
01:842 00:165 AAPL: [EB|`H:CHK] Err(0xE) @ GV boot-signature
01:880 00:038 AAPL: [EB|#WL|5] 0x01 0x01  23 0x0E
01:919 00:038 AAPL: [EB|`H:CPM] Err(0xE), (24, 24) @ GV Persistent-memory-note
01:958 00:039 AAPL: [EB|`SB:EN] Err(0xE) @ LocP 24B73556-2197-4702-82A8-3E1337DAFBF2
01:997 00:039 AAPL: [EB|#LIMG:DP] VenMedia(957932CC-7E8E-433B-8F41-D391EA3C10F8)/MemMap(10:100000000-100001000)/DMG_000000001DB7B0CC.dmg/VenMedia(004B07E8-0B9C-427E-B0D4-A466E6E57A62)/HD(Part1,Sig8133157E-D211-4C73-815D-FEF5AE3B8B1F)
02:161 00:164 AAPL: [EB|#LIMG:FP] \System\Library\CoreServices\boot.efi
02:200 00:038 AAPL: [EB|#LIMG:OPT] ()
02:239 00:038 AAPL: [EB|`B:OBV] BM: +DMG
02:278 00:038 AAPL: [EB|`B:OBV] BM: +ROS
02:447 00:169 AAPL: [EB|#RPS] R?0 P?0 S?0
02:492 00:044 AAPL: [EB|`OPT:LXF] 'LF (\\System\\Library\\CoreServices\\com.apple.Boot.plist)
02:530 00:038 AAPL: [EB|`LD:LF] FIO: 0, DIR: 1, P: \\System\\Library\\CoreServices\\com.apple.Boot.plist, DP: 0
02:602 00:071 AAPL: [EB|`LD:OFS] Err(0xE) @ OPEN (\\System\\Library\\CoreServices\\com.apple.Boot.plist)
02:766 00:164 AAPL: [EB|`OPT:LXF] Err(0xE) @ 'LF
02:805 00:038 AAPL: [EB|`OPT:LXF] 'LF (Library\\Preferences\\SystemConfiguration\\com.apple.Boot.plist)
02:844 00:038 AAPL: [EB|`LD:LF] FIO: 0, DIR: 1, P: Library\\Preferences\\SystemConfiguration\\com.apple.Boot.plist, DP: 0
02:900 00:056 AAPL: [EB:#KF] ()
03:065 00:164 AAPL: [EB|#MBA:CL] ()
03:103 00:038 AAPL: [EB|#MBA:NV] (-v keepsyms=1 debug=0x100 alcid=1)
03:142 00:038 AAPL: [EB|#MBA:KF] ()
03:181 00:038 AAPL: [EB|#MBA:OUT] (-v keepsyms=1 debug=0x100 alcid=1)
03:220 00:038 AAPL: [EB|#LOG:VERBOSE] 2020-08-25T19:11:45
03:384 00:164 AAPL: [EB|#OPT:BM] 0x825082
03:423 00:038 AAPL: [EB|`OPT:LXF] 'LF (\\System\\Library\\CoreServices\\PlatformSupport.plist)
03:462 00:038 AAPL: [EB|`LD:LF] FIO: 0, DIR: 1, P: \\System\\Library\\CoreServices\\PlatformSupport.plist, DP: 0
03:524 00:062 AAPL: [EB|#B:VAw]
03:689 00:164 AAPL: [EB|`B:MN] BM: ROS
03:727 00:038 AAPL: [EB|#WL|6] 0x01 0x01  19 0x0E
03:766 00:038 AAPL: [EB|`CS:CSKSD] {
03:805 00:039 AAPL: [EB|`G:CS] } Ok(0)
04:003 00:197 AAPL: [EB|`LD:LF] FIO: 0, DIR: 1, P: <null string>, DP: 1
04:050 00:046 AAPL: [EB|`B:SBS] SZ: 621112
04:092 00:042 AAPL: [EB|#B:SHA] 4f3bba9614aa0dbae1943ab55b83beac7e278986
04:131 00:038 AAPL: [EB|`WL:PWLFNV] Err(0xE) @ GV wake-failure
04:296 00:165 AAPL: [EB|`WL:DT] Err(0xE) @ WL:PWLFNV
04:335 00:039 AAPL: [EB|#WL:DT] 0xFD 0xBF 255 0xFD
04:374 00:039 AAPL: [EB|`LD:LKC] BM:R -> (System\Library\PrelinkedKernels\prelinkedkernel)
06:354 01:979 AAPL: [EB|`LD:LKFS] } Ok(0)
06:518 00:164 AAPL: [EB|`LD:LKC] } Ok(0)
06:558 00:039 AAPL: [EB|#FWFM] 0xFF9FFF3F
06:597 00:039 AAPL: [EB|#FWFT] 0xFD8FF426
06:636 00:038 AAPL: [EB|#CSR:IN] 0x000003FF
06:675 00:038 AAPL: [EB|#CSR:OUT] 0x000003FF
06:845 00:170 AAPL: [EB|`BST:FBS] {
06:884 00:039 AAPL: [EB|`BST:FBS] BA.ADSZ: 0
06:923 00:038 AAPL: [EB|`BST:FBS] BA.KSDSZ: 0
06:968 00:044 AAPL: [EB|`B:WFDW] Err(0xE), 0 @ LocHB 71B4903C-14EC-42C4-BDC6-CE1449930E49
07:165 00:197 AAPL: [EB|#LOG:DT] 2020-08-25T19:11:49
07:204 00:039 AAPL: [EB|#LOG:EXITBS:START] 2020-08-25T19:11:49

