Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
Angelo_

Come configurare asus ac51usb wifi

1 post in this topic

Recommended Posts

Ciao ho acquistato questo adattatore wifi in quanto sembrava essere compatibile fino a sierra e mi serve per un altro hackintosh in casa non raggiungibile da ethernet e per il prezzo(circa 20€) era meglio degli edimax da 300mbps solo che sto riscontrando dei problemi nel farlo funzionare, ho installato il kext per l'mtk 7610u da qui 

e installato con kext wizard(manualmente non dava risultati) per poi installare il software di asus solo che quest ultimo non riesco a farlo funzionare dato che si avvia e compare per poco l'iconcina in alto a destra per poi scomparire e non si apre mai l'utility come su windows, qualcuno ha questa o usb simili e sa come sistemare questo problema? osx mi vede l'esistenza di un wifi ma non mi sembra mi dia modo di connettermici in alcun modo. 

Grazie

wifi2.png

wifi1.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By fusion71au
      AppleAHCIPort.kext v328 from High Sierra PB1_17A291m.
       
      Info.plist has been edited so Bundle version is 999.1.1 ---> give higher priority loading in kernel cache/pre-linked kernel than v329 from later betas/GM. Need to disable SIP (since editing info.plist invalidates Apple's kext signature).
       
      Install in /Library/Extensions (so doesn't get over-written during updates) repair permissions, rebuild caches eg
      sudo chown -R 0:0 /Library/Extensions/AppleAHCIPort.kext && sudo chmod -R 755 /Library/Extensions/AppleAHCIPort.kext sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /   Test kext is loadable...
      sudo kextutil -tn /Library/Extensions/AppleAHCIPort.kext   Confirm kext is loaded after rebooting the system...
      kextstat | grep AHCIPort   To use with a USB installer, the kext needs to be included in the prelinkedkernel. Use PLK.tool attached to post#13 to create a new prelinkedkernel with AppleAHCIPort.kext v328, then replace original prelinkedkernel in the installer - post#16.
    • By moman2000
      Hi,
       
      I thought it would be nice that I would be the first here to give my experience with getting Mojave running and mostly working on my system.
       
      My specifications are as follows:
       
      iMac 14,2
       
      GIGABYTE GA-Z97X-UD5H / Intel Core i7-4770k @ 4.4GHz / 16GB Corsair Vengeance DDR3 @ 1600MHz
      MSI AMD Radeon HD 7870 2GB OC
      250GB SanDisk Ultra 3D NAND SSD / 120GB OCZ Agility 3 SSD
      1TB 5.4K HDD
       
      I used the config that @MaLd0n helped me with. Seriously, he is a legend. HERE is my Clover Config including everything I use for 10.13 High Sierra and 10.14 Mojave.
       
      Installation Procedure:
       
       
      Create bootable USB media with createinstallmedia - sudo /Applications/Install\ macOS\ 10.14\ Beta.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/"Insert Volume Name here"  ***** Remove quotation marks!!! 
       
      **"--Applicationpath" is now depreciated and should not be used when making a 10.14 Mojave USB. I do not know if this will change in upcoming releases.
       
      ** ConvertToAPFS is now depreciated and no longer works when installing 10.14 Mojave beta 1. Using the command "--converttoapfs NO" will not work if you use it with "createinstallmedia".
       
      Editing "minstallconfig.xml" within the "macOS Install Data" folder on the target partition chosen during installation to change "ConvertToAPFS" from "TRUE" to "FALSE" would also not disable APFS conversion.
       
      Installation ran through well, but it did restart just after installation began which seemed to have been caused by a crash, but it seemed like it was normal as this happened twice as I tried installing Mojave earlier and the same thing happened. Rebooting again into the installation on the target drive that was selected before described as "macOS Install"  and named "macOS 10.14" resumed installation.
       
      Everything from then on was easy and smooth. I set-up my iCloud and things as such and was brought to the desktop of macOS 10.14 Mojave!
       
