Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


Packard Bell TK85 - USB Issues

6 posts in this topic

Recommended Posts


Recently I finally complete the installation of ML on my laptop PB TK85. After struggling a bit with the graphics card, i managed to make it fully functional. The wireless ,ethernet and sound cards are ok either. 

However there is one issue with the USB that i cannot solve. The 3 USB ports sometimes work, other don't . I have to reboot the PC a few times to make it work. My laptop have am integrated web cam and card reader and I saw that when this peripherals are loaded, the USB ports not and vice-versa. Because I need more the USB ports I don't mind uninstall the kexts responsible for the camera and card reader, the problem is i don't know specifically which they are. 

So if anyone every experienced the same situation can point me in the right direction to solve the issue?

Thanks in advance

Share this post

Link to post
Share on other sites

It's strange why sometimes it recognize the USB ports others only the card reader and webcam.


im not familiarly with patching DSDT, can you point me something to read about it?



Share this post

Link to post
Share on other sites



I think i found the kext responsible to start up the USB ports. Below i have a picture of the kexts loaded when USB ports are fine:

This is the picture when USB ports are down but the card reader and camera works:
I spot the difference on IOUSBHIDDriver.kext, so I think that is the one i need to load, despite of IOUSBMassStorage. So i deleted this one, repaired permissions and rebuilded the cache and yesterday it worked ok. Made severals reboots to confirm and all with success, always loaded the USB ports. However today i turned on the PC again, and the IOUSBHIDDriver.kext didn't load. Curiously despite of IOUSBMassStorage has been removed, the card reader and web cam loaded normally. I had to repair permissions again and rebuild the cache to USB ports work again.

What are your thoughts about this, there is any more suggestion to deal with this problem?

Share this post

Link to post
Share on other sites



o k é estranho é estarmos os 2 aki a falar em inglês.. ainda mais com 1 forum em português


teu note é praticamente igual ao meu.. n tenho nada desses problemas


bom hack

Share this post

Link to post
Share on other sites

LOL, nem reparei que também eras português...


Mas finalmente consegui por isto a funcionar. Fiz como disseste, patch do DSDT e no reboot seguinte reconhece já tudo, USB, cartões, camera, etc.


Já agora aproveitando que és moderador, se puderes encerrar o tópico agradecia, já que está tudo resolvido.




Everything is solved by now. Patched the DSDT and now recognizes every peripheral.