 

So I tried doing what you said it still crashes (I updated the config)

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, spakk said:

only replace this part, this is the content of your ACPI folder:

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
	<key>ACPI</key>
	<dict>
		<key>Add</key>
		<array>
			<dict>
				<key>Enabled</key>
				<true/>
				<key>Comment</key>
				<string>SSDT-EC-USBX-LAPTOP.aml</string>
				<key>Path</key>
				<string>SSDT-EC-USBX-LAPTOP.aml</string>
			</dict>
			<dict>
				<key>Enabled</key>
				<true/>
				<key>Comment</key>
				<string>SSDT-EC.aml</string>
				<key>Path</key>
				<string>SSDT-EC.aml</string>
			</dict>
			<dict>
				<key>Enabled</key>
				<true/>
				<key>Comment</key>
				<string>SSDT-HPET.aml</string>
				<key>Path</key>
				<string>SSDT-HPET.aml</string>
			</dict>
			<dict>
				<key>Enabled</key>
				<true/>
				<key>Comment</key>
				<string>SSDT-PLUG-DRTNIA.aml</string>
				<key>Path</key>
				<string>SSDT-PLUG-DRTNIA.aml</string>
			</dict>
			<dict>
				<key>Enabled</key>
				<true/>
				<key>Comment</key>
				<string>SSDT-PLUG.aml</string>
				<key>Path</key>
				<string>SSDT-PLUG.aml</string>
			</dict>
			<dict>
				<key>Enabled</key>
				<true/>
				<key>Comment</key>
				<string>SSDT-PNLF.aml</string>
				<key>Path</key>
				<string>SSDT-PNLF.aml</string>
			</dict>
			<dict>
				<key>Enabled</key>
				<true/>
				<key>Comment</key>
				<string>SSDT-XOSI.aml</string>
				<key>Path</key>
				<string>SSDT-XOSI.aml</string>
			</dict>
			<dict>
				<key>Enabled</key>
				<true/>
				<key>Comment</key>
				<string>SSDT-GPIO.aml</string>
				<key>Path</key>
				<string>SSDT-GPIO.aml</string>
			</dict>

 

I have no Idea how to do that can you tell me step by step?

Share this post


Link to post
Share on other sites

config.zip

 

when the system boots then make a small change in "boot-arg" for

brcmfx-country=XX changes the country code to XX (US, CN, #a, ...) 

                <key>boot-args</key>
<string>brcmfx-country=XX bpr_postresetdelay=400 bpr_initialdelay=400 bpr_probedelay=200</string>

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, spakk said:

config.zip

 

when the system boots then make a small change in "boot-arg" for

brcmfx-country=XX changes the country code to XX (US, CN, #a, ...) 

                <key>boot-args</key>
<string>brcmfx-country=XX bpr_postresetdelay=400 bpr_initialdelay=400 bpr_probedelay=200</string>

 

First of all thanks for the help 

so I’ve tried changing the config with what you gave me 

I don’t have any kernel panics any more but I’ve been stuck on this for the past 10 minutes 

do you have a clue on what’s wrong?

 

image.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not really, but did you have changed the boot-arg as described above?, if not then please change and restart

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, spakk said:

Not really, but did you have changed the boot-arg as described above?, if not then please change and restart

It hasn’t booted yet it’s still stuck at the same point I figured if I’ll give it some time then it will work.

but I’ll restart my pc now and try and change what you said

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

write this line in addition to the existing boot args: -v dart=0 darkwake=8 lilucpu=8 alcid=3

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, spakk said:

try to add this to boot-args:  dart=0 darkwake=8 lilucpu=8 alcid=3

still not working.

