Jump to content
InsanelyMac Forum

Search the Community

Showing results for tags 'fix'.

The search index is currently processing. Current results may not be complete.


More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • OSx86 Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Complete Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 58 results

  1. If you have a working Brightness Slider and you might be using Brightness slider or manual hotkeys to control brightness then this guide may help you to use your Native hotkeys of laptop. (All the Credits goes to @RehabMan For OS-X-ACPI-Debug Kext and DSDT Patches.) This step assumes that you are using RehabMan's VoodooPS2Controller Install the kext: https://github.com/RehabMan/OS-X-ACPI-Debug Open MaciASL and click on patch.(Add rehab man repo) Apply "Add DSDT Debug Methods" and "Instrument EC Queries" that are under Brightness Fix. Save the DSDT and restart Look in Syslog as you press the key corresponding to brightness to determine which _QXX methods handle the keys Then patch DSDT: into method label _Q1D replace_content begin // Brightness Down\n Notify(\_SB.PCI0.LPCB.PS2M, 0x0205)\n Notify(\_SB.PCI0.LPCB.PS2M, 0x0285)\n end; into method label _Q1C replace_content begin // Brightness Up\n Notify(\_SB.PCI0.LPCB.PS2M, 0x0206)\n Notify(\_SB.PCI0.LPCB.PS2M, 0x0286)\n end; Change the variable _Q1D/_Q1C as per the log. 7. Try compiling and check if it generates errors 8. If it does, then change the PS2M to PS2X according to the one found in your DSDT 9. Save and place the compiled DSDT. 10. Now you should see that you have your corresponding keys to change your brightness FOR more detail and Queries,Check Out original Post of @RehabMan Here; http://www.insanelym...18#entry1997112 Get Latest Version of OS-X-ACPI-Debug kext here: https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-acpi-debug/downloads
  2. Hi, can someone of you palese help me fix the dsdt from my HP 15 p030nl? I need battery mette, back light control and the audio work in. Pls, I'm just bad at this, and before making a mess, i'd like your help. P. S. I'm on High Sierra DSDT.aml.zip
  3. Hello guys. As some of you know, the option fast startup cause some problems in dual-boot Hacks, this happens because the Hibernation mode. But is possible you keep the fast startup on, and disable Hibernation: 1 - powercfg /h /type reduced This command line will reduce the size of hiberfile.sys file, in simple words, will cut the file in the half. Some people recommend solve that by using this command line bellow: 2 - powercfg /hibernate off But if you do that, you'll disable Hibernation and Fast Startup. Use the first command line in Command Prompt (Admin) above (1º), and you'll enjoy this great resource in your dual-boot.
  4. Overview On OS X/Mac OS X, some people may suffer from the issue that the external disk was not ejected properly after sleep. This problem dates back to the period of the coming of Mavericks, even on a real Mac! Overview of the tools/solutions AFAIK, there's two solutions to fix this problem till now: Install Jettison from Mac App Store. Use sleepwatcher to unmount the external devices before system go to sleep. But for me, install Jettison is not free of charge, and this application will place icon on the right corner of the statue bar once get installed, which is not a good solution from my point of view. The latter one is open source and free of charge, which means I can know clearly what this application/daemon has done and add as many functions I want to it. With the help of sleepwatcher, there's various script to unmount/mount disk upon sleep, but none of it is so easy to read and some require sleep time delay settings, that's really strange! That's the reason why I started to create my "own" version of script to fix this issue. I optimized the whole progress as well as the installation progress. No more wake/sleep delay time settings! No more complicated command line, no more wake script, just one sleep script for unmount the external devices, once you resume from sleep, all the external devices will mount by system spontaneously. After following this guide step-by-step, no more "Disk not ejected properly" error will occur upon sleep. Feel free to change whatever you want if you do not satisfy with my script: https://github.com/syscl/Fix-usb-sleep How to use? Download the latest fixUSB.sh by entering the following command in a terminal window: git clone https://github.com/syscl/Fix-usb-sleep Note: If it was the first you execute command "git", please install it by the tips from OS X online(Click "Install"), and then run the above command line again. This will download the fixUSB.sh to your current folder (./) and the next step is to change the permissions of the file(add +x) so that it can be run: chmod +x ~/Fix-usb-sleep/fixUSB.sh Run the fixUSB.sh in a terminal window by: cd ./Fix-usb-sleep ./fixusb.sh If all this procedures have done correctly, you will see the following message in the terminal window Hope you all enjoy this script and all feedbacks are welcome! Post issue on https://github.com/syscl/Fix-usb-sleep Credit: Bernhard Baehr (bernhard.baehr@gmx.de): without his great sleepwatcher, this project/script will not be created.
  5. Hi guys, I am creating this topic to discuss an idea I had about a way to force the Mac OS installer to not install using apfs. So we know that apfs does not runs well on drives not made by apple because it's designed to run on apple firmware, so error correcting features will not work and this will cause data corruption and data lose over the long period of time, so some people will like more to not use apfs and avoid all that problems, but apple has integrated an ssd detection mechanism that will force to upgrade to apfs if an ssd is detected, so my idea is to create a kext that is loaded before the system initializes sata devices and then forces the system to detect all sata and nvme devices as hard drives, I think that is possible, but I do not know iokit so much well to do it, so I am creating this thread, to ask if it's possible to create something like that using io kit and other system libraries to create a kext the could work with clover kext injection and force the system to see all the ssd as hard drives, and also other idea for the kext is that it will enable itself to run only when you are booting into a Mac OS installer, maybe that could be also done using a clover kext to patch string directly on the sata family kext, so what do you think about my idea? is there someone that could help me to create the kext or a clover patch? Thank you for checking out my thread, I hope that we will find a solution soon PS: I know that there re things like scripts and commands to install without apfs, but my aim is to create a method that lets the users to tone perform any special task inside the Mac OS installer
  6. BEFORE TRYING THIS, DO THE OBVIOUS SOLUTION! REPLACE YOUR OPTIOFIX EFI FILE WITH VERSION 2, OR WITH VERSION 1. ONLY PROCEED IF DOING THIS DOES NOT WORK. Alright, so my first attempt at helping people that isn’t in a private discord. Hope this goes well. No one has posted this as a direct solution to someone asking for help with this error, so I thought I’d be the one to share it.

