Jump to content

usbmsc identifier (non-unique)


55 posts in this topic

Recommended Posts

With the web driver use GraphicsEnabler=No nvda_drv=1

I've tried!

 

GraphicsEnabler No

Nvda_drv 1

Spakk's device-properties

 

No luck! Freeze on login page...

 

 

Without spakk's device-properties the system can't boot...

Remove the web drivers. See here to learn how, http://www.insanelymac.com/forum/topic/285345-how-to-install-and-uninstall-nvidia-retail-drivers/

 

Then boot with just GraphicsEnabler=Yes

The uninstaller is in prefs panel now...

I've removed nvda_drv=1.

The system boot, I can login, but is very very lagged!

10s for finder open...

20s for terminal open...

Try this then but make a backup first, www.insanelymac.com/forum/files/file/354-amd-replace-kext-for-yosemite/

I use this kext.

Now, after some reboot, I stuck in login page with standard nvidia driver too.

 

I can boot only with nv_disable=1!

 

Bhooo!

okay, try another way...  install colver bootloader on your usb flash disk and change the config.plist settings for your amd system and the GT210 as described below:

....

Make the following settings:

- Under Boot/Arguments type in: -v npci=0x3000 usekernelcache=no darkwake=0

- Set Devices/Audio/Inject to "1"

- Set GUI/Theme to "bootcamp"

- Set Graphics/Inject/NVidia to "YES"

- Set Graphics/Inject/Intel to "NO"

- Under Graphics add a key "VideoPorts", set its type to "Number" and its value to "2".

- Under Graphics add a key "NVCAP", type "String", value "04000000000001000e0000000000000700000000".  ===> this is the correct value : 0400000000000300080000000000000700000000

- Save

Place the kext's in the attachment of this post to "Stick"/EFI/CLOVER/kexts/10.11

Reboot

Press "F12" to select your boot device. Choose the thumb drive.

When Clover appears select your thumb drive and press "Space". Choose "Boot without cache and with injected kexts" and press Return.

After a while (this can last a few minutes) the install screen appears.

Install as usual.

When the system reboots follow 10 + 11.

After installation finished follow 10 + 11, but this time choose the drive you installed onto. Don't forget to boot without caches and with injected kexts.

You should now have a fully working Mac OS xxxxxxx.

Last but not least install Clover to your hard disk.

Edit the config.plist as above.

Place the kexts in the attachment to /System/Library/Extensions and repair permissions.

Reboot, remove the stick and boot from your HDD. In Clover just choose your HDD and press Return.

 



 

in my opinion better use another powerful osx compatible graphics card

Edited by spakk
  • Like 1

4a32fd97c22c525f1f885ce8ad352b89.jpg

 

After 5 mins, stuck here:

 

ee7a483f1b88910375ae566443e4f46e.jpg

 

in my opinion better use another powerful osx compatible graphics card

Ok, but runs on 10.9 and 10.11!

 

 

 

Edit:

Clover seems ignore config.plist.

The boot flag during boot is incorrect!

Is ncpi=0x2000 -v

Why?

try boot with: -v npci=0x2000 usekernelcache=no nv_disable=1 darkwake=0

  • Like 1

try boot with: -v npci=0x2000 usekernelcache=no nv_disable=1 darkwake=0

With nv_disable Yosemite boot, without Yosemite freeze on login page.

 

 

Same as Enoch!

 

Thank you spakk for help, I return on El Capitan with glitches icons!

After Yosemite is started with nv_disable=1, have you tried to install the WebDriver / cuda driver? if if so, with which resultat?

okay, can you write the exact name of the GT210 with Vram, please

NVCAP is incorrect !! it must be changed from: "NVCAP" "04000000000001000e0000000000000700000000".

to "NVCAP" 0400000000000300080000000000000700000000

 

I have changed it here: http://www.insanelymac.com/forum/topic/314856-usbmsc-identifier-non-unique/page-2?do=findComment&comment=2276182

here is the correct video-bios.rom file: https://www.techpowerup.com/vgabios/114599/asus-g210-1024-110822

 

Change the line in config.plist and re-start your system

  • Like 1
  • 2 weeks later...

NVCAP is incorrect !! it must be changed from: "NVCAP" "04000000000001000e0000000000000700000000".

to "NVCAP" 0400000000000300080000000000000700000000

 

I have changed it here: http://www.insanelymac.com/forum/topic/314856-usbmsc-identifier-non-unique/page-2?do=findComment&comment=2276182

here is the correct video-bios.rom file: https://www.techpowerup.com/vgabios/114599/asus-g210-1024-110822

 

Change the line in config.plist and re-start your system

 

 

Spakk, but must I use this rom file? If I must use it, how?

 

Thank you!

Spakk, but must I use this rom file? If I must use it, how?

 

Thank you!

and change the "NVCAP" in: 0400000000000300080000000000000700000000

10DE_0A65.rom.zip

  • Like 1
×
×
  • Create New...