       
      What does work:
       
      Graphics (Acceleration/Metal) // 4K video dropped 0 frames // Picture-in-Picture
      Mouse and Keyboard
      USB 3.0 -  Full 5 GBP/s - Only ports above HDMI Port and front I/O
      USB 3.0 under both Intel and Killer Ethernet ports function with USB 2.0 devices.
      Ethernet (only Intel NIC so far) Both NIC's work, Intel I217-V and Killer E2200
      iMessage
      Sleep and Wake
      Shutdown
      Restart
       
      Update #1:
       
      Temporary Fix: ***I have gotten audio to work after browsing Reddit, I stumbled across this post: https://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/8orn7w/mojave_files_needed/e05kkj9/
       
      Update #2:
       
      I have just found a kext for the on-board Killer E2200 NIC after searching with device and vendor ID's on this forum.
      https://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/
       
      Update #3:
       
      Audio is now fully operational with new version 1.2.8 of AppleALC, from here: 
       
      What does NOT work:
       
      USB 3 under Intel I217-V NIC and Killer E2200 NIC Ethernet Ports // Only function with USB 2.0 devices.
      Audio Temporary fix in Update #1 above   Fixed in Update #3
      Killer E2200 NIC Fixed in Update #2 above
       
       
       
      This is the information I have been able to gather thus far whilst using Mojave.
       
      I hope this helps someone in getting Mojave running on their system.
       
      Regards,
      Mohamed
       
       
      CLOVER_moman2000 No SN.zip







    • By crazybirdy
      Patched OSInstaller.framework to allow macOS 10.13 installation on MBR partition.
       
      To use those patched files you must follow HowTo-10.13.x to create an USB installer. You can't just run the app downloaded from Mac App Store.
       
      The patch is made base on 落下爱@pcbeta 10.10.x MBR patch method, and more patch for 10.13 Firmware check by crazybirdy.
       
      What is this patched OSInstaller doing?
      1. Patch the MBR check, allow macOS 10.14 installation on MBR partition.
      2. Patch the Firmware check, bypass the error of "An error occurred while verifying firmware".
      3. This patched MBR OSInstaller method works with both MBR and GPT partition (GPT+recovery).

      No longer need to set new SMbiosversion, FirmwareFeatures, and FirmwareFeaturesMask with this MBR-patch.
       
      How to make 10.13 installer for MBR?
      Read HowTo-10.13.x.txt inside the zip file first, different with 10.12.
      Read HowTo Q/A Q7. How to install in different computer with only one USB partition?
      Read HowTo Q/A Q8. How to update 10.13.x combo-update to MBR without downloading the full installer app again?
      Read HowTo Q/A Q9. How to update 10.13.x combo-update to MBR and GPT with installScript directly?
       
      Just use 13MBRinstallerMaker to make installer, it works with both MBR and GPT.
       
      And, need a SMBIOS supported with /System/Library/CoreServices/PlatformSupport.plist.
       
    • By fusion71au
      Clover r4542 ISO compiled with GCC and minimal config.plist compatible for use in VMWare Workstation.
       
      Tested with unlocked Workstation 14 running OSX 10.9 -->10.14 guest in Windows X64 host.
       
      Installation
      1. Download and unzip "EFI_Clover_r4542 for VMware.zip". Mount Clover-v2.4k-4542-X64.iso by double clicking on it.
      2. Mount your VM's EFI System Partition eg in terminal
      sudo diskutil mount disk0s1   3. Copy EFI folder from step 1 into the EFI partition
      4. Shutdown the VM, add bios.bootDelay = "3000" to your VM's vmx file
      5. Reboot your VM, press <F2> to access the VMware Boot Manager and add CLOVERX64.efi to the boot menu.
       
      Substitute your own unique and valid MLB and ROM variables in the /EFI/CLOVER/config.plist (Rt Variables section) to activate iMessage/Facetime on your VM.
    • By MikixIT
      Salve a tutti ho installato OSX, Sierra 10.12.6 (16G29), grazie a questo forum
      Ho installato tutti i Kext necessari da Nvidia a quelli per l'audio HDMI,ethernet ecc..
      L'unico problema che  Mouse e tastiera USB collegati ad un hub FUNZIONANO, mentre senza hub usb non funzionano nelle altre porte, NELLE ALTRE PORTE PERO' FUNZIONANO PEN DRIVE USB,ho provato vari kext in rete mentre il Forum era in manutenzione
      Ma non riesco a farli funzionare su altre porte,vi allego La mia EFI( http://www.mediafire.com/file/mimomvp1on4ys58/EFI-MikixIT 12%3A03%3A2018.zip) E vari screen del mio OSX con info varie




×