 I encountered this problem when I rebooted after making some minor changes and discovered I couldn’t boot back into the disk. All over the web, people keep suggesting clover-side tweaks and replacing kexts, and while they may solve the problem for some, absolutely nothing was working for me (and a few others), even when booting with no kernel cache at all. No boot flags worked, no .efi files would solve it. 

Holding spacebar in clover, no change. So, the solution ended up being system side, and not clover related. You needed to delete your prelinked kernel from the HDD and rebuild it. 

To do this, you just have to be able to get to your recovery drive or use an install USB that’ll give you access to the disk. Clover got me into my recovery drive just fine, another hint that it wasn’t related to clover - but regardless, whatever works for you. After you’re in a terminal, type the following commands.

 Df -h This will list all of your volumes, make sure you’re targeting your installation drive.

 If your volume has a space in the name, such as "Mac OS HS", you'll need to format it as such: "Mac\ OS\ HS" - This is simply how the command line associates spaces. touch /Volumes/[NAME HERE]/System/Library/Extensions && kextcache -u /Volumes/[NAME HERE]

 In my case, I replaced [NAME HERE] with my installation drive - "macOS\ 10.13". Chances are, this command will give you the error "Child process [directory] has exited due to signal 10" The line immediately after that will give you another bit of extremely important information that you need to take note of. "Error 107 rebuilding /System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernel" That directory is what we're going to be targeting to fix our system. So, time to nuke it. rm -rf [location to /prelinkedkernel/prelinkedkernel] MAKE SURE YOU DOUBLE CHECK IT IS EXACTLY WHAT WAS OUTPUT WHEN YOU TRIED THE COMMAND ABOVE.