I'll try a new fresh EFI folder see maybe if a redo it it will work (for the fourth time)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think you should use the upper OC folder with a few changes in the config.plist so that your laptop boots successfully.
Something else interests me. where did you get the contents of your ACPI folder? are the ACPI files generated from your system, or do they come from another user?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By skrypious
      Hi,
      I have been using my hackintosh for a while without any problems, until my monitor is replaced with a new one... Previously I was using 2 monitors connected via HDMI + DVI, now - with new one, I am using HDMI + DP, and my hackintosh stopped working. On every boot, everything I see is black screen... When I connect only one monitor (via HDMI or DP) - everything works fine.
      I have tried many things: 
      - CSM off / on 
      - PEG + iGPU (64MB/128MB) / only PEG 
      - SSDT patching / DeviceProperties patch 
      - VBIOS reflash 
      - BIOS reflash 
      - Changing cables 
      - Resetting NVRAM
      - Changing SMBIOS
      Nothing helps…
      Fun fact - for 2 days everything was ok, the black screen problem appeared suddenly... So I am writing this post, maybe someone more knowledgeable will be able to help me
      Hardware: 
      - Intel Core i5 4690k 3,5GHz (overclocked to 4,4GHz) 
      - MSI Z97 Gaming 3 
      - MSI Radeon R9 390 8GB 
      - Kingston 16GB DDR3
      Software: 
      - macOS Big Sur 
      - Dual boot with Windows 10
      Screens: 
      - Acer VG272U [email protected] (connected via DP 1.4)
      - LG 23MP48 [email protected] (connected via HDMI 2.0)

      Hackintosh: 
      - OpenCore 0.6.3 
      - iMac15,1 
      - Full EFI: https://drive.google.com/file/d/1eul7SnOEunfJOxBGD3Ygcmkc9f80DrlN/view?usp=sharing
      BIOS: 
      - UEFI Boot Mode 
      - CFG Lock and VT-D are disabled 
      - iGPU is disabled right now, but it doesn't make any difference somehow in this situation. iGPU is HD4600
      More Info: 
      - I have SSDT patch in my ACPI folder, which works fine - R9 390 works pretty fast, but I have never edited AMD8000Controller - is it required? 
      - I also have all needed kexts (AppleALC, AetherosE2200Ethernet, Lilu, VirtualSMC, WhateverGreen) 
      - if I made linguistic mistakes somewhere - forgive me, I don't use English every day
    • By Jack_Limesicle2020
      I just got a new macbook from my company - its acting as a stand alone and not connected to the servers, however as Filefault is now activated upon set up by default, i am unsure if my company had set up a file vault master keychain or something before i did my macbook setup. In the System preferences > FileVault it just says "A recovery key has been set" as apposed to "A recovery key has been set by your company, school or institution" like I have seem screen shots of online when institutions can do this. How do I know if my company has done something - would it just say in FileVault? 

      Thank you any insight would be great!
    • By goldrag423
      Hey everybody, I decided to try to make a Hackintosh because I had some mac programs from when I switched to Windows. I'm trying to do it vanilla but this is my first time. After some trial and error and Google I've gotten to where the Apple logo and the progress bar shows but then it freezes and all power is cut to all of the usb ports. I've attached what it looks like with the verbose flag and here's the link to my CLOVER folder:
      https://drive.google.com/drive/folders/1FDc_qLOVET64OWi9YzwDopsM1i-7nGS2?usp=sharing
       
      And here are my specs:
      Motherboard: Gigabyte b75m-d3h
      CPU: Intel i5 3570 (Ivy Bridge)
      GPU: Nvidia GTX 1660 (I've disabled it in my config.plist)

    • By bisaalz
      I have acer e5 575g i5 7200u intel hd 620 but i cant boot big sur installer. macOS catalina is working perfectly but big sur doesnot ever boot. It stuck at In Memory panic StackShot Succeeded.

    • By tosziro
      Hello,
       
      I successfully installed MacOS Catalina on this machine it booted after it. Keyboard, ethernet, touchpad, battery status was working. Only that was broken was wifi...
       
      Sadly after reboot out of the blue it stop to work completly. Displays kernel panic. I didnt change anything.
      panic 2cpu 2 caller userspace watchdog timeout no successful checkins from com.apple.logd in 120 seconds
       
      This is my first Hackintosh.  I have complety no idea what should I do now. :-(
      Maybe you could help me, Im attaching my EFI config... I used OpenCore to install.
       
      Intel Core i7-4702MQ Intel HD Graphics 4600 / Nvidia 760M  
      Thank you.
      EFI.zip
×