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Lilith
      i have a little old mobo with socket 1156 no Sata 3 - biostar tpower i55 and i Was wondering if i had some chance to install a new nvme memory like Intel 760p.
      Due lack of support by my mobo i found a Pci Express card lycom dt-120 to expand my connectivity.
      After some researches i understood that i need a ‘bios support for the boot from nvme disk’. I want some of these nvme memory to install high Sierra and get a killer desktop.
      I think that i haven’t obviously a native bios support cause my mobo is pretty old, so i can’t get an nvme disk and install properly high Sierra hoping that boot?
      Or should i catch anyway? I Guess that same problem is for w10? 
      Thanks, Gabriele.
    • By ITzTravelInTime
      Questo è il thread in italiano dedicato alla mia app TINU, l'app open source che ho creato per creare chiavetta di installazione di mac utilizzando il metodo "createinstallmedia".
      Il nome è l'acronimo di TINU Is Not U (Per le regole del forum devo censurare, ma la U si riferisce ad un programma che piu o meno svolge lo stesso scopo che che per buoni motivi è bandito su questo sito, il punto del metterlo nel nome sta nel sottolineare che la mia app è totalmente divera)
      L'app è pensata per essere molto semplice ed immediata da usare (con un interfaccia grafica progettata con criteri e metodi usati in ambito professionale per lo sviluppo di applicazioni utente) e per essere molto solida e stabile che funziona sempre al primo colpo (a differenza di altri tool che conosciamo ...)
      A livello funzionale quest'app non è altro che un interfaccia grafica per il metodo da terminale "createinstallmedia" che viene sfrutatto dalla stessa per creare la chiavetta, quindi le chiavette create con TINU sono chiavette al 100% vanilla come se le aveste create dal terminale, a questo l' applicazione aggiunge funzioni utili come la formattazione automatica della chiavetta USB che si sceglie di usare in formato Mac OS Extended (journaled) (detto anche HFS+) con mapatura di partizione GUID.
      Tra gli altri vantaggi troviamo il fatto che permette di creare chiavette utilizzando qualunque applicazione di mac che contiene l'eseguibile "createinstallmedia" inclusi installer delle beta ed installer appena rilasciati, e non richiede di fare cose particolari prima come formattare la chiavetta e cambiare lingua al sistema e puo utilizzare applicazioni di mac che si trovano in vaie directory nel sistema e non solo quelle sche stanno in applicazioni ed hanno un nome specifico (nota che l'applicazione di installazione di mac deve essere quella interacche pesa diversi gb e non quella da pochi mb che l'app store puo scaricare alcune volte e che contiene tutto quello che serve per permettere a createinstallmedia di funzionare)
      l'applicazione è completamente aprta ed open source e trovate qui alcuni link utili:
       - Scarica l'app: https://github.com/ITzTravelInTime/TINU/releases
       - Repo github di TINU: https://github.com/ITzTravelInTime/TINU
       - FAQs (in inglese): https://github.com/ITzTravelInTime/TINU/wiki/FAQs
       - Thread in inglese su tinu (English thread about TINU): http://www.insanelymac.com/forum/topic/326959-tinu-the-macos-install-media-creation-tool-mac-app/
      Qui invece ci sono un paio di guide (Anche se l'app è molto facile da usare):
       - Piccola guida su come usare TINU per un hackintosh: https://www.youtube.com/watch?v=fZOZOUt2ErM
       - Piccola guida su come usare TINU per creare cheiavette per Mac "originali": https://www.youtube.com/watch?v=fZOZOUt2ErM
      Attualemente è in fase di sviluppo una nuova versione di questa app che verrà rilasciata a breve e che include diverse novità e migliorie importanti.
      Per chi se lo chiede, il supporto a clover in TINU è pianificato per una versione futura, anche se dei protipi a livvello codice per renderlo possibile, sono gia stati sperimentati con successo.
      Spero che anche voi del forum italiano aprezzerete questa app come gli utenti del forum inglese, per idee e suggerimenti, siete liberi di esprimervi :-)

    • By hguandl
      I used BCM943602CS for my Hackintosh. On High Sierra, the WiFi works well, however, the bluetooth doesn't work. I cannot find the bluetooth icon on the system preference pane. From the system report, I can see that the Device can be recognized as 'Bluetooth USB Host Controller'. From IORegistryExplorer, I've found that the device for it has a UsbConnector value of 0x0, which is weird. And the IOResources part says the device is not built-in. I don't know whether it has something to do with my MSI B350 Tomahawk (an AMD platform) motherboard. If someone has some advice, please help me out.

    • By MikixIT
      Salve a tutti ho installato OSX, Sierra 10.12.6 (16G29), grazie a questo forum
      Ho installato tutti i Kext necessari da Nvidia a quelli per l'audio HDMI,ethernet ecc..
      L'unico problema che  Mouse e tastiera USB collegati ad un hub FUNZIONANO, mentre senza hub usb non funzionano nelle altre porte, NELLE ALTRE PORTE PERO' FUNZIONANO PEN DRIVE USB,ho provato vari kext in rete mentre il Forum era in manutenzione
      Ma non riesco a farli funzionare su altre porte,vi allego La mia EFI( http://www.mediafire.com/file/mimomvp1on4ys58/EFI-MikixIT 12%3A03%3A2018.zip) E vari screen del mio OSX con info varie