 IMPORTANT: YOU MAY RECEIVE A READ ONLY ERROR! DO NOT PANIC. I've done this on multiple machines and it really is hit or miss whether or not this will appear. Regardless, the solution is simple. The following code tag only applies to if you encounter this issue. Fsck mount -uw / RE-ENTER THE FOLLOWING COMMAND! You need a more specific location now. rm -rf /Volumes/[NAME]/System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernel touch /Volumes/[NAME]/System/Library/Extensions && kextcache -u /Volumes/[Name] Now you should be receiving "/Volumes/[NAME] locked; waiting for lock." This is a good thing. Wait a few seconds, you'll receive "Lock acquired; proceeding." After that, you'll be back at -bash-3.2#, and it will appear as if nothing happened. Again, this is expected. For people who didn't have to use the Fsck command, simply type the following and receive the usual "Waiting for lock; Lock received" response. touch /Volumes/[NAMEHERE]/System/Library/Extensions && kextcache -u /Volumes/[NAME HERE] Now, use your up arrow on the keyboard to re-enter this command. If nothing happens, you're golden. If it detects kexts with invalid signatures, that's still okay - but for future reference, don't go the ##### approach/philosophy of installing kexts to your system drive. Take this as a warning. Go ahead and reboot, and start your installation just like normal. You'll now get past the 0x1 error. Congratulations! If you get hung up anywhere, go back to clover and add “-f” to the boot flags, then boot again. You should make it back to your desktop with no damage whatsoever.

 Like nothing ever happened! Now, as for what causes this, I honestly have no idea. All I know is when you have a working system, make some kind of modication/tweak/installation that HS doesn't agree with, you can possibly get this error on some systems. It's rare, but exists, and unfortunately this is the only way I've been able to get past it. It's not too much work, so don't be too intimidated. You'll have your system back in no time. If you'd like some personalized 1-on-1 support, read my signature and contact me that way. I'm more than happy to help, or at the very least take some time out of my day to analyze your issue and give my thoughts. Thanks for reading my first guide, I'm hoping to publish some more fixes to make High Sierra as painless as possible for every user.
  7. dark_hacker

    Problem with Kexts clover patch

    I created in the section of clover kexts to patch some patches but I am trying a problem that I put in debug mode and I see that no patch that I put there is to be executed, I tried to redo cache several times but it did not solve how I can solve?
  8. Hola, I just got my own XPS 13 9350 with Iris 540 graphic card, and soon found out that I cannot light my lid up when resume from sleep, finally, I found out the solution. Edited 2016-12-09: Now I found out the secret is the 0A -> 0F fixed the sleep issue(no more 2 stage patches), thus refine patch Comment: Enable lid wake for 0x19260004 credit syscl/lighting/Yating Zhou Kext: AppleIntelSKLGraphicsFramebuffer Find: 0A0B0300 00070600 03000000 04000000 Replace: 0F0B0300 00070600 03000000 04000000 Through Clover config.plist: <dict> <key>Comment</key> <string>Enable lid wake for 0x19260004 credit syscl/lighting/Yating Zhou</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> CgsDAAAHBgADAAAABAAAAA== </data> <key>Name</key> <string>AppleIntelSKLGraphicsFramebuffer</string> <key>Replace</key> <data> DwsDAAAHBgADAAAABAAAAA== </data> </dict> That's it. For 0x19260002(Iris 540/550) , applied the following patch Comment: Enable lid wake for 0x19260002 credit syscl/lighting/Yating Zhou Kext: AppleIntelSKLGraphicsFramebuffer Find: 0A130300 00000600 00000000 00000000 Replace: 0F130300 00000600 00000000 00000000 For 0x193b0005(Iris P580), applied the following patch Comment: Enable lid wake for 0x193b0005(Iris P580) credit syscl/lighting/Yating Zhou Kext: AppleIntelSKLGraphicsFramebuffer Find: 0A130300 00000600 00000000 00000000 Replace: 0F130300 00000600 00000000 00000000 //// Below contents (posted at 11/15/2016) is no more needed since I refined/removed unnecessary patches! Apply the following patches I developer in Clover to enable lid wake for Iris 540/550 Comment: Enable lid wake for 0x19260004 #1 of 2 credit syscl/lighting/Yating Zhou Kext: AppleIntelSKLGraphicsFramebuffer Find: 0A0B0300 00070600 03000000 04000000 Replace: 0F090000 00000000 00000000 00000000 and Comment: Enable lid wake for 0x19260004 #2 of 2 credit syscl/lighting/Yating Zhou Kext: AppleIntelSKLGraphicsFramebuffer Find: 50EE1A00 00000000 00EF1A00 00000000 Replace: 50EE1A00 00000000 B0EE1A00 00000000 Through Clover config.plist: <dict> <key>Comment</key> <string>Enable lid wake for 0x19260004 #1 of 2 credit syscl/lighting/Yating Zhou</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> CgsDAAAHBgADAAAABAAAAA== </data> <key>Name</key> <string>AppleIntelSKLGraphicsFramebuffer</string> <key>Replace</key> <data> DwkAAAAAAAAAAAAAAAAAAA== </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>Enable lid wake for 0x19260004 #2 of 2 credit syscl/lighting/Yating Zhou</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> UO4aAAAAAAAA7xoAAAAAAA== </data> <key>Name</key> <string>AppleIntelSKLGraphicsFramebuffer</string> <key>Replace</key> <data> UO4aAAAAAACw7hoAAAAAAA== </data> </dict> Set ig-platform-id = 0x1926004 GFX0 -> IGPU through DSDT hot patch Comment: GFX0 -> IGPU Find: 47465830 Replace: 49475055 Through config.plist: <dict> <key>Comment</key> <string>GFX0 -> IGPU</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> R0ZYMA== </data> <key>Replace</key> <data> SUdQVQ== </data> </dict> Rebuild kernel cache by the following under Sierra sudo rm -rf /System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache sudo rm -rf /System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernel sudo touch /Library/Extensions && sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u / Reboot to enjoy the laptop sleep syscl
  9. Ciao ragazzi, sono nuovo di questo forum, ho letto praticamente tutti i post ma non sono riuscito a risolvere il mio problema, quindi eccomi qui a sperare nell'aiuto di qualcuno di voi Allora, ho recentemente installato El Capitan (dopo aver provato Sierra senza successo) sul mio computer che monta, come da titolo, una Sapphire R9 290 tri-x, abbinata ad un i5-4670k e una mobo della asrock modello MB85 pro 4. Il mio sistema riconosce la mia scheda video, ma solo 3mb su 4gb... Come ho già detto le ho provate tutte ma senza alcun risultato. Questo problema naturalmente mi porta ad innumerevoli glitch grafici e ad una risoluzione massima molto bassa. Attualmente, tramite clover configurator ho impostato FBName = "Radeon" e FakeId = "0x67B11002" con inject ATI spuntato. Spero in un vostro miracolo -.- grazie a tutti in anticipo.
  10. Hey all, I recently just finished my first ever Hackintosh build and am extremely happy with it apart from one major issue.. The specs: Intel Core Skylake Processor i5-6500 Gigabyte H170N-WI-FI Motherboard Crucial Ballistix Sport LT 16 GB Kit (8 GB x 2) DDR4 2400 Corsair 550W CS550M Samsung 850 EVO 250 GB Broadcom BCM94352Z DW1560 Wireless-AC 867M WiFi Bluetooth 4.0 NGFF M.2 Card (being shipped) OSX El Capitan (not sierra) NOTE: I'm using integrated GFX as I don't want to spend anymore just yet on a GPU but maybe in the near future! I followed ammulder's guide on installing El Capitan and everything is working apart from my Display Ports. I have a HDMI plugged in (top HDMI port on mobo) and works fine it's just when I have my other monitor hooked up using either the other HDMI provided or DVI port I get a complete blank display and my other monitor is still working as normal. I tried other guides, few different tweaks and even hotplugging but that doesn't seem to work. I also tried taking the HDMI out of the working port and inserting it into another HDMI or DVI and that doesn't seem to work either. Please help me as I would highly appreciate it and would love to be using this amazing build with 2 monitors instead of 1. Regards, Emphasising
  11. Hi guys, I am an experienced user in DSDT paching and Hackintosh in general, and in my Hack everything is running perfect. The only thing remaining to do in this Lenovo Thinkpad L420 is to fix the battery stats in order to use ACPIBatteryManager from RehabMan, but I have tried all the similar model patches to the DSDT and none makes it work. Most of them cause a kernel panic, I can do almost everything on a Hackintosh except patch an AppleHDA from scratch and writing a patch for battery stats in DSDT.. Could anyone kindly help with this? ACPI Lenovo L420.zip
  12. Natively it is not possible so here is the fix: Just in case, make a backup of your IODisplay.Framework. (The script does that, too, but you know... ) Go to Floris497, download the scripts as a .zip, follow the instructions. Then apply the CoreDisplay-patcher.command as described. Reboot. Go to display-settings, and while holding the ALT-Key, select the scaled resolutions and pick your match. Enjoy a new native resolution on your Ultrawide. Tested with Sierra 10.12.1 and 10.12.2 on Skylake.
  13. How to fix Mac OS X Lion laptop internal display name in About This Mac window [spdisplays_display] No more manual edits, just run this tiny app and reboot spdisplays_display Fixer.app.dmg By chines people talks...
  14. IMPORTANT: CAUSED BY NEW APPLE VERIFICATION-STEPS, you need MLB (BoardSerialNumber) and ROM from a real Mac. The use of real mac MLB/ROM is a temporary solution. I always prefer to use generated IDs, but actually there is no way around. Note: This guide is for Clover users only. Please do not ask questions related to Chameleon or other Bootloaders. Please follow all steps, or at least read them all. You will probably need to call the Apple support to activate iMessage, but don’t worry, I will explain you what you need to do. Also try to change your IDs as less as possible, this is also why I advise you to disconnect temporary from internet after step 3. Never share your ID's and never believe or use ID's found on the internet! Requirements: Clover MLB & ROM from real Mac Clover Configurator ( http://www.hackintoshosx.com/files/file/49-clover-configurator/ ) iMessageDebug ( http://www.insanelymac.com/forum/files/file/278-imessage-debug/ ) 1 Step You need to mount you EFI partition, to do so, type following command in terminal (Applications>Utilities>Terminal) diskutil list The output should look like this: Look for your System HardDrive or SSD (in my case HackintoshSSD 10) and copy your EFI partition IDENTIFIER (in my case disk1s1) Now type following command: diskutil mount YOUR_IDENTIFIER in my case this would be: diskutil mount disk1s1 Now you should see EFI Drive in Finder. 2 Step Open the Clover Configurator Application, you should see following screen: Select following config file: EFI > EFI > CLOVER > config.plist (Highlighted in blue). Now move to the SMBIOS Section (left menu). Click on the magic wand icon and select appropriate bios for your system. If you are not sure which one, check your About this Mac>System Reports and check your Model Identifier (in this example iMac (13,2) ). Click several times on the little shake buttons to generate a Unique Serial for you Hackintosh. (Note: This is only an example, don’t use the serials shown in the image!) Now you need to check, if your Serial is a generic one and not from a real mac. To do this: go to https://selfsolve.apple.com and enter you generated serial. If you don’t get an error Message, just randomise the serial again with the 2 little shake buttons. Repeat this until you get an error message on the site. Click on “OK” to save you SMBIOS. 3 Step You should now have a screen similar to this one. Now you need to populate those 2 RED indicated fields. Open again Terminal and enter: uuidgen This will output something like this: C5FAA18D-AA58-44E4-ABBF-C31885429CD7 Repeat this 3-4 times to be sure to get an unique one. Copy it and paste it into SmUUID. The second file that needs to be populated, is the board ID. For this, just copy your Serial and Enter some random letters and numbers, that you get a length of 17 digits! In my example this would be: C02LHIA7DNMP7E8G4 4 Step Go to the RT Variables Section, enter the MLB (BoardSerialNumber) & ROM value from a real mac and click Calculate. Do not use values found on the Internet! Only use values from your own mac and never ever share them! To learn more about MLB check out this Thread by holyfield. To find those Values on a real mac, simply run iMessage Debug or for older macs (OS X Lion / Snow Leopard) check out here (by Fusion71au). The real mac does not need the be the same model as your SmBios, you can use the ROM/MLB form a MacBookPro with MacPro SmBios on you hack. You can also still use both Macs on the same times on iMessage. Go System Parameters Section on Clover Configurator and make sure, that those are empty! Now save the file (cmd + s). Disconnect your computer form Internet and Reboot. Do this several times and always check with iMessageDebug (double click on the file), that all IDs are set and stay the same. If it is so, you can reconnect to your network. If not, retry steps 1-4. You will now be prompted to re-login to iCloud and iMessage. Normally you should not get any error or code from iMessage if you use a valid ROM/MLB combination. If you get an Code and you are asked to call apple, you are using some invalid ID combination, usually related by ROM/MLB. I would not recommend you to call Apple, as you are not using a mac, even if some other tutorials tell you that. Enjoy fully functional iMessage! Hope it helped
  15. j0nm1

    [Problem] Lenovo x121e Battery

    Hello, I've got installed El Capitan on my Lenovo x121e. It's working, but not perfectly. I have the following problems: - there is no battery status available EDIT: now working thanks to artur_pt - there are some artifacts from the Intel HD 3000 EDIT: fixed with slide=0 TODO - the trackpad buttons aren't working (show no reaction in El Capitan) - HDMI audio, VGA output and normal audio aren't working - after sleep mouse touchpad not working Is there a way to get at least the battery status working? The other things aren't really important (but nice to have). System Information: -Intel Core i3-2357M @ 1.3GHz -8 GB DDR3 RAM -Intel HD Graphics 3000 -120GB SSD I've also added the unchanged DSDT to this post. Maybe anyone can help me. Thanks Jonas System DSDT.aml.zip
  16. marcosviniciusf17

    Battery Status, não funciona

    Ola pessoal, depois de algum tempo estou de volta ao Insanely. A bateria de meu notebook pifou faz uns dois meses, não indica mais o nível com exatidão, mês passado comprei uma bateria paralela. No Windows e Ubuntu ela funciona perfeitamente. O meu hackbook está rodando perfeitamente. O problema vem que após a troca o indicador de bateria indica que não há bateria instalada msm estando la. Testei patches na DSDT de outros modelos de notebook para a bateria, ainda não consegui resultados. Alguem pode me orientar como resolver? Meu note é um HP Pavilion 14 v066BR
  17. When i shutdown the computer - it shuts down and after a few seconds it turns on again. It's like i've clicked on restart, instead of shutdown. I'm using clover on Dell XPS 430, Intel Xeon X3210, Nvidia Geforce 9600GS. Previously, with Yosemite, i was using Chameleon and didn't have that problem. I haven't patched my DSDT. I also checked Fix Shutdown in clover when booting, but this didn't fix it. Here is my config.plist config.plist.zip I've been trying to fix that problem for a days with no success so any help will be appreciated!
  18. Hey guys! Today I have a guide on fixing the "Your device or computer could not be verified. Contact support for assistance." error. This applies ONLY to clover. There are fixes all over youtube about the same issue on chameleon branches. Step 1. Download the file: HERE Step 2. Open the downloaded EFI Studio App Step 3. Go to "Select Device" and choose "Ethernet" Step 4. Click "Add Device" grab the window that popped up. Step 5. On that window, click on "write to com.apple.Boot.plist" Step 6. Enter your admin password and let it sit for a few seconds and then close the EFI Studio application. There! Your set! Now remember, if that didn't fix it, use steps 7-10 (Note: When doing steps 7-10 you must STILL DO THE ABOVE METHOD) THIS IS ONLY IN CASE YOU COULDN'T FIX WITH THE ABOVE METHOD! (No harm if you do this, just why waste time if it's already working?) Step 7. Download Clover Configurator: HERE Step 8: Open clover configurator and mount the boot drive.(If needed) Step 9: Go to the ACPI tab Step 10: Check FixLAN under fixes Now your set! This guide is only for those on clover boot loader using Ethernet
  19. florentino974

    DSDT Acer Aspire V3-771

    Version

    143 downloads

    Hi, this is Acer Aspire V3-771 dsdt patched by me. HM77 Intel Express mobile, Ivy-Bridge 3rd Gen HD4000 only, ALC269, no discrete card. - Add "AAPL,ig-platform-id" = 0x01660004 in DSDT for QE/CI with hd 4000 graphic card, for 1600x900 and higher resolution only, (for 1366x768 and lower resolution need "AAPL,ig-platform-id" = 0x01660003) - Fix ACPI Brightness keys (Use Voodoo alps v6 kext) - Fix Brightness ElCapitan Beta Public (15A215h) with RehabMan patch (Use last ACPIBacklight.kext) - New Audio ALC271X kext and DSDT patched, work on ElCapitan - All errors fix - PNLF, _WAK, Brightness work - IGPU name patch - TN0T delete - Audio, Device(HDEF), ALC269 - ..... PS: Try to fix sensor with device SMCD and FakeSMC, not everything is working, I need help.
  20. Breakdownbaker

    [Help] DSDT fix, Lenovo Thinkpad Yoga

    Hey, I'm trying to setup Mavericks on my new Laptop and came to a point where I can´t go further because of my lacking knowledge. I installed Mavericks and can boot and use it using Clover Bootloader. But I don´t see my Batterie status, Sound is not working and Sleep is broken too. I tried to repair my DSDT googling the compiling-errors but didn´t manage to fix it. So my Question is, if somebody could look at my DSDT and help me fix the errors and if you could give me some hints what patches I can try to make it work. My specs are: Lenovo Thinkpad Yoga (20CD0038GE) CPU - Intel i7-4500U Chipset - Intel QM87 Graphics - Intel HD Graphics 4400 Audio - Conexant SmartAudio HD I would be really happy if you could help me. Thank you so much in advance! dsdt.aml.zip
  21. Hey all, I've got a tiny problem that should hopefully be a quick fix; my laptop's USB ports work fine before I boot into El Capitan, but once I'm in the OS they don't seem to register. All 3 of my ports are 2.0, so I don't need any kind of 3.0 fix. I've included a screenshot from IORegistryExplorer that seems to show my USB ports detected. Somewhere along the installation process I installed something called an Ownership Fix that was checked off by default. Should this be disabled, and if so, how? Should be noted that USBBusFix=Yes is applied through Chameleon but does not seem to work. Image below.
  22. Hello! It's the third time I've installed successful the 10.10.5 without any problems but my graphics card (I guess is the GPU but I don't know) is having an issue. This issue is actually only happening me with the 10.10.5, previous versions are working perfectly so I don't understand what's going on. I've installed the NVIDIA Web Driver and apparently all is working without troubles but when I use the computer like opening Safari or Finder or anything my system freezes. Isn't frozen as you've to reboot, but it is every time I do something. So for example if I open Safari, the system freezes for 20 seconds (sometimes more, sometimes less) (and I can move the mouse), then returns to normal. If I click on the adress bar, it freezes again for 10 seconds, then returns to normal. So that's my problem. If I start with nv_disable=1 this problem does not exists, but then the gpu isn't working and all is very laggy. Hope you can help me
  23. Hello! I have a GA-Z77N-WIFI with Clover and working perfectly except sleep! Sleep also working but always automatic wake up from sleep mode instantly! Please help me!!! syslog |grep -i "Wake reason": Mac-Pro kernel[0] <Notice>: Wake reason: ? grep -i wake /var/log/system.log: Oct 29 19:47:02 Mac-Pro kernel[0] <Notice>: Previous sleep cause: 5 Oct 29 19:47:11 Mac-Pro kernel[0] <Notice>: ARPT: 994.860430: IOPMPowerSource Information: onWake, SleepType: Normal Sleep, Oct 29 19:47:36 Mac-Pro WindowServer[179] <Warning>: handle_will_sleep_auth_and_shield_windows: Deferring. Oct 29 19:50:32 Mac-Pro AirPlayUIAgent[333] <Notice>: 2015-10-29 07:50:32.472979 PM [AirPlayUIAgent] BecomingInactive: NSWorkspaceWillSleepNotification Oct 29 19:50:32 Mac-Pro WindowServer[179] <Error>: no sleep images for WillPowerOffWithImages Oct 29 19:50:49 Mac-Pro kernel[0] <Notice>: ARPT: 1213.270458: AirPort_Brcm43xx::powerChange: System Sleep Oct 29 19:50:50 Mac-Pro kernel[0] <Notice>: ARPT: 1213.770562: IOPMPowerSource Information: onSleep, SleepType: Normal Sleep, Oct 29 19:50:56 Mac-Pro kernel[0] <Notice>: Previous sleep cause: 5 Oct 29 19:50:57 Mac-Pro WindowServer[179] <Warning>: handle_will_sleep_auth_and_shield_windows: NULL shield_window (lock state: 1) Oct 29 19:51:05 Mac-Pro kernel[0] <Notice>: ARPT: 1223.691871: IOPMPowerSource Information: onWake, SleepType: Normal Sleep, Oct 29 20:01:26 localhost kernel[0] <Notice>: ACPI: sleep states S3 S4 S5
  24. Hi guys, I'm trying to troubleshoot my new hackintosh. It's a HP 250 G2 with 4GB of RAM (Upgrading to 8 soon though), i3 2.39 ghz, Intel HD 4000. Whenever I move the mouse in Spotify, Safari or Steam there's white flickering. Google chrome also has this horrible glitch where it's just a bunch of horizontal lines (Not that I use Chrome anyway) - I'm on Mavericks. I'm looking for help trying to troubleshoot this issue - I'll have a video up soon, and I'd appreciate your help! Thanks!
  25. After weeks of digging, I've found a partial solution for the USB problem of my hack. No guide I've found worked so far, injectors or fake kexts made the problem even bigger in every case. So I concentrated on getting the DSDT as correct as possible. My personal DSDT does only apply to a few people out there I know, but may be used as a helpful reference. For example I renamed XHC to XHC1 (so that OS X can find it) removed _PWR arguments from EHCI, XHC1 and HDEF to make sleep working (resulted in a new wake-problem ). What is working with the attached DSDT and what not : Ports detected: 2 of 2 USB 3 on the front, 2 of 4 USB rear ports, 2 of 2 USB 2 rear ports USB 2 devices not recognized when plugged into USB 3 ports Sleep is working, however, wake up works only when power button is pressed. I'm using iMac14,2 SMBIOS for now. Still looking for alternatives that fit my pc better. Does anybody has any advice or a possible DSDT fix regarding the wake / sleep problem? Thanks in advance for all the effort !!! DSDT.aml.